Opeens een nieuw kussen op de bank

kussenEr was iets anders dan gewoon op de bank. En mijn vrouw deed ook al raar. Ze keek naar de bank, dan naar mij en dan weer naar de bank. En ik had net mijn afondeete op dan wil ik rust aan mijn kop en tijd om uit te buike.

Kussen

“Kom maar Bertje,” zei ze en ze ging bij de bank liggen. Dat was gewoon. Dus ik dacht dan is het vast gewoon dus ik hop op de bank en toen zag ik het. Een nieuw kussen. Het lag achter mijn gewone kussen en daarnaast heb ik een opspringstukje dat is lager en daarnaast had ik dus het nieuwe kussen.
Nou was ik onderweg naar op de bank en dan kan ik nooit goed omkeere. Draaien is moeilijk foor mij dat heb ik ook op de trap.
Dus ik liep door en zo kwam ik op het kussen terecht en ik stond er en kreeg zacht aaien, dus wat doe je dan als knuffelkater zijnde, dan ga je liggen en dat deed ik dus.

Het lag best fijn, eerlijk is eerlijk. Alleen ik bleef wel aalert, want een nieuw kussen, dat weet ik nooit zeker, er kan opeens iets mee zijn. Het hielp ook dat het aaien doorging.
Eefe later ging ik er toch af. Het was genoeg afontuur geweest en ik ging naar mijn krukje bij de werktafel, daar heb ik dekentjes en kussens op dus ik lig er alteit goed. En ik slaap er lekker.

Nacht

Die nacht was ik beneden en mijn vrouw lag in de slaapkamer. Toen kon ik in alle rust naar het kussen kijken. Eefe aan ruiken. Ofer nadenken kan ik er iets mee. Oefenen met liggen, want ik lig nooit zomaar meteen goed. En ergens bij het oefenen moet ik zomaar in slaap zijn gevallen want toen de dag begon werd ik daar wakker.
En toen wist ik het ook. Het kussen is goed. Iets nieuws kan dus ook iets fijns zijn, dat foelde ik toen. De nacht erna sliep ik er weer op en alle nachten erna ook. Ik was meteen gewend ik wist niet dat zoiets kon.

10 thoughts on “Opeens een nieuw kussen op de bank

 1. Lieve Bert,

  oooh wat hebbie nou tog zo een mooie, fijne kusse. En jij lig er heel feel mooi op. Maar jij ben slim Bert. Jij doe eers aan uitproobeere en jij heb ook gelijk. Met jou niewe kusse weet jij het nooit? Soms lig jou kusse zacht en warm. Soms lig jou kusse hard of jij foel dinge in jou kusse die jij nie zofeel fijn vin. Van mij eigen doe ik ook alteit aan uitproobeere. Bijfoorbeeld mij mand en ik dee slaape en toen….
  Nooit meer en mij vrouw zeg Loes jij heb zofeel annere moogelukheid, jij ben ferwen. Maar selluf vin ik van nie. Misschien gaa ik er ooit nog in maar selluf denk ik deze jaar niemeer.
  Daarom is uitproobeere goed Bert en nou weet jij. Deze kusse pas bij mij en foel fijn en veilig. Dan kan jij rustig slaape weeges jij wil het selluf.
  Van mij hart ben ik heel feel trots nu Bert,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, ik voel me helemaal goed op mijn kussen ik weet ook niet hoe het kan dat het eene kussen dat ligt meteen goed en het andere niet, en dan heb je kussens daar wil je je leefe op liggen en soms na een uur weet je genoeg. Dan ben je niet ferwen. Dan ben je krities en je bent in ferbinding met je gefoel en dat is juist goed Loes dat is juist supergoed!!

   je Bertje

 2. Hoi Bert,

  Wat goed dat je er s’nachts al op geslapen hebt, en als je dan wakker wordt weet je meteen dat het goed zit.
  En ik snap heel goed dat je eerst even gaat onderzoeken of het een fijne kussen is, dat zou ik ook gedaan hebben hoor.
  Gelukkig is het een fijne kussen en nu kan je er gewoon heerlijk op slapen en samen met vrouw knuffelen.

  Wens jou en je vrouw een super fijne dag samen!

  Pootje van Tommy!

  1. hii Tommy ik heb nou ook al op mijn kussen ofergegeefe een kleine beetje maar en toen wist ik helemaal zeker dat het in orde was dat mijn gefoel zei dit is in orde en het is foor mij,
   pootjes
   Bertje

 3. Liefe Ome Bert wat goet dat u een niew kusse heef gekreege die nie raar is!
  Dat is egt heus waar heel fijn!
  U heef wel een liefe frauw dat se dat soo foor u heef gereegol!
  Wij hebbe hier meer dan ses kusses en sommege legge ook op mekaar en daar legge we boofe op. En er sijn kussens op de krappaal en in het groote bet en op de bank en in de stoel… Mamma seg ook teege ons jullie sijn ferwende jonges maar je kan nooit genoeg kusses hebbe weeges stel je foor dat er eentje nie lekker leg of Chester liet er net een sgeet op of hij kraak. Of allebij. Nau dan moet je een ander kusse hebbe weeges we sijn wel met se fiere hier.
  Onse Fre die heef de beste kusses en deekes, die sijn allemaal fan sagte pluusjie en flies. Daar kunne we uuuuuure slaape..
  En dat fint ik eigelek wel een heel goet idee!
  Ik ga foor me middagtukkie!
  Liefs fan Leootje en ook feel boemskopjes naames me broers en fooral fan Tiga

  1. hoi Leootje dat is ook mijn mening kussens heb je nooit genoeg en helemaal niet als je thuis met feel bent, je hebt reserve nodig dat is met alles zo. Ook met sneks. Ook met knuffels. Nou, met alles. DUs je bent niet ferwend ik ook niet je hebt gewoon dingen nodig en daar heb je regt op weeges dat je huisdier bent. Pootjes aan iedereen en fooraal aan Tiga

 4. Lieve Bert, dat was hartstikke stoer van jou dat je op het nieuwe kussen zomaar in slaap gevallen ben. Fijn dat je het eerst goed hebt onderzocht en geroken hebt, en het allemaal goed is. Heel goed dat je alles onderzoekt en niet zomaar neerploffen op alles wat ze voor je neerleggen. Voorzichtigheid is altijd geboden. Gelukkig is alles in orde lief vriendje. Fijne avond saampjes, knuffel en kopjes van Ina, Pasa en Floortje sterretje.

  1. Het kussen was er eerst wel, gewoon in het huis, misschien was ik daarom zo snel gewend dat het goed rook dus geen rare lugt van een winkel. En toen kon ik er meteen goed op slaape en dat doe ik nog steeds.
   pootjes

   Bertje

 5. Heeee lieve Bert, wat is het biesonder hè, als iets meteen fijn en fertrauwd foelt?, dat het eigenlijk net is alsof het er altijd is geweest?, dat kussen ziet er prima uit, lekker dik en met een soort schaapjesspul er omheen, dat is altijd goed, en ook lekker warm, en dat is belangrijk nau het zo kaud is!, geniet maar van je nieuwe kussen Bert!!, heeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!

  1. dat doe ik ook Kever het kussen ligt wel op de bank dus niet bij de ferwarming maar het is toch fijn en warm, presies wat je zegt, dat is nou heel belangrijk met het koude, als seeniejor heb ik ekstra feel warmte nodig in mezelf en dat heb ik ook nou,
   kopjes van
   Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *