Lucky over buiten en binnen zijn

buiten en binnenHoi lieve kattenvriendjes en personeel,  deze week begon erg verdrietig omdat onze poezenvriendin Muzette een sterretje geworden is. We sturen daarom veel extra knuffels naar haar vrouw en Muzette zelf is weer bij haar broer en zus nu. Als de Hoedjesshow is, zwaaien we natuurlijk allemaal mee!

Mijn vrouw heeft ook een foto ingestuurd van Felix. Dat was de echte baby van mijn mama Molly maar die heeft niet zo lang hier mogen wonen. Ik heb Felix nooit gekend maar ik denk wel dat we vriendjes geworden zouden zijn. Na Felix kwamen Dropje en ik hier wonen zodat Molly niet zo alleen was. Samen is en blijft toch echt het fijnste van allemaal.

Buiten

Deze keer wil ik wat vertellen over andere dieren die ik wel eens zie of tegenkom. Soms is dat in de tuin maar het kan ook binnen gebeuren dat je ineens een ander diertje ziet. En dan bedoel ik dus geen andere kat of een konijn. De konijntjes hier lopen wel eens los in de tuin. Dan eten ze gras en van de plantjes en wij kunnen er ook achteraan rennen. Dropje vindt dat een beetje eng denk ik maar ik kijk zelf wel goed wat ik moet doen als er een konijntje mijn kant op komt. De konijntjes willen dan graag spelen en samen rennen, dat is zeker leuk om te doen. Alleen zij rennen zowat de hele dag dus dat vind ik dan wel weer erg lang. Ik ben eerder moe dan zij geloof ik. Iets met veel energie die zij hebben zeggen ze hier dan. Heel veel.

In de tuin

buiten en binnenEerder deze week zat ik in de tuin, recht onder de droogmolen. Dat is zo’n ding waaraan mijn mensen hun kleren hangen als ze willen dat die drogen. Als de zon schijnt en er een harde woei is, gaat dat drogen snel. Ik zat dus onder die molen en ik bleef maar omhoog staren want ik zag dus iets. Mijn vrouw werd toen ook erg nieuwsgierig en kwam kijken. Weten jullie wat ik zag? Er hing een libelle aan de waslijn. Gewoon zomaar kon die blijven hangen. Ze hing op de kop en had haar vleugeltjes om de waslijn heen geslagen zodat ze goed kon blijven hangen. Dat is best slim he? Ik heb er ook heel lang naar zitten kijken en toen ik al naar binnen ging omdat het donker werd, zat ze er nog. De dag daarna was de libelle er niet meer, ik denk dat ze toen ergens anders is gaan slapen.
Mijn mamapoes was deze week erg actief met andere beestjes vangen… en niet zo’n kleine beestje ook. Eerst kwam er een duif in de tuin. Die zijn nogal groot maar dat weten jullie denk ik wel. Niet zo’n duif die post brengt maar gewoon een duif in de natuur. De duif was niet zo slim want Molly en Dropje zaten allebei in de tuin toen ze op de stoep ging zitten. En toen rende Molly ineens als een dolle achter de duif aan. Die schrok er zo van dat ze tegen het raam aanvloog maar ze kon nog verder vliegen. Ik zat toen net binnen maar jullie snappen wel dat ik als een razende Lucky naar buiten ben gerend. De duif kon zichzelf nog net redden en wegvliegen. De dag daarvoor had Molly ook al een muisje gevonden maar die schoot heel snel achter het konijntjeshok dus die was ook gered. Maar als ze in de tuin blijft, vrees ik dat we de muis toch een keertje vangen om ermee te spelen. Dorus had ook al een muis gevangen deze week dus misschien zijn er wel extra veel?

Vensterbank

Toen ik gisteren binnen was (dat moest zei mijn man want het werd al donker en het was niet meer zo vreselijk warm als eerst) zat ik op de vensterbank. Eerst keek ik naar buiten want je moet natuurlijk als katermans wel goed waken en kijken of alles veilig is in de tuin. buiten en binnenDat deed ik ook en ineens zag ik wat bewegen. Mijn mensen zagen ook wat maar dachten eerst dat er een andere kat in de tuin zat (trouwens, Loedertje zie ik niet veel meer maar nu is er vaak een rode kater, die woont even verderop maar die vind ik best lief) maar dat was niet zo. Ik was op de vensterbank aan het springen, ging plat op mijn buik liggen en duwde steeds mijn snuit tegen het raam en het kozijn aan. En ineens wisten ze hier toen ook wat ik zag: een mot! Dat is een soort vlinder maar dan vooral eentje die ’s nachts actief is en dus in het donker. Ik heb heel lang stil gezeten en ineens sloeg ik toe. Ik had de mot te pakken hoor. Helaas voor de mot heb ik er toen even mee gespeeld en deze opgegeten. Maar dat hoort ook bij de natuur zeggen mijn mensen.

Zo, weer tijd om eens lekker te gaan slapen op mijn favoriete stoel in de tuin. Als ik druk geweest ben in de tuin en met waken, dan word je daar dus best moe van als katermans. Veel knuffels van Lucky en ik hoop dat iedereen een fijne vakantie met mooi weer heeft.

5 thoughts on “Lucky over buiten en binnen zijn

 1. Haai Luckyboy,

  houw aar joe?
  Hier is Oopa Floris.
  Mijn vrouw zegt dat je de mot in je lijf hebt?
  Whaaaaaa haaaaa gekke kerel.
  Wat?
  Vangt deze jongen ook duiven?
  Ken ik die?
  Niet?
  Nou waar gaat dit dan over?
  Mijn kop is al oud genoeg.
  Luister Ludwieg Loes zegt dat jij een uhm…
  Wat zei je nou Loes?
  Wat?
  Een tuin hebt?
  Ja natuurlijk heeft deze jongen een tuin!
  Komen daar ook poezedames?
  Hee feestje bouwen kerel.
  Ik zeg met alle dieren in de polonaise.
  Oopa voorop en….
  Zak is lekker deur!
  En nog unne keer….
  Wat te warm?
  Kan mij dat nou schelen.
  Jongeman Oopa komt op jouw tuinfeestje.
  Meek no herinnering zonder Oopa!
  Ja ja ik ga nu dutten.

  De tuinballen van Oopa

 2. Hoi Lucky,

  Wat maak jij veel mee in de tuin en op de vensterbank, ik kom nooit buiten maar soms zijn er binnen ook vliegjes die ik vang.
  Dat doe ik speciaal om mijn baasje te beschermen, want er moet natuurlijk iemand zijn die goed op baasje past.
  En ik schijn dat heel goed te kunnen zegt baasje en deeltijdbaasje, en als ik dan net als jij de hele dag druk bezig ben geweest dan ga ik op bed liggen slapen.
  Natuurlijk hou stiekem een oogje in het zeil hoor, maar dat weet baasje dan weer niet. Hihihi!

  Een fijne dag en een pootje van Tommy!

 3. Heee lieve vriend Lucky, wat is het ferdrietig hè, dat Muzette een ster is geworden!, ik stuur ook ekstrq knuffels naar mevrouw Mia, en ik verheug me al op de Hoedjessjoow, dan kunnen we alle sterren weer eventjes zien!, ook beebie Felix, wijs je me hem dan aan?, en wat hebben jullie een boel afonturen beleefd!, zooo heee zomaar een mot gefangen en opgegeten, dat deed Pop die hier woonde ook, maar hij vond ze niet echt lekker, jij wel?, mijn vrouw is bang voor nachtvlinders, ook al doen ze helemaal niks, en wat biesonder van die liebelle, gisteren vloog er eentje over mijn tuin, ze klinken net als een heeliekopter vind ik, ik vind ze wel heeeeeeel groot dus ik kijk alleen maar, en dan ook nog bijna een duif gefanfen en een muisje, jullie zijn echte tijgers met zijn drietjes, ik ben helemaal onder de indruk!, en wat gesellig dat jij soms met de konijntjes speelt en rent, froeger toen ik hier nog niet woonde was er een paar huizen ferderop een konijntje, dat liep los door de tuinen, het kwam ook hier in de tuin, en het wilde altjd bij Grote Beer zijn, maar die werd er een beetje zenuuwachtig van, misschien omdat hij nog nooit eerder een konijntje had gezien?, lieve Lucky, dankjewel voor je letters vol afonturen!, ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en ik heb voor iedereen snekkies neergelegd; voor de nijntjes is er slaa, voor jau en Molly en Dropje zijn er kouwstiks en voor je mensen staat er fanielje ijs met aarbeien en slagroom!!

 4. Hoi Lucky
  Wat heerlijk hé om in de tuin rond te struinen waar allemaal beestjes zitten.
  Hier zijn veel vlinders die we wel eens proberen te vangen maar meestal zijn ze vlugger. En soms lukt het wel om er een te vangen en die eten we ook op!!!!
  Konijntjes hebben we ook gehad en die zijn wel heel erg snel maar wel leuk om mee te spelen!!!!
  Zoals je weet hebben wij Pippie en Dotje onze kippen. Die mogen niet in de tuin rennen want vrouw zegt dat ze dan geen planten meer overhoudt. Ze krabben met hun poten alle aarde naar de lucht in en dat komt dan op een andere plek weer neer.
  Het is wel leuk om voor hun ren te liggen maar soms springen ze op en schreeuwen ze…….zo erg dat wij ook schrikken en op springen.
  S’ avonds moeten wij ook allemaal naar binnen hoor want vrouw kan niet slapen als wij niet binnen zijn.

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽😻🐔😘

 5. Hoi Lucky,

  Zo, jij bent lekker druk bezig met allerlei dingen. Leuk hoor.
  Wij gaan hier niet naar buiten en beleven van alles binnen. Maar door de ramen zien wij natuurlijk van alles wat er buiten gebeurt. Misschien mogen wij later de tuin in, wanneer onze vrouw de tuin heeft laten beveiligen zodat wij er niet uit kunnen. Wij, Cindel, Fenneke en Jillie, zijn perzen en wij klimmen niet zo graag en wij vinden het binnen heel fijn. Maar Ivar komt uit het asiel en hij was al meerdere keren van de straat gehaald. Wij weten niet waarom en onze vrouw is bang dat Ivar weer gaat verdwalen als hij buiten komt. Maar Ivar verveelt zich niet hier. Hij rent graag de trap op en af of ligt heerlijk in de vensterbank naar de straat te kijken. En op schoot liggen doet hij ook erg graag, Hij vangt de vliegen die soms door het dakraam naar binnen komen. Maar onze vrouw houdt wel in de gaten dat er geen wespen naar binnen komen, want die vindt ze veel te gevaarlijk voor ons.
  Goed van jou dat jij die mot ving want zo’n dier hoort niet in huis. Wij begrijpen dat je moe was na zo’n drukke dag en lekker slapen is natuurlijk altijd heel fijn, dat vinden wij ook.

  Heel veel zachte kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en liefs van onze vrouw.

Reacties zijn welkom