Toby probeert het dragen van een bril

brilWoef! Hooooooooi snorremansen en miauwers, wat een koele avontuur in het sneeuw! Mevrouw Ina vind dat ik een echte poolhond ben. Jaaaaa dat is het, woef!

Ik ben een heuse poolhond en ik kan heel goed in de sneeuw zijn. Als iemand dan aan mij vraagt wat mijn ras is, dan zeg ik gewoon: Ik ben een poolhond uit Brabant! Een koele poolhond die kan pootballen. De pootbal sessie ging niet zo soepel, Oopa gleed uit en daarna waren we de bal kwijt. We konden niet eens op de berg pootballen, woef! Eerst maar een nieuwe pootbal aanschaffen voor de volgende ronde.

Koekjes

Voordat ik naar buiten wilde voor een wandeling waren mijn mensen bezig met hun dingen. Mijn mens en Brams vrouw deden koffie drinken en kletsen. Ik ben een reu, een man dus en ik klets niet altijd mee. Sommige dingen zijn voor dames. Net zoals het gesprek waar hun mee bezig waren. Ik zat er wel bij maar dat was omdat ik gewoon naar buiten wilde. En ik vind het soms ook gewoon gezellig. Na een tijdje van hun kletsen kwam er een ander onderwerp. De bril van Brams vrouw. Ik wilde deze wel eens zien hoor. Waar? Welke bril? Kun je daarmee de koekjes beter zien? Misschien wel.
Jaaa koekjes! Ik heb vandaag nog niet zoveel gesnoept, eerlijk waar niet. Ik heb mijn speciale K/D brokken met vlees en medicijnen op omdat dat elke dag nodig is wegens mijn buik. Daarna krijg ik altijd een softbaked koekje en een snack. Deze soft baked koekjes zitten in een zakje en kun je bij de witte jas kopen. Het zijn speciale koekjes voor de buik. Ik geef de juiste zakje even door via een link want er zijn heel veel verschillende. (https://www.hillspet.com/dog-food/pd-soft-baked-canine-treats) Misschien vind jij deze ook wel kei lekker! Alle andere zachte koekjes mag ik niet hebben.

brilKnuffels

Maar ik hou van lekker eten en koekjes jaaaaa! Oh ja de bril, woef! Ik was afgeleid door al het lekkers in mijn kop. Woef, Bram’s vrouw, kijk me eens aan blafte ik. Ik wil je aandacht. Aandacht vragen doe ik verschillend. Soms blaf ik, andere keren loop ik op en neer en ik doe ook wel eens likjes geven. Kopjes geven zoals jullie miauwers, dat kan ik nog niet zo goed.
Brams vrouw had meteen door dat ik haar aandacht wilde. Ze knuffelt me altijd, aait me goed over mijn kop en achter mijn oren. Bij mijn borst onder mijn kin, dat is het allerfijnst! Daar ga ik echt stil voor zitten. Jaaaa dat ene plekje onder mijn kin. Dan ben ik ergens anders hoor en dan luister ik even niet naar commando’s. Zo’n kriebel gaat dan voor, woef!

Bril

En toen kreeg ik ineens een commando van Brams vrouw. Ze zei blijf. Nou als jij zo doorgaat met kriebelen blijf ik waar ik ben. Maar dat deed ze niet. Ze stopte met kriebelen en toen deed ze iets. Ze pakte de bril en zette hem op mijn kop! Haar bril, de speciale bril, was ineens op mijn kop.
Ze hield mijn kop nog even vast om de bril goed te zetten en toen liet ze mijn kin los. Woef, ik ben stoer! Kijk dan, een bril op mijn kop. Een bril met gele glazen. Dit is gaaf! Nu durf ik niet te bewegen. Ik heb een bril op. Met gele glazen. Waarom zijn ze geel bedacht ik me. Bramsvrouw heeft deze bril gekocht wegens de avond als ze in de auto zit. Als het dan donker is en er komt een auto aan met lampen dan zijn de lampen niet zo fel in haar ogen met de bril vertelde ze me.

Stoer

brilZie je hoe stoer ik ben? Ik heb een bril op. Kan ik nou gewoon niet bewegen dan? Of hoe zit dat? Jaaaaa ik weet het weer! De commando blijf! Dat is gewoon zitten waar je zit en niks doen. Ik kijk naar links en ik kijk naar rechts en dat bijna zonder dat ik mijn kop mee beweeg. Zo zie ik overal geel om me heen. Ik kijk naar links en naar rechts en naar links en naar Bramsvrouw.
Heeee ik zie heel veel maar geen koekjes! Ook niet een snack of een bot. Maar ik krijg wel koekjes! Natuurlijk want ik doe een commando en dat zijn koekjes waard. Jaaaaa lekkere koekjes omdat ik nu kei stoer met een bril op zit te blijven. Ik word bijna ongeduldig voor een koekje maar ik weet dat ik moet wachten, woef! Koekjes hier en koekjes daar, in mijn bek echt waar! Koekjes daar en koekjes hier, doe er maar minstens vier! Ik zat keurig te blijven toen ik los mocht. Dat deed ze door toe maar, of kom te zeggen. En jaaaaa ik kreeg lekkere koekjes, wel drie! Een mega fijne week met lekkere koekjes en tot de volgende avontuur!

5 thoughts on “Toby probeert het dragen van een bril

 1. Hoi Toby,

  Wat zie jij er onwijs knap uit met deze mooie bril op,je bent al een knapperd maar nu helemaal.
  Nog even en alle dames woefers komen achter je aan joh. Hihihi!
  En ik vind ook dat je super goed luistert hoor, goed bezig.
  Mijn oren willen nog wel eens niet luisteren zegt mijn baasje, maar ik vind dat ze het perfect doen hoor.
  Voor een lekkere katersneck ben ik altijd te porren, dan wandel ik wel mee.

  Een fijne dag vandaag lieve Toby, ben benieuwd naar je volgende avontuur.

  Pootje van Tommy

 2. Haai Tober,

  Ben jij Ronnie Tober?
  Ronnie Tober met bril?
  Whaaaaaaaa haaaaaaaa
  Keivet!
  Loes waar gaat dit over?
  Wat?
  Ben ik uitgegleden met pootballen?
  Sjips….
  Stomme poten!
  Wat nou onhandig?
  Oopa had natte poten.
  Hoezo beter uitkijken?
  Loes?
  Loesie?
  Brrrrilletje!
  Keivet!
  Ronnie Brillemans!
  Whaaaaaa haaaaaa
  Ja ja ik zal het zeggen?
  Uhm…
  Loes vindt jou een knappe Brillemans.
  Zo goed?
  Komt ie?
  Brilletje naar links?
  Brilletje naar rechts…..
  Uhmmmm
  Loes ik zie scheel!
  Waar ben ik…
  Wat nou alles geel?
  Wat zeur jij nou?
  Is het al oktober?
  Niet?
  Dan niet!

  De brillen….

 3. Heee lieve vriend Toby, wat heb je weer een frolijke letters gemaakt, en wst gaaf dat je een poolhond uit Braabant bent!, mijn man komt daar ook fandaan, grappig hè, en wat heb je een mooie bril op, hij staat je goed vind ik!,wel jammer dat je je koekjes niet beeter kon zien door een bril, maar je zag wel alles geel en dat is ook biesonder toch?, misschien is het handig met pootballen in het donker?, dat je dan de bal beeter kan zien?, mag je de bril altijd op of was het maar voor efentjes?, ik ga fragen of ik ook een keer een bril op mag, het lijkt me koel, misschien zie ik dan wel oferal kouwstiks!!!, folgens mijn vrouw werkt het niet zo maar ik kan het toch prooberen?, als we nau folgende keer met pootballen allemaal een bril opzetten, dat is leuk!, lieve Toby ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Keverkat!!!, en ik heb je bal fol met die zachte koekjes gedaan, voor zometeen tijdens het pootballen, en wil je alsjeblieft je broer Brammie heeeeeeel veel zachte tettertjes geven van mij?, omdat hij mijn vlinderleeuw is?, ik ga nau naar de bal rennen en jawel… ik trap hem zoooo in het doel!!

 4. Ha die Toby,
  Zo, jij ziet er vandaag geleerd uit met die bril. Jij weet vast heel veel en zeker over koekjes, zo te lezen. Hij staat je grappig, maar blijft hij wel goed zitten als je gaat lopen? Onze vrouw doet haar bril altijd achter haar oren, dan valt hij niet van haar hoofd. Misschien is een elastiekje onder je keel handig ?
  Jij luistert altijd wel goed naar een commando. Dat vinden wij wel knap van jou. Wij luisteren ook wel goed naar onze vrouw, maar eigenlijk alleen wanneer wij er zelf zin in hebben en vooral wanneer het over eten gaat en ook wanneer wij onze naam horen.
  Dag Toby, veel succes met de bril. Veel zachte kopjes van Cindel, sterrenzusje Fenneke, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

 5. Toby, wat blaf je nou?
  Moet je eerst een bril op een koekjes te krijgen 🙀
  Wat een rare regel. Daar begin ik niet aan hoor. Alhoewel… Als ik dan nooit meer kipsnackjes krijg. Nou ja, dan misschien wel.

  Is een zonnebril ook goed voor bij het pootballen?

  Kopbal van Japie

  Is het een doelpunt ⚽?

Reacties zijn welkom