Minnie moest thuis helpen

helpenWat mij dit wiekent nou toch gebeurde. Je gelooft je katteoortjes niet. Frau ging schoonmaken. Nou isse dat tuurlijk niet zo raar. Maar wel wat ze aan me froeg. Ikke had egt zoiets fan daar zit een draadje los hoor bij haar.

Mijn staart

Het begon er dus mee dat ze fond dat ik wel mee kon helpen. Dat ik dus doekjes om mijn pootjes moest gaan doen en dan zo schuif schuif door de hele kamer gaan. En dan mijn staart als swiffer gebruiken.

Geluid

Ik mauwde keihard MAUW! Dat ga ikke egt niet doen. Zelfs niet als je furrgoeding van een miljoenmiljard noepies geeft. Alhoewel miew hihi dat zijn wel heel feel noepies. Maar nee. Ik moet mijn poot stijf houden. Alle fier om presies te zijn. En mijn staartje ook.
helpenFrau gaf het op. Nou dan fraag ik mensenopa wel om te helpen. En dat wilde hij wel. Ik krulde mezelf op in mijn mooie krappaaltoore. Was net in een fijne dut gegaan oofer lekkere muisjes toen ik wakker werd fan een hard geluid.

Nou wat mauw ik dit was niet 1 geluid maar 2 geluiden. Frau was boofe met dat zuigmonster beesig en mensenopa beneden. Dat fond ik wel slim dan ben je sneller klaar.
Gelukkig ben ik niet bang foor het zuigmonster. Ikke weet dat sommige poezen en katers dat wel zijn. Ik find fooral het geluid egt niet superfijn. En nou was het geluid dus dubbel zo hard. Ik probeerde nog om op het zuigmonster te kruipen om met mijn pootje het geluid uit te zetten. Helaas brokjeskaas dat lukte me niet.
Dus ging ik maar onderin mijn krappaal liggen in het verstopblokje met mijn pootjes oofer mijn oore. Dat hielp wel een beetje. Zo dommelde ik tog nog een beetje weg. Toen ik weer wakker werd uit mijn dobbel zag ik dat alles nat was. Mauw wat is dat? Ik heb gedweild zei Frau. Dan gaat alles lekker fris ruiken.

Natte pootjes

helpenIk had best trek in een brokje dus wilde vanuit de paal naar mijn eetensbakje dribbellen. Maar dom dom ik furrgat dat de floer nat was. Getver natte pootjes. Snel nam ik wat hapjes en dronk ik een slokje water. Daarna ben ik snel op de bank gesprongen om mijn pootjes droog te likken. Mauwde wel nog dat ik het met dat lekker fris niet zo eens was. Moet daarfoor alles nat? Miauw. Weet je wat ik trouwens fris find? Kattegras. Of fooguls. Maar ja dat ben ik als kat zijnde he.
Nou en toen alles weer helemaal mooi schoon was gingen we afond happie doen. Zij mensensoep en ikke een lekkere wiekentsnek. Daarna kroop ik bij haar op schoot om naar Even tot Miew te kijken. Dat zijn twee grappige katberatiers die het nieuws van de week bemiauwen.

Oh enne er is nog iets. Katteklaas en Poesepiet zijn aanstaande katerdag weer in het land. Doorie heeft inseit infoormatie en mauwt dat pootje zetten nou al mag. Isse dat waar? Geen idee mew. Wat wel waar is, is dat ikke nog altijd keihard mee tetter foor freede!

Pootje van Minnie

10 thoughts on “Minnie moest thuis helpen

 1. Hoi Minnie poes, Lucky hier. Wat zeg je nu? Vond je vrouw dat je mee moest helpen in huis? Weet ze niet dat poezels dat niet hoeven doen? Wij zijn er voor het gezelschap en niet om te werken hoor. Zelfs niet voor duizendmiljoen snoepjes hoewel dat natuurlijk wel aantrekkelijk klinkt. De stofzuiger vind ik ook niks hoor…dat harde geluid en dan twee tegelijk…pfff….ik ga er heus niet op zitten trouwens dus dat vind ik dan wel dapper van jou.

  Wel fijn dat het snel klaar was en dat je toen iets lekkers kreeg. Dat is altijd goed. maar je hebt het slim aangepakt hoor door je te verstoppen zodat je niet mee hoefde te helpen. Schoonmaken moeten mensen maar zelf doen, daar hebben we immers ons personeel voor. knuffels en kopjes van Lucky en de rest

  1. Hoi Lucky,

   Dat mauw je heel goed. Wij zijn er foor geselschap enne niet foor de schoonmaak.

   Pootje van Minnie

 2. Katsgeklaagd, Minnie. Heel goed dat je je poot stijf hebt gehouden. Kom maar gauw hierheen. Dan maken we er een extra lange haai wain van.

  Purrrs van Cato

  1. Hoi Cato,

   Ikke moest ff mantelpoezen maar als je nog wain hebt om te haaie dan kom ik er nu aan gedribbelt.

   Pootje van Min

 3. Lieve Minnie dinnie,

  wat zeggie ons allemaal nou? Moessie meehelpe met jou staart en jij ben Minnie Swiffer?? Van mij eigen hoop ik nie dat mij vrouw meelees met ze oog weeges dat jij het nooit nie weet. Mij vrouw doe ook feel aan dweile weeges Oopa Floris. Hij heb ze eigen geur agter gelaate in onse huis en mij vrouw zeg Loes zoies is nie fris. Gissere dee zij zoies ook en mij Zusje kom heel feel hard aan renne van ze jeug van teegeswoordig en zij maak zo een zwiep zwiep. Zij konnie op ze pootjes blijfe staan weeges natte floer. Selluf lag ik in mij denkpaal. Assie seeniejorpoes ben hellep jij mee assie kontrooleer van binne en buite jou huis. Mij Zusje vin zoies nie erg weeges zij doe het alteit. Zo kan jij ook jou help geefe Minnie weeges dat assie glij door jou huis jij alles heel feel snel zie. Onse jeug van teegeswoordig is heel feel snel.
  Sellufs mij Doorie is heel feel snel weeges hij zeg Mahammmm Uwes moet saksentjes geefe foor Sinneklaasje. Maar jij kan ook overdrijfe…

  Zacht kopje van mij eigen,

  Loesje

  1. Lieve Loesjedinnie,

   Wat een wijse letters mauw je. Enne nee mijn staartje wordt geen swiffer hoor. Ikke doe alleen aan mantelpoezen niet aan schoonmaakpoezen.

   Lief kopje van Minnie.

 4. Hoi Minnie,

  Wat is dat nu weer voor iets raars zeg, dat je vrouw je vraagt om mee te helpen.
  Tssss………….het moet niet katgekker worden hoor, goed dat je alle 4 je poten hebt stijf gehouden en je staart ook.
  Je vrouw weet nu in ieder geval wat ze aan je heeft, ja toch?

  Het is bijna zover hé, dan komt sinterklaas weer in Nederland!
  Ga jij nog kijken samen met je vrouw Minnie?

  Ik heel misschien, weet het nog niet hoor.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy,

   Morrege is het soofer! Dan komt Katteklaas aan in Nederland. Frau en ik gaan saampies kijken.

   Pootje van Minnie.

 5. Heeee lieve Minski, wat zeg je nau, moest je helpen schoonmaken?!, het moet toch niet gekker worden!!, als kat maakt je nooit iets fies dus dan hoef je ook nooit schoon te maken, dat is toch logies?, gelukkig dat je allefier je pootjes en je staart stijf hebt gehauden, want als je toegeeft moet je straks elke keer helpen!!, dus van mij krijg je heeeeel veel kompliementen dat je je ferstopt hebt Min!, oooo en weet je wat mijn vrouw nau zegt…?!?, dat wie geen schoenen heeft die ook niet mag zetten, nau ja!!!!, ik stuur jau en je Frau en je mensenopa heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Keefspin!!, en ik heb voor jau ekstraveel snekkies neergelegd, en voor je Frau en je mensenopa staat er warme sjookoomel en ook gefulde speekuulaas!!

  1. Liefe Keefie,

   Tuurlijk heb jij geen schoenen. Dat hebben katjes niet nodig hihi. Je mag gewoon je poot zetten hoor. De snekkies waren jammie en de sjookoomel ook zegt Frau.

   Kopje van Minnie

Reacties zijn welkom