Over gisteren en hoe het was

dekentjes

Ik ben nou tien jaar. Dat is een serieuze leeftijd. En ik voel me ook raar op een fijne manier dat heeft met mijn verjaardag te maken. Hoe die was. Ik heb serieus waar nog nooit zoiets meegemaakt.

Emo

Katrien kwam zingen, zij is een artistieke poes. En Loesje was er ook, zij en ik hadden die dag ook twee jaar verkering. Die avond mocht ik van thuis een internetfuif geven. Er was kattenchampagne. Volgens mij vertel ik alles door elkaar heen. Want ik ben emo omdat er iets heel moois gebeurde.

Aksie

Ik had dus een dekentjes-aksie. Voor de bange katten in het asiel waar ik vroeger zat. En ik hoopte dat tien vrienden een dekentje wilde sturen omdat ik dus tien jaar werd. Mijn vrouw stuurde een dekentje dus toen ging het om negen dekentjes. Ik dacht dat is misschien best veel. Dus toen zei mijn vrouw dat als er dekentjes tekort kwamen zij die naar het asiel zou laten sturen.

Nou toen kwam het

Er waren meteen een paar vrienden die het bericht op mijn website zagen. Ze lieten een dekentje sturen. Dus dat was een superbegin. Daarna zette ik het bericht op mijn feesboek. Toen ging het echt keihard en snel en bijna iedereen deed gewoon mee!! En als iemand niet mee kon doen, dan deed die iemand weer op een andere manier iets goeds zoals knuffels brengen aan katten die het moeilijk hebben.

Er zijn nou ikweetniet hoeveel verstopdekentjes onderweg. De mensen van het asiel zeiden zelfs dat ze misschien ook dekentjes aan dieren in een ander asiel zouden geven. Vind ik goed want bang is bang en dan heb je veel aan een zachte verstopdeken, dat weet ik zelf.

Moe

En daarna was ik emo en mijn vrouw ook, en toen waren we keimoe en we gingen slapen. Ik heb ’s nachts nog in de vensterbank gezeten en over alles nagedacht. Dat ik vroeger zwerfkat was en daarna asielkat en dat ik nou een thuis heb en andere dieren kan helpen. Ik vind dat super.

14 thoughts on “Over gisteren en hoe het was

 1. Ooooh bert.
  Wat was het een koele aksie van jou zeg. En ik mog ook een dekentje sturen van mijn spaarcentjes.
  En wat een feest was het!!!

 2. Als ik het zo lees had je een leuke maar een indrukwekkende dag gehad Bert? Ik vind het leuk voor je dat je een fijne verjaardag had. En ook heel lief dat je de andere katten wilde helpen.

 3. Hallo Bert,

  Wat een gaaf feest zeg, ik ben nu nog aan het uitrusten en vanmorgen maar wat minder gegeten, want wat was je traktatie me toch jamjam. Wat waren er veel vrienden en vriendinnetjes van jou op de fuif en leuk die nu ook te hebben gezien en hele miauwgesprekjes gehad over je dekentjes aktie, wauw wat een geweldig succes zeg. Zo zie je maar hoeveel mensen en dieren er zien die veel voor een ander over hebben en een heel groot liefdevol hart hebben.
  Jij en je vrouw zullen nog heel veel moeten uitrusten van alle drukte en gezelligheid.
  Heel veel knuffels van vrouwtje en poot en kopje van mij.

  Je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, dus jij bent ook aan het uitrusten, nou ik ook. Wat een dag en wat zijn er veel die een dekentje hebben gestuurd. Met ons allemaal samen kunnen we de wereld een beetje beter maken. poot van je vriend Bert

 4. Hoi Bert, hier even een berichtje van Dipje Mika. Ik zit even in een kleine dip. Vanmiddag moest ik met Baas Ed en Sylvia samen met mijn vriendin Perle naar de dierenarts ik voor controle en ik ben te zwaar. 6.8 kilo en de dierenarts heeft gezegd dat ik moet afvallen. Ik kreeg om de dag al een soort light dieet maar nu moet ik dat dagelijks. Nu dacht ik ben dan wel een maatje meer kater dus ik moet minder eten en dan houdt Baas Ed wat extra centjes misschien over . Dus ik heb aan Baas Ed gevraagd of hij dan die centjes wil geven voor een dekentje.
  Dus van Mika en Friends ook een dekentje en als jij het goed vind willen wij dit graag schenken aan dierenopvang Hokazo. Ik ga hier nu slapen en proberen te slapen want het bezoekje aan de dierenarts viel mee maar dat ik een maatje meer bent en moet afvallen daar heb ik toch heel veel moeite mee

  1. hoi Mika, dat is ook wat. Dan ben je een maatje meer en dan moet het minder. Ik hoop dat het voor even is. Er zijn ook best lekkere slanksnoepjes daar kun je dan weer meer van eten. Dat helpt bij dipjes. En tuurlijk vind ik het dekentje voor Hokazo ook goed, daar zitten ook katten die een knuffelverstopplek nodig hebben. Veel sterkte met het afvallen!!

   1. Dank je wel Bert, ik kreeg al metabollic daar zijn ook snoepjes van. Nu krijg ik morgen RC Obesity. Baas Ed heeft vanmorgen uitgelegd dat het moet in verband met mijn atrose. Maar ik ben weer over mijn dip heen hoor, nu ik weet waarom ik moet afvallen.

 5. Hoi Bertje,

  Hier Bolle.

  Dat je een geweldige verjaardag hebt gehad is omdat je een geweldige katman bent. En omdat je een geweldige vrouw hebt. En omdat je geweldige vrienden hebt.
  Wat super dat er zoveel dekentjes zijn besteld – dat is een heel erg mooi verjaardagskado.
  Ik weet zeker dat bange katten daar blij mee zijn.

  Hopelijk kunnen jij en je vrouw vandaag een beetje bijkomen van alle emoos en een beetje uitrusten van alle drukte.
  En ik vind dat je best trots mag zijn op jezelf dat je zo’n kado hebt bedacht, voor katten in het asiel.
  Laten we hopen dat op een dag alle katten een eigen huis en een eigen mens hebben, en dat er geen bange katten meer op straat hoeven te zwerven.

  Lieve kopjes van

  Bolle.

  1. hoi Bolle, dankjewel!! Ik weet geeneens hoeveel dekentjes er besteld zijn en er gaan ook dekens naar andere asielen dus nou krijgen best veel katten iets fijns. Ik vind dat dieren ook dieren kunnen helpen en elk dekentje helpt!! ik snap heel goed wat je zegt over zwerfkatten daar ga ik ook wat voor doen maar dat komt nog!! Bert

   1. Bert als er ooit een actie komt voor de zwerfkatten dan doen wij mee hoor. We krijgen altijd iets op de kattenshow dat het vrouwtje opspaart en het dan aan het asiel geeft.

Reacties zijn welkom