Nog één keer met kittens knuffelen…

kittens  De Amerikaanse Grace had een wens. Om nog een keer met kittens te kunnen knuffelen.  Ze lag in een hospice, dus de laatste fase van haar leven was aangebroken. Daar sprak ze over haar wens.

Grace hoefde geen luxe diners of een bootreis of een ontmoeting met George Clooney. Ze wilde knuffelen. Met kittens.

Wens

Op de foto is te zien dat haar wens werd vervuld. En hoe. Niet een of twee, maar een hele mand vol kleine jonge knuffelpoesjes werd naar Grace gebracht. In alle kleuren en met allerlei karakters. Het was voor haar een mand vol geluk.

Warm

kittens Wat deden de kittens? Ze lieten zich aaien. Ze vielen op haar schoot in slaap. Ze wandelden over Grace heen en kropen in kleine warme holletjes waar ze die ook maar konden vinden.

Grace had het heerlijk en de kittens hadden het ook uitstekend naar hun zin. Het was veilig en toch was het een avontuur.

Band

Het bewijst weer hoe belangrijk de liefde tussen mens en dier kan zijn.  De aanraking en de nabijheid, dat kan genoeg zijn om de dag van die mens tot een mooie herinnering te maken. Het is ook wetenschappelijk bewezen, dat aaien leidt tot de aanmaak van gelukshormonen in de hersenen. Zeker in een hospice zal dat het geval zijn, in zo’n kwetsbare situatie komt alle liefde sterker bij je binnen. En dan zoveel kittens, die stuk voor stuk zacht en lief zijn… dat doet iets met je.

Tevreden

kittensHet hospice kijkt tevreden terug op deze bijzondere dag. Ze hebben iets belangrijks voor Carol kunnen doen, waardoor ze zich in een moeilijke situatie toch gelukkig kon voelen. Carols familie was daardoor geruster. En er was een mand vol kittens die een geweldig avontuur beleefden en die avond als een blok hebben geslapen. Want zelfs kittend worden een keertje moe.

(Bron: Iheartcats.com)

One thought on “Nog één keer met kittens knuffelen…

  1. Hallo Bert,

    Wat een mooie wens had Carol en wat geweldig dat ze die wens in vervulling konden laten gaan. Kan me indenken dat Carol heel gelukkig was en zeker in de fase van haar leven waar ze nu in was, en dat ze ook nog een poos de tijd heeft gehad om na te genieten van dit bijzondere moment van haar leven. Op de foto is duidelijk te zien hoe blij ze was, ze straalde helemaal.

    Dit is een mooi voorbeeld en wij hopen dat er hier in ons land ook alle zorginstellingen hier een voorbeeld aan nemen.

    Bert en vrouwtje voor jullie een heel fijn weekend en Bert sterkte met je toverdoos hoor. Knuffel voor jou, groet voor jouw vrouwtje van die van mij.
    Poot en kopje van je grote vriend Jip.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *