Minnie ofer een dag in haar leefe

leefeHoi allemaal liefe dierenfriendjes! Wat kan er feel gebeuren in twee weeke. Loesjedinnie is weer beeter dus dat isse fijn. Maar mijn groote foorbeeld dinnie Muzette is een hele mooie ster geworden. Als het donker is dan swaai ik met mijn pootje naar haar ster. Zij had net zo’n mooi vagtje als ik en ze was heel stoer. Ook hield ze van lekker in de son liggen. Ze blijft foor altijd in mijn hartje.

Spelen

Op de dag dat ik dit aan Frau miauw, de dag met de son, is het zes maanden geleden dat mensenoma een ster is geworden. Frau en ik missen haar nog steeds heleboelveel. Ikke was altijd oma’s kleine tijgertje. Daarfan ging ik altijd keihard spinnen als ze dat zei. Ook leefenaar haar ster swaai ik als het donker is faak met mijn pootje.
Gister was mensenopaa hier. Hij weet dat ik een supergoeiste pootballer ben. Dus werd mijn proppapierbal steeds fer gegooit. En ik ging het steeds weer fange. In positie gaan zitten, goed met je kont schudden en hup, keihard erop af rennen hihi. Ook ging ik meself uitdagen. Ikke ging in een doos zitten. Oofer de rand gluure. De prop goed in de gaate houden en bam snel erop af. Ooh dit is zo’n leuk spelletje dat houw ik echt soo lang fol.
Ikke moest ook weer opzigter zijn. Want er waare allemaal dooie blaadjes en bloempjes in de tuin. Dat is ommedat de son heeleboelveel warm schijnt en de wolken bijna niet moeten plassen. Tuurlijk mauw ik teege Frau steeds dat ze de blaadjes en bloempjes waater moet geefe. En dat doet ze ook wel. Maar het isse niet genoeg. Wel jammer hoor want ikke find het juist zo mooi om te zien al die kleurtjes. Dus ikke mauwde teege mensenopaa oofer die blaadjes en toen ging hij ze weghalen. Als dank foor dat ikke zo goed oplet en so goed opzigter ben kreeg ik kaastoktok noepies. Egt zo jammie!

Tonijn

Er gebeurde nog meer die dag. Want mijn neusje rook opmijeens tonijnlugt. Dus ikke ging eens goed om mij heen kijken. En toen zag ik het! Er lag een mes op taafel waar nog een beetje tonijnspul op zat. Dusse ikke sloop naar de taafel en klom er foorsichtig op. Ik ging er eens goed foor zitten en begon lekker te likken aan het mes. Het was zoo lekker dat ik mijn snorharen er bij aflikte. Ik hoorde zeggen find jij het ook lekker Min? Ja tuurlijk ikke ben een poes en poesen houden van fis. Of nou ja de meeste dan toch he. Sommige houden alleen van muisen of van noepies of van eete waar een plaatje van een kat op staat.
Fan alle opwinding was ik moe geworden dus ikke was naar boove gedribbeld om lekker op de groote mensenmand te gaan liggen slaape. Foor mijn gefoel heb ik daar best wel tog een tijdje geleege. Totdat ik hoorde doei Minnie ik ga naar huis. Nou toen ben ik natuurlijk eefe snel van de mensenmand afgesprongen, de trap afgerend en hops naar de gang toe. Eefe lekker langs de beene gevreefe en een paar lekker aaitjes gehad. Daarna heb ik mensenopaa met mijn pootje uitgeswaaid.

Snek

Nou en toen was het al weer afondeetenstijd. Enne jullie weete wat dat betekend he. Als het wiekent is dan krijgt deese poes een ooferheerlijke suuperlekkere sapperdeflap leefegeweldige wiekentsnek! Deese keer was het met kip en wortel van meneer Koermet. Ik heb de helft lekker opgesmikkeld en de andere helft heb ik laate staan foor later op de aafond. Want als een poes wat bewaart dan heeft ze later ook nog wat. Slim van mij he.
Deese komende drie weeke gaan trouwens heel leuk worden. Want we hebben fakansie. Dus dat is lekker faak geaaid worden, saame kroelen, saame uitslaape en het belangrijkste, lekker feel noepies. Oh enne ook een beetje pootballen om in sjeep te blijven met al die noepies. Anners krijg ik een dik puikie. Dat isse meer iets foor Loesjedinnie. Bij haar staat dat mooi.

Liefe friendjes, dit was het weer foor deese keer. Wel wil ik als laatste dit nog mauwen. Ikke tetter nog steeds mee met Keefspin foor Freede!
Poot, Minnie

5 thoughts on “Minnie ofer een dag in haar leefe

 1. Haai Minniepoes,

  hier is Oopa Floris
  Wat zeg jij nou?
  Heb jij een Keverspin?
  Ken ik die?
  Wat de frietboer?
  Wie is hier nou gek?
  Luister Mienet vrouw leest net jouw uhm…
  Jouw uhm…
  Precies!
  Oooh ja, ze vertelt dat jij kaasdinge hebt.
  Oopa zegt keilekker!
  Wat Loes doet deze poes aan pootballen?
  Kan Oopa dat nog volgen?
  Vroeger deed Oopa alles.
  Hee gooide je een uhm…
  Dingetjes of zoiets.
  Dan rende Oopa als een gek om het te vangen.
  En meek noo misteek.
  Oopa was altijd de snelste!
  Whaaaaaa haaaaa
  Heb jij kaasdinge mooie poesedame?
  Hoezo al gevraagd?
  Natuurlijk heb ik dat al gevraagd.
  Al vraag ik dat tien keer!
  Whoe kerrs!
  Oopa wil kaas!
  Oopa wil kaasdinge!
  Waar zijn mijn kaas….
  KAAAAAAS!
  Hoezo gedragen.
  Hoezo gast?
  Bekijk jij het even.
  Oopa gaat dutten!

  De kaaskrookette van Oopa

  1. Haai oopa Floris. Wil jij ook fan die lekkere kaastoktok noepies? Ikke heb er een paar foor je neergelegd bij Loes haar denkpaal. Niet oofer gaan pinkelen hoor! Dat is bah… Poot en kopje van mij 🐾🐈

 2. Hoi Minnie,

  Wat een leuk dagje om van jou eens te mogen lezen, je doet best wel veel zo op een dag hoor.
  Zelf doe ik niet zoveel, alleen lekker slapen en rondwandelen in huis!
  Snap heel goed dat jullie mensen oma missen, goed dat je elke dag naar haar zwaait.
  Dat ziet ze, en in jullie hart is ze altijd bij jullie.
  Ik krijg zelf nooit een wiekent sneck, maar altijd wanneer het uit komt bij mijn baasje.
  Vind snecks ook superlekker, zou zo een zakje sneck kunnen opeten hoor. Hihihi!

  Pootje van Tommy!

 3. Hoi Minnie
  Wat fijn hé dat mensenopa zo goed naar jou luistert en meteen weet wat jij bedoeld!!!! Dat noemen de mensen teamwork als je zo goed kunt samenwerken.
  En samen spelen is natuurlijk ook super leuk!!!!
  Heerlijk dat jullie nu vakantie hebben dat wordt extra genieten en knuffelen……gezellig hoor!!!!!
  Geniet er maar fijn van!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

 4. Heee lieve Minski, wat was dat veel gefoelens door elkaar hè, dat Loes weer beter is, dat is fantasties!, en tegelijk dat Muzette een ster is geworden, dat is heel ferdrietig, ik zwaai met je mee!, ook naar je Oma ster, natuurlijk mis je haar nog!, dat snap ik heel goed, daarom stuur ik jau en je Frau en je Opa zachte kopjes omdat ik aan jullie denk!, wat had je weer een drukke dag Minnespin!, zooo heee dat je zomaar al die balletjes kan fangen, ik vind het haast ongelofelijk!, ik probeer ook vaak balletjes te fangen, maar dat lukt meestal niet, ook niet altijd als ze stil liggen,en dan moeten mijn mensen lachen, nau ja!!!, kan jij me een keer leren hoe het moet?, lieve Min, doe je rustig aan nau het tropies terug komt?, ik stuur jau en je Frau heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn ook voor je Opa en ze zijn van Keefspin!, ik ben blij dat je meetettert voor vreede, dankjewel!, ik heb voor jau allemaal partiesneks in je huis gestrooid, en voor je Frau staat er een grote ijskoo met slagroom en fers fruit!!

Reacties zijn welkom