Speelgoedtest: Tjilla test een zwiepding

zwiepding

Wij testen speelgoedjes voor katten. Dat is ons werk. Deze week test ik, Tjilla, een zwiepding op batterijen.

Het is een bewegend stokje onder een doek. Aan de zijkant van het motortje zit dus een stokje en door de batterijen beweegt het stokje onder het doek. Het stokje gaat verschillende kanten op. Je kan dus op het stokje jagen. Hij draait niet standaard rondjes, hij gaat ook weleens ineens een andere kant op. Het is gekocht bij de Action. Deze was niet heel goedkoop, maar ook niet heel duur. Hier is het: https://www.action.com/nl-nl/p/beasty-kattenspeelgoed-2/

Wat ik ervan vind

Wat valt mij op bij het zwiepding?

 • is best groot
 •  heeft een doek erover
 •  zit een stokje aan
 •  het stokje heeft een klein rubberballetje
 •  het stokje gaat alle kanten op
 •  maakt wel beetje lawaai
 •  zit een aan/uit knop op
 •  3 C batterijen nodig

Voor wie is dit?
Dit is voor elke kat leuk, maar als je bang bent voor snelle dingen of dat iets onvoorspelbaar is, dan is het niet voor jou. Je zou er dan alleen maar van schrikken. Spelen moet vooral leuk zijn natuurlijk. Als je nog jong bent, of ouder en nog snel, dan denk ik dat het tof voor jou is. Als je supersenior bent, dan is dit denk ik niks voor jou want je kan er angstig van worden omdat het best snel gaat. Je mens kan het beste beoordelen of iets bij je past omdat jouw mens jou goed kent. Dan hoef je zelf niet te beslissen en dat is lekker makkelijk. Het is ook voor luie mensen, die even geen zin hebben om met een hengel ofzo door het huis te lopen om jou te vermaken. Win-win dus (als je niet bang bent).

ziwepdingMijn oordeel

Heel erg tof! Toen ze eindelijk batterijen had gekocht, want die was ze eerst vergeten, ging ze het meteen in elkaar zetten. Dat was niet moeilijk. Toen het speelgoed aanging, zaten we elkaar eerst aan te kijken, zo van: huh? Als snel snapten we het allemaal! Tjaiia hield het stokje steeds tegen en ik maar op het stokje jagen. Ook Tjessi vond het interessant. Als ze het ding heeft uitgezet, gaat hij in de kast omdat we er maar tegenaan blijven meppen…

Maar… omdat we eerlijk zijn, moeten we wel zeggen dat het er een beetje goedkoop uitziet, het stokje zwiept er snel uit en de kwaliteit is matig. Je zal er dus, denk ik, niet lang mee doen. Voordeel is dat ze thuis kunnen kijken of je het leuk vindt en ze dan een betere kunnen kopen als je even lief kijkt.

Kortom: leuk om uit te proberen en daarna ‘een echte’ te kopen 😉

Aantal kopjes (max 5): ): 😺😺😺😺 (superduper!)

^Tjilla
https://www.facebook.com/DeTjtjes
We zijn allemaal op de foto!

Omdat wij nog jong zijn, moeten wij heel veel spelen. Elke week testen wij een speelgoedje. Dat betekent ook dat we elke week een nieuw speelgoedje krijgen.

15 thoughts on “Speelgoedtest: Tjilla test een zwiepding

 1. Hoi meisjes! Wat leuk dat jullie alledrie op tafel mochten staan. Of was dat alleen voor de fotoo? Ik ben ouder en nog snel hihi. Of ik dit leuk vind weet ik niet. Daar ga ik nog even over nadenken. Goeie riefjieuw weer! Pootjes van mij!

  1. Hoi Minnie! Omdat de tafel wit is, is dat vaak beter voor foto’s. Normaal mogen we ook op tafel, bij de muur ligt ook een vensterbank-kussen want onze vensterbank is smal. We gaan nooit op het gedeelte waar de laptop staat of waar er gegeten wordt. We hebben wel manieren hoor! Het speeltje is leuk hoor, misschien ook wel iets voor jou. Bedankt en pootjes van mij en ons 🙂

 2. Hajoooooo tjees

  Ooooooh die heppik ook thuis. Aween moete er nog batterei-je in. En me mense sjijn sjoooooo twaag. Minn frauw kog hut ook bij de eksjon. Ooooh ikke hoop datte se gau battedinge koop.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Ja, dat was hier ook. Terwijl de batterijen bij de Eksjon ook goedkoop zijn. Je moet maar even extra vragen om batterijen want het is wel een leuk ding. Pootjes van mij en ons 😽

 3. Hoi Tjilla, zooo heee zo een ding wil ik ook!, wij doen dit spel met veren onder een tasje die ik dan vang, net als Bolle deed, maar mijn mensen hebben soms geen zin daarin (ja, ik snap het ook niet!) en mijn vrouw had al een paar keer gekeken naar iets dat daar op lijkt, ze had dit een keer gezien maar wist niet of het leuk was, maar dat lijkt mij van wel!, wat leuk dat jullie dit spel een beetje met zijn drietjes spelen, dat is gezellig, en vinden jullie het niet erg dat jullie mensenmeisje niet meespeelt?, ik zie dat Door het ook heeft, ik ga mijn mensen dit laten zien en vragen of ik het ook mag hebben, mag je het stokje en het balletje ook bijten en een beetje trappen?, dat doe ik altijd met de veer, soms lik ik aan de veer maar meestal bijt ik, omdat ik dan een beetje een tijger ben, lieve Tjilla dankjewel voor de riefjoew, heeeeeel veel lieve kopjes voor jau en Tjessi en Tjaiia en jullie mensenmeisje, en alleen voor jau heb ik snekkies achter mijn wangen verstopt en je hoeft vandaag niet te delen, maar hrt mag wel natuurlijk, het is van Kever!!

  1. Hoi Kever! Nou wij vinden het wel leuk om alleen en met elkaar te spelen. Ze hoeft niet overal bij te zijn hè! Ze vindt het geluid alleen niet zo fijn maar ik denk dat het wel went. Je mensen moeten de batterijen niet vergeten: 3 C batterijen moeten erin maar dan gaat ie ook als een speer. Bedankt voor de snackies, ik ga niet delen, hoor😽 Pootjes van mij en ons 😽

 4. Hallo Tjilla,

  Wat leuk dat jullie ook zo’n spannend spel hebben. Wij hebben er al jaren eentje en die komt niet van de Action. Maar deze ziet er wel erg vrolijk uit met al die kleurtjes. Af en toe haalt onze vrouw dit spel weer te voorschijn en dan mogen wij weer spelen. Wij worden er wel een beetje wild van, het is ook zo spannend ! Zelfs Lisette (die al 19 is ) wordt er een beetje druk van. Eigenlijk willen wij niet dat Jillie meespeelt omdat zij behoorlijk vals speelt, Elke keer ploft zij met haar hele lijf bovenop het spel en dan kan ze het stokje pakken. En dan gaat ze er met het stokje vandoor. Ja zeg, zo kunnen wij het ook ! Onze vrouw moet dan lachen en ze tilt Jillie dan op, zodat wij even rustig verder kunnen spelen. Dat vindt Jillie natuurlijk weer niet leuk, want ze begint hevig te spartelen. Tja, wij vinden het echt een heel leuk spel en wat ons betreft mag onze vrouw het wat vaker uit de kast halen. Daarom laten wij onze vrouw dit stukje van jou ook maar even lezen, misschien begrijpt ze dan dat wij er vaker mee aan de slag willen gaan.

  Kopjes en pootjes van ons vijven en wij zijn al nieuwsgierig naar het volgende spel.

  1. Hallo allemaal, wat leuk dat het bij jullie thuis ook zo’n succes is. Bij ons staat ie nu ook even ergens waar we niet bij kunnen. Ik denk dat we straks weer mogen. Het geluid vindt ze een beetje irritant. Is die van jullie ook irritant of valt dat mee? Pootjes van mij ons! 🙂

 5. Hoi Tjilla, wat een gaaf speeltje, wij denken dat Kruimel en Juultje dit wel supertof vinden.
  Wij gaan aan onze vrouw vragen of zij dit misschien voor ons wilt kopen.
  Goede rievjoe weer.
  Knuffels en pootjes van ons allemaal

  1. Hallo bende van zes met Bas als mooi sterretje. Het is een leuk speelgoedje maar laat dan niet de batterijen vergeten, want zonder doet ie het niet. Wij hebben heel veel aan jullie gedacht en eerlijk waar, we hadden ook tranen. Pootjes van mij en ons (en knuffeltjes).

 6. Hallo Tjilla,

  Vrouwtje heeft dir vorig jaar gekocht in een tuincentrum op de dieren afdeling, maar helaas niet voor mij, Het was een kadoo voor andere poesjes. Vrouwtje weet heel zeker dat ik het kapot maak of er zo in ga bijten dat mijn bekkie au gaat doen. Ik had ook een Butterfly en die heeft vrouwtje ook weg gegeven aan andere poesjes. Door het bijten ging mijn bekkie ontsteken. Maar dit spel ziet er heel leuk uit hoor en zullen veel poezels veel lol hebben.
  Voor jullie veel plezier hoor en knuf van vrouwtje, poot en kopje van vriendje Jip

  1. Hoi Jip, Tjaiia is de bijter van ons maar die heeft het niet kapot gekregen en ze deed wel heel erg haar best. Dus het is wel stevig. Maar als je bekje gaat ontsteken van het bijten is het denk ik geen goed idee. Het moet wel leuk blijven natuurlijk en het liefst zien we allemaal zo weinig mogelijk de dokter. Blijf jij maar gewoon lekker met een balletje spelen. Pootjes van mij en ons!

 7. Lieve Tjillameisje,

  hier Tante Loesje en zij zeg, wat hebbie jou mooie riefjoew gemaak. Van me eigen ben ik laat want mij vrouw moes ze heele middag achter mij kompjoeter en toen had ik geen tijd foor mij ree-akzie. Maar jij weet, jullie Tante Loesje fergeet jullie eigen nooit.
  Wat hebbie jou mooie swiepding en jij bennie bang van jou swiepe. Van mij eigen denk ik dat mij Zusje ook graag wil swiepe. Maar zij heb zofeel sterke poote, ga jou swiepding dan nie in stukke gescheur worre. Mij Zusje heb nie zofeel geduld en zij mep erop. Oopa Floris loop hard weg en foor mij eigen hoef het nie.
  Misschien kan jou Eksjon ook ze swiepding maake en dat wij dan makkareele fange, of dat er kouwstik onneruit kom. Dan vin ik het foor mij eigen iets aantrekkelukkker. Willie daar ofer naadenke assie weer bij jou Eksjon ben?
  Dank jou wel van Tante Loesje en jij krijg mij zachte kopjes met mij zachte snorhaar en het is ook foor Tjaiia en Tjessi,

  Tante Loesje

  1. Hallo tante Loesje, dan worden we toch allemaal veeeeel te dik! Ik ben zelf wel mager maar Tjessi en Tjaiia zijn wel wat stevig, die moeten op hun gewicht letten. Het is wel een goed idee maar dan moet er ook een timer op dat ie om de zoveel uur een makreel eruit gooit, of een kauwstick. Ik vind het echt een goed idee. Misschien dat je kan kiezen, of makreel, of tonijn, of kauwsticks. Of kip, of snoepjes. Deze is wel nog zonder lekkers maar het stokje is wel leuk en hij gaat best snel. Tjaiia heeft het nog niet kapot gekregen dus dan is het wel goed sterk het doek en het stokje. Dan is de kwaliteit misschien och wel goed. We denken er nog even verder over na. Dank voor uw kopje met zachte snorharen, vinden we lief. Pootjes en knuffels van mij en ons!

Reacties zijn welkom