Oscar doet aan feesies en aan hapjes

Hallo lieve frientjes en iedereen, Genieten jullie nog na van het Stoelendansfeest wat we hebben gehad bij kever in de tuin?

Er komen meer van die feesies hoor, dus hou de Feesboek van Bert goed in de gaate en onze blogs. Ik fin ook al ben je oud en kan je gezond niet meer beeter worden, het lleefe is goed zolang ik geen pijn heb en ik nog eete doe en ik nog adem in mijn neus hep. Dus ik ben iedere dag dankbaar dat ik een frouwtje hebt die foor mij zorgt en ik.een huis hep,waar ik mij feilig foel. Daar horen dus ook feesies bij, in de tuin van Kever.

Feesies

Maar ik hep bedacht dat ik thuis met mijn frouwtje ook feesies kan hebbe. Moomenten waar we feesies van kunnen maken. Nu frouwtje nie meer zo feel hoef te werken maakt van koffie drinken een rietuweel. Ik zal fertellen hoe dat gaat. Ze roept mij dan, Oscar gaan we koffie zetten? Ik weet wat ze bedoeld en spring dan op het krukkie bij haar in het mini-keukentje. Zij doet koffieboonen maalen en dat maakt een rotherrie joh, het lijkt net of de heele muur naar beneeden komt. Dan heeft ze zo,n ouderwetse koffiepot uit het jaar 0.
Ik kan het weete want ik ben al oud en die hadde ze toen. Mijn baasje waar ik hep gewoond froeger had ook zo,n koffie pot. Het duurt heel lang foordat je koffie hept, maar het ruikt eggie wel naar de koffie van froeger. Ze doet dan iedere keer water opschenken en dan ruik je de lekkere geur. Katers drinken natuurlijk geen koffie maar je hetkent de fertrouwde geur en je weet dan dat er ook foor mij een fijn mooment komt. Dan doet ze melk koken en opkloppen en pakt ze een groote kop. Die kop is bijna net zo groot als mijn voerbak, niet normaal zo groot. Nou, en dan komt het fijne moment, we maake van het koffie drinken een feesie en dat fiere we saame, iedere dag. Ik spring dan bij haar op schoot en weet ik ook dat ze lang blijft zitten en ze rieleksen doet. Ik ga dan spinne en krijg ik knuffels en snekkies, en het is dan fijn. Het is heel belangerijk om van kleine moomenten een feesie te maken, daar zijn mijn frouwtje en ik het heel feel over eens!

Reisboks

Ik hep een nieuwe reismand, het is een vierkante reisboks van plestik, een blauwe, met een oranje bloemetjeskusse er in. Maar ik zeg jullie eerlijk, ik ben er eggie nie blij mee! Weete jullie nog dat ik een paar weeke geleede naar de hoomejopaatiese dierendoker moest in Amsterdam? Dat was foor mij een heele lange reis in de ooto, fooral als je het benauwd hept. Toen hep ik onderweg het gaas van de reistas kapot gekrapt. Ik hep lange naaguls, dus dat ging heel makkelijk. En frouwtje maar roepe, Oscar niet krabbe, je moet in de reistas blijve zitten anders maakt ik ongelukken op de weg. Nou, dat kan mij dan eg nik scheele, want je wil maar 1 ding, uit die reistas!
De dierendokter heeft nog met teep het gaas van de reistas dichtgeplakt toen ik weer naar huis mocht. Maar onderweg naar huis ging ik toch weer krabbe en staake mijn poote en mijn neus al uit het gaas. Ik had het al heelemaal door, ik dacht als mijn neus er door kan en mijn poote, dan kan ik er heelemaal door. Maar zo ver kwam het niet, en toen waren we ineens thuis.

Steun

Ik weet dat jullie feel doen meeleefe met mijn gezond en dat vinden mijn frouwtje en ik heel fijn, we foele feel steun van jullie! Vanafond krijg ik de laatste predniezonpil, het heeft niks nie geholpe… maar poosietief gezegd, het is ook niet erger geworden. Hoeste en slikke doe ik niet meer, maar de benauwdheid zit nu foornaamelijk in mijn neus.
De hoomejopaatiese dierendokter heeft forige week met frouwtje gebeld. Zij heeft zorg foor mij en adfies gegeven dat ik van de natuurmeediesijn meer druppels moet ineeme. En ze zei ook dat ze heel feel ofer mijn gezond gaat nadenke en wat ze misschien nog kan doen foor mij. Misschien met een andere saamenstelling van de naturmeesdiesijnen. Wij wachten dus op bericht van haar.

Ik krijg van frouwtje feel kleine hapjes eete tussendoor om zofeel mogelijk op krachte te blijve. Frouwtje gaat de andere dierendokter van de week eefe bellen en zeggen dat de predniezonpille op zijn. Kijke wat hij zegt, misschien moet ik koome foor kontroole? Ik hoop het niet natuurlijk. Frouwtje is daar ook best zenuwagtig ofer want het kan dan de eerste maar ook de laatste reis zijn in die nieuwe blauwe reisboks… daar hou ze reekening mee.

Zon

Maar ik ben er nog liefe frientjes en hep ik fandaag genoote van de zon. Maar in de felle zon ligge moet ik niet meer doen. Forige week was mijn fagt keiheet geworden. Ik had het ineens zo benauwd in mijn neus en ging ik hijge. Gelukkig reejageerde frouwtje heel aalert en heeft ze mij op de kouwe teegels gezet in de badkamer en mij met een spuitje water gegeven. En toen kwam ik gelukkig snel weer bij mijn poosietieven. Nou weet ik dus dat ik nie in de felle zon moet gaan liggen maar een beetje half zon half schaaduw. Je bent zelfs als seniejoor nooit te oud om te leere!

Tot folgende week, een warme poot van Oscar, toedeloedie!

8 thoughts on “Oscar doet aan feesies en aan hapjes

 1. Lieve Oscar,

  iedere dag dat je leeft is een feestje en dat heb jij goed begrepen. Genieten zolang het kan Saame met je lieve vrouwtje en de heerlijke sneks. En dat je vrouwtje geniet van de koffie. Zeg maar tegen je vrouwtje dat we de koffie hier in Tilburg kunnen ruiken. Heerlijk. Het jaar 0 heeft ook zeker goede dingen Oscar en wat gaaf dat jij er toen ook al was.
  Lieve Oscar we denken hier aan je en dat je niet naar de dierenarts hoeft. Dat je gewoon lekker iedere dag mag genieten en je feestje bouwt Saame met vrouwtje.
  We zeggen gewoon, tot volgende week lieve Oscar en Zusje stuurt een zacht kopje,

  Lieve knuffels van mevrouw Loes en Zusje

 2. Lieve Oscar,

  Van elke dag een feestje maken dat doen jullie heel goed SAMEN, elke dag weer genieten van elkaar.
  En daar hoort ook koffie drinken bij met een lekkere sneck, dat heb je heel goed over na gedacht Oscar.
  In de reismand zitten is niet fijn maar helaas is het soms wel nodig voor je gezondheid lieve Oscar.

  Maak er samen ene mooi feestje van, elke dag weer.

  Pootje van Tommy!

 3. Lieve Oscar,

  Wat goed dat jij en je vrouwtje iedere dag aan feestjes doen. Is je vrouwtje ook van het jaar nul omdat ze nog koffie zet met zo’n ouderwetse koffiepot?😺Mijn vrouwtje zegt dat haar moeder dat ook altijd zo deed en dat het inderdaad lekker door het hele huis naar koffie ruikt.
  Ik kan me voorstellen dat je hoopt dat je niet in die reisboks hoeft. Mijn reismand heeft geen gaas maar tralies en lijkt op een celletje van een gevangenis. Ik vind het vreselijk als ik er in zit en sla mijn poot steeds tussen de tralies door omdat ik er uit wil maar dat lukt me nooit.

  Oscar wij wensen je het allerbeste en veel knuffels van Figo en zijn vrouwtje.

 4. Heeee lieve grote vriend Oscar!, zooo heee wat heb je een goede letters gemaakt, over dat je altijd feesies kan fieren, zo is het presies!, iedere dag zijn er zooooveel fijne moomentjes en daar kan je altijd een feest van maken, zoals jij en je frouwtje doen met die koffie, mijn vrouw roept dat ze die heerlijke geur al kan ruiken, ze haudt niet van koffie om te drinken maar wel als de boonen gemalen worden of als mijn man koffie zet, raar hè?, let je goed op met de zon?, het kan zomaar ineens heeeeel warm worden, en daar kan je dan ziek van worden, gelukkig maar dat je frouwtje meteen wist wat ze moest doen zodat je je weer beeter foelde, o en weet je dat zelfs een feesie kan maken van die grieselige blouwe bak?, elke dag dat je er NIET in hoeft is een feesie waard!, lieve Oscar ik hoop dat je nog een tijdje bij je frouwtje en bij ons blijft, want je bent zo een lieve lieve vriend, en je weet dat je altijd welkom bent in mijn tuin toch?!, ik ben altijd thuis, je kan gewoon langskomen!, ik ga keihard duimen dat de natuurmeediesijntjes je gaan helpen, en dat je je nog een tijd goed foelt!, heeeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je frouwtje van je vriend Kever!!

 5. Hoi lieve Oscar,

  Heel goed om van iedere dag een feestje te maken!! Het stoelenfeest bij Kever was echt geweldig. Wij hebben genoten.
  Maar ga toch niet te veel in de hete zon liggen. Binti is donker van kleur en vindt het ook snel veel te heet. Zooka met haar rode vacht heeft er minder last vast.
  Geniet samen met je vrouwtje van elke dag. Dat doen wij ook!!

  Heel veel knuffeltjes van ons, Binti & Zooka

 6. Liefe Oom Oscar,
  Jaaa as we nou elleke week een feessie doen!
  Dan gaan we garnaale happe in Keef se tuin!
  En dan sit u op de EreStoel fan Oom Oscar!
  Weeges hier segge se dat het leefe een feessie is maar je moet wel sellef de slingers op-hange. En ik en Tiga finde dat er best garrenaale in die slingers kunne hange en haaring ook! En ansjoefies.. en sallem..mmm
  Doe gewoon uw roetiene met uw frauw en doe de koffie en de genietmomente weeges die sijn belang-rijk in het leefe.
  Wij finde dat u een fetkoelkikke Oom Oscar ben en we boffe dat we u kennen!
  Heeel feel liefs fan Leootje, Tiga, Chester en natuurlek ook fan Simon!

 7. Lieve Oscar,

  Wat goed dat je nog steeds in je eigen huis en bij je lieve vrouwtje van het leven geniet. Maar niet meer in de hete zon gaan liggen, hoor. Dat is voor niemand goed.
  Dat leuke koffiepotje herkennen wij wel. Onze vrouw heeft er ook een paar hier staan, maar ze gebruikt ze eigenlijk niet meer. Maar in zo’n pot kun je wel de allerlekkerste koffie zetten, eigenlijk nog lekkerder dan met die moderne apparaten zegt onze vrouw.
  Wij hebben daar geen verstand van . Als wij maar ons lekkere eten krijgen en onze waterbakken zijn gevuld, dan zijn wij heel erg tevreden.
  Wij hopen dat de natuurmedicijnen jou toch nog een beetje helpen. En natuurlijk is het goed dat je blijft eten, want te weinig eten is natuurlijk helemaal niet goed voor je lijf.
  Lieve Oscar, heel veel zachte kopjes van Cindel, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

 8. Bedank liefe frientjes foor de liefe en opbeurende reejakzies. Mijn pootje zijn te moe om te riepen, en hep ik bijna geen trek meer om te eete. Mijn ftouwtje doet mij foeren met een leepel. Hopelijk kom ik weer op krachte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *