Op komst: Kattencafé PoesPas in Leeuwarden

Het ene kattencafé is er nog niet, of het andere is al in opkomst. In Leeuwarden werken ze nu aan de voorbereidingen van café Poespas. Verbouwen. Het zal net even anders zijn dan in de andere kattencafé’s.

Wat hetzelfde is, snapt iedereen: er zijn katten en je kunt wat drinken. Dat is de basis. Maar in Leeuwarden zijn ze wat preciezer.

Middenin de verbouwing zijn er al regels bekend: de katten moeten uit zichzelf naar je toekomen en ze mogen niet opgetild worden. Dan begrijp je meteen dat het niet de bedoeling is om de hele tijd “oehoe” te gaan roepen. Ze komen. Of niet. En daar doe je het dan mee.  Lukt dat niet, dan kun je beter gaan. In Leeuwarden zijn ze goed in duidelijkheid verschaffen.

Een kattencafé run je niet alleen. Er zijn twee initiatiefnemers, Menno Schilstra en Hadewych de Rijk, en zij werken met de verbouwing en straks met PoesPas samen met mensen die een beperking hebben. Dat gaat in overleg met zorgbedrijf Rondomzorg. Alles even zorgvuldig en aandachtig.

Op de site staat geen bericht over de openingsdag. Dat is helemaal niet gek. Het pand is af als het af is.  De mensen hebben hun werkplek gevonden. Dan komen katten die van knuffelen houden. Cizmo, een rode kater die een achterpoot mist, zal een van bewoners zijn. En pas als alles en iedereen in evenwicht is,  gaan de deuren open. Een Fries laat zich niet haasten.

Tip: bezoek de website van Poespas en klik hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *