Speelgoedtest: de speciale test van de Kerstmisboom

kerstmisboom

Wij testen speelgoedjes voor katten. Dat is ons werk. Tjilla en Tjessi testen de Kerstmisboom.

Het is bijna Kerstmis. Dus doen we iets speciaals. Wij hebben het vandaag over een Kerstmisboom. Geen echte, maar wel met lampjes en versiering. Onze Kerstmisboom. Die laten we vandaag aan jullie zien.

Kerstmis is het feest van de lichtjes. Veel lichtjes. Maar het is ook dat heel vroeger Jezus is geboren. Die ken je heel goed als je gelovig bent. Wij zijn niet op die manier gelovig, we geloven wel in elkaar en in onze vrienden. Geloven kan op veel manieren.

Kerstmisboom

Onze boom heeft geen echte takken en is ook niet groen. Toch is het een boom. Het is van metaal met lampjes eromheen. Het zijn witte lichtjes. Het mensenmeisje heeft kleine versierballetjes erin gedaan. Die zijn onbreekbaar. Onze boom staat niet de hele tijd. De boom staat alleen als het mensenmeisje erop kan letten. Om het snoer zit al anti-bijt-draad. Tjaiia vindt draadjes en snoertjes leuk, vandaar. De boom is gekocht bij een tuincentrum, daar koop je alle bomen, ook bomen van metaal. Onze boom kun je ook opvouwen. Handig!

Sfeer

kerstmisboomVeel mensen hebben een groene boom met takken. Uit het bos of uit de kerstmisbomenwinkel. Versierd met lichtjes, kleurige ballen en mooie slingers. Bovenop staat een grote kerstbal: een piek. Onder de boom liggen kadootjes voor als het echt Kerstmis is. Ook branden veel mensen kaarsjes en luisteren zij mooie muziek. Dat maakt de sfeer goed en fijn. Wij hebben kaarsjes op batterijen.

Het is nu wel een beetje een andere kerst. We moeten allemaal meer binnenblijven. Er lopen enge beestjes over van mens tot mens. En dat zijn geen vlooien. Je kunt er heel ziek van worden. Veel mensen zijn nu dus thuis terwijl ze normaal niet thuis zijn. Dat is even wennen voor mens en dier. Het mensenmeisje was al veel thuis, dus wij merken geen verschil. Wel is er andere muziek en zingt ze soms zacht mee. Gelukkig niet hard want ze kan helemaal niet zingen.

Mooi

kerstmisboomVinden jullie onze boom mooi? Wij wel! De lichtjes zijn mooi zacht, de muziek in huis ook, en met zijn allen zijn we dan gelukkig, ook al is het een moeilijke tijd. Samen maken we er een fijne tijd van.

Wij vinden het heel leuk dat jullie onze lieve vrienden zijn en jullie mensen zijn ook heel lief. Wij wensen jullie allemaal leuke dagen met veel gezelligheid en knuffels. O ja, en kadootjes natuurlijk! We hopen ook dat de enge beestjes snel weg zijn…

Knuffels en pootjes van mij en ons.

Aantal kopjes (max 5): 😺😺😺😺 😺 (wij vinden lichtjes leuk)

P.S. Hebben jullie al op Tjaiia gestemd? Zij wil een fotosjoet winnen. Een echte, met een fotograaf die goed is in foto’s maken. Je krijgt na het stemmen een i-meel en dan vragen ze je te klikken op een link. De wedstrijd is van het asiel, dus het is goed.
https://www.ndz.nl/help/fotowedstrijd/?contest=photo-detail&photo_id=904

^Tjilla & Tjessi
https://www.facebook.com/DeTjtjes

Omdat wij nog jong zijn, moeten wij heel veel spelen. Elke week testen wij een speelgoedje. Dat betekent ook dat we elke week een nieuw speelgoedje krijgen.

22 thoughts on “Speelgoedtest: de speciale test van de Kerstmisboom

 1. Hajoooo dwie tjees.

  Oooooh heppe juwwie wel een kersemutsboom? Gaan juwwie aan die boom sjudde? Dan moete juwwie er wel een kissie onner legge hoor foor as er kittens uitfalle.
  Ikke hep sins foorig jaar geen boom meer. Frauw sei weg er mee. En aween maar ommedat ik een paar keer de boom liet flauwfalle. Frauw noemp me haar terroris. Geen ieedee wat dat is. Forig jaar stont de boom er maar fierentwintig uur. En opmijeens was tie weg. Nau hang er een kwans aan de deur waar ik nie bij ken. Sniksnik.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Jij en Tjaiia zijn misschien wel familie! Allebei boefjes, wel lieve hoor. Nu moet ik wel zeggen dat ik vorig jaar de bloesem-led-boom ook om heb gezwiept. Vandaar dat ze vond dat er iets nieuws en anders moest komen want ze wilde wel lichtjes maar niet dat wij het kapot kunnen maken. Nou ja, Tjaiia en ik dan want Tjessi maakt geen dingen kapot. Tjessi is heel lief en zacht, zij doet nooit stout, wij wel hoor, af en toe en soms vaak. Een krans die hoog hangt is ook tof hoor, dat geeft ook wel gezelligheid. Fijne dagen lieve Dorus en ook voor jouw mensen. Pootjes!

 2. Hoi Tjilla en Tjessi.
  Allereerst hebben we natuurlijk gestemd op Tjaiia.Ik hoop dat jullie de camera winnen!!
  Jullie boom met lichtjes is mooi!!!!!!
  Wij hebben een groene en hij is nep groen,dus geen echte dennenboom in huis.Scullary girl vindt dat te gevaarlijk omdat die boom giftig is voor katten en mijn zus was ook van knagen aan alle bloemen en zo.
  Er zitten lampjes in en allemaal dingetjes die niet breekbaar zijn.Ha,ha dat kwam goed uit toen mijn broer er de eerste keer was,jaren geleden.Hij nam een grote sprong in de boom en hopla die ging om,toen scullary girl net klaar was met versieren….en de boom viel precies op hem, daarna heeft hij het nooit meer geprobeerd.En overal staan/hangen kerst dingen.Mijn scullary girl houdt erg van kerst….en verzameld dingetjes.Oke 1 x per jaar mag het van mij,maar de rest van het jaar is mijn huis gewoon,dat vind ik het fijnste
  Ja het is een hele rare tijd.
  Mijn scullary girl is ook veel thuis en er is ook veel kerst muziek.Mijn scullary girl vindt het erg jammer dat ze met het koor waar ze bij zingt,dit jaar niet zingt met de kerstmis dienst in de kerk en ook niet kan helpen bij de kersviering in het ziekenhuis waar ze vrij-wil-lig-ster{ pff lang woord} is.Want alles gaat niet door vanwege mevr.C.
  Ze gaat alleen even naar mijn mensen oma.
  Ook is het raar omdat afgelopen jaar mijn zus en broer naar de Regenboogbrug zijn gegaan.Maar scullary girl heeft wel gewoon de 3 kerstballen{ onbreekbaar} met onze namen en pootafdruk er op,opgehangen.Want ze zijn er altijd bij in ons hart.
  En we gaan goed luisteren in de kerstnacht,want volgens een legende kunnen dieren praten in de kerstnacht.Nou mijn zus was een klets majoor dus die zal wel haar best doen!
  Wij wensen jullie ook een fijne kerst,ook al is alles anders dan andere jaren en vooral een prachtig gezond 2021.En dat jullie nog maar veel speelgoed kunnen gaan testen,en heel veel
  knuffels en lekkers krijgen!!
  Dat krijg ik ook,dat weet ik zeker.
  Kerst kopjes van Muzette

 3. Oh dus jouw scullary girl kan wel zingen? Dat is dan wel leuk, hier klinkt het soms echt vreselijk. Ik ga ook goed luisteren in de kerstnacht, misschien horen wij dan Tjieta, Tjarlie en Tjuna en kunnen wij met hun praten. Dat zouden we echt heel tof vinden. Leuk dat jullie wel een groene boom hebben en dat jullie die nu ook laten staan. Dat kunnen wij echt niet vandaar dat we deze boom hebben. Echt tof dat je ook op Tjaiia gestemd hebt! Wij hopen dat jouw scullary girl volgend jaar wel weer in de kerk kan zingen en ze dan ook kan helpen in het ziekenhuis. Ik wens jullie fijne dagen, ook voor jullie mensenoma. Pootjes!

 4. Hoi lieve Tjilla en Tjessi, wat een mooie boom heben jullie voor kersmus, en jullie staan ook zo mooi op de footoo!, mijn vrouw heeft een kleine boom van oooranje spul met lichtjes, maar dit jaar was hij zomaar ineens kapoo!, dus nau hebben we niks van kersmus, maar wel overal elektrieke kaarsjes, en we hebben elkaar dat is het belangrijkste, en ik denk dat ik ook wel een kouwstik krijg, dat hoop ik in ieder geval!, zooo Tjaiia vind jij bijten in draadjes leuk?, Popje die hier woonde deed dat ook, daarom zit overal iets omheen, nau kan ik ook nergens meer in bijten, dat is jammer, ik heb natuurlijk op Tjaiia gestemd!, ik hoop dat jullie een hele fijne kersmus hebben, en ik ben ook blij dat we vrienden zijn, want samen kan je alles, dat zei Bol altijd en dat is echt waar!, zachte kersmuskopjes voor jullie allemaal,van Kever!!!

  1. O ja, en ik denk dat Tjieta, Tjarlie en Tjuna als prachtige kersmussterren aan de hemel twinkelen voor jullie met kersmus!

   1. Poomsie… as u uwes oogies heeeel goet digt knijp en denk ikke wil kouwstiks ik wil kouwstiks tettert gebeur er missjien een kerswonder!!!
    Eg!!

    1. Echt waar, Doot?, dan ga ik het meteen proberen!, pootjes van je poomsie!!🐾

     1. Ik bedoelde natuurlijk DooRRRR!!!

   2. Wat lief dat je ook op Tjaiia hebt gestemd! Kerstmis zit in je hart dus een boom is niet echt nodig hoor, elektrieke kaarsjes zijn ook goed. Samen kan je alles, dat ga ik onthouden, dat vind ik echt heel mooi. Gelukkig zijn we vrienden. Fijne dagen Kever in je nieuwe eigen huis en ik denk dat je wel een kauwstick krijgt, misschien wel 2 of 3! Pootjes.

 5. Hallo lieve Tjilla en Tjessi,

  Ikke heb geen boom of versiering in huis en ik weet ook niet hoe dat zou zijn, nog nooit gezien. Vrouwtje doet wel kaarsjes aan en schemerlampjes. Het lijkt allemaal saai, maar dat is het niet hoor, omdat wij altijd alleen zijn maakt vrouwtje niet veel aan versiering. Maar ikke vind jullie boom heel mooi hoor en gaan jullie er maar veel van genieten. Ikke heb al gestemd hoor.
  Vrouwtje en ikke wensen jullie fijne dagen en een heel mooi 2021 met veel liefde en gezondheid. Veel knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je vriendje Jip

  1. Kaarsjes en schemerlampjes zijn helemaal niet saai. Dat geeft ook sfeer hoor. Gelukkig ben je samen met je vrouw Jip, dat is fijn en gezellig. Bedankt dat je op Tjaiia gestemd hebt. Ik wens jou en je vrouw fijne rustige dagen met veel knuffels. Pootjes.

 6. Lieve Tjilla en Tjessi,

  oooh wat hebbie jullie oriezjieneele boom, daar kan jij blij mee zijn van jullie eigen. En ze heb lichjes en jij kan er naa kijke. Kannie er ook inzitte, dan hebbie jullie eigen kersseboomhut. Van mij eigen vin ik het mooi dattie jullie kersseboom heb getes foor jullie riefjoew. Dank jullie wel en ook dattie zofeel mooie dinge schrijf van jou geloofe en van jou kerswens foor iedereen.
  Mij vrouw heb fier boome in onse huis gezet. Zij zeg, foor ieder ze eigen boom. Mij boom is van mij eigen groot zijn, ik kan er naas zitte en dan doe mij vrouw ze lichjes aan. Dan foel ik geluk in mij hart.
  Lieve meisjes jullie Tante Loesje heb op Tjaiia gestem foor ze footoosjoet. Nu ga wij pootjes draaie foor ze ooferwinnine.
  Hoop dattie lieve daage heb met feel sneks en geluk in jullie hart. En dat jullie vrouwmeis ga zinge van ze hart,

  Tante Loesje

  1. Tante Loesje, vier bomen is wel veel maar wel leuk dat jullie allemaal een boom hebben. Dat kan hier niet want dan moet ze teveel opletten. Met een boom gaat dat net. Lief dat u ook op Tjaiia gestemd heeft, misschien gaat ze wel winnen. Wij hopen dat heel erg. Wij zijn heel blij dat we een tante en een oom hebben en veel vrienden. Dat is echt tof, dan zijn we niet bij elkaar maar wel samen. Pootjes en een knuffel van mij en ons.

 7. Lieve Tjilĺa en Tjessi, wat hebben jullie een mooie boom, een echte poezen kerstboom vind ik het. Floortje en ik bedanken jullie voor de kerstwensen en wij, ook manmeneer, wensen alle lieve vriendjes en dinnetjes fijne kerst en heel veel liefde en gezondheid voor het nieuwe jaar, ook voor de baasjes natuurlijk. En natuurlijk heb ik op Tjaiia gestemd. Wij zijn blij dat we allemaal vrienden zijn want samen zijn we sterk. Kopjes en knuffels van Ina en Floortje.

 8. Liefde en gezondheid is belangrijk. Daarom gaan we met kerst weer fijn knuffelen. Ja, samen zijn we sterk en niet alleen ook al zijn we niet bij elkaar zijn we toch samen. Lief dat u op Tjaiia hebt gestemd. Nog even wachten en dan weten we of ze gewonnen heeft. Wij hopen dat heeeeeeel erg. Pootjes!

 9. Hallo jullie drietjes,

  Wat hebben jullie een grappige kerstboom, zeg ! Onze vrouw zegt, dat hij er leuk en katbestendig uitziet. Wij hebben hier ook een namaak-kerstboompje staan. Die zet onze vrouw op een stoof, zodat hij dan wat groter lijkt. Ze zet die boom altijd even op een kast wanneer ze een boodschap moet doen. Zo raar, dan kunnen wij er helemaal niet bij. Dat kan toch zeker niet de bedoeling zijn ?
  Natuurlijk hebben wij vorige week al op Tjaiia gestemd. We zagen dat ze nu op nummer 1 staat met de meeste stemmen. Het zou leuk zijn wanneer ze wint. Wij zijn allemaal ook wel eens bij een echte dierenfotograaf geweest. Dat was wel een beetje spannend, maar onze vrouw is reuze blij met alle mooie foto’s. Komt Tjaiia toevallig uit dat asiel dat die wedstrijd organiseert? Onze vrouw gaat daar wel eens naar toe wanneer ze daar een open dag houden. Ze vindt die seniorenclub daar zo leuk.

  Wij wensen jullie drietjes en je vrouw heel fijne kerstdagen toe . Geniet van elkaar en van lekkere dingen. Veel kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie, Lisette en Ivar.

  1. Tjaiia komt uit het Haags Dierencentrum en ik ook. Ik zat bij het mensenmeisje voor de deur en toen moest ik even in kwarantenne daar, want misschien had ik toch een huis. Maar dat had ik niet en toen werd thuis mijn thuis.

   Tjessi komt van Nationale dierenzorg van de wedstrijd. Het mensenmeisje is daar toen gaan tekenen en betalen want Tjessi zat in een pleeggezin omdat ze eerst zo klein was. Tjessi is nu de grootste van ons drie, dat is ook grappig he.

   Leuk dat u weleens daar naartoe gaat. Ze gaan nieuw bouwen, dat wordt vast heel mooi. Ja, onze boom gaat achter een dichte deur als ze niet kan opletten. Wij vinden dat ook een beetje raar en helemaal niet nodig. Pootjes van mijn en ons!

   1. Bedankt voor het antwoord. Vroeger had onze vrouw ook veel lieve katten uit het Haags Dierencentrum. Haar allereerste kat was Dikkie en een jaar later kwam Sproetje erbij. Het Haags Dierencentrum was toen nog aan de Schenkkade In Den Haag. Een paar jaar later kwam er een nieuw gebouw aan de Lozerlaan en daar kwam Jasper vandaan. Daarna kwam er een eerste Pers in huis en dat was Floortje. Onze vrouw vond Perzen ook lief en leuk, dus later kwamen er meer. Nu zijn er helaas al een aantal over de regenboogbrug gegaan. Maar Lisette, Cindel, Fenneke en Jillie zijn perzen. Ivar is een gewone kater en hij komt uit asiel Julialaantje in Rijswijk. Asielkatten zijn meestal heel dankbare katten. Daarom wil onze vrouw de asielen in de buurt altijd wel met wat geld steunen en dat doet ze zeker in deze kersttijd.

    Kopjes van het kattenvijftal.

    1. Wat lief dat u de asielen steunt met een beetje geld. Ik heb even op de computer gekeken en Perzen katten zijn erg mooi. Zij hebben lange zachte haren. Tjarlie en Tjuna hadden ook lange zachte haren. Wij hebben korte haren en zijn ook zacht. Tjessi was een wild zwerfkitten, nou die slaapt nu onder het dekbed tegen het mensenmeisje aan. Tjaiia was buiten gezet in een reismandje maar gelukkig kon ze hier komen wonen want hier is het goed en gezellig en warm. Knuffels voor de 5 lieve katjes met mooie haren.

 10. Hoi meisjes! Wat een koele kerstboom hebben jullie! Ikke had al op je gestemd, Tjaiia en mensenoma nu ook. En ook bevestigd. We duimen en poten dat je mag winnen 🙂 Pootje van mij!

  1. Oh, wat tof dat jouw mensenoma ook heeft gestemd. Ik hoop ook dat Tjaiia wint! Dank je wel. Pootjes van mij en ons.

Reacties zijn welkom