Speelgoedtest: Tjessi en de racebaan

racebaan

Wij testen speelgoedjes voor katten. Dat is ons werk. Deze week laat ik, Tjessi, mijn favoriete speelgoedje zien: de happy cat racebaan.

racebaanHappy cat

Ik ben een happy cat. Ik heb niet zoveel speelgoed nodig. Ik ben tevreden met iets om achteraan te rennen en iets waar ik een zwiep tegenaan kan geven. Het was dus extra leuk dat ik de racebaan kreeg waar ‘happy cat’ opstaat. Ik kon me daar dus goed mee identifidingessen. Het leuke is dat de racebaan ook echt van mij is. Tjaiia speelt er nooit mee en Tjilla heel soms maar dan geef ik haar een mep. Het is van mij en dat weet Tjilla heus wel. Tjilla heeft minstens 25 speelgoedjes en de grote speelrails dus reden om te klagen is er niet, denk ik.

Het mensenmeisje weet niet meer waar ze het gekocht heeft, maar het is ook wel hier te koop: https://www.beeztees.nl/product/happycat-kattenspeelgoed-antraciet-41x38x5-cm/

Racebaan
Het is dus een racebaan. Een racebaan zonder auto’s maar met een balletje. Het is dus een rondje met een gleuf waar een balletje in past en die kun je dan rondzwiepen door er een mep tegen te geven. In het midden van de baan is iets waar je je nagels aan kunt krabben. Ik moet eerlijk zeggen dat ik dat niet gebruik. Ik gebruik daarvoor de krabton en krabpaal. Maar eerlijk is eerlijk, mijn nagels zijn iets te lang. Het mensenmeisje durft ze niet te knippen, dus als ik naar de dokter moet dan knipt de dokter mijn nagels. Die doet naast controle van mij en ons ook onze manicure.

Wat ik ervan vind

racebaanWat valt mij op bij de racebaan?

 •  is niet groot
 •  is ook niet klein
 •  is donkergrijs
 •  ik heb geen wit balletje erin
 •  kun je lekker mee zwiepen
 •  gaat heel hard
 •  kan ook zacht
 • het balletje kan er niet uit
 •  is ook om te krabbelen

Voor wie is dit?
Dit is een racebaan voor iedereen die het graag overzichtelijk houdt en wil zwiepen zonder al te veel te bewegen. Ook is het handig voor katten die niet zo groot wonen want het neemt niet zoveel plaats in. Dat vinden mensen vaak fijn. Dat ze niet hun nek breken over speelgoed. Ook voor senioren en supersenioren is dit, denk ik, wel een leuke racebaan. Je hoeft bij deze baan niet te rennen, het mag wel, maar bij een zacht tikje met je poot zwiept het balletje al door de baan. Bij de grote speelrails die wij in huis hebben, zie ik Tjilla en Tjaiia steeds rennen en springen, bij deze hoeft dat niet. Ik persoonlijk vind dit meer ontspannen spelen.

Mijn oordeel

racebaanIk vind deze echt heel leuk. Elke avond voor het slapen gaan, ga ik even een kwartiertje zwiepen! Zo blijf ik een happy cat!

Aantal kopjes (max 5): 😺😺😺😺😺 (superdupertof!)

^Tjessi
https://www.facebook.com/DeTjtjes

Omdat wij nog jong zijn, moeten wij heel veel spelen. Elke week testen wij een speelgoedje. Dat betekent ook dat we elke week een nieuw speelgoedje krijgen.

10 thoughts on “Speelgoedtest: Tjessi en de racebaan

 1. Tjessi dat is wel een hele mooie racebaan!!!!!
  Dat met die nageltjes knippen is heel vervelend!!! Ik Tica moet ook altijd naar de dokter daarvoor. Ik moet zelfs in slaap want anders laat ik het echt niet toe!!!!
  Mijn vrouw zegt dat ik dan op een wilde kat lijk terwijl ik normaal de rust zelf ben!!
  Maar goed geniet van je racebaan!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Oh, moet jij dan in slaap? Zo hee. Ik vind nagels knippen niet leuk, maar de dokter en de assistente zijn heel goed en snel. Het mensenmeisje draait zich dan om tijdens het knippen want ze kan er niet eens naar kijken… maar daarna krijg ik veel knuffels hoor! Pootjes van mij en ons!

 2. Hallo lieve Tjessi,

  Wat leuk jij heb een eigen racebaan, Ja als jullie ook nog een grote hebben vind ik dat jij best een eigen mag hoor, je hoeft niet alles met elkaar te delen. Is bij de mensenbeners ook zo. Je weet ik ben niet zo van de racebanen, ik heb er een gehad en die heeft vrouwtje aan andere poesjes geven. Ik ben meer van de ballen die je zo door de kamer heen kan meppen. Heel veel plezier met jouw privebaan hoor. Knuffels van vrouwtje voor jullie, poot en kopje van jullie grote vriendje Jip

  1. Hoi Jip! Wat lief dat je jouw racebaan aan andere poesjes hebt gegeven. Dan kunnen anderen die het wel leuk vinden goed spelen. Balletjes hebben we hier ook hoor, echt veel. Juist de afwisseling vind ik zo leuk. Ik vind het ook leuk dat deze racebaan van mij is, we hoeven dus niet alles te delen hier gelukkig. Knuffels en pootjes van mij en ons!

 3. Hoi Tjessi. Dat is fijn, dat je zo lekker rustig met de racebaan kunt spelen. Zelf mep ik liever een balletje of ander ronds de hele kamer door. Lekker er achteraan rennen. Ik ben al bijna acht maar voel me soms nog één hihi. Pootjes en kopjes voor jullie alledrie! En een lekker snoepie voor jou Tjessi. Ik heb het onder je racebaan verstopt. Poot, Minnie.

  1. Ja, rennen is ook leuk hè! Ik vind jou er echt goed uitzien voor al bijna 8 hoor! Pootjes van mij en ons 😽

 4. Lieve Tjessimeisje,

  hier jou Tante Loesje,

  mij hart is blij want jij ben heppie Tjessi. Assie heppie ben is jou leefe goed en ben jij tefreede.Tante Loesje vin tefreede heel belangrijk. En jij heb jou eigen reesbaan waar jij nog meer heppie van wor. Assie goed kijk naar jou footoos wor jij van jou eigen ook heppie. Jij heb jou gaafe reesbaan en van mij eigen vin ik het ook in-tur-res-sant. Mij vrouw zeg Loes het is iets foor jou want jij kan het op jou gemakkie doen. Assie seeniejorpoes ben hebbie nie zofeel zin meer in akzie en dattie moet meppe. Jij kan het selluf bepaale want jij ben op jou leeftijd. Oopa Floris vin het ook in-tur-res-sant hebbie mij eigen fertel. Tante Zus wil sneller foor ze akzie.
  Dank jou wel van jou goede riefjoew en hoop dattie foor alteit heppie ben mij Tjessimeisje.

  Knuffels foor alle meisjes van jullie Tante Loesje

  1. Hallo lieve tante Loesje. Ik hoop dat u ook heppie bent en Oopa en Zusje ook. Ik ben heel heppie hoor! Ik knuffel veel en zit graag op schoot te knuffelen met het mensenmeisje. Tjilla is mijn beste vriendzus maar met Tjaiia kan ik goed door het huis achter elkaar aan rennen 😸 Knuffels van mij en pootjes van de anderen! Ook voor Oopa en Zusje ❤️

 5. Lieve Tjessi, wat leuk dat jij een riefjoew doet!, en wat heb je mooie ogen, dat heb ik al meteen gezien, zo een racebaan lijkt mij ook leuk, maar mijn vrouw zegt dat ik al zoiets heb en dat ik het niet snap, nau ja!, ik snap het heus wel maar ik vind het leuker als mijn vrouw het doet en ik alleen maar kijk, net als bij mijn puusels voor eten, ik begrijp heel goed dat je ook speelgoedjes voor jezelf wilt hebben, je kan niet de hele tijd delen, en als dit jau heppie maakt is het helemaal top! ik vind jullie riefjoews altijd heel interessant, en ik vind het zo goed dat jullie aangeven of het ook voor audere katten is, of dat het geluid maakt, of dat er ketnippies inzitten (brrrrr…. ), wat eng is het als je nagels geknipt moeten worden hè?, mijn mensen doen het samen, mijn man tilt mij op over zijn schauder en dan knipt mijn vrouw mijn nagels met een spesjaal schaartje voor katten en dan moet ik tetteren! zoo heee, ik wil het niet!! en Bram ook niet, en heel veel katten niet, waarom doen mensen het dan toch?, lieve Tjessi ik stuur je heeeeeeel veel lieve zachte kopjes, ze zijn ook voor je famielie, maar spesjaal voor jau heb ik een berg snekkies achter mijn wangen verstopt en ze zijn ALLEEN voor jau! ze zijn van Kever!!!

  1. Hallo Kever! Ja, ik heb liever dat niemand aan mijn nagels zit maar ik doe er zelf niet genoeg aan, zegt ze. Ik krabbel wel wat maar dat is het dan. Ik vind het ook leuk als dingen voor me gedaan worden hoor! Het is ook leuk om een beetje te liggen en te kijken.

   Ik moest wel een beetje blozen dat je schreef dat ik mooie ogen heb! Het mensenmeisje zegt dat ook altijd. We hebben eigenlijk allemaal mooie ogen, jij ook en jij hebt ook mooie haren. Dank je wel voor de snekkies! Pootjes van mij en ons 😽

Reacties zijn welkom