Japie weet het: It’s magic

japieHier en daar een buitje hoor ik op de radio. De meeste regen valt naast me, dus geen enkele reden om niet op pad te gaan. De eerste druppels vallen tijdens mijn patrouille door de speeltuin. Voor dat beetje nattigheid draai ik mijn poot niet om. Eerlijk gemiauwd vind ik regen best lekker. Mijn jas wordt er heerlijk zacht van. Dat vindt Pummy fijn. Dan kruipt ze nog dichter tegen me aan.

Het weer heeft niet goed naar de radio geluisterd. Het buitje gaat over in gieten. Ik laat me niet kennen. Zelfs nu de takken vervaarlijk heen en weer beginnen te zwiepen, stap ik stoer door. Ik prent mezelf in dat ik Mo moet vragen om de ladder neer te zetten. Aan het eind van mijn avondronde wil ik wel dag miauwen tegen Oopa Floris. Sinds hij een purrachtige ster is, geef ik ieder donker kopstoten naar de hemel. Beter doe ik dat niet vanuit mijn boom als het zo stormt.

Kitkat

Opeens kletteren keiharde kogeltjes op mijn kop. Woest kijk ik om me heen. Wie denkt er zo lollig te doen? Tot overmaat van ramp worden er foto’s gemaakt. Van alle kanten komen lichtflitsen. Zou iemand het op KitKat willen zetten om me te kunnen chanteren? Dat hadden ze gedacht. Ik ben slimmer dan die lafaards. Snel duik ik onder de struiken en baan me zigzaggend een weg richting de achtertuin. Nog één sprintje en dan ben ik binnen. Ik sjees langs het konijnenhok, miauw gedag tegen Magnum en dender door mijn kattenluik.

japieHagelwit

Terwijl ik de natte bende uit mijn vacht schud, spoel ik de film in mijn kop terug. Zag ik het nou goed? Had Magnum ook van die witte knikkers in zijn jas zitten? Zouden ze het ook op hem gemunt hebben? Daar moet ik een stokje voor steken. Dat ze mij te grazen willen nemen, is al erg genoeg. Maar van mijn furriend blijven ze af. Na een snelle hap – met een volle buik kan ik beter denken – stap ik weer naar buiten. De regen is overgegaan in een wolkbreuk. Ik tuur tussen het hekwerk door maar zie amper een poot voor ogen. ‘Magnum,’ schreeuw tussen het geraas van slagregens en donderslagen door, ‘Magnum, waar zit je?’ Als ik hem tijdens een felle flits vrolijk aan zie komen huppelen, schrik ik me tien brokken in de rondte. Tijdens het weerlicht zie ik nog net hoe de pestkoppen zijn zwarte jas veranderd hebben in hagelwit. Hoe durven ze mijn furriend zo te plagen! ‘Zoek je Magnum?’ snuffelt het witte snuitje. ‘Hij schuilt even onder een pallet. Mijn furloofde houdt niet zo van hagel en onweer.’

japieHoge hoed

‘Uw fffur furloofde?’, weet ik stotterend uit te brengen. ‘Weet u zeker dat u niet mijn furriend Magnum bent? Zijn de kogeltjes niet te hard op uw kop terecht gekomen, waardoor u niet meer weet wie u bent?’ Het witte snoetje is heel stellig en snuffelt dat Magnum echt haar furloofde is. Nu snap ik helemaal niks meer van. ‘We hebben elkaar nog niet ontmoet, toch?!,’ gaat het witte snoetje opgewekt verder. ‘Jij moet Japie zijn. Magnum heeft al zoveel over je gesnuffeld. Ik herken je meteen. Ik zal me even voorstellen. Pita is mijn naam.‘ Ik ben met stomheid geslagen. Hoe komt die ineens uit de hoge hoed getoverd?

10 thoughts on “Japie weet het: It’s magic

 1. Hoi Japie,

  Je hebt een heel avontuur meegemaakt zeg, en tot slot maak je kennis met de verloofde van Magnum.
  Poe hey……..daar moet je vast even van bij komen, maar ze heeft een mooie naam en ze ziet er goed uit vind je ook niet?
  Hopelijk zijn de buien en de hagel weer voorbij, want dat is niks aan toch.

  Wens je een fijne dag vandaag.

  Pootje van Tommy!

  1. Hay Tommy,

   Pita is echt een prachtig konijnenmeisje. Magnum is tot ver over zijn lange oren furliefd. Dat snap ik helemaal.

   Heb jij een furriendinnetje, Tommy?

   Koppie van Japie

 2. Lieve Japie,

  oooh wat maakie tog feel mee in jou nog jonge leefentje. Van mij hart wil ik zegge, dank jou wel dattie iedere afond jou Kopstootjes stuur naar Oopa Floris. Hij was heel feel gek op jou mij jonge. Hij zeg alteit, “Keivette haarballe” en hij bedoel zoies als kompliement. Het was Oopa ze mentalk en van mij hart weet ik, hij houw jou met ze groote zorg in ze gaatje. Oopa is fooreffer!
  Maar wat fertellie ons allemaal nou. Hebbie kennis gemaak met jou vriendje Magnum ze furloofde. Oooh Pieta! Zij is een heel mooie Nijnedame Japie en zij breng geluk in Magnum ze hartje. Leefe zit fol met ze ferrassing en soms kom zij zo uit ze groote hoed gestap. Selluf vin ik zoies heel feel mooi. Soms breng leefe haagelsteen, soms breng leefe Pieta. Jij heb er niks nie ofer te zegge.
  Doe jij maar lekker rause mij jonge, jou Oopa kijk van boofe toe. Zoies weet ik seeker van mij hart,

  Tante Loesje

  1. Meow lieve tante Loesje,

   zo lief dat u de honneurs (wat een moeilijk woord) waarneemt voor uw broer. Ik word er helemaal furlegen van om te lezen dat Oopa zo gek op mij was. Ik was ook gek op Oopa. Van de week was de maan heel groot. Daardoor kon ik de sterren nog beter zien. Wat me opviel was dat de sterren om die ene felle heen van links naar rechts gingen. En weer terug. Dat kan niet anders dan een feestje van Oopa zijn.

   Magnum is tot ver over zijn lange oren furliefd. Dat snap ik heel goed. Want zijn furloofde is echt een heel knap konijnenmeisje. Ik ben heel blij voor mijn furriend. Volgende keer miauw ik meer over Pita. Ze kan zo gezellig snuffelen.

   Extra veel zachte koppies voor u en Zusje en uw lieve vrouw

 3. Hier sitte se te singe fanje
  ‘itsekaaientofmeeesjik meedzjik meedzjik!’
  Waar sijn me oordoppies…
  *Leootje*

  1. Zo dan, Leootje, dat is geen kattenpies wat mijn gehoorgang binnenkomt. Wie meowt er zo meerstemmig? 🎵🎶

   Koppie van Japie

 4. Heeee lieve Japie, o wat een afonturen heb je meegemaakt, en wat ben je toch een lieve jongen dat je spesjaal voor Pummy je haaren nat laat worden… dat find ik echt roomanties!, en ik find het mooi dat je elke afond kopstootjes naar Oopa Floris stuurt, dat findt jij zeker weeten heel fijn, maar die harde witte korreltjes, die ken ik en die doen pijn!, het zijn een soort ijsklontjes die uit de lugt fallen, heel raar, en ik find het heel erg dat je zo wordt opgejaagd door de katarazzi, alleen omdat je een bekende kater bent!, roep mij folgende keer maar, dan ga ik….uhm… ik ga keihard tetteren, dan worden ze echt wel bang en gaan snel weg!, oooo en wat heeft Magnum een knappe furloofde… ik ben heel blij voor hem!, lieve Japie ik hoop dat je toch ook nog kan genieten van het zonnetje, daar worden je haaren ook lekker zacht van, en ik stuur jau en je famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van KeverT!!, ik heb voor jau en Foppe en Cato en CW en Vriendje, voor Magnum en Pita heb ik een taart van wortel en slaa en wilgentakken gemaakt, en voor je mens Mo heb ik brauwnies gemaakt maar dan van witte sjookoolaa!

  1. Meow toffe KeverT,

   heb jij dat ook meegemaakt dat er van die witte koude korrels op je kop en in je jas kwamen? Kwam de katarazzi toen ook filmen? Ik hoop zo dat de foto’s niet op KitKat komen? Ik wil echt niet dat Pummy mij zo ziet.

   Magnum heeft het goed voor elkaar hè?! Pita is echt een heel knappe konijnenmevrouw. Ze is ook superlief. We hebben gezellige snuffels met elkaar via de tralies.

   Dank je wel voor alle lekkere hapjes. Iedereen zit te smikkelen. Kun je ons horen smakken bij jou in de tuin?

   Koppie van Japie

 5. Wow Japie, bij jou thuis gebeuren echt spannende dingen en het lijkt wel tovenarij daar! Onze konijntjes willen graag veel neusjes sturen naar Pita en Magnum en wensen ze samen veel geluk! Ik vind het ook gezellig dat ze hier wonen, hoe meer beestjes hoe meer vreugd toch? Maar snap wel dat je een beetje geschrokken was hoor en dat je dacht dat Magnum er ineens anders uitzag. Ik vind die harde regen en donders en zo niet fijn, ik blijf dan het liefste ook gewoon binnen. Maar als jij het prettig vindt buiten te zijn, is dat natuurlijk ook goed. Molly gaat ook het meeste naar buiten hier maar die wordt niet nat want die gaat in haar huisje slapen. Ik vind regen wel fijn in de drinkbakjes..dat water smaakt toch altijd het lekkerste van allemaal! Knuffels en neusjes van Lucky en de rest.

  1. Meow Lucky,

   Het is zo fijn dat Magnum en Pita elkaar gevonnden hebben. Ze voinden het super gezellig als de konijntjes uit jouw tuin op bezoek komen. Die hebben heel wat te snuffelen met elkaar.

   Regen vind ik prima, maar hagel is stom. En onweer 🌩️ ook.

   Koppie van Japie

Reacties zijn welkom