Slaap ik boofe of beneden

Bijna de hele week heb ik boofe op bed geslapen. Voor de gezelligheid. En ook voor mijn gefoel van feiligheid omdat er herriemannen in de straat waren. En het lukte ook omdat ik weer van die mobiele brokjes op had, tegen de artroosie.

Rust

Ik weet niet presies wat er is gebeurd maar de laatste dagen maken de mannen minder herrie. Misschien snappen ze eindelijk dat het niet hoort. Dus mijn gefoel is ook rustiger. En soms ga ik oferdag gewoon in de vensterbank, maar niet de hele tijd en alleen als er één man is. Dat kan ik nou.

Gloep

Gisterafond had ik als alteit de afondknuffel met kriebels op mijn buik, en liefe woordjes en een heel klein beetje kammen, en daarna ging ik niet naar boofe.
Ik stapte in mijn doos en daar lag ik zo warm en goed, daar ben ik bijna de hele nacht blijfen liggen en slapen. Alleen toen ik wist, ik moet ofergeefe, toen ging ik naar boofe. Daar deed ik GLOEP en het was eruit. Mijn vrouw ging mee naar beneden en we deden knuffels op het matje tot ik foelde ik kan weer ferder. Zij weer naar boofe en ik wilde weer in mijn doos dus dat deed ik.

Knuffels

Het werd ochtend, de dag begon en mijn vrouw kwam de huiskamer in. Dan krijg ik de ochtendknuffel, mijn snek met de pil tegen artroosie-pijn en mijn bord met eete om mee te beginnen. Ging helemaal goed.
Alleen erna zei mijn gefoel: je hebt keihard feel knuffels nodig en wel meteen.
Dus ik bij de werktafel van mijn vrouw staan. Knuffels.
Eefe later had ik weer knuffels nodig. Ik weer naar mijn vrouw. En het gebeurde de hele ochtend dat mijn gefoel zei van knuffels en nou meteen, ik werd moe van mezelf.

Mijn vrouw zei toen dat mijn batterij knuffels leeg was, ook door het GLOEP maar ik heb geeneens een batterij. Wel snap ik dat het te maake heeft met boven slaape. Dan heb ik gezelligheid en ik begin rustiger aan de dag. Alleen ik slaap in mijn doos zo fijn. En die hoort beneden.
Dus ik moet nou nadenken waar ik ga slaape, boofe of beneden, en ik weet het nog niet.

13 gedachten over “Slaap ik boofe of beneden

 1. Lieve Bert,
  Is het een idee als je doos ‘s avonds mee naar boven gaat? Dan heb je de gezelligheid bij je vrouw en je kan heerlijk in je fijne doos liggen. Win win situatie.
  En in de ochtend kan je doos dan weer mee naar beneden zodat je er overdag ook in kan liggen als je geen vensterbankwacht hebt.

  1. ik find het een goed idee alleen boofe is geen plaats meer voor mijn doos en mijn vrouw slaapt ook dus dan kan ze niet als ik naar benede wil ook eefe de doos naar beneden doen.

 2. Lieve Bert,

  Zusje en ik snappen jouw probleem. Wij hebben meer dan een jaar beneden geslapen om bij Oopa en Loes te kunnen zijn. Toen Oopa er niet meer was sliepen we beneden bij Loes. Zij ging nauwelijks nog naar boven.
  Zusje wisselt af en dat doet ze nog steeds. Soms doet ze het half om half. Dan komt ze halverwege de nacht knuffels halen en slaapt dan verder op bed.
  Misschien moet je gewoon je eigen gevoel blijven volgen Bert. Dan slaap je altijd goed.

  Heel veel knuffels en liefs

  Mevrouw Loes en Zusje

  1. hoi liefe Mevrouw Loes en Zusje, ja mijn gefoel zegt het en het is steeds anders dan weer wil ik naar boofe en naar beneden maar misschien kan het gewoon alletwee dat het kan als ik het wil. Dat ik het net zoals Zusje doe en dan op mijn manier,
   zachte pootjes
   Bertje

 3. Lieve Bert,
  Wat een dilemma om te beslissen waar je moet slapen. Maar volg je gevoel dat is altijd het beste zou ik zeggen. Ik slaap tegenwoordig in de garage. Ik ben er nu aan gewend maar ik vond het eerst niet leuk. Ik gunde vrouwtje ’s nachts geen rust en brak het huis bijna af. Ik vind het nu niet erg meer en het is beter voor vrouwtje haar rust en ook voor die van mij. Wat fijn toch dat je altijd knuffels kan halen bij je lieve vrouw.

  Knuffels van Figo🐈‍⬛ en zijn vrouwtje.

  1. als het maar gezellig is in de garage Figo dat is belangrijk voor het gefoel in je leefe. Ik heb geen garage hier dus ik weet niethoe zoiets is maar ik ben zelf het liefste in huis dat weet ik zeker,
   pootjes
   Bertje

 4. Hoi Bert,

  Wat een lastige is dit zeg, de doos die beneden staat en zo lekker ligt of boven slapen omdat het gezellig is en je de dag rustig begint.
  Misschien kan de doos mee naar boven?
  Of je wisselt en begin je beneden te slapen in je doos en ga je halverwege de nacht naar boven en wordt je samen met je vrouw wakker.

  Zou het anders ook niet weten, vind het ook moeilijk.

  Pootje van Tommy!

  1. Soms lig ik ook op de bank Tommy maar haast nooit als het nacht is dus daar hoef ik ferder niet ofer na te denken dat is weer gemakkelijker,
   pootje van
   Bertje

 5. Hoi Bert,
  Wat vervelend dat je moest ofergeve…..bah dat is nooit fijn!!!!
  Maar gelukkig dat het maar 1x is geweest!!
  Maar voor het opladen van de knuffels zouden wij toch wat nachtjes, gezellig op bed bij onze vrouw slapen!!!
  En daarna kun je weer in de doos beneden slapen!!!
  We hopen dat je heel snel weer de knuffelbatterij hebt opgeladen!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽⭐️😽😽😽🐔🐔😘

  1. Het was een grote gloep maar nou presies daardoor krijg ik ander eete dat is weeges de gefoelige maag, ik ga nou de nacht beginnen op bed en dan zie ik ferder, dat is nou mijn plan
   pootjes
   Bertje

 6. Heee lieve Bert, wat moeilijk is dat soms hè, om te beslissen waar je wilt slapen?, ik snap heel goed dat je een knuffeltekort hebt als je in je doos hebt geslapen, dat heb ik als ik in mijn kersmusmand onder het bed heb geslapen, maar die ligt juist zo lekker warm en zacht…, kan je vrouw misschien ook zo een doos als je beneeden hebt voor je maken voor boofen?, dan kan je beneeden en boofen in je doos slapen, en als je boofen slaapt kan je makkelijk efentjes op het bed erbij kruipen voor knuffels!, ik hoop dat je niet meer over hoefde te geefen, dat is zoooo ferfelend!!, heeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!

  1. hoi liefe Kever, ofergeefe is ook moeilijk ik foel het in alles van mezelf ook in mijn geestelijk gezond. Ik heb boofe geen ruimte voor een doos behalve onder de tafel daar maar daar staat al een doos en daar ga ik soms in en uit voor de kik, ferder niks. Misschien moet ik maar per keer bedenken hoe het moet,
   zachte pootjes
   Bertje

 7. Dat is best moeilijk lieve Bert, kiezen waar je wil slapen, boven bij je vrouw op bed of beneden in je warme zachte doos. Misschien is het een idee om in je doos beneden te beginnen en als je knuffels wil gewoon naar boven te gaan? Omdat de doos niet boven kan staan lijkt me dat wel wat. Je moet je hart volgen lief vriendje, gewoon doen wat je fijn vindt. En ik weet zeker dat dat het je gaat lukken. Knuffels van ons lieve Bert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *