Loesje vertelt over ouwer worre en warmte

warmteLieve allemaal hier ben ik weer van mij eigen en misschien heb u het ook gemerk aan u gefoel. Leefe is nu kouw en mij vrouw zeg Loes onse winter kom eraan. Selluf geef ik niks nie om winter weeges van mij eigen lig ik liefer met mij leefeswerk in de zon.

Maar iedere jaar merk jij tog weer inees. Leefe wor kouw en jij doe er niks nie aan. Het is onse naatuur en selluf denk ik. Kan wij onse naatuur nie op fijfetwinnig graad zette foor alteit?  Mij vrouw zeg, Loes laat het onse poolietiek nie hoore weeges zij maak al ruusie om 1 graad. Zoies begrijp jij tog nie! Selluf vin ik poolietiek niks aan weeges assie oferal ruusie ofer maak wanneer kom er dan Vreede? En het is ook bijna kers zeg mij vrouw. Dan weet jij zeker, kouw is komming toe onse touwn. Deze heb mij broer Oopa Floris mij eigen fertel en zukke dinge blijf foor alteit in jou hart.

Warm

Maar ik moes ook naadenke weeges hoe gaa jij om met kouw assie ouwer ben? Jou lijf moet warm blijfe weeges jij heb maar één lijf. Onse huis is nie zofeel warm. Mij vrouw zeg het kom door zo een moeilukke woord en het is iesoolaazie. Assie zo een moeilukke woord noodig heb foor warme poote weet jij al, het gaa niks nie worre. Onse iesoolaazie is nie zofeel goed en mij vrouw zeg Loes wij krijg reenoofaazie weeges ferduursaaming. Maar deze woorde gaa zij mij eigen nog uitlegge weeges jij kannie alles in een ferhaal fertelle. Maar van mij erfaring weet ik, assie ouwer ben en jou iesoolaazie doe moeiluk dan moet jou vrouw dinge fersinne. Mij eigen advies is wel, assie seenior ben maggie er selluf ook iets ofer zegge. Assie van onse jeug van teegeswoordig ben dan gaa jij renne en jij doe aan poinke en soms doe jij aan boom klimme. Ik zeg u eerluk, van mij leeftijd en mij lijf doe ik zoies niemeer. Mij idee van leefe is, assie lig dan liggie.

warmteZusje en mij

Mij vrouw heb toen foor mij Zusje en mij eigen onse warme mand gekocht. Wij kreeg allebei onse eigen mand. Ik dee kontroole en eg waar, ik dee mij pootje omhoog en foorsichtig in mij mand. Toen heb ik heel feel lang geslaape, mij vrouw zeg seeker wel een heele uur! Daarna ben ik nooit niemeer in mij mand gegaan. Mij Zusje wel, zij kreeg mandferslaafing. Misschien heb ik deze informaazie nooit nie fertel maar mij Zusje houw van doose en mande. Zij kruip oferal in assie kan. Maar toen wer onse leefe heel feel kouwt en mij vrouw zeg Loes het is weer de tijd! Dan denk jij wel in jou selluf, wor mij vrouw misschien ook ouwt? Als seeniorpoes weet ik, het is alteit tijd. Zonner tijd kan jij nie leefe. Mij vrouw zeg Loes wij woon in Kruikestad, vanaf fandaag is het tijd foor onse kruik.

Mij broer

Ik zeg u eerluk, het is ook moeiluk. Mij kruik heb ze eigen herinnerdinge. Heel feel jaare dee ik slaape met mij broer Oopa Floris op onse flies. Mij vrouw dee ze kruik ferstoppe in onse flies en het is eg waar. Jij zie er niks nie van maar jij foel het wel. Het is zachte warmte foor jou poote, foor jou lijf en foor jou hart. Maar toen was ik Saame met mij broer, dan hebbie ook warmte van elkaar. Mij vrouw zeg Loes zoies is moeiluk en jij doe het pootje foor jou warmtepootje. Nu lig ik boofe op mij flies en op mij kruik en het is zacht en warm en ik doe iedere dag meer aan geniete. Mij vrouw begin ze dag met het fulle van onse kruik. Zij zeg, het is ze warme-waater-zak. Zij doe er heel feel warme water in en dan leg zij die tusse mij flies. Dan gaa ik er wel snel op want zoies hoef jij maar één keer te foele aan jou poote. Misschien denk u nu wel en mij Zusje dan? Mij Zusje heb ze eigen kruik maar zij lig liefer op onse groote bed. Wij lig alleen Saame boofe op mij vrouw assie in onse bank zit. Mij vrouw ze warmte is onse allerfijnse warmte weeges het is liefde en die foel jij ook in jou hart.

Hoop dat iedereen ze warme mandje heb en liefde, waar jij ook woon. Dat wij zorg heb foor elkaar. Dan is leefe onse eigen kruik van liefde en kan jij alles aan.

Dank u wel

Loesje

19 thoughts on “Loesje vertelt over ouwer worre en warmte

 1. Hajooooooooooooo mamsie fan me wamsie

  Uwes kan met tante zus bij mij evve intjekke asse se bij uwes beginne hoor. Ikke sorreg dan foor heeeeeel feel garrenaale en walliefis. Ikke hep ook een denkpaal foor uwes. Binne en buite!! Ikke hep ook feel noepies en bwokkies. Ikke kan uwes met me geele kanaarieboes ophaale. Daar pas uwes wel in. Hihihihihihi
  Koeskoes 😽😽😽

  1. Oooh mij lieve beebie,

   wat zeggie jou Mamsie nou? Mag Mamsie met ze heele Wamsie en jou Tante Zus bij jou eigen en mij Soolmense woone assie begin met dinge in onse huis? Kommie dan met jou gele kanaarieboes fol met paaling foor jou Mamsie en brokjes foor Tante Zus? Jij heb jou goeie hart. Mamsie is onroert.
   Hebbie ook jou denkpaal foor Mamsie? Dan kan Mamsie jou eigen goed in ze gaatje houwe assie tefeel poink of jij doe gefaarlukke dinge van onse jeug van teegeswoordig.
   Dank jou wel mij lieve beebie en het is ook naames jou Tante Zus,

   Koes koes van jou MammaLoesje

 2. Goeiemorgen Loes, dank je voor je mooie winterse letters. 🌨 🌨 🌨 Hier mist het; vanuit het raam zie ik alleen maar kale bomen en af en toe een kraai. Buiten ligt Pom in haar slaapzak, een kado van Kever en zijn mensen. Sam en zij treffen elkaar soms op de drempel van mijn terrasdeur; ze mogen elkaar nog steeds niet. Krijsen en gillen en dan allebei een andere kant oprennen.
  Wij willen ook 🌞 🌞 🌞 voor altijd. Een vaste temperatuur van 25 graden; fantastisch idee Loes. 💡 💡 💡
  Kou is moeilijk als je huis slecht geïsoleerd is. Ik ben blij met onze dubbele ramen. Ondanks dat vul ik de kruiken ook. Eentje voor Pom, eentje voor s’avonds op de bank.
  Pom en Sam en ik wensen jou, Zusje en jullie vrouw een fijne dag en een goed weekend met goed eten en mooi weer.
  Groet, Kim. ☕ ☕ ☕

  PS. In Kruikestad moesten de stemmen opnieuw geteld worden. 😏

  1. Lieve mevrouw Kim,

   Heb u ook u kruik foor Pom en u eigen assie op u bank zit. Mij vrouw ook en zij zeg Loes ooit kom hier ook dubbele glas van deze tijd. Maar selluf weet ik nie of ik dan misschien dubbel zie met mij oog.
   Ooh en Pom lig buite in ze slaapzak van Kever. Hoefeel mooi kan leefe zijn assie weet iedereen denk aan elkaar en leef met elkaar mee. Mij vrouw zeg Loes zo hoor leefe ook te zijn van ze eigen maar mense fergeet zoies.
   Misschien gaa Sam en Pom elkaar ook nog aksepteere assie kers foel en onse niewe jaar. Soms is kontak moeiluk en dan moetie er moeite foor doen. Maar soms hebbie daar jou kop nie naa staan. Dan kan jij krijse van jou emoozie.
   Mij vrouw schrok heel feel van ze Stemme mevrouw Kim. Selluf denk ik jij kan ook tefeel Stemme hoore maar mij vrouw vin van nie. Maar zij gaa nie krijse…

   Hoop dat u Saame met Sam en Pom ze warme dag heb, dat is belangrijk,

   Zachte kopjes van mij eigen,

   Loesje

 3. Hoi Lieve Loesje,

  het is bij mij ook koud weer net als bij jou, ga altijd boven op baasje liggen want die ligt onder een hele warme deken zo lekker.
  Of ik ga in mijn warme mandje liggen maar die heeft geek kruik zoals jij!
  Gaan ze bij jou renofasie dinges doen, dat is ook niks niet leuk zeg.
  Maar zal vast nodig zijn, gelukkig mag je bij Dorus logeren samen met Zusje dat is dan wel fijn en rustig.

  Wens jou, Zusje en je vrouw een fijne dag en een knuffel voor jullie.

  Pootje van Tommy!

  1. Lieve Tommy,

   dank jou wel van jou ree-akzie en jij doe ferstannig assie kouw foel. Boofe op jou baasje is heel feel fijn en warm en het is gesellig. Dan maakie kontak met jou hart Tommy, zoies is warm
   Reenoofaazie vin ik moeiluk en mij vrouw gaa het ons eigen nog fertelle en zij doe ook uitleg geefe heb ze ons eigen gezeg. Maar ik vin er niks aan.
   Mij Doorie heb wel ze hartje oope gezet en als Mamsie ben jij dan wel heel feel trots. Dan heb mij opfoeding tog ies goed gedaan denk jij in jou hart,

   Zachte kopjes foor jou baasjes en jou eigen Tommy,

   Loesje

   1. Lieve Loesje,

    Je bent de liefste mamsiewamsiepeettanteovergrootoma van de héle wereld, en je kinderen en kleinkinderen zijn allemaal gek met jou.
    Iedereen is gek met jou!
    Renovasie is ook niks aan, maar samen met je vrouw en Zusje komt het helemaal goed, zeker als je vrouw alles uitleg geeft.

    Pootje van Tommy!

 4. Lieve Loesje dinnetje. Je hebt weer mooie, wijze letters geschreven. Wij seeniejooren hebben veel warmte nodig anders gaat het niet goed. Ik heb ook een warme waterzak, daar gaat ’s avonds warm water in dan leg ik in bed mijn voeten erop. Ik heb altijd kauwe voete Loes. Pasa niet die heeft altijd warme voetjes. Maar ja, Pasa is nog maar Jeugd van tegenwoordig en die hebben geen kauwe voete. Hij ligt wel lekker in z’n warme mandje of op zijn bankje met een flies dekentje. Pasa en ik sturen jou warme knuffels. Dankjewel voor jouw mooie letters lief dinnetje.

  1. Lieve mevrouw Ina en mij vriendje Pasa en mij Sterre dinnetje Floortje,

   wat bennie slim lieve mevrouw Ina, dattie zo een waterzak ful met warme waater en dan leg u er u foet op. Mij vrouw doe zoies ook en zij zeg Loes het is belangrijk weeges assie kouwe foet heb kan jij nie slaape. Selluf slaap ik liefer assie warme vagt heb, dan begrijp jij elkaar. En ik doe u heel feel goed begrijpe dattie zoies doe want soms moet jij jou eigen ferwenne geefe. Pasa heb ze jeug van teegeswoordig in ze poote, dan hebbie nerges nie last van. Jij wil renne en rause maar zoies doe wij niemeer lieve mevrouw Ina. Wij weet wel beeter!
   U krijg mij zachte, warme kopjes en het is ook foor Pasa en mij Sterre dinnetje Floortje,

   Van mij eigen,

   Loesje

 5. Liefe tante Loesje,
  wat heef u mooie letters gemaak!
  Mesgien heef uw huis se iezoolaazie noodeg maar uw letters nie want die sijn helemaal warrem en sagt fan lief.
  Wij ligge nu heel graag op de fensterbank weeges de ferwarreming staa aan.
  Op de fensterbank ligge kleedjes en flies en mantjes en foor de fensterbank de groote kist en daar boofe op ook weer kleetjes en een hangmantje der naast.
  Onse ferwarreming wor goet gebruik!
  Mamma seg hier hebbe we wel goeie iezoolaazie, gelukkeg maar.
  En Simon die doet nog heel feel poinke en renne en so blijft ie ook warrem.
  En Pappa slaap nog steets op de slaapbank in de huiskaamer weeges hij hoes en hij kuch.
  Dat fint ik heeeelemaal niet erreg want bij Pappa slaap het heel erreg lekker boofe op se dekbed en tusse se foete.
  Warm fan je tweefoeter is tog het beste he tante Loes.
  Wij geefe U en tante Zus heel feel warme kopjes en warme foetjes en we sturen naar Oopa Floris daar boofe warme groetjes
  Liefs fan Leootje

  1. Mij lieve Leootje,

   dank jou wel van jou lieve letters weeges zij zijn warm en lief en gesellig en jij ben een slimme jonge. Leootje jij mag heel feel blij zijn dattie jou broer heb van de Haag en jou pappa en jou mamma en Free. En jij heb iesoolaazie mij kleine jonge. Dan hoefie nooit nie kouw te hebbe aan jou pootjes. En assie die wel heb fraag jij eers snoepjes en jij gaa bij jou pappa op ze foet ligge. Jij slaap jou pootjes om ze foet maar wel zonner naagels weeges mensefoet vin zoies nie fijn. Oopa Floris dee ook alteit ze naagels in mij vrouw zette. Hij zeg keivette liefde! Maar jou vrouw foel zoies wel. En zij vin zoies minner. Maar Oopa was Oopa en hij is zofeel blij dattie jou swaai zo faak zie mij jonge. Swaaie naa Sterre doe jij met jou hart. Oopa foel zoies en hij wor warm in ze hart en hij straal van boofe. Soms doe hij ook heel feel pinkele maar zoies moet jij Oopa fergeefe.
   Lieve Leootje jij mag nu snoepies fraage aan jou mamma weeges jou Tante Loesje gaa het ook doen foor ze leefeswerk en warm zijn in ze buik.

   Koesie van jou Tante Loesje

 6. Lieve Loes, wat zijn je letters van fandaag warm en mooi, maar dan warm van je hart, niet van de zon, en dat is eigenlijk nog veel fijner, nau ja het allerfijnste is warm van je hart én van de zon, maar dat kan nau efentjes niet, omdat het winter is, gelukkig maar dat je SAMEN bent met je vrouw en je Zusje en met de herinneringen aan Oopa ⭐️, dat is het allerbelangrijkste, en met mandjes en fliesdeekentjes en kruiken is winter best een beetje gezellig, maar toch hoop ik dat het gouw weer zomer wordt!, lieve Loes ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, de frietuur staat al aan, en de frietjes zijn mooi gaudbruin geworden, en voor erbij heb ik slagroomkrooketjes gemaakt, daar blijf je warm en sterk en gesond mee!!

  1. Lieve Kever,

   oooh dank jou wel van jou slagroomkrookette en jij heb heel feel gelijk. Jij blijf er warm en gezond van in jou leefeswerk en in jou poote.
   Selluf vin ik winter niks aan Kever. Ik doe wel feel slaape op mij kruik van mij flies maar jij lig tog liefer met jou leefeswerk in jou zon. Dattie kan rolle en geniete. Assie nou rol bennie ijskoo en moet jij warm worre in mij frieserpan.
   Mij Zusje en ik van ons Saame lig graag boofe op mij vrouw. Froeger dee Oopa ook mee ligge en dan dee mij vrouw niemeer beweege. Selluf von ik deze drie van Saame heel feel gesellig. En er was liefde Kever. Liefde van faamielie en dat is belangrijk.
   Hoop dat jij foor jou mense ook slagroomkrookette bak weeges assie zofeel gezond is dan is deze krookette goed foor iedereen. En jij ben wel Kever van de frietjes en die bestaa maar eentje en dat ben jij van jou eigen Kever, eg waar….

   Zachte kopjes foor jou eigen en jou mense en foor Mikkie met Pokon en foor mij dinnetje Ooma,

   Loesje

 7. Hoi lieve Loesje,

  Wij hebben thuis ook zo’n heerlijk warm mandje. Vooral Zooka ligt daar graag in en ook in dozen! Net zoals Zusje 😺😺
  Nu het kouder is, zorgen we er ook goed voor dat vrouwtje het niet koud krijgt. We gaan dan lekker bij en op haar liggen. En zo blijven we allemaal lekker warm!! 😻😻

  Warme knuffeltjes voor jullie allemaal 😽🧡😽🧡

  1. Lieve Binti en Zooka dinnetjes,

   hebbie ook jullie fijne warme mand. Selluf vin ik het heel feel knap van Zooka assie daar in gaa ligge. Dan ben jij wel heel feel atleeties Zooka en van mij hart heb ik heel feel respek. Jij ben onse foorbeeld foor allemaal van iedereen.
   Mij Zusje heb mandferslaafing, eg waar. Zij gaa in elke mand en zij doe ook doose. Ooh Zooka en jij kan zoies allemaal van jou eigen. Liggie welees Saame in jullie mand? Hier pas wij nie Saame weeges wij zijn Maatjes meer zusjes. Misschien kan jullie Mandjes meer zusjes zijn?
   Maar jullie mag jullie lieve vrouw nooit nie fergeete, weeges deze is liefde,

   Zachte kopjes van mij eigen,

   Loesje

 8. Lieve Omasjakcentjes hebsse u ook kousse in huis? Hier segge mijn mense ons huis hebsse geen isoolassie. De wind komsse door de ramen en alle warmsse verdwijnen. Hier hebben wij heel feel flies dekens en mijn mensen hebben voor de beebies en de senioren een plaat met een stekker. Die isse warm maar niet heet en dat is lekker . Ik ligsse het liefst bij mensen op sjoot en vooral met sijn allen. Seker als mijn fjouwtje wil eens ga liggen op de bank met de flies nou dan hebsse iesereen het warm. En mijn mensen segge ons hart is de kagel want wij geefsse alsijt warmsse. Loef joe Omasjakcentjes

  1. Ooh mij lieve Faaletienooo,

   wat zeggie jou Oomasaksentje nou? Hebbie wind door jou muur en jou raam? Zoies heb wij ook en dan moet jij dinge fersinne. Ooh zo een warme plaat foor beebies? Pas Oomasaksentje daar ook op met ze heele leefeswerk denk jij mij jonge? Dan kannie die meeneemt assie tjouw. Dan kan Oomasaksentje bijkoome weeges zofeel krullies en kaapotte bjoekies en krijse en schreeeew. Oooh ree-aa-nie-maazie op jou warme plaat assie daar aan denk mij beebie.
   Maar Oomasaksentje doe ze best. Gelukkig heb zij van ze eigen heel feel goede iesoolaazie weeges zo een groote leefeswerk.
   Mij kleine jonge Oomasaksentje houw jou,

   Koes foor alle krullies van jou Oomasaksentje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *