Minnie over het leefe dat ze ziet

leefe

Hoi allemaal lieve poezen en katers en kittens. Vandaag ga ik het hebben over op de vensterbank zitten en wat er dan allemaal gebeurt. En gisteren was het natuurlijk ONZE dag dus ook daar ga ik over miauwen.

Als ik in de vensterbank zit dan zie ik buiten van alles. Foguls, fliegjes, liebelles. Blaadjes die door de lucht heen dwarrelen. Witte dingen in de lucht die bewegen. Soms zijn die witte dingen er niet en is er alleen maar blauw. En geel. Dat gele daar komt warm vanaf dus dat zal de zon wel zijn denk ik. Ik heb drie grote en een kleine vensterbank om in te zitten. Keuze genoeg dus.

Tjillen

Je kan wel merken dat Frau ervaring met katten heeft. Op twee vensterbanken staat helemaal niks en op degene in de kamer waar ze teevee kijkt is een stukje vrij zonder plantjes of footoos. Zodat ik daar lekker kan tsjillen. Alleen de vensterbank in de MinKeef nou nou dat is me tog wat! Daar hangt een dinges voor. Dus daar moet ik me dan tussenwurmen om toch er te kunnen zitten. Het gele schijnt daar altijd heerlijk warm en ook nog lang dus je snapt dat ik daar lekker met mijn poezelige billetjes wil zitten. Ik heb leefeFrau wel eens gemauwd waarom ze die dingen daar heeft gehangen. Ze zegt dat dat is omdat de does ook in die kamer is en dat ze ander met zonder vagtje somaar te zien is voor iedereen. Okee nau mauw ik zou ook niet willen dat iemand mij zonder vagtje ziet dus vooruit dan maar.
Er is ook iets anders wat ik zie als ik in de vensterbank zit. En ik miauw je eerlijk, de eerste keer toen ik dat als jong poesje zag, toen schrok ik wel. En ik heb het soms nog wel. Want als het licht buiten is en al helemaal als het gele schijnt. Dan zit er dus zomaar een andere kat aan de andere kant van het glas! Een kat die je aan staart en als ik m’n oortje beweeg doet die glaskat dat ook. Omdat ikke nou al 8 ben weet ik meestal wel dat de glaskat niet echt is. Het is met een moeilijk woord mijn spiegelbeeld. Een spiegelkat dus. Soms vergeet ik het en dan zeg ik mauw mjauw mraw. Dan komt Frau kijken en geeft ze me een aaitje. Dan zegt ze kijk het is de spiegelkat. En dan zie ik dat er ook een spiegelmens is. Dus dan geef ik Frau kopjes en dan is alles weer goed.

Knuffels

Gisteren was het onze dag. Dierendag! Ik rende al froeg naar beneden. Benieuwd wat er allemaal zou gebeuren. Want omdat ik natuurlijk nog steeds moet mantelpoezen snap ik dat het nu misschien iets anders is dan normaal. Tuurlijk wil ik graag een snoepje enzo maar Frau mag er niet te moe van worden. Want dat find ik sielig. In de ochtend kreeg ik leefeeerst verse brokjes en een vers bakje water. Ook mijn water in de gang en de bak werd verschoond. Daarna was het uitgebreid knuffel-tijd. Ik kroop lekker op schoot en liet me heerlijk aaien. Prr prr lekker op mijn ruggetje en achter mijn oortjes. En ook onder mijn kinnetje. Miauw dat is echt zo fijn! Gelukkig was er nog likwitsnek in huis dus daar kreeg ik een staafje van. Smikkel smikkel. Daarna ging Frau boodschappen doen. Dus kon ik even wat voor mij zelf gaan doen. Toen ik de sleutel in de voordeur hoorde dribbelde ik er snel naar toe. Mauw mauw wat heb je gehaald. Ze had luxe natvoersoep meegenomen en een lekker zakje partiemiks. Jammie de bammie deese poes is lekker verwend.
Hoe was jullie dierendag? En miauw nou niet dat het altijd dierendag is want op deese dag foel ik me toch altijd net wat spesiejaaler dan anders. Prinses Minnie voel ik me dan.

Poot, Minnie.

15 thoughts on “Minnie over het leefe dat ze ziet

 1. Hoi Minnie,

  Nou mijn diertjesdag was gewoon zoals altijd, heb schootje gezeten bij de baas terwijl hij koffie drinkt.
  Gepootbalt heb ik ook nog, zo leuk om de balletjes ver weg te schoppen, daarna heb ik heerlijk in mijn mandje uit gerust van het spelen.

  Snap best wel dat je de eerste keer schrikt als je een spiegelkat ziet, je zou denken dat er toch echt een andere kat je zit aan te kijken zeg.
  Gelukkig maar dat je vrouw je vertelde dat het jou spiegelkat was, en dat het niet eng is.

  Vandaag ga ik weer een lekkere rieleks dag van maken, heerlijk in mijn mandje liggen slapen.
  En verder doe ik niet zo veel.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy. Leuk is dat he pootballen. Ik doe dat erg graag. Schootje zitten ook. Een rieleksdag klinkt heerlijk. Ik moet ook mantelen maar ga denk ik ook wel rieleksen vandaag. Pootje van Minnie

   1. Hoi Minnie,

    Rieleksen is heel belangrijk, want daardoor kan je veel beter mantelen is mijn ervaring.

    En je hebt ook Minnie tijd nodig toch!

    Pootje van Tommy!

 2. Hajooooo tante minnie.

  Ikke hepput de laase teit eenorm dwuk. Hihihi. Ikke neem innefjoews en so af. Fooral dat enso isse dwukdwukdwuk hihihi.
  Oooooh mij diertjesdag ging goet. Ikke kweeg noepies!!! Ikke ging iedewe keer bwaaf sitte en toen kweeg ik een noepie. Hihihi.
  Ooooooh ikke sag 2 tante minnies!! Ikke maak de raame altijt fies. Ikke ga er met me pootjes langs hihihi. Mij fennestebank is ook bijna leeg. Komp door mij. Ikke gooi er alles af!! Hihihi
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi Doorie! Leuk is dat he, dingen ergens vanaf gooien. Enne raame fies maake doe ik ook haha. Pootje van mij 🐾

 3. Hallo Minnie, hier met Gijsje. Mijn dierendag was ook heel normaal. Vrouwtje had niks extra voor mij in huis gehaald. Erg he! Vind ik wel. We hebben wel heel lang met elkaar geknuffeld.
  Ik zit ook heel erg graag in de vensterbank. Vooral als de zon schijnt of als de verwarming aan is. Dan is het zo lekker warm in de vensterbank. Ik ga dan na de controle op de vensterbank slapen.
  Ik ga verder met de controle op de vensterbank. Pas jij goed op Vrouwtje op?! Ga ik op mijn vrouwtje oppassen. We zijn tenslotte mantelpoezen!
  Kopjes en knuffels van Gijsje en vrouwtje

  1. Hoi Gijsje. Jammer dat je niet ekstra noepies kreeg gister. Maar gelukkig wel lekker veel knuffels. Ja, wij zijn mantelpoezen he. En goeie ook. Pootje van mij 🐾

 4. Hoi Minnie
  Wat heerlijk hé dat je zoveel kunt zien buiten!!!!
  Wij hebben ook wel eens zo’n glaskat en soms slaan we er ook wel naar……maar ze zijn brutaal en slaan terug!!!!!
  Onze dierendag was eigenlijk gewoon als alle andere dagen. Onze vrouw zegt dat we elke dag dierendag hebben!!!!
  Ze heeft eigenlijk wel gelijk want elke dag knuffelen we, krijgen we eten en snacks, we mogen naar buiten en binnen wanneer we willen ( nou ja behalve als het donker is niet) we mogen slapen in huis waar we willen.
  Onze vrouw zorgt heel goed voor ons dus elke dag is dierendag…….wat wil een kat nog meer!!??

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi allemaal! Wat seggie nou? Slaat de glaskat terug. Dat is me toch ook wat. Oh dus jullie mogen ook alles. Ikke ook. Fijn is dat he. Pootjes voor jullie allemaal 🐾

 5. Heee lieve Min, wat een gezellige letters heb je gemaakt, en wat sta je toch altijd mooi op de footoos, ik vind het knap dat jij het snapt van de spiegelkat, hier is een spiegel aan de kast in de slaapkamer en dat vind ik zoooo grieselig!, ik ben er nu een beetje aan gewend, maar eerst hingen mijn mensen er steeds een doek overheen omdat ik van alles zag bewegen, ik snap wel dat je Frau van die dingen voor het raam heeft gehangen voor als ze zonder vagtje loopt, dat is prifee , en mensen hebben al zo weinig vagt!, ik heb gisteren lekker natvoer gekregen en heeeeeeeel veel knuffels, en natuurlijk is dierendag belangrijk, want dat is maar één dag en voor de rest is het altijd mensendag!!, lieve Min ik stuur jau en je Frau heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en ik heb spesjaal voor jullie er een zacht deekentje bij gedaan, dan kunnen jullie samen goed knuffelen en uitrusten onder het deekentje!!!

  1. Hoi liefe Keef. Wat lief zo’n lekker deekentje. Frau en ik zijn er meteen onder gekropen. Dit was jou eerste dierendag bij jou mensen he. Fijn dat je furwend bent. Onder je schaapje liggen lekkere kouwstikkies. Pootje van Min 🐾

 6. Hallo Minnie, Wat hebben jij en vrouw toch een fantastisch huis, en jij bent net als ik ook een bofkontje met zoveel vensterbanken. Ja ik doe heel graag tuin en straatcontrole, en weet je wat zo leuk is, als ik aan de voorkant van het huis op mijn kussen in de vensterbank zit/lig dan komen en ook grote en hele kleine mensjes door de straat. Die kleine mensjes mogen dan altijd blijven staan kijken nar mij . Ze doen ook zwaai-zwaai naar mij. Kijk dan heb ik altijd een reuze fijne dag hierdoor. Ik heb ook een spiegelkater en dat is mijn tweelingbroer zegt vrouwtje, ik vind die broer stom hoor, want die doet alles naapen, foei, nooit eens wat van hem zelf.
  Vrouwtje was gisteren de hele dag thuis en we hebben Jippendag gedan, reuze veel knuffelen en slapen, ik had een vrije dag gekregen van de dagtaakjes. En er was een doos gekomen, die had de postduif gebracht en hier zaten speeltjes in en heel gezonde brokjes en blikjes met nathapjes. Ik mag niet alles in een keer opeten, iedere dag een beetje zegt vrouwtje.
  Minnie, doe maar heel goed voor vrouw zorgen dan wordt ze weer gauw beter, voor jou een knuf van mijn vrouwtje en lieve groetjes voor jouw vrouw. Kopjes en pootjes van je vriendje Jip.

  1. Hoi Jip. Had jij Jippedag? Ikke had prinses Minnie dag hihi. Tof he zoveel vensterbanken. Ja, zo’n glaskat is wel een naaper he. Pootje van mij 🐾

 7. Lieve Minnie,

  Wat heb jij weer een gezellig verhaal gemaakt en wat kleurt jouw vacht mooi bij de trap. Ja, als je in de vensterbank gaat zitten, dan zie je veel van de wereld buiten. Vooral Cindel en Ivar zitten hier graag in de vensterbank en Fenneke doet dat soms. Onze vrouw zegt altijd, dat ze goed aan Ivar kan horen welke vreemde kat door de voortuin loopt. Wanneer Ivar begint te grommen is het een kater die hij niet mag. Maar soms loopt het buurpoesje er en dan begint Ivar te piepen. Laatst sprong ze op de vensterbank buiten en hebben ze elkaar een hele tijd zitten aankijken. Het zag er heel romantisch uit, maar wel met een glasplaat ertussen.
  Onze dierendag verliep niet zo heel anders dan andere dagen. Inderdaad, onze vrouw zegt altijd dat het hier elke dag dierendag is. Maar toch werden wij gisteren erg vaak geknuffeld en heeft onze vrouw langer dan anders met ons gespeeld. Maar eigenlijk hadden we al een paar dagen terug wat nieuwe speeltjes van haar gekregen. Die zullen vast voor dierendag bedoeld zijn. En wij waren natuurlijk heel blij dat we er alvast mee konden spelen.

  Lieve Minnie, veel kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

  1. Hoi allemaal! Ow vinden jullie dat mijn vagtje mooi bij de trap past? Hihi wat leuk. En wat lees ik nou had Ivar een romanties onderonsje met een poesje. Wat grappig. Pootjes van mij voor jullie allemaal 🐾

Reacties zijn welkom