Interview met kater Putih

Hoi Putih! Deze dappere kater meldde zich op mijn Facebookpagina, via mijn vriend Bram. Putih zit met zijn vriend Kevin in het asiel. En hij heeft een bijzonder verhaal. Ik interviewde hem.

Waar wonen jij en Kevin nou?

In het asiel.
Kevin en ik  zitten in de kantine. Dus apart van andere katten omdat wij Fiv hebben. Nou ja, ik weet niet wat dat is maar het schijnt niet zo  leuk te zijn. Ik hou van eten en van slapen. Het liefst slaap ik de hele dag in de zon. Laatst was er een mens en die had me bijna meegenomen maar helaas, iemand anders ging voor.
Ik krijg heel veel aandacht en lekkers van alle mensen hier. Misschien wil ik hier niet eens weg. Brams vrouw kust mij smorgens altijd en dan zegt ze: goedemorgen knappe witte reus. Ik vind haar lief. Maar zij kan me niet hebben. Maar goed, ik ben een stevige jongen en soms speel ik. Ik vind slapen het fijnst. En dozen vind ik ook leuk, daar kruip ik dan in. Net als de was. Ik vind het fijn om op de was te liggen. Dat was het een beetje over mij.

En in het asiel heb  je Kevin,  dan ben je samen. Hoe hebben jullie het?
Kevin en ik zijn maatjes, we vinden elkaar lief maar niet altijd hoor. Soms doen we  mopperen op elkaar.
’s Morgens als er mensen komen gaan we zeuren want dan willen we zo’n kuipje met vlees. Als we daar op moeten wachten doen Kevin en ik soms kopjes geven aan elkaar want dan zijn we gewoon blij. Daarna gaan we zonnen en slapen. En tussen door gaan we op de bak  en gaan we nog wat eten. Kevin houd van zachte dingen dus die ligt bijna altijd in een zacht mandje. Ik lig op tafel van de  mensen. Daar kan ik ze goed in de gaten houden of ze alle boterhammen op eten. Want als er restjes zijn dan moet ik in actie komen. Als het vlees is of kaas dan doe ik het opeten en anders laat ik het liggen of tik ik het van tafel af. Zo help ik mee  alles schoon te houden op tafel. Kevin kan dat niet. Die heeft iets met zijn oor en die wankelt als hij loopt. Soms botst hij tegen mij aan maar dat mag hij van mij.

Ja, daar ben je vrienden voor. Maar nou dat Fiv.  Heb je daar veel last van?
Eigenlijk merk ik er bijna niks van. Maar bij Kevin kan je dat wel zien. Hij is regelmatig ziek volgens mij. Want hij snottert  best wel en hij heeft heel vaak ontstoken ogen. Hij krijgt ook druppels en zo. Ik heb dat allemaal niet en dat is best raar. Bram’s vrouw heeft even gekeken voor wat informatie over Fiv, zo heet dat.
Omdat dit best wel groot is doe ik de pagina er bij, dan is jouw site niet meteen vol.  Klik hier voor de link.

Fiv of niet,  je bent toch ook een kater die een eigen huisje wil. Wat heb je dan nodig?
Als mensen mij willen dan mag ik niet naar buiten tenzij het afgesloten is of een balkon. Want door krab of bijtwonden kan ik  andere katten besmetten. En honden vind ik ook niet zo interessant. Oja, en van die kleine mensjes vind ik ook niet fijn. Wat wel goed is zijn zachte mandjes, speelgoed, lekker eten en snacks. En voordat ik het vergeet, als er een andere poes of kater woont dan mag ik daar alleen heen als die ook Ficheeft anders niet. En verder vind ik het allemaal wel oke, hoor.

Mag ik nog wat zeggen, Bertje?

Tuurlijk.

Kevin ging helemaal door het lint toen hij hoorde dat ik op het  internet kom. Hij gaf vanmorgen wat van zijn eten aan mij. Het zou fijn zijn als Kevin met mij mee mag als ik ooit een huisje krijg.

Staat genoteerd, Putih. Ik hoop dat het lukt. Jullie hebben een lief iemand nodig die kan zorgen en knuffelen en zulke mensen zijn er!!

Putih en Kevin zitten in de Dierenopvang Hokazo, dat ligt in Uden. Als u een mandje over heeft, maakt het niks uit waar u woont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *