Slapen als je opgerold bent

slapenSlapen kan ik bijna altijd, dat is misschien ook een talent. Het allerfijnste slaap ik als ik opgerold ben. Dan pas ik op een heel klein dekentje terwijl ik best een grote kater ben.

Ik weet dat heel veel mensen slapen moeilijk vinden. Dat ze slapeloos zijn. Wakker liggen. Hoe moet je slapen?

Opgerold

Ik moet eerst zeggen: slapen dat is heel persoonlijk. Dus wat ik fijn vind dat kunt u moeilijk vinden. Mijn vrouw slaapt rechtuit, nou dat doe ik haast nooit, maar dat vindt zij dan weer fijn slapen. Mijn favoriete houding is dus opgerold. Ik stap dan voorzichtig op mijn dekentje, draai een paar keer rond en rond en ga dan pas liggen. Mijn achterpoten trek ik op en mijn kop duw ik ertegen. Het is even frommelen met jezelf daar ben ik heel eerlijk over. En mijn staart past er niet altijd meer bij. Maar zo slaap ik dus. Alleen ik moet er nog iets anders over vertellen.

Gapen

Je kunt niet zomaar op een dekentje ploffen en slapen. Dan ben je er met je kop niet bij. Die moet ook ontspannen. Dus je moet gapen. Een paar keer. Doe ik ook, met mijn bek zo ver mogelijk open. Van binnen voel ik me dan rustiger worden.

Knuffels helpen ook om rustiger te worden. Maar door knuffels ga ik spinnen en dan kan ik niet slapen. Na de knuffels weer wel.

Dus u moet eerst van binnen rustig worden dan pas kunt u slapen.

Kussen

Het is ook belangrijk dat u zich veilig voelt als u slaapt.  Ik lig het liefste op mijn kussen op de bank. Als mijn vrouw door het huis loopt, maakt het mij niet uit. Boven heb ik een paar eigen plekken helemaal voor mezelf. Daar voel ik me veilig en als ik me dan oprol, dan slaap ik zeker weten heel snel.

Dus slapen is niet moeilijk maar je moet wel zorgen dat het lukt.

4 thoughts on “Slapen als je opgerold bent

 1. Lieve Bertje ,zo te lezen heb je geen moeite met lekker slapen en in slaap komen,heerlijk!.

  Wat ik het fijnst vind is als Kitty naast mij op bed gaat liggen op haar zij ,zodat ik haar lekker onder haar kinnetje kan aaien.
  Daarvan ontspannen wij alle 2 zo erg dat we soms tegelijkertijd in slaap vallen met Kitty haar pootjes om mijn handen.

 2. Hallo Bert,

  Nou gisteren heb ik je 2 foto’s van mij laten zien dat ik ook net als jij graag tot een bolletje opgerold slaap. Ik ga eerst op de plaats waar ik mijn dutje wil gaan doen, staan of zittend trappelen met mijn voorpootjes, soms ben ik dan zo in trans daarvan dat mijn hele lijf ( ja en dat is best een hoop) mee beweegt. Als ik daar mee klaar ben ga ik net als jij ook rondjes draaien. Soms vraagt vrouwtje of mijn bed soms niet goed is, maar ja zij is nu eenmaal een mensensnuit en begrijpt er niks van. Ik maak een kuil in mijn kussen of deken. Wel dan komen we toe aan het gaan liggen. Ik liet je gisteren met een foto ook zien dat ik heel vaak een poot over mijn ogen en neus heen doe. Heerlijk slapen zo en ja vrouwtje zegt dat er bij ons in het park waarschijnlijk geen boom meen overeind staat, ik heb ze volgens haar allemaal tot kachelhoutjes gezaagd, Nou verkoopt vrouwtje dat hout maar en dan kan ze snackjes voor mij kopen. Maar vrouwtje zelf snurkt ook hoor, ik heb dat van haar geleerd en niet omgekeerd zoals zij dat zegt. ’s Nachts slaap ik graag bij vrouwtje en als ik het koud heb kruip ik heerlijk onder haar dekbed tegen haar aan. Kijk dan slaap ik nooit tot een bolletje, maar altijd uitgestrekt.
  Wel Bert van dit schrijven over slapen krijg ik me toch weer een bult slaap en zit ik vreselijk te geeuwen. Och het is toch luilakkendag en ga ik dadelijk nog een middag dutje doen.

  Fijne dag Bert samen met vrouwtje en heerlijk samen bankhangen hoor. Laat alle mensen zich maar een bult sjouwen aan al die boodschappen voor de Kerst. Ik als Jip vraag me af waar ze al dat eten toch laten.
  Groeten voor vrouwtje en knuffels voor jou van mijn vrouwtje en van mij nu wel een hele slaperige poot en kopje hoor. Geeuw geeuw, tot morgen weer.

  Je vriend Jip

  1. hoi Jip wat leuk dat jij ook trappelt voordat je gaat slapen, dat doe ik ook!! En rondjes draaien. Maar vroeger trappelde ik niet dat is pas van de laatste tijd. Wij snurken ook thuis, net als jij en je vrouw. Volgens mij hoort dat zo. poot van je vriend Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *