Kever heeft een mening over groeien

groeien

Vorige week hebben mijn mensen en ik zoveel goede tips gekregen voor mijn buik, we willen iedereen heel erg bedanken!, mijn mensen gaan nu uitzoeken hoe ik heb beste slank kan worden met een goed diejeet, dat hoeft niet snel want langzaamaan is het beste als het om je slank gaat, en we hebben de tijd hoor, want ik woon hier nu pas vijf maanden, dat is best lang maar ook best kort, want ik wil zeker nog wel tien jaar hier blijven wonen, en dat willen mijn mensen ook graag, dus we zijn het eens op dat PUNT.

Ont-wikkeling

Ik foel me al heel anders dan toen ik hier net was, en mijn mensen foelen zich ook anders zeggen ze, we kennen elkaar nu best goed en we vertrauwen elkaar, maar toch gebeurt er nog van alles tussen ons, dat heet ont-wikkeling en ont-wikkeling blijft altijd door gaan, legde mijn vrouw me uit, dat haudt nooit op, ze zegt dat je soms zomaar ineens merkt dat je nóg een beetje meer van elkaar haudt, ook al denk je dat dat haast niet kan, dat je elkaar nóg beter gaat leren kennen en nóg meer gaat vertrauwen, zooo heee dat lijkt me echt helemaal top, zau dat echt kunnen?, ja hoor zei mijn vrouw, denk maar aan gisteren!, o ja dat is een goed PUNT.

Trots

Tot nu toe durfde ik nog niet met mijn mensen tegelijk in de tuin, als zij de tuin in gaan ren ik altijd snel naar binnen, maar gisteren had mijn vrouw de deur open laten staan en zat ze zelf op de grond in de tuin, ze praatte zachtjes tegen me en na een hele tijd op het trappetje te hebben zitten kijken durfde ik zomaar naar haar toe te lopen, ik pakte een stukje kouwstik uit haar hand en ging vlakbij haar zitten, ze heeft me geaaid en ze zei dat ze helemaal trots op me was, dat ik een grote Keeftijger ben die zoveel durft, ik ging naast haar liggen op de tegels en ik kreeg ook nog allemaal kusjes, daarna hebben we binnen groeiengerend, mijn vrouw en ik, en met de balletjes gespeeld, we waren helemaal vrolijk en blij, het was echt PUNTgaaf.

Mijn vrouw zei: Zie je wel, zo ont-wikkelt onze relaatsie zich, jij durft elke dag meer en we groeien steeds meer naar elkaar toe, zo noem je dat, dat gaat vanzelf, daarvoor hoef je alleen maar op elkaar te letten en voor elkaar te zorgen en met elkaar te knuffelen en dan gebeurt dat vanzelf, mooi is dat hè?, ja dat is zeker mooi, maar ik vind dat je elkaar ook een kouwstik moet geven, ook al zeggen mijn mensen dat ze geen kouwstiks hoeven, maakt niet uit dat eet ik ze wel, ik hoop echt heel erg dat onze relaatsie net zo groot gaat groeien als mijn buik, mijn vrouw zegt Nau… dat is wel héél groot maar dat gaat vast lukken , zet daar maar zo een streepPUNT!

groeienZwaaien

En toen kreeg ik heel droevige letters, van mevrouw Bende van Zes, dat de Bende nu maar met zijn vijven is want Bas is een prachtige ster geworden, zijn buik was ziek en kon niet meer beter worden, o wat verdrietig! lieve Bas ik ga naar je zwaaien en ik weet zeker dat Bolle en alle andere sterren op je gewacht hebben, en ik hau voor altijd een likwit snekkie voor je achter mijn wang en ik vergeet je nooit!, en ik stuur heeeeeel veel lieve kopjes naar mevrouw Bende en Oliver, Juultje, Kruimel, Bikkel en Bjarne om ze een klein beetje te troosten!!

27 thoughts on “Kever heeft een mening over groeien

 1. Hoi Kever, Bolle is Bas en alle andere nieuwe OverdeRegenboogdieren een rondleiding aan het geven, zodat ze zich meteen thuis voelen hier. Maar ik moest van hem zeggen dat hij supertrots op je is! Hij kijkt heel vaak naar je, en soms is hij heel dicht bij je, maar dat weet je wel.
  Oh, en hij is zo trots op z’n boek, maar ook een beetje verlegen.
  Twinkelkopjes van Vlo

  1. Hoi lieve Vlo, wat biesonder dat ik letters van je krijg, ik heb zoveel over je gehoord!, allemaal lieve dingen natuurlijk!, wat fijn dat Bas en Vlekkie worden rondgeleid door Bolle, dan weten ze meteen dat ze niet alleen zijn maar met heel veel vrienden en vriendinnen, ik foel Bolle vaak, dat foelt heel veilig!, en Bolle hoeft niet verlegen te zijn hoor, want zijn boek is echt gebeurd en hij is nau eenmaal een superlieve dappere katerman!, lieve Vlo ik ben helemaal blij dat je me twinkels hebt gestuurd, ik stuur heeeeeeel veel lieve zachte sterrenkopjes aan jullie allemaal, ze zijn van Kever!, en samen met mijn mensen zwaai ik naar jullie!!!

 2. Hallo Super Kever + . Het was geen leuke week maar Bas en Vlek zijn sterren en die zullen nooit vergeten worden .
  Hier even een klein berichtje van Kyana: Ik heb een goed gesprek gehad met mijn vjouwtje om mijn puikkie. Het woord djieet vind ik niet leuk, en al dat geseur oover puikkies dus ik heb noemsse het nu lekker in je puikkie zitten! Dat klinksse feel beter en of je puikkie nu groot of klein is hij is lekker. En moet de puikkie kleiner worden zit hij nog steeds lekker. Dat was mijn punt!. Ontsewikkeltjes is belangrijk dat heb se we hier ook. Gisteren had Jafita een niewsse ontsewikkeltjes ze hadse zich verstopt in de gjote kast van vjouw haar kamer waar mij niet mogen komen. En verstopjes is geen geluid maakse en hoe vaak se niet gekeekjes hadse en geroepen. En ineens kwam ze achter de grote dozen uit de kast. Oooh en vjouwtje sjok was boos en ging wuilen. Nu is alles weer goed. Dus onsse tip is ontsjikkeling is goed maar soms begjijpse het personeel het niet. Dat jou mensen van jou houden is zoals ze hoorse Super Kever + en jij verdiensse dat ook want je bensse heel jief , knap , en je hebse een gjoot goedse hart. Sjullie zijn een tiem voor se altijd. Jiekkie wilsse fjaagse als er ooit beebies komsse sttt of sjij peetoomse wilsse sjijn. En Amber en Dulce sjijn so tjots op jou danspasjes je hebse talent segge se en ze vinsse het leuk dat jij net als hun een klein glaasje vjodka neemse voor het sjaapjes doen. Lieve Super Kever + het is sjomertijdjes het is langer jicht en meet son . Jij bensse voor ons ook een Super spesijaal Kever+ Zonnetje. Wij hebben allerlei lekkers voor in je wangen, tussen je pootjes en onder se staart.

  1. Hoi lieve allemaal, het was zeker een verdrietige week dat Bas en Vlekkie zomaar sterren zijn geworden, maar jullie zeggen het presies goed: we vergeten ze nooit! lieve Kyana!, wat heb je een supergoed gesprek gehad met je vrouw, puikies zijn altijd goed presies zoals ze zijn, daar heb je helemaal gelijk in!, ik ga dat aan mijn mensen laten lezen en dan hoop ik dat ze dat eindelijk begrijpen, o en wat een afontuur van Jafita!, dan heeft jullie vrouw heel veel zorgen gehad want ze dacht dat Jafita weg was, gelukkig is nau alles weer goed want dat is toch het fijnste!, ik weet al dat mensen minder begrijpen dan katten, dat merk ik aan mijn mensen, als ik aan het bed ga peuteren en ga tetteren als ze slapen doen ze net alsof ze het niet merken maar ik weet heus wel dat ze wakker zijn dus ik ga gewoon door en dan krijg ik toch nog knuffels, dat is ont-wikkeling toch?, zooo heee en Jiekie natuurlijk wil ik heel graag peetoom zijn van de beebies van jau en Door!, o ik ben nau al helemaal trots en ik heb vast mijn smooking aangedaan want ik moet er wel netjes uitzien natuurlijk, en Amber en Dulce ik word er verlegen van dat jullie zeggen dat ik goed kan dansen! maar ik ben er natuurlijk ook heel blij mee want ik oefen veel en de vjodka helpt daarbij, lieve allemaal dankjulliewel voor jullie lieve woorden en de snekkies, ik foel dat er nu al een zonnetje schijnt in mijn hart daardoor! ik stuur jullie heeeeel veel knuffels en ik heb achter mijn wangen een hele stapel wiekentsneks veratopt, er is genoeg voor iedereen!! en voor jullie vrouw heb ik een bon-bon verstopt erbij, het is van Super Kever +!!!

   1. Dank je wel lieve Super Kever + jij bense een lieverd , en de bon- bon was heel lekker. Se segge Super Kever + is een goede jongeman. Wij gaan week in spanning op de postduif met se boek van Ome Sir Surf Bolle. Hij is vast en zeker trots op zijn verhaal zijn mensen zijn vrienden en op jou Super Kever + want hij segge hij is blij omdat jou en je mensen nu samen zijn.

    1. Zooo heee, zoveel kompliemten, dankjulliewel, ik heb gerend en gesprongen want ik ben er helemaal blij van geworden, en toen heeft mijn vrouw nog balletjes gegooid en die heb ik gevangen, jullie zijn zo een lieve vrienden daar ben ik trots op!!!

 3. Lieve Kever, wat goed dat je steeds meer durft en dat jij en je mensen elkaar steeds beter leren kennen. Wij vinden jou ook een super kevertijger hoor. En zeg maar tegen je mensen dat wij heel blij zijn dat er een mooi boek over onze grote vriend Bolle is, wij gaan dat boek met zijn allen lezen.
  Bas en Bolle zijn nu vast dikke vriendjes, en misschien vertellen ze elkaar wel verhalen over hun zwervers verleden. Het is een troost dat Bas niet alleen is,, en hij heeft vast al kennis gemaakt met de andere vriendjes die hem zijn voorgegaan..
  Kever onze vrouw had net allemaal lekkers en likwid sneks gekocht voor Bas. Dat mogen wij nu opsmikkelen. Dat vindt Bas echt wel goed want hij deelde ook altijd alles.
  Ppsst. Kever, we hebben een likwid snekkie onder je schaapje verstopt, wii hebben er nu toch genoeg. Ga maar snel kijken.
  Heel veel dikke knuffies van Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje en veel liefs van onze vrouw.
  Pee es wij blijven voorlopig de bende van zes heten hoor, dat vindt onze vrouw fijn. En Bas is er zo toch nog een beetje bij.

  1. Hoi lieve bende, wat mooi dat jullie nog een hele tijd de bende van zes blijven!, iedereen weet dan meteen dat Bas er nog bijhoort, ik weet zeker dat Bas en Bolle al samen zitten te praten, en Bas heeft vast al iedereen ontmoet, maar hier beneden is het toch leeg zo zonder Bas en Bolle en Vlekkie en iedereen die een ster is geworden, maar we blijven voor altijd bij elkaar, we blijven altijd samen, zooo heee en vinden jullie me echt een super kevertijger?, daar word ik helemaal blij van, dan durf ik misschien wel weer nóg een beetje meer, wat een biesondere likwid snek heb ik van jullie gekregen, die was eigenlijk voor Bas dus die ga ik bewaren, het is een hele spesjale likwid snek!, lieve Oliver, Bjarne, Kruimel, Juultje en Bikkel,( ik moet er ook eventjes aan wennen om Bas er niet meer bij te zetten, dus in gedachten zet ik hem er toch bij!) ik stuur heeeeeel veel lieve,kopjes en superdikke knuffies, ze zijn natuurlijk ook voor jullie vrouw, en ze zijn van Kever!!!, en ik heb een zondagssnek voor jullie allemaal achter mijn wangen verstopt, voor jullie vrouw is dat een bon-bon, en mijn mensen sturen heel veel lieve groetjes en zeggen bedankt voor de lieve woorden over het boek van Bolletje!!

 4. Hajooooo poomsie keefer

  Fan mij mag uwes uwes puik so hauwe hoor. En ik denk fan mamsiewamsie ook!! Onse puikies kun tog uitrekke? Nau dan… dan laate we se uitrek doen!! Hihihihi.
  Ooooh poomsie, ikke kweeg meel datte oomie bolle se boek uitkomp. Ikke hep um glijk kogt!!

  Poomsie… wat een wotweek he. Eers oom bas. Enne fjijdag oponseens tante vlekkie. Sniksnik.
  Nau moet ut ophauwe finnik.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Heee lieve grote amsemdamse siemees die ook nog een zwarte panter is, dankjewel dat mijn buik zo mag blijven van jau, want ik denk zelf dat mijn buik misschien wel altijd zo gaat blijven sssstttt…. niet zeggen tegen mijn mensen hoor, anders krijg ik weer gedoe, ik zag foto’s van jau op je instaa en daar was je helemaal slank, krijg je wel genoeg noepies?, en wat was het een moeilijke week hè, zo met Bas en Vlek, ik vind ook dat het nau klaar moet zijn!, wat lief dat je het boek van Bolletje hebt gekocht Door!, en wanneer ben je nau presies jarig, want dat moet je poomsie natuurlijk wel weten!! heeeeeeel veel lieve kopjes en pootjes van je poomsie Kever!!, en je weet dat ik kaastoktoknoepies achter mijn wangen heb verstopt toch?!

    1. Dan ben je al een grote jongen!! ik ga het onthauden, dank je wel!!

 5. Lieve Kever,

  wat hebbie mooie letters gemaak. Letters en jij foel in jou buik, in jou letters zit nog groei. Assie groei heb dan hebbie onwikkeling, jij ben zofeel wijs van jou eigen. Maar assie seeniejorpoes ben weet jij ook. Jou buik is ook in ze onwikkeling, assie goed kijk zie jij er zit groei in. In mij eigen buik zit ook mij makkareele en mij saardiene, mij garnaaaale en zij swem in mij sjelei. Mij vrouw zeg, Loes genoeg nou!! Maar stiekum zeg ik jou wel er zit ook wallievis in en foorel met slagroom. Dan steun jij jou onwikkeling Kever. Misschien kannie het jou mense fertelle assie met ze koolfoer aan kom zette. Jij zeg gewoon, mij buik is in mij groei en onwikkeling. En dattie kouwstik noodig heb anders kan jij nie groeie…
  Dat is mij meening Kever en het is ook mij erfaring van mij leeftijd en mij buik.
  Maar jij doe ook stappe maake met jou poote, naar buite bij jou vrouw en ze kouwstik. En jij kan foele, er is liefde Kever. Van mij eigen foel ik liefde door jou kouwstik heen. Dat is belangrijk, liefde maak alles mooi en goed in jou hart. En ook in het hart van jou mense. En fertrouwe hebbie noodig want jij moet alteit weete en foele, mij kast lig fol met mij kouwstik en nie met mij koolstik. Jij ben goed beezig Kever, iedereen is trots op jou onwikkeling en jou buik.

  Mij hart heb ook ferdriet Kever, van Bas en Vlek. Jij schrik er zofeel van maar jij kan er niks aan doen. Vlo heb gesien dat Bolle iedereen help geeft. Zo is Bolle, hij is ze liefse ster ofer ze Reegeboogbrug en hij heb nu ze eigen boek Kever. Het is ze boek van papier en mij hart foel, hij heb iedereen zofeel mooie woorde te fertelle. Maar ik zeg jou met mij hart, ik mis mij buikmaatje en soms is ferdriet sterker….
  Maar jij krijg wel mij groote schaaltje met mij fanieljefla en op jou bodum lig foor jou eigen mij zak met seefetien kouwstik. Fanieljefla is mij kammoeflaazie…. Foor jou mense en foor Ooma heb ik sjokolaaaaade en het is geen saus maar het is gestol en het heb fulling van sienaaaasappelsap en Ooma krijg ook mij ferse sinaasappel,

  van mij eigen, Loesje

 6. Hoi lieve Loes, wat verdrietig hè, van Vlek en Bas, en het ging zomaar ineens heel snel, dat is ekstra moeilijk, gelukkig zijn ze niet alleen, alle sterrenvrienden en vriendinnen hebben op ze gewacht en Bolletje laat ze nau alles zien, maar hier beneden worden ze natuurlijk gemist, en dat is moeilijk, ze worden zo veel gemist maar we vergeten ze nooit!, Bolletje is vast een beetje trots op zijn boek, misschien doet hij wel rennen, dat deed hij altijd als hij blij was en ik ook, en jij ook toch?, maar je moet ook weer niet te veel rennen, want dat is niet goed voor de ont-wikkeling van je buik, Loes je zegt het presies goed over ont-wikkeling en groei, want je buik moet meegroeien, anders groei je scheef, dan krijg je een heel groot hoofd met ont-wikkeling en een kleine buik, dus dan val je zo voorover!, gelukkig heb jij een goede ronde buik en ik ook, dus wij vallen niet zomaar voorover, maar je moet toch op blijven letten dat je buik goed te eten krijgt dus geeeeeen koolfoer! maar gezonde dingen als slagroom en frietjes en wallievis en maajonesse, o en kouwstiks!! dan wordt je vanzelf groot en sterk in je ont-wikkeling, dankjewel voor je fanieljekammoeflaazie! nau kan ik me blijven omtwikkelen, mijn mensen en ooma smullen van de sjokolaaaade en het is gezond met sienaaaaasappel!, ik stuur heeeeel veel lieve kopjes naar jau en je famielie, en voor jau spesjaal heb ik een grote kom met verse vis met reemoelaadesous, het is van Kever!!!

 7. Lieve Kever,

  Wat een poesitief verhaal dat jij jezelf zo goed ontwikkelt en dat je steeds meer en meer je mensen vertrouwt. Wij vinden dat heel knap van jou. En wat leuk dat je al zo lekker samen met je vrouw met balletjes kunt spelen. Want vijf maanden bij je mensen vinden wij eigenlijk best wel kort. En niemand weet natuurlijk wat jij in je leven allemaal hebt meegemaakt. Dat weet jij alleen zelf.
  Wij : Cindel, Fenneke, Jillie en Lisette hebben hier altijd al vanaf onze kittentijd gewoond. Dan raak je al heel snel gewend aan alles. Maar Ivar is hier als asielkater gekomen en wij vinden het van hem ook heel knap dat hij zich zo snel heeft aangepast. Onze vrouw denkt, dat hij geen nare dingen in zijn leven heeft meegemaakt, want hij is hier nooit echt bang geweest. Maar waardoor hij twee keer op de straat terecht is gekomen, dat zullen we nooit weten.
  Dus Kever, wij vinden jou een heel slimme kater die heel erg zijn best doet om aan je nieuwe huis te wennen. En natuurlijk blijf jij tenminste tien jaar bij je mensen wonen en misschien nog wel veel langer.
  En van onze vrouw moeten wij nog zeggen dat ze ook het boek van Bolle heeft besteld en nog zelfs twee extra, want dan heeft ze gelijk weer een leuk cadeautje voor twee vriendinnen die ook dol op poezels zijn.

  Veel kopjes van ons vijven en een aai van onze vrouw.

  1. Lieve Clndel, Fenneke, Jillie, Lisette en Ivar, dankjulliewel voor de kompliementen, daar word ik blij van, vijf maanden is nog niet zo lang, maar ook weer wel, want het is nau net alsof ik altijd hier gewoond heb, ik wil liever niet meer denken aan het asiel, de mensen en de katten waren lief maar het is toch heel anders dan je eigen huis en famielie, ik hoop maar dat op een dag alle dieren die dat willen een eigen huis en famielie hebben!, zooo heee is Ivar zomaar twee keer op straat gekomen?, dat is moeilijk, op straat is het leven hard en je bent helemaal alleen, gelukkig dat Ivar nau ook een fijn huis en vier zusjes en een vrouw heeft!, ik vind balletjes helemaal top, en ik heb er een heleboel!, met een rammeltje en dat ze stuiteren en zachte en ook propjes van papier, en veren vind ik ook machtig mooi, dan ga ik net als Bolle surfen op de tasjes!, wat lief dat jullie vrouw wel drie boeken van Bolletje heeft gekocht, dankjulliewel!, Bol is vast helemaal blij en verlegen ervan!, lieve mevrouw Marjoke en allevijf de poezels, ik stuur jullie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!, en voor de poezels heb ik natuurlijk een snekkie achter mijn wangen verstopt en voor mevrouw Marjoke sjokolaade!!!

 8. Hallo lieve racevriend Kever,

  PPPfffPPPfff, hijg hijg, ja ik kom net binnen van mijn raceronde en het was hard werken, want er is veel blaas en die had ik op de kop. Maar goed ik heb mijn racesloffen uitgedaan en nu tijd om jou schrijf te lezen en een schrijf te doen. Je niksie druk maken hoor, straks ben jij heel druk in de tuin en met jou dieet gaan de grammen en vast wel af. Je zegt ook dat je alle tijd hebt en dat is ook zo, Wat ben ikke trots op jou dat je weer een heleboel strepen verder bent in het vertrouwen, zeer zeker moer dat groeien en dat blijft. Hebben wij allemaal en dat is ook heel mooi hoor.
  Ikke kreeg een meel en dat was over het boek van Bolle. O ikke heb staan trappelen van blij zijn en vrouwtje heeft het meteen besteld, ik wilde het uit mijn Jippespaarpot betalen, maar nee zegt vrouwtje dat hoeft niet. Ik krijg het voor mijn jaardag en dat is heel snel al, 12 April wordt ik 14 jaar, ikke heb vrouwtje gevraagd of we dan voor het slapengaan samen het boek van Bolle gaan lezen. Dat hadden we ook gedaan met het boek van Tim.
  Kever ik ga nu nog op de vensterbank even controle doen, maar of dat lukt geloof ik niet, racen en buikvulling, daar krijg ik altijd slaap van. Vrouwtje verwacht dat ik heel vlug naar dromenland ga. Ik ga dromen dat we nu toch de poort van de regenboogbrug maar even dicht moeten houden, want foei wat een verdriet was het deze week, Bas en Vlekkie samen een twinkel ster geworden.
  Vrouwtje stuurt veel knuffels voor jou en lieve groetjes voor jouw vrouw en man mee, van mij krijg jij een lekker blikje natvoer, hoef je niet te verstoppen hoor, want het is heel gezond. Grote poot en kopje van je grote racevriend Jip.

  1. Hoi lieve grote vriend Jip, wat goed dat je zo gereest hebt! ,hier is ook veel wind buiten en ook nog regen, bah, maar ik was toch in de tuin want ik moet wel even kijken of alles in orde is, net als jij!, mijn vrouw zegt dat het een paar dagen heel mooi weer wordt met een zonnetje, zooo heee daar heb ik zin in!, dan foelt het vast heel fijn in de tuin, en voor jau in je ren, mijn mensen hopen ook dat ik vanzelf en langzaamaan weer wat slanker wordt, ik doe ook goed rennen en springen hoor!, vandaag had ik een paar keer met vier poten tegelijk gesprongen en dan ook nog een draai in de lucht gemaakt, ik kreeg heel veel kompliementen!, maar dat kan ik niet elke dag hoor, want het is best moeilijk, o wat gezellig dat jij en je lieve vrouw samen het boek van Bolle gaan lezen!, dat vind ik mooi en mijn mensen ook, en ben je al bijna jarig?, ga je een heel groot feest vieren? want het is toch een biesondere dag, maar eigenlijk is elke dag biesonder, dat vind ik, maar vorige week was niet fijn, dat Vlek en Bas zomaar ineens een ster werden, ik hoop ook dat de poort nau dicht blijft! lieve Jip, ga maar lekker slapen, welterusten!, ik stuur je heeeeeeel veel lieve kopjes en je vrouw ook, ze zijn van Kever!!, en mijn memsen sturen jullie allebei heel veel lieve groeten, dankjewel voor het natvoer Jip, ik heb het al opgesmuld, en ik heb voor jau ook een lekkere snek achtet mijn wangen verstopt!!

 9. Lieve Kever vriend.
  Ik moet zeggen dat ik niet graag deze week nog een keer zou moeten overdoen.
  We waren erg verdrietig wegens Vlekkie en Bas.
  Al weet ik zeker dat Bolle ze wel op zal vangen.En mijn broer Fynn was ook erg hulpvaardig en vriendelijk naar iedereen,dus die wil ook wel helpen..
  Toen vertelde mijn scullary girl,dat mijn mensen oma, niet meer naar haar eigen huis terug kan.En ze naar een ver-zorg-gings-huis moet gaan verhuizen.Oma kan niet meer alleen staan en haar linkerhand doet het ook niet goed.Haar rechterkant was al ziek,dus nu dubbel op.
  Mijn scullary girl was verdrietig,dus ik heb maar extra knuffels gegeven.

  Ik vind dat jij het super goed in je ontwikkeling.
  Jij hebt al zoveel geleerd,daar zet ik bijna mijn hoedje voor af,maar een dame hoort haar hoed op te houden.Maar je begrijpt wel wat ik bedoel.
  Ik hoop dat je tips voor je puikie,heel langzaam goed zullen werken.Maar doe het rustig aan hoor.Mijn zus zou zeggen:wat een ellendige ellende….zij heeft haar hele leven een prachtig gevulde puikie gehad.Ze was er reuze trots op,en lag dan ook haast altijd ondersteboven,dan kon iedereen haar mooie puikie zien.

  We zijn zo benieuwd naar het boek van Bolle.Mijn scullary girl houdt de postduif in de gaten.Misschien komt het nog voor de Pasen.Dan kan ze het mooi voorlezen.
  Mijn scullary girl was al helemaal blij met de bijzondere mooie foto op de voorkant.Je ziet dat Bolle heel lief en wijs was.

  Liever Kever vriend,ik stuur je een paar lekkere kauwsticks,die je kan eten als iets weer eens erg spannend voor je wordt.
  Ik heb ze verstopt onder je brokken bakje.Dus sssstttttt
  Zachte kopjes van Muzette

  1. Dag lieve Muzette, wat is het verdrietig hè, van Vlek en Bas, alle sterren hebben ze opgewacht, dan zien ze meteen dat ze niet alleen zijn, maar hier op aarde worden ze natuurlijk gemist, Bolletje en Fynn hebben het druk gehad, en dan ook nog je oma naar zo een ver-zor-gings-huis, dat is een moeilijk woord en dat is moeilijk voor je oma, je scullarygirl en jau, daarom stuur ik nu alvast hele lieve kopjes om jullie een beetje te troosten, gelukkig dat jij je schullary girl goed knuffelt, en ik weet zeker dat zij jau ook goed knuffelt!, dankjewel voor je kompliementen over mijn ont-wikkeling, ik doe mijn best maar soms groeit mijn buik wel sneller dan de rest, dat is wel zo, maar ik ben net als je zus Sparkle was, best heel trots op mijn puikie, ik lig altijd op mijn rug en krijg dan veel kriebels op mijn buik, dat vind ik heerlijk, de kouwstiks heb ik al gevonden, die bewaar ik voor vannacht, dan hoef ik mijn mensen niet wakker te maken, en wat lief dat je scullary girl het boek van Bolle voor gaat lezen, dat vind ik biesonder!, lieve vriendin Muzette, ik doe aan jau en je scullary girl en oma denken!, dat oma snel kan wennen aan een nieuw huis, en ik stuur jullie heeeeeeeeel veel lieve zachte kopjes, ze zijn van Kever!!, en spesjaal omdat je zo een lieve vriendin met een mooie hoed bent heb ik een snekkie achter mijn wangen verstopt, het is zonder roosemaarijn!!!

 10. Hoi Kever!

  Toen ik hier net kwam wonen, was ik heel erg bang. Ik heb weken onderin de kast gezeten. Ik kreeg daar ook eten. Met Tjilla was ik al vrij snel bevriend. Het mensenmeisje zei me dat ze als ze naar bed ging, ze snel op de camera ging kijken want dan kon ze mij en Tjilla zien spelen. Daar werd ze gelukkig van om dat te zien. Ze ging speciaal soms eerder naar bed. Nu woon ik hier al lang maar het vertrouwen is net als bij jou gegroeid. ik slaap nu zelfs elke nacht dicht tegen het mensenmeisje aan. Het is leuk als je bij goede mensen woont, dan hebben ze geen haast en mag je alles op je gemakkie doen. Wij allemaal hopen dat het vertrouwen nog meer en meer groeit.

  Wij vinden het heel erg van Bas en Vlekkie en hopen dat zij een goede reis hebben gehad maar de hemel. Alles is daar mooi en er is geen pijn en ongemak meer. Wij geven jullie allebei een miljoen kusjes mee 😽

  Pootjes van mij en ons 😽

 11. Hoi lieve Tjessi, o wat moeilijk dat je onderin de kast zat, en wat lief van je mensenmeisje dat je eten in de kast kreeg en dat ze spesjaal voor jau vroeger naar bed ging, omdat je dan durfde te spelen met Tjilla, en nau durf je bijna alles toch?, of verstop je je nog wel eens?, ik had in het begin alles onder het bed, ook mijn bak, maar nau niet meer hoor!, er ligt nog wel een schaapje om in te slapen, maar ik slaap nau ook soms gezellig met mijn mensen in bed, mijn vrouw zegt dat het altijd hetzelfde is, dat zij de minste ruimte heeft, maar ik moet toch languit kunnen slapen, en mijn man ook?, ik weet wel zeker dat Bas en Vlek jullie miljoen kusjes foelen, en dat ze ze mee hebben genomen en altijd bewaren, we vergeten ze nooit, lieve Tjessi ik ben blij dat jij en ik nau allebei veel meer durven, daarom heb ik spesjaal voor jau een zalmstik van de Liedel achter mijn wang verstopt, en voor jau en Tjilla en Tjaiia en jullie mensenmeisje stuur ik heeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!

 12. Hoi liefe Keef! Wat leuk dat jij een keeftijger bent. Mensoma noemt mij vaak haar tijgertje. Ont-wikke-ling is mooi he. Zo durf jij steeds meer en vinden jullie elkaar steeds liefer. Ikke was gister jaarig enne mensenoma heeft gezegd dat ik Bolle’s boek kado krijg. Leuk he. Verder was het een verdrietige week dat Bas en Vlek een ster werden. Maar gelukkig zijn er daar boven poezels die hun opvangen en rondleiden las Frau net. Liefe Keef ik heb een paar kauwstikkies onder mijn staart verstopt voor je. Pootjes van mij!

  1. Heee lieve Min, gefeeliesietaatsiet!!!, ook voor je Frau en je opa en oma!!, allemaal gefeeliesietaatsiet met jau als jarige Minnie, zooo heee heb je kadoos gekregen?, kan ik je nog een kadoo opsturen, want als je jarig bent is dat biesonder!, wat mooi dat je het boek van Bolle kadoo krijgt, maar misschien wil je nog wat veren, of ketnip?, dan stuurt mijn vrouw dat naar je op!, leuk hè dat we allebei een tijger zijn, en elkaar een kleine naam geven?, dan zijn we allebei een tijg, dat klinkt gezellig, ja wat verdrietig hè, van Bas en Vlek, gelukkig zijn ze niet alleen maar met alle andere vrienden en vriendinnen die een ster zijn, maar hier op aarde worden ze natuurlijk gemist, dat is moeilijk, ik hoop dat er nau even geen sterren meer bij komen!, ik heb je kouwstikkies gevonden, dankjewel! heel veel lieve kopjes voor jau en je Frau en je mensenoma en opa van Keef, en voor jau heb ik kipkattengrassnekkies achter mijn wangen verstopt!!!

   1. Kipkattengras noepies zijn jammie hihi. De veren van Bolle heb ik nog. Ik speel daar voorzichtig mee. Frau dacht dat ik het meteen zou slopen. Nee mauwde ik het is van Bolle dus ik ben er zuinig op.

    1. Als je nog verse ketnippies uit de tuin wil kan dat hoor!!, vraag maar of je vrouw mijn vrouw dan een meel stuurt!, doei Min! van Keef!!

Reacties zijn welkom