Dorus en zijn innefjoew met Mikkie

dorusHajooooooooo iedeween. Hier istie weer… uwes raasentsnelle zwarte rieporrer Doorie. Met, opniew, een innefjoew op furrsoek fan me mamsie. Wij dus inne de auwtoo gedooke. Mamsie weer in haar stoel gepjopt en we ginge rij-je.

Me oopa

Watte we niet wisse… me Oopa was in de kofferbak gespjonge. Mamsie sag onneweg wel datte er streepjes fogt op het wegdek lag. Maar we dagge dat het reege was hihihihi. Toene we bij een parrekeerplek kwaame om evve te eete hoorde we stees pootje naar links… pootje naar regs hihihihi. Oooooh juwwie hadde mamsie moete hoore. En Oopa sat maar klep toe die bek.
Mamsie wau weete hoe hut met meneer Mikkie was. Mikkiewie? Nau… Meneer Mikkie. Hij is de soon van onse sterreoomie Bolle. We ginge naar onse besse frietuurbakker oftewel me poomsie Keefer. Want daar woon meneer Mikkie inne buurt.
Feel pwesier met het leese fan me innefjoew.

Wat is uwes naam?
Hoi oom Door, ik heb al veel over je gehoord, ik vind het super dat ik een intervjoew mag doen! Ik heet Mikkie. Zullen we kopjes geven? (Is een hij paw ook goet?)Ik geef iedereen kopjes en ben met iedereen vriendjes!

Noeme se uwes wel eens Mikkie Mauws?
Soms wel, maar meestal zeggen ze Mikmak. En daar luister ik heel goed naar.

DorusHoe auwt ben uwes?
Uhm… dat weet ik niet precies. Maar zeker wel 8 jaar.
Heb je iets te eten trouwens?(mahammmmm… meneer Mikkie wil eete)

Waar woon uwes?
Ik woon samen met mijn hele familie, bijna al mijn broers en zusjes, en ook mijn moeder bij mensen met een winkel. We zijn wel met zijn twaalven! Dus we hebben altijd haast met eten, want anders is alles op. Gelukkig kan ik bij oom Kever ook mee eten. Ik ga daar zo weer naar toe!

Uwes ben de soon fan me wolkenoomie Bolle.
Furrtel uwes eens ies oofer hem?
Was hij een wiefe pappie? Of juis stjeng?
Mijn pappa was de allerliefste! Ik mocht alles, en hij liet ons altijd voorgaan met eten. Hij at zelf pas als laatste. En hij heeft ons van alles geleerd, zoals dat mensen best gevaarlijk kunnen zijn. Ik vond het super om bij pappa in een mand te kruipen, helemaal tegen hem aan. Ook toen hij al bij zijn eigen mensen woonde kroop ik zo bij hem in zijn mand. En dat mocht altijd van hem!
Ik moest een keer spugen in zijn tuin, toen kwam hij meteen naar me toe gerend, en ging me neusjes geven en bleef naast me staan. Net zolang tot ik me weer goed voelde. Zo was mijn pappa!
De mensen van Kever, en ook van mijn pappa vroeger, zeggen altijd dat we allebei even slim zijn. Maar mijn pappa was seeriejeuzer. Hij had veel moeilijke dingen meegemaakt. Daarom wilde hij zijn kinderen altijd beschermen.

Mis uwes hem?
Eerst snapte ik niet goed waar mijn pappa gebleven was. Ik zag hem niet meer in zijn tuin. Na een tijdje snapte ik dat hij een ster was geworden. Maar hij blijft altijd mijn pappa. We lijken ook op elkaar, zeggen zijn mensen. Ik mis hem heel erg.
Ik wilde eigenlijk wel dat Oom Kever, zo noem ik hem, een beetje een nieuwe pappa zou worden. Maar dat wil hij niet.
Heb je snekkies toevallig? (Euhhh… nee)

Nau moete we evve pjaate. Uwes hep MIJ Poomsie een tikkie geeft. Me Poomsie was selfs gewont!! Waarom was dat?
Ehm… ja. Dat is een beetje een moeilijk verhaal. Want oom Kever wilde eigenlijk liever niet dat ik in zijn tuin kwam. Maar ik wilde dat wel! Ik wilde graag in zijn huis wonen. Maar de mensen zeggen dat ik te druk en te slim ben voor Kever, dat hij er zenuwachtig van wordt. Jammer hoor. Maar ik kroop gewoon toch door de gaten van het gaas heen. En oom Kever gaf me dan soms zachte tikjes, omdat hij dat niet leuk vond. Ik deed nooit iets terug, want ik snapte het wel een beetje. Maar ja, op een dag gaf ik toch een tik terug. En zo kwam het. Maar het was niet zo bedoeld hoor!

Heppuwes kintjes?
Nee, ik denk het niet. Want toen ik nog jong was ben ik samen met al mijn broers en zusjes en mijn ouders gevangen en geopereerd. Ik denk dat de dokter vond dat er wel genoeg kleine Bolletjes waren!
Nou lust ik wel een snekje, denk ik. (ikke ook!! MAHAMMMMM)

Waar plas uwes?
Overal waar ik wil! Als ik moet, dan moet ik.
Zullen we kopjes geven? (liefer een hij fijf)

Een fjaag foor me Poomsie. Ikke snap dat uwes me auwtoo supergaaf fin. Waarom moes uwes in mij auwtoo door uwes tuin sjeure? En waawom moes ik um sgoonmaake? Hihihihi.
Ik wau zooooooo graag een keer outoorijden, dat leek me zo gaaf!, dat was het ook, maar er was veel modder in mijn tuin en ik was een beetje geslipt in de bochten…

En hier is me mamsie weer met haar weereltbewoempte kollumpie:

Mamsie wil hut (w)(fr)eete

Lieve Mikkie, dank jou wel dattie mee wil doen met mij Doorie ze innefjoew. Misschien hebbie die welees gezien assie op Kever ze dak alles mee in ze gaatje houw. Maar dan weet jij ook, mij Doorie ze innefjoew is pas jou innefjoew assie ook mij eigen fraage beanwoord en mij broer Oopa Floris brei er ze eindje aan.

1: Wat vinnie lekker van jou eete? Eet jij alteit in jou eigen huis en wat krijgie dan? Doe jij ook aan dak-eete, dattie jou meenu geserfeer krijg op Kever ze dak?
Dag lieve tante Loes, ik heb al veel over je gehoord, zullen we kopjes geven? Ik lust ALLES en ook heel veel! O nee, ik lust geen Feliks. En geen patee. Dus dat krijg ik ook nooit op het dak. Want dan ga ik heel veel kopjes geven aan de mensen van Kever, en ik ga trappelen, en dan krijg ik iets anders. Brokjes lust ik altijd!
Heb je iets te eten bij je?

2: Hoe groot is jou buik? Jij ben Bolle ze zoon. Bolle was mij buikmaatje. Hebbie net zo een mooie, groote buik als jou pappie  Bolle of moet jij nog treene. Bijfoorbeeld dattie heel feel buikspier wil? Hebbie dan jou speesiejaal diejeet dat jou buik groot wor?
Mijn buik is niet zo groot. Dat komt omdat ik heel ver moet lopen en klimmen en springen om bij oom Kever te komen. Zo blijf ik best slank. Mijn pappa had een mooie zachte buik om tegenaan te liggen!

3: Van mij eigen weet ik, jij krijg iedere afond jou snek van Kever ze mense. Hebbie faafooriet? Kan jij mevrouw Kever ferleide met jou speesiejaale blik dattie jou eigen nog meer sneks geef? Doe jij Saame met Kever katermanne-afond. Dattie manne onner elkaar ben met sneks en gemberneutraal bier??
Stiekem krijg ik wel vaker iets hoor, want anders ga ik niet weg. Of het nou regent of sneeuwt, dat maakt me allemaal niks uit.
Oom Kever en ik zien elkaar elke dag, en hij tettert dan tegen me. Ik kijk over de rand van het dak naar beneden, en hij gaat rennen. Soms krijg ik ketnip op het dak, dat is geweldig! Ik denk dat ik gemberneutraal bier best lust hoor, want ik lust bijna alles. Maar het allerlekkerste vind ik van die stiks die zo dun en vloeibaar zijn, weet je wat ik bedoel? Dat mensen er in knijpen en er komt heeeeeerlijk spul uit, dan bijt ik wel eens per ongeluk in vingers!!

Oopa Floris eindje

1: Keivet kerel, ken jij mij?
Dag Oopa Floris, natuurlijk ken ik u! Kopjes geven?

Nog meer?
2: Saame krijsen op het dak?
Altijd! Ik zit al klaar! Neemt u snekkies mee?

Lieve Mikkie, dank van onse hart dattie mij Doorie en mij eigen ontfang op jou pappie Bolle ze landgoed. Op jou eigen dak in Kever ze tuin en dattie mee wil doen met onse innefjoew. Nu weet wij eindeluk meer van jou eigen en jou geschienis. Van ons eigen wil wij ook Kever en ze mense dank wel zegge foor ze gasfreiheid. Hoop dat Kever ze tuin nie zo heel feel beschaadig is van mij Doorie ze Flauwerpauwerauwtoo. Het was nie onse bedoeling maar met jou jeug van teegeswoordig en Kever die in mij Doorie ze auwtoo wil rije gaa er welees iets mis. Onse eskuusie daarfoor!

Doorie, Oopa Floris en (Mamma) Loesje

Me eintwoort

Nau nau nau. Wat een spetterent innefjoew weer he. Na afloop heppik dus wel me auwtoo sgoon gepoest. Want ik fin roze tog egwaar een mooiere kleur dan modderbwuin hihihihi.
Hoe was mij twee weeke? Reedeluk saai. Ommedat hut so kauwt was mog ik minner op me ballekon. Ikke mog wel hoor. Dan sat ik so foor de deur te huile en frauw gooide me dan naar buite. Gemeen he? Weet uwes wat se dan dee? Dan deed se de deur ope en sloot se het meteen weer. En sij bleef binne!! NAUFANMEJA!!
DorusDan bleef sij in de warmte en ik bibberde fan de kauw. Nau… toen ging ik tege de deur aan staan dat ik weer naar binne wau. Dan deet se oope en ging se verder met bijmijnfoorbeelt kooke. Nau… ikke huile foor de deur. Hihihihi. Sei se dat ik furrfeelent was. IK!! Naufanmeja!! Hihihihi. Ikke ben niet furrfeelent. Ikke ben een siemeesje.

Ikke geef uwes nog een kwiptiese ommesgrijffing foor oofer 2 weeke.
Lof lof lof. Hihihihi

Dit was hut foor deese keer.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor mij MammaLoes
Toedeledokie
Dorus

17 thoughts on “Dorus en zijn innefjoew met Mikkie

 1. Hoi Dorus,

  Heb weer enorm genoten van je intervjieuw met Mikkie, heb stiekum gelachen dat Oopa Floris mee was gegaan terwijl jullie dat niet wisten. Hihihi!
  Pootje naar links…….Pootje naar rechts. Klep toe die bek!
  Het is fijn om Mikkie ook beter te leren kennen, hij is volgens mij een super lieverd net als zijn papa!

  En de auto onder de modder, jeetje wat zal hij er niet roze uit gezien hebben, dat was even hard werken om hem schoon te krijgen zeg.

  Pootje van Tommy!

  1. Hajooooooooo oom tommy.

   Oooooooh uwes wil niet weete hoe fies me auwtoo was. Sellufs op me stoele sat modder. Hihihihihi.

   1. Hoi Dorus,

    Dat werd dus even poetsen tot hij er weer blits uitzag.

    Pootje van Tommy!

 2. Heeee lieve grote zwarte panter siejemees die sterrieporter is, dat is mijn Mikkie!!!, wat een gaaf intervjoew!!,en ik nau mijn rijbewijs, ik ben echt helemaal trots, met zo een mooie flag erbij, en dat ik in je outoo mocht rijden, zooooo het was echt fantasties!!, en je mamsie had zo een goede fraagen over lekker eeten, en Oopa had oferal gepinkeld waar ik ook altijd pinkel, hoe vind je dat!!, Mikkie staat op het dak en hij roept dat hij het een geweldig intervjoew vond, en dat hij hoopt dat jullie nog eens komen!, en dat lijkt mij ook gesellig, maar nau ga ik frietuuren natuurlijk, de frietjes zitten er al in, en voor erbij maak ik natuurlijk bittere ballen, friekandellen, krooketjes, loempiaatjes en sjooarmaa, het staat in een doos waarop staat MIKROFOONS!, heeeeeeeeel veel kopjes voor jau en je famielie Door, ze zijn van je poomsie!!

  1. Hajoooooooo poomsie.

   (Ssssssssssst… niet teege mamsie segge datte uwes fan mij mog rij-je. Hihihihihi.)
   Foei poomsie. Dat uwes somaar in me auto spjong en ging sjeure!! Ooooh dat was sooooo tauwt. (Hihihihihi) wat een gewuk datte we awwe 2 swart sijn he? Hihihihihi. Sjeelde een doesj.
   Poomsie… in uwes tuin staa een doos met tejooriefjaage. Uwes weet wel wat er in sit hihihihihi
   Pootjes 🐾🐾

   1. Mijn mensen wisten ook niet dat ik in de outoo ging rijden hoor, dus ik ferstop het intervjoew, anders zien ze het toch!, en zwarte haaren zijn altijd handig, ik ben er blij mee, ik zeg niks tegen je mamsie hoor!!

 3. Mij lieve Doorie,

  hier is jou Mamsie en wat hebbie weer jou mooie innefjoew gemaak van onse vriendje Mikkie die woon bij jou poomsie Kever op ze dak. Mamsie schrik wel van zofeel begeerte foor sneks en brokjes. Mamsie heb ze zak van onse roojaale konein agter gelaate foor dank want het gaa jou Mamsie tog aan ze hart. Hoop dat Oopa er niks van heb gesien want hij krijs nu Keikonein!
  Het was ze groote afontuur en Mamsie heb ook heel feel bibbers gehad toen jou poomsie Kever in jou flauwerpauwerauwtoo door ze tuin scheur. Maar hij zeg wel, Loes van mij eigen ben ik wel geslaag. Maar jij weet nooit nie waarfoor?? Oopa krijs nu weer Keislaag!!
  Soms wor jij hoorendol van zofeel krijse.
  Maar iedereen weet nu wel meer van Mikkie ze eigen en Mamsie heb ze brokke in ze keel weeges zofeel lief zijn van mij buikmaatje Bolle. Hij was zo een liefe papsie.
  Oooh daar gaa jou Oopa weer: Keipaps Keipaps!
  Hoop dat Mikkie en Kever en ze mense deze allemaal nie hoor. Jij wor er tog moeiluk van in jou eigen kop…

  Lieve Doorie jou Mamsie wil jou fraage offie niemeer zofeel buite wil op balkon assie frieskouw heb. En hebbie jou Flauwerpauwerauwtoo op ze slot gezet. Straks rij ze heele Amserdam erin….

  Koes koes van jou Mamsie

  1. Hajoooooooooo mamsie.

   Poomsie spjong opmijeens soomaar de waage in hihihihihi. Ikke miauwte nog NEEEEEE hihihihi. Oooooh wat sag de tuin er erg uit he? Ikke hep eers de auwtoo sgoongepoest. En hij staa nu goet op slot met een bwieffie er bij dat de auwtoo uit moet russe.
   Mahammmmmm ikke fin buite leukkkk hihihihihi. Ikke mag tog affetoe naar buite? Ikke moet tog tuinkonttwolle doen? Stjaks gebeurt er wat!! 🙀🙀
   Koeskoes mamsie 😽😽😽

   1. Ja dat is echt waar Loes, Door wist helemaal niet dat ik in de outoo zau gaan!!

 4. Hoi Dorus,
  Die oopa Floris had jou en mamaLoes toch mooi voor de gek gehouden hé?
  Stiekem mee rijden in je flowerpowerauto 😸😸😸😸
  En wat een leuk innerfjiew met Mikkie, wat is het een lieverd!!!!
  Zo hebben we hem een beetje beter leren kennen!!!!!
  Hopelijk zaten jullie niet onder bruine spettertjes modder door de rijkunsten van Kever!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Hajoooooooooo awwe ses en wekkere kippies.

   Oooooh sag uwes hoe mamsie en oopa stonde te sjreeuwe? Hihihihihi. Poomsie kon sjeure seg. Gewukkig sijn we awwe 2 swart. Dan kanne de modder niet so goet sien. Hihihihihihi.
   Meneer mikkie isse wief. Behalffe toen hij me poomsie een mep furrkogt. Hij moes toen wel naar de dokker. Weet uwes nog?
   Pootjes 🐾🐾

 5. Hoi Dorus,
  Ja dat weten we nog……..maar ja soms gaat er wel eens wat mis!!!
  Zal niet de bedoeling van Mikkie zijn geweest want hij houdt wel heel veel van Kever ❤️

 6. Hoi Dorus,
  Wij dachten dat we al behoorlijk wat over Mikkie wisten, maar dat viel wat tegen nu we het interview hebben gelezen. Wij wisten bijvoorbeeld niet dat Mikkie ook vaak om eten vraagt. Dat is natuurlijk ook wel nodig wanneer je met z’n twaalven bent en dan je best moet doen om genoeg te krijgen.
  Had Kever niet netjes over de tegels gereden dat de auto zo vies was geworden? Dat moet hij dan maar extra gaan oefenen, want autorijden leer je het best door ervaring.
  Toch wel fijn dat Mikkie zo vaak langs komt op het dak en dat hij zo wel contact met Kever heeft en toch niet in zijn tuin komt. Zo blijven ze de beste vriendjes op afstand.
  En wij vinden dat opa Floris helemaal gelijk had om mee te gaan in de auto, want hoe moet hij anders zijn vragen bij dit interview gaan stellen. Die opa Floris vinden wij een echte slimmerd.
  Bedankt weer voor dit interview en veel zachte kopjes van Cindel, sterrenzusje Fenneke, Jillie en Ivar en een aai van onze vrouw.

  1. Hajoooooo mefrauw marjoke en kets.

   Poomsie keefer ree alleen maar in de plupper. Het is datte we swart sijn… want niemant sag hoe fies we waare hihihihi. Ikke fon hut ook wel leuk dat oopa mee was hoor, maar mamsie hat hut liefer geweete hihihi. Dan zat hij niet de heele rit inne kofferbak.
   Pootjes 🐾🐾

 7. Hou Japie,

  Die Mikkie lijkt me een toffe kater. Op een schuurdak lekkere hapjes eten. Daar kan ik alleen maar van dromen.

  Leuk om te lezen hoe Mikkie en Kever de tuin furdelen. En ook nog even ge-autocrosst.. Echt gaaf!!!

  Koppie van Japie

  1. Hajoooooooo jaapiejooo.
   Geef maar een miejauw hoor, dan smokkel ik je mee de tuin in. Kan je ook lekker eete hihihihi.
   Pootjes🐾🐾

Reacties zijn welkom