Minnie over harde geluiden

geluiden

Miauw. Waar zal ik het vandaag eens over gaan hebben? Over harde geluiden. Want die vind ik eng. Behalve als ik zelf hard mauw of van de trap af ren hihi.

Niezen

Een geluid waar ik niet echt aan kan wennen is als ik lekker bij Frau op schoot lig te slapen. En dan ineens voel ik haar buik bewegen en hoor ik heel hard HATSJIE! En als ik pech heb voel ik nog druppeltjes ook. Niezen noemt ze dat. Nou ik vlieg dan van schoot en race meteen weg. Zelf nies ik ook wel eens. Maar dat is heel lief en zacht. Zoals het hoort vind ik zelf.
Wat ik ook en vervelend geluid vind is als twee hondjes ruzie hebben. Wafwafwaf hoor je dan en dat begint zachtjes maar gaat steeds harder. En als het ene hondje sterker is dan het andere hondje dan hoor je ook nog een heel irritant gepiep. De buurtkaters hier doen dat ook wel eens. Maar ja, die versta ik tenminste, ik hoor wat ze mauwen. Dat is dan toch anders he.

geluidenBiedoebiedoe

Er is ook een geluid dat Frau en ik allebei irritant en hard vinden. En dat zijn si-re-nes. Die hoor je hier best veel. Want de politiemensen, blusmensen en ziekemensen werken hier allemaal in de buurt. Biedoebiedoe gaat het dan. En als de blikken op vier wielen niet snel genoeg aan de kant gaan dan klinkt het nog harder. Dat weet ik omdat ik voor het raam zit te kijken. Want ja ik vind het geluid niet leuk maar ikke ben ook supernieuwsgierig en ik moet altijd weten wat er gebeurt in de straat.
Weet je wat ik pas echt supereng vind? De wind. Woei woei kraak stommel kraak. Het lijkt overal vandaan te komen en het blijft maar gewoon doorgaan. Soms lijkt het alsof het nooit ophoudt. Nou dan kan ik echt niet meer tsjill liggen hoor. Mauw mauw doe ik dan tegen de wind in de hoop dat ie luistert. Maar dat gebeurt dus nooit. Zucht. Ik heb het ook nog met miewmiew en maaaanang geprobeerd. Dus dan geef ik het maar op en doe ik mijn pootje over mijn oortjes heen. Zodat ik de harde wind net iets minder hard hoor.

geluidenSlaap

En er zijn natuurlijk ook geluidjes die ik wel leuk vind. De sleutel in het slot bijvoorbeeld. Jippie Frau is thuis, knuffeltijd! En er is één geluidje wat ik altijd hoor en waar je me altijd wakker voor kunt maken hihi. Dat is het geritsel van het natvoerzakje of van het snoepjes bakje. Dan ben ik echt superraceMinnie en sta ik sneller dan het licht in de keuken.
Hoe zit dat met jullie? Hebben jullie ook geluidjes waar je echt superbang van bent of erg van schrikt? Ik ben benieuwd. En wie weet kunnen we elkaar tips mauwen. Zelf ga ik altijd mezelf verstoppen of bij Frau op schoot liggen. En dan hoor ik lieve woordjes, word ik lekker geaaid en dan val ik vanzelf heerlijk spinnend in slaap.
Poot, Minnie

15 thoughts on “Minnie over harde geluiden

 1. Hajoooooo tante minnie.

  Ikke haat de deurbel. Oooooh sniksnik. Laas hatte we een hele furrfeelende posbesorger. Die dag datte we agger de deur stonne te wagge op hem. DJIE keer belte hij binne een mienuut. Ooooooh frauw ging tekeer tege die oelewapper.
  Ikke haat as me man nies. En ik haat de stofjessuiger!!!!!!!
  Psssst kijk is onner me taartje hihihi
  Pootjes 🐾🐾

  1. Ow jammie wat lekker onder je staartje hihi. Enne wat een stomme postmeneer aan de deur. Zoveel lawaai maken. Pootje van mij!

 2. Hoi Minnie, wij houden ook helemaal niet van harde geluiden. Als de vuilniswagen komt dan kruipen wij weg onder het bed, of als de deurbel gaat. Of als onze vrouw met de stofzuiger in de kamer komt. En soms doet onze vrouw heel hard niezen, dat is ook echt schikken joh.
  Behalve Bas die schrikt nooit, want die is bijna doof. Dus Bas slaapt door alles heen.
  Hoor jij ook altijd je vrouw thuiskomen Minnie? Wij ook en dan hollen we al naar de keuken want dan krijgen we altijd wat lekkers en knuffels.
  Dus dat is dan wel een heel fijn geluid, als we de sleutel in de deur horen.
  Pootjes en knuffels van ons alle zes

  1. Ja! Ik hoor Frau ook altijd thuis komen. Fijn is dat he. En een vrachtwagen, nou poe dat lijkt me echt een vet naar geluid zeg. Pootjes van mij voor jullie allemaal!

 3. Hoi Minnie,
  Ja van sommige geluiden schrikken wij ook erg hoor!!!
  B.v. als de deurbel gaat of als er buiten een harde knallen zijn!!!!
  Wij vliegen dan echt alle kanten op!!!!
  En jaaaaaa ook als onze vrouw moet niezen…….nouuu zeg!!!!!!
  En als vrouw met een zakje snoepjes kraakt dan springen we ook op…..maar niet omdat we dan bang zijn 😹😹😹

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Harde knallen zijn echt zo stom! Maar snoepies niet. Die zijn altijd lekker. Dikke knuffels terug!

 4. Hoi lieve Minnie, wat een goed verhaal heb je geschreven over harde geluiden, een paar herkende ik ook, vooral van de honden, ik vind het al heel eng als er maar één hond blaft, de hond die naast mij woont, zooo heee dan ren ik keihard naar binnen!, de deurbel vind ik ook eng, maar niet zo eng als honden!, de siereene kan ik goed nadoen, dat vind ik leuk om te doen, ik doe dan laluulaluulaluu, tot mijn mensen zeggen dat het nau wel weer genoeg is geweest, storm is ook eng, ik vind het dapper dat jij mouwt tegen de wind!, fijne geluiden vind ik als mijn mensen thuis komen, als ik eten hoor ritselen, vooral kouwstiks!, of als mijn mensen een veer pakken en er mee wapperen, dan kom ik meteen aanrennen!, lieve Minnie ik ben blij dat jij weet dat je veilig bent bij je Frau, ik foel me veilig bij mijn mensen, of ik kruip onder het bed als ik iets echt HEEL eng vind, ik denk dat het belangrijk is dat je mensen laten merken dat ze je beschermen en dat alles goed is, en dat zij niet bang zijn, want anders wordt het nog enger!, ik stuur jau en je Frau en je mensenoma en opa heeeeeel veel lieve kopjes, en spesjaal voor jau heb ik snekkies achter mijn wangen verstopt, ze zijn van Kever!!!

  1. O ja, en mijn vrouw zei dat je zulke mooie roze kussentjes onder je voeten hebt!, en dat is ook zo, dat zie ik ook!!

  2. Hoi liefe Kever, mensenoma zegt dat mensenopa soms zo hard hoest dat het net een miauwbeving lijkt. Ik voel me echt superveilig bij Frau. En wat een lekkere snoepjes. Pootjes en kopjes van mij voor voor jullie allemaal en een kouwstik voor jou.

 5. Hallo lieve Minnie, je hebt mooi geschreven over harde en enge geluiden. Floortje houdt ook niet van niesgeluiden, de deurbel vindt ze ook verschrikkelijk, die is ook heel hard, en de stofzuiger, daar heeft ze een erge hekel aan, die maakt veel lawaai en heeft 3 ogen voorop, dat is wel heel eng natuurlijk. Gelukkig troosten wij haar, bij ons is ze veilig, en zo hoort het. Fijne avond lieve Minnie, kopje en knuffels van Ina en Floortje.

  1. Hoi! Ik lees al dat veel katten niezen niet leuk vinden. Fijn dat Floortje veilig is bij jullie. Dat is fijn. Kopjes en knuffels terug!

 6. Lieve Minnie,

  Wat een goed verhaal heb je geschreven over vervelende en leuke geluiden. Allemaal heel herkenbaar.
  Wij vinden de bel niet zo leuk, want dan rennen wij allemaal naar boven. Maar we komen ook weer snel naar beneden, hoor. Verder zijn wij niet zo dol op de stofzuiger en de wagen van de vuilnisman als hij op maandag door de straat rijdt. En een paar jaar geleden onweerde het zo hard in de nacht, dat wij allemaal zo snel als wij konden naar het bed van onze vrouw renden en bij haar op bed sprongen. En onze vrouw maar lachen, zij wist niet wat haar overkwam. Nou, wij vonden het juist helemaal niet om te lachen en wij zijn die nacht maar allemaal bij haar op bed blijven slapen.
  Geluiden waar wij heel veel van houden hebben wij natuurlijk ook. Bijvoorbeeld het openen van een blikje of het geluid van de brokjesbus. Het geluid van de spuitbus met slagroom vinden wij ook erg fijn, want dan krijgen we allemaal een heel klein likje slagroom op een bordje. Zo lekker ! En Ivar denkt dat onze vrouw ook slagroom in haar haar doet, want hij komt al naar de badkamer gerend wanneer onze vrouw wat mousse in haar haar doet. Onze vrouw heeft hem al een paar keer aan de mousse laten ruiken en natuurlijk vindt Ivar dat niet lekker. Maar wanneer hij dat geluid weer hoort, komt hij voor de zekerheid toch even kijken.
  Tja, geluiden kunnen spannend zijn, maar ook naar. Dat heb jij wel heel duidelijk gemaakt in je verhaal.

  Lieve Minnie, wij wensen je heel veel fijne geluiden toe en heel veel zachte kopjes van ons alle vijf en een knuffel van onze vrouw.

  1. Ow is slagroom lekker? Ik ga meteen aan Frau fraage of ze dat koopt morgen! En tuurlijk springen jullie allemaal bij je vrouw op bed als er eng geluid is. Daar is het veilig! Kopjes en knuffels terug!

 7. Hoi Minnie,

  Harde geluiden vind ik ook niet fijn Minnie, ikke duik dan heel snel onder bed.
  Van de interkom schrik ik mijzelf ook alletijd een toetje zeg, en als er vreemde mensen binnen zijn vind ik dat ook nooit fijn.

  Buiten hoor ik soms vogels, dan kijk ik alletijd om me heen waar ze zijn maar zie ze nooit.
  Toch gek!!

  Maar verder vind ik het in mijn huis wel fijn en rielekst hoor.

  Pootje van Tommy!

Reacties zijn welkom