Toby over zijn leefe toen hij puppy was

puppy
Woef! Hooooooooi snorremansen en miauwers, vandaag kijk ik terug op toen ik nog heel klein was. Een puppy. Zo’n klein bolletje wol met een spitse snoet.

Klein

Volgens mij ging ik hier voor het eerst naar het grote bos voor een wandeling. Nu is het een makkie. Maar toen was ik heel klein. Ik denk zelfs dat ik vier maanden jong was. Dat is dus echt puppy hè. De halsband om mijn hals was ook veel te groot maar hier deed leren hoe je met een halsband aan moest lopen. Dat lukte prima.
Nou, nu kan ik terug kijkend bedenken dat het maar goed is dat ik een halsband droeg. Als puppy was ik heel ondeugend en luisterde ik nog niet zo goed. Dus ik rende overal heen waar ik dacht dat kon. Elk geluidje vond ik leuk en als ik iets zag bewegen, dan was ik er ook. Elk blaadje of takje moest hebben en in mijn bek meenemen. Dat was gewoon zo. Ik denk dat alle pups dat doen. Het heeft iets te maken met stoer doen en sterk zijn. Zo was ik ook.

puppyNaar het bos

Op deze dag ging ik met mijn mens naar het grote bos waar ik eerst de commando’s moest oefenen. Dat wil zeggen dat ik opdrachten deed oefenen. Opdrachten zoals ‘zit’ ging ik oefenen. Nou ik kan je blaffen dat ik niet zo heel veel ervaring had en dat ik dat maar lastig vond.
Want hoe wil je zitten als je alles om je heen ziet bewegen en je wilt er achteraan? En dan zeker waar allemaal andere mensen en honden zijn. Auto’s die super snel voorbij vliegen en fietsers die langs je af snellen. Het was voor mij een hele drukke wereld. En ik wilde overal aan meedoen. Hier heb ik ook leren blaffen.

Spelen

Telkens als er iets gebeurde dan moest ik weten wat dat was en dus vroeg ik de hele tijd: Hee, hallo, waar ga je heen? Wie ben je? Ga je ook naar het bos? Gaan we samen spelen? Ken jij commando’s en opdrachten? Mijn mens vertelde me dat er vast wel iemand in het bos is waar ik mee kon spelen. En dat was ook zo.
Het bos was en is nog steeds heel magisch voor mij. Daar leerde ik dat er een heel groot veld was met een berg. Ik paste er wel meer dan een miljoen keer op woef! En daar gingen we oefenen zonder halsband. Dus ik kon daar zo hard rennen als ik wilde.
Brams vrouw en mijn mens deden dan een spelletje. Ik ging aan de halsband mee met Brams vrouw naar boven op de. Mijn mens bleef beneden. Daarna kreeg ik de commando ‘zit’. Dat deed dan ook. Ik vond dit altijd zo spannend want ik wist dat ik dan ineens los ging van de halsband en als mijn mens ‘kom’ riep, dan mocht ik zo hard en zo snel mogelijk de berg af naar haar toe rennen. Dat was super super leuk! Toen was ik zo klein dat ik tijdens dit spelletje wel eens een koppeltje duiken ging doen. En dat kwam vanzelf want mijn kleine pootjes konden mijn lijf niet bijhouden. Ik ging dan super hard van de berg af.

Groter

Nu doen we het spelletje nog steeds alleen ben ik veel groter geworden en veel sneller. En ik doe geen koppeltje duiken meer. Nu ben ik de snelste Toby vos die er is. Als mijn staart naar beneden is in plaat van in een krul, dan heb ik extra kracht. Dat is een soort motortje dat mee wappert voor de snelheid. Ik ben geen echte vos maar ik voel me dan wel een snelle vos.
puppySoms was er een ander woef en die wilde ook mee van de berg af. Maar als pup ga je niet zo snel en de woefvriend die dan mee van de berg afging, rende veel harder. Ik deed wel altijd kei mijn best om de woefvriend bij te houden. Dan blafte ik heel hard van ‘hee niet zo snel, wacht op mij’. En na het spelletje deden de woef en ik vaak samen nog verder spelen. Zo leerde ik van deze woef hoe je een tak het best in je bek kon pakken maar ook hoe je in zandhopen kon graven. Dat waren leuke tijden. En als kleine pup paste ik overal makkelijk in. Dus door de struiken rennen en verstoppen ging heel makkelijk. Ik mag niet vergeten dat ik heel goed was in van de berg afrennen maar mijn mens moest mij daarna vaak naar huis dragen omdat ik zoooo moe was dat ik in slaap viel. Nu kan ik heel ver lopen en ik vind het heel fijn om te rennen. Maar wat een verschil tussen pup zijn en nu, woef!

8 thoughts on “Toby over zijn leefe toen hij puppy was

 1. Hoi Toby,

  Wat was je nog een kleine Toby op de foto, een echte puppy.
  Dat is lief was vroeger ook zo klein, maar mij noemde ze dan een kitten omdat ik natuurlijk een kat ben.
  Nu ben ik ook groot, maar niet zo groot als jij hoor.
  En volgens mij kan jij best hard rennen, zou niet weten of ik dat kon.

  Heerlijk lijkt mij dat om van een berg af te rennen, lekker hard en rollend.
  Nu ga jij natuurlijk veel harder dan vroeger denk ik.
  Gaaf hoor.

  Wens jou een superfijne dag vandaag, samen met je mensen.

  Pootje van Tommy!

 2. Haai Tober,

  Ben jij Ronnie Tober?
  Ken jij mij?
  Ik ben Oopa Floris
  Keivet!
  Loes wats de problum
  Wat?
  Heeft Ronnie Tober een pup gehad?
  Daar weet ik niks van!
  Is er bier ?
  Hoezo geen caafee!
  Wie zeurt hier nou over pup?
  Wat zeg je?
  Kleine beebiewoef?
  Zeg dat dan!
  Kerel lissen toe Oopa.
  De jeugd heeft de wereld!
  Maar Oopa heeft de poezedames!
  Whaaaaa Haaaaaaaa
  Nog meer?
  Hard rennen?
  Daar doe ik nie aan!
  Hee Tober komt ie
  Pootje naar links
  Schijnbeweging
  Gooooooooooal!
  Keivetgaaf!
  Loes?
  Loesie?
  Is het al oktober?

  De ballen

  1. Waaaaaaaa Oopa!! Je scoort ineens goal! woooohooooo!!! Pootje naar links pootje naar rechts en Oopa scoort!! Yeah!

 3. Heee lieve vriend Tobywoef!, wat een liefe kleine pluisbeebie was je op de footoos!, een kleine miniTobywoef!, en wat durfde je al meteen veel, ik denk dat je altijd frolijk bent geweest!, wat gaaf om zo die berg af te rennen en dan kopeltje te duikelen, Bolle die hier froeger woonde kon ook koppeltje duikelen, naar de zijkant, ik denk niet dat ik dat kan, maar misschien als ik zo een berg afren wel!, ik vind het echt keiknap dat je zoveel geleerd hebt, van aan de lijn loopen en zit enzo, als kat doe je dat niet echt, dat is wel een ferschil tussen woefs en miouwers, maar ferder maakt dat niks uit als je vrienden bent!, lieve Toby ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van je vriend Keverkat!, en ik heb stiekum een beetje moes op mijn neus gedaan, proef maar!, nau ga ik je bal voldoen met koekjes, en zau je mijn vlinder willen zeggen dat ik aan hem denk en hele zachte neusjes stuur?, en nau ga ik rennen en schop de bal zo een heeeeeeeel eind weg!!!

  1. Haaaaaaaaaaaaai Keverkat!! Natuurlijk lees ik jou op de blog. En wat een lekkere moes heb je zeg! Zo was ik je helemaal. Bram is druk met dutten, iets met de zon en een bed. Hij mauwt dat hij tussen het snurken door ( wat hij niet doet volgens hem) dat hij heeel veel kopjes geeft en neusjes terug. Wat een koele paas doe je daar Keverkat! En oopa scoorde al een doel heej! tot snel Keverkat!

 4. Lieve Toby, wat leuk om te lezen hoe jij als pup genoot van het spelen in het bos, leren commando’s op te volgen en spelen met andere woefjes. Wat was je een leuke kleine wolbaal. Pasa en ik hebben genoten van jouw verhaal. Pasa stuurt jouw zachte kopjes en een paar snoepjes met kaas en toktok, van mij krijg je een zachte aai over je lieve bolletje.

  1. Miauw Toby,

   Zullen we de volgende pootbalwedstrijd op een berg houden? Dan gaat de bal extra hard.

   Koppie van Japie

   Pssst mijn mens vind je superschattig 🥰

Reacties zijn welkom