Minnie en kattemoederdag

Het was de dag met de vrij er in. Waarom ze dat zo noemen weet ik niet. Want veel van de tweebeners zijn dan helemaal niet vrij. En wij dieren hebben natuurlijk altijd vrij. Oh wacht ff. Zou het daarom zo heten? Miauw je weet maar nooit!

Maar goed, waar was ik. Oh ja ik ging wat bemauwen. Nou het zat dus zo. Frau kwam iets eerder thuis van brokjes furrdienen. Ikke wist dat niet dus zat ik niet beneden in de fensterbank klaar om haar welkom te miauwen. Dus toen ik de achterdeur hoorde gaan ben ik meteen de trap af gerend (want ik lag boofe op het wasrek in de zon te tsjillen) en roetsj zo de woonkamer in.

Wachten

Miauw mauwde ik, ben je nou al thuis. Ja Minnie zei ze. Er komt zo iemand aan de deur. En die brengt een nieuwe zak met brokjes foor jou. Mew! Ik hou er eigenlijk niet zo fan als er andere tweebeners anders dan Frau of mensenoopaa foor de deur staan. Maar als het om een zak met brokjes foor mij gaat nou hihi fooruit dan maar.
We gingen in de MinKeef op hem wachten want dan kan je de straat goed zien. Mooi dacht ik, dan kan ik meteen nog een rondje fensterbankcontrole meepikken. Foor mijn gefoel duurde en duurde het maar. Kreeg inmiddels wel een knor in mijn buikje. Dus sprong de fensterbank uit en dribbel naar de woonkamer om een brokje te eten. M’n natfoer wist ik nou al zou Frau pas geefe als de zak geleefurrd was. Ook moest ze een beetje om me lachen. Wat foor mij echt heel lang leek te duure was volgens haar nog niets eens 5 minuten.
Doe je ding maar Min, je hoort het fanself als de deur oope gaat. Oh mag ik daar dan bij zijn? Hihi ikke probeer bij de foordeur altijd te ontsnappen om op de straat te gaan kijken. Ze schudde haar hoofd. Je mag netjes fan een afstandje kijken. Oh nou mauw. Ok dan. Zal me gedraage. Nou en na nog een tijdje wachten toen was de zak met het foer er eindelijk.

Kattemoederdag

Op de dag met de zon erin kreeg ik heel froeg een berichtje fan tante Sab. Zij is het zusje van Frau. Dat het kattemoederdag was en of ik daar al aan gedacht had. Miauw nee helemaal furrgeete! Dus snel ging ik ff keihard spinnen om een goed na te gaan denken hoe ik dit ging aanpakken. Ikke besloot dat ik Frau in ieder geval wilde laten uitslaape. Dat fond ik van meself wel een mooi eerste kado. Tante Sab hielp me ondertussen met een leuk plaatje te maake wat we konden appen.
Maar wat zou ik nou nog meer kunnen doen? Ik zag mijn staartje bewegen oofer de floer. En miauw, toen kreeg ik een heel goed idee! Als ik nou eens ga schoonmaake. Dan gebruik is mijn staartje als swiffer hihi. Want zo heet zo een ding. Dat heb ik mensenoopaa wel eens horen zeggen. Dus nou daar ging ik hoor. Feeg feeg hier. Feeg feeg daar. Ikke deed heel goed mijn best.
Nou en toen was het tijd om Frau wakker te gaan maken. Ikke dribbelde de trap op en sprong op de groote mensenmand. Ik ging foorzichtig tegen haar aan liggen. Ze was al wakker en zei Goeiemorgen Minnie. Miauw mauwde ik. Fijne kattemoederdag! Ze vond dat heel lief van mij. Dus ik kreeg een aai oofer mijn koppie en ze krabbelde lekker onder mijn kinnetje. Ook zei ze dat ze mijn appje al had gezien. Mew prr prr deed ik. En toen gingen we nog effe lekker ferder met saame kroele terwijl de zon door het raam naar binnen scheen.

Nou dit was het weer foor deese keer. Nu meer dan ooit is het belangrijk om te blijfe tetteren foor Freede!
Pootje van Minnie

6 thoughts on “Minnie en kattemoederdag

 1. Lieve Minnie,

  Vind het super lief van jou dat je hebt gepoetst en je frauw hebt laten uitslapen voor kattenmoederdag, ik hoop dat je dan ook extra sneckjes hebt gekregen.
  Ik heb een baasje dus doe niks aan kattenmoederdag, misschien wel aan kattenvaderdag………………je hebt mij op een idee gebracht, dank je wel daarvoor.

  Geniet maar lekker van het mooie weer, en het lekkere zonnetje.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy,

   Ohh heb ik je op een idee gemiauwt hihi. Enne jaahoor ik heb zeker lekker feel snekkies gekregen. Ikke geniet seeker van de zon. Lig lekker boven op het wasrek ervan te genieten!

   Pootje van Minnie

 2. Heeeee lieve Minski, ik denk dat die dag met vrij erin zo heet omdat wij katten het altijd zo druk hebben en nooit vrij hebben, want er is altijd wel weer iets te doen in huis, of met je mens, het haudt gewoon niet op!, gelukkig heb je weer een grote zak brokjes, dus dan weet je in ieder geval dat je niet flouw gaat fallen van de honger!, en wet een lieve kadoos heb je je Frau gegeefen voor kattenmoederdag!, fooral dat uitslapen lijkt mijn vrouw heel biesonder roept ze nau, maar ik find fijf uur in de ochtend een mooie tijd om op te staan, zo is het nau eenmaal, dat idee van je staart als swiffer is keigoed, dat ga ik onthauden!, lieve Minnespin ik stuur jau en je Frau en je mensenopa heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Keefie!!, ik heb voor je Frau en mensenopa aprikoosjestaart met slagroom neergezet in de keuken, en voor jau ligt er een berg partiemiks klaar!!

  1. Hoi Keefski,

   Oww Frau kannie teege aprikoosjes. Maar de slagroom finse se wel heel lekker. Enne sta jij om fijf uur al op? Nou dan lig ik nog op één poezeoor hoor hihi. Pee es ikke heb allemaal likwitsneks in je tuin gestrooid.

   Lief pootje van Minnie.

   1. O Minski, dan maak ik nau meteen iets anders!, er staat nau een appeltjestaart, ik heb hem zelf gebakken!, en dankjewel voor alle likwid snekkies, hmmmmm…. die lust ik!!, kopjes van mij!!

 3. Oh Minnie ik heb niks aan kattemoederdag gedaan. Ik schaam me nu er wel heel erg voor want mijn vrouwtje is altijd zo goed en lief voor me. Ik zal nu komende zondag maar kattemoederdag vieren en dan laat ik haar ook lekker uitslapen. Ik zal die dag ook niet met mijn brokjes knoeien want ik haal altijd mijn brokjes uit het bakje en dan liggen er altijd kruimels van de brokjes naast het bakje en dat vindt het vrouwtje altijd zo rommelig.
  Lieve groet van Figo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *