Minnie: slim of schattig

slimIk zat in het wasbakje in de weecee. Ik wilde graag water op likken zoals ik wel vaker doe als Frau op de mensenbak zit. Ze had alleen ff geen erg in mij. Dus toen dacht ikke hoe doet zij dat altijd. Oh ja met fingers en een duim. Hmm een duimpje heb ik ook aan mijn pootje. Dus ik ik deed mijn linker foorpootje om het knopje heen en probeerde het oope te draaien.

Tsjillen

Het lukte niet. Wat wel lukte was aandacht van Frau hihi. Ze zat furrteederend naar mij te kijken. Wat ben je toch schattig Minnie. Dat zei ze. Miauw mauwde ik. Dat isse toch niet schattig dat isse slim! Ze moest lachen. Folgens haar hebben wij allebei een andere deefienietie van wat schattig is en wat slim.
Als ikke bijfoorbeeld op haar sgoot klim om een beetje te soeselen en slaape dan find ik dat slim. Want op haar sgoot is het faak lekker warm. Mensenopa find het dan weer schattig als ik zo lig. Schattig dat find ik twee duifies die op het dak naast elkaar in de zon zitten. Lekker genietend van de warmte. Oh en ja ik hoor iedereen die dit leest nu miauw lachen. Of blaflachen of tokhihitok. Want duiffies zijn natuurlijk ook jammie hihi.
Nou en toen was ik wel klaar met het wasbakje en sprong ik er uit. Ik ging de trap op naar boofe om daar ff te tsjillen. Maar toen hoorde ik de poort deur gaan. En als je die hoort gaan dan moet je zorgen dat je op de fensterbank zit. Want je weet maar nooit wie of wat er door komt natuurlijk.
Deese keer was het mensenopa. Ikke find het miauw leuk dat hij so faak langs komt. En dat ik zijn favoriete kleinkat ben. Okee ik ben de enige hihi maar toch ikke ben favoriet. Hij had een tas mee dus ikke wilde meteen inspekteere. Ik rook. Snuf snuf. En ik keek. Raakte een beetje in de war. Want ik zag allemaal zakjes waar Frau altijd heet water op doet. Dat noemen mensen geloof ik thee. Maar ik rook kattegras.

slimSnoep

Mensenopa zei kom Minnie ik zal je helpen. Uit de tas kwamen dus die zakjes foor in heet water. Wat ikke dus echt niet lust hoor. Blegh! Maar daarna. Jammie! Een lekkere kattegras plant. Ommedat ik fan alle plantjes in huis en soms als ikke de kans krijg die in de tuin wel wil snoepen. Daarom heeft hij deese gekocht zei hij. En hij furrtelde dat ze proefzakjes kattegras noepies uit gingen deele bij de Jumper. En dat hij froeg of hij twee zakjes mocht foor sijn allerliefste kleinkat. Dat mocht dus nog meer jammie foor mij.

Krappaal

Tijdens de koffie probeerde ik een stukkie koek kruimel te bietsen. En ik ging natuurlijk dankjewel knuffelen. Daarna gingen ze mensenbrokjes halen. Mauw ikke pas wel op het huis! Dus ik ging in de gang op wacht liggen. Toen ze terug kwamen ging mijn neusje meteen van snuf snuf. Ze hadden fissie meegenomen. Lekkere kibbeldingen. Kijk dat find ik dan schattig van hun. Dat zij net sofeel van fis houden als ik.
slimMaar ineens stonden ze op. Tot zo Minnie we gaan eefe iets doen. En weg waren ze. Froeg me wel af waar ze naar toe gingen. Maar was toch ook wel toe aan een tukkie dus ben de trap op gedribbelt en boofe op het wasrek gaan liggen slaape. De son scheen warm dus dat was wel ff lekker.
Na een tijdje hoorde ik de deur gaan. Minnie kom eens naar beneden, we hebben een katdootje foor je. Ik kwam omhoog en spitste mijn oortjes. Zeiden ze nou katdootje? Foor mij? Snel sprong ik fan het wasrek op de wasmasjien op de grond. En toen snel dribbel dribbel de trap af.
Nou en wat ik toen zag! Jullie kunnen het ook zien op de footoo. Ikke heb een suuper duuper de luukse krappaal katdoo gekregen. Mauwie! Ikke ging het meteen uitprobeere. Er zit een trappetje bij. Een hangmat. En bovenop een superrielekse tsjill plek. En ommedat die best hoog is kan ik rielekse en de tuin in de gaate houden. Ook de foguls kan ik zo vanuit mijn luie plek lekker goed zien. Wauwie ikke foel me suuper furrwend.

Nou mauw dit was het weer foor deese keer. Ook ik blijf nog steeds mee tetteren foor freede.
Pootje van Minnie

11 thoughts on “Minnie: slim of schattig

 1. Wauw lieve Minnie Purresident,

  Wat een super uitzichtpost. In uw functie is deze onmisbaar.
  Daar kunt u als schattige poes slimme dingen bedenken voor het katbinet.

  Koppie van Japie

  1. Hoi Japie,

   Gaaf he mijn uitzichtpost! En ik bloos nu een beetje dat een katfiseur zoals jij me schattig find hihi.

   Koppie van Minnie

 2. Heeeee lieve Minski, je hebt helemaal gelijk dat mensen dingen soms heel anders zien dan wij katten, ik weet wel hoe dat komt hoor, dat is omdat wij katten nau eenmaal veeeeeeel slimmer zijn dan mensen!, zooo heee en wat een mooie spullen heb je gekregen!, dat is niet ferwend, dat is ferdiend!!, en weet je dat ik gisteren presies zo een grasje heb gekreegen?, heerlijk find ik dat!, ik ging er meteen aan snoepen, ik hau van gras!, heb jij het al geproefd?, en wat fond je ervan?, lieve Min, ik stuur jau en je Frau en je mensenopa heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Keefie!!, en ik heb voor jau allemaal snoepies in dat bedje van je klimding neergelegd, en voor je Frua en je mensenopa heb ik taart gemaakt van peertjes uit mijn tuin!!, en ik tetter SAMEN met jau voor vreede!!

  1. Heee lieve Keefski,

   Ohh heb jij ook zo een grasje gekregen? Dan ben jij ook furrdiend ferwend! Ikke find het lekker. En na een paar hapjes had ik egt een megaa haarbal. Die kwam er in 1 keer uit. Met ook een beetje rood. Dusse Frau gaat dat wel in haar gaatje houden. Dankjemiauw foor het lekkers. Ikke heb likwitstiks in je tuin gestrooid.

   Pootje van Minnespin

   1. O jee Min, ik hoop dat je niet nog meer hoeft te haarballen, en fooral geen rood meer!, ik ben immuur… nee, immuuup, nee…immuun voor gras, zegt mijn vrouw, ze denkt dat ik stiekem een koei ben!, liefs van Keefski!!!

 3. Hoi Minnie,

  Zo hey wat een vet gave coele krabpaal heb jij gekregen, die ziet er mooi en groot uit.
  Je kan alles goed overzien zo vanuit het mandje, je bent een prinses op de krabpaal!
  En nu kan je iedereen in de gaten houden die voorbij komt Minnie, dat vind ik wel heel slim bedacht hoor.

  Pootje van Tommy!

 4. Minnie, wat een supermooie krabpaal! Daar kun je in tjillen, nadenken en ook naar buiten kijken. Dat met je pootjes proberen de kraan te openen is superslim!! En hoe je op de krabpaal ligt is schattig hihi. Kopje Streepje.

 5. Lieve Minnie,

  hier ben ik van mij eigen, Loesje. Ik dee fanmorge al ree-aa-geere maar tegnies dee moeiluk. Mij vrouw zeg Loes het werk nie en daarom doe wij het nu weer proobeere. Want van mij hart wil ik zegge, jij heb zo een mooie krappaal en jou footoo is zofeel mooi. Daar wil ik eefe mij kompliement van geefe en selluf vin ik, jij ben heel slim van jou eigen.

  Zacht kopje van mij eigen,

  Loesje

Reacties zijn welkom