Minnie geeft tips over poeseren

poeseren

Hoi lieve mooie poezen, katers en kittens! Vandaag ga ik het hebben over poeseren. Oftewel, hoe je als kat (of hond, kip, vis, konijn) zo mooi mogelijk op de footoo komt. Want als je mens dan toch die footoos maakt en ze op feesboek of instadinges dan kan je er maar beter goed uit zien.

Mijn vagtje

Het begint ermee dat ik eigenlijk altijd er wel voor zorg dat mijn vagtje er mooi bij ligt. Daarvoor lik ik het dan ook elke dag netjes schoon. Soms wel meerdere keren per dag. En mocht Frau me toch in een priefee sietuasie of ongekamt willen footograaferen dan ren ik snel weg of ik ga met mijn rug naar haar toe zitten. Of een vis zichzelf schoonlikt weet ik eigenlijk niet. Misschien zijn die altijd wel al schoon wegens dat ze in water zwemmen.
Als ik zie dat Frau haar telefoon op mij richt dan ga ik snel in positie zitten. Als ik daar zin in heb. Als ik geen zin heb ren ik zoals ik net al eerder zei snel weg. Maar goed. Als ik dan wel zin heb. Dan zorg ik ervoor dat als ik zit, mijn staartje mooi netjes om mijn pootjes ligt. Verder richt ik mijn kopje omhoog en duw ik mijn borst een beetje vooruit. Zo lijk ik mooi slank en sta ik het mooist op de footoo. Ook mijn pootjes houd ik zo netjes mogelijk en dicht bij elkaar. Want dan lopen de minnetjes zowel op mijn pootje links als op mijn pootje rechts mooi in elkaar over.

Ooge oope

Het gebeurt ook wel eens dat ik gefootoografeerd word als ik in de vensterbank lig. Of als ik op tafel of op mijn kussentje lig. Ook dan ga ik, zoals jullie op de footoo kunnen zien, met mijn pootjes netjes naast elkaar liggen. Soms kijk ik recht in de kaameraa en soms laat ik mij van opzij footograaferen. Frau zegt dat ze maar één goede footoo kant heeft. Nou, mijn kopje is van alle kanten mooi om te zien hoor hihi. Als je ligt dan kan je diverse dingen met je staartje doen. Je kan hem mooi om je lijfje krullen. Je kan hem ook recht achter je lichaam leggen. Of nonchalant naar beneden laten hangen. Dat laatste kan wel alleen als je in de vensterbank ligt. Of ergens anders waar er plaats is om je staartje naar beneden te laten hangen.

poeseren
Wat je op de footoo zeker niet moet doen is je ooge dicht doen. Je houdt ze oope. Het kan helemaal mooi open voor een frisse blik. Als je een beetje seksie op de footoo wil voor bijvoorbeeld je furrkeering dan kan je je ooge tot spleetjes doen. En als ik een beetje gek op de footoo wil dan steek ik mijn tongetje uit hihi.

Prifee

Het is wel handig om met je mens af te spreken wat je wel en niet wil. Want als je net je poot in de lucht heb hangen omdat je je prifee wilt wassen dan wil je niet dat er footoos worden gemaakt. Dan wil je preifussie. Ik tenminste wel. Kijk, als je nou graag in de PlayCat wil dan laat je dan wel footoos maken. Maar die ambietie heb ik niet. Ikke ben een hele nette poes. Ook als ik op de bak ga dan moet ze weg blijfe met die kaameraa hoor. Gelukkig doet ze dat ook.
Nou, ik hoop dat jullie wat aan mijn poeseer tips hebben gehad. Ikke wens jullie allemaal een fijne week met hopelijk veel noepies en knuffels met je mens. Miauw, tot de volgende keer!
Poot, Minnie.

poeseren

8 thoughts on “Minnie geeft tips over poeseren

 1. Hallo Minnie, hier met Gijsje. Jij staat mooi op de foto. Je kunt goed poseren. Bedankt voor de handige tips. Ik ga ze is uitproberen als mijn vrouwtje foto van mij wil maken.
  Kopjes en knuffel van Gijsje en vrouwtje

  1. Hoi Gijsje. Leuk dat je wat aan mijn tips hebt. En dat je ze gaat uitproberen. Kopje en knuffel terug!

 2. Hoi Minnie,

  Wat zijn dat goeie tips voor als je op de foto gezet gaat worden, van mij maken ze nog wel eens een foto als ik mezelf aan het wassen ben. tssss, dat kan toch echt niet vind.

  Zal met mijn(deeltijd) baasje eens gaan overleggen, en zeggen dat ze jou tips kan gebruiken.
  Weet zeker dat ze dat gaat doen, dus dank je wel voor je tips.

  Owh en je staat super vet koel op de foto, echt mooi!

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy. Dankjewel voor het compliement! En wat gaaf dat je mijn tips uit gaat proberen. Je zal vast mooi op de footoo staan. Pootje van mij, Minnie.

 3. Lieve Minnie,

  wat hebbie mooie letters gemaak van jou poeseere en ik zeg jou eerluk. Jij heb zofeel taalent. Van mij eigen ken ik nie zofeel poese die zofeel knap kan poeseere. En jij fertel ons nu ook jou kneepje van jou fak.
  Minnie mij Bert heb mij eigen geleer, assie een Mediapoes ben dan moet jij soms op jou footoo. Anners moetie er nie aan beginne. Selluf geef ik niks om poeseete Minnie ik zeg het jou eerluk. Maar assie verkering heb en jij ben van jou Media dan moet jij het wel doen. Mij Bert doe het ook en zo kan jij ook elkaar zien. Dat is belangrijk Minnie.
  Jou tip en jou adfies ga ik wel ofer naa denke. Mij vrouw zeg Loes jij kan nog feel leere van jou dinnie Minnie en zij pas op ieder formaat!
  Daar heb ik van mij eigen welees moeite mee Minnie weeges mij groote buik. Maar mij vrouw heb mij eigen beloof dattie ze grootere teelefoon koop, dan pas ik weer op mij footoo.
  Jij lees, het kom goed,

  Loesje

 4. Heee lieve Min, wat een leuke letters heb je gemaakt, en ze zijn ook handig!, ik vind poeseren moeilijk, ik heb er nooit echt zin in, en jij staat juist altijd zo machtig mooi op de footoos!, nau heb ik goed gelezen hoe je dat doet, misschien kan ik het dan ook?, maar het is veel werk, dat zie ik al, en dan moet jij ook nog op je minnetjes letten, dat hoef ik niet want die heb ik niet!, dus dat is makkelijker, ik vind het een handige tip om je borst wat naar voren te steken dat je slanker lijkt, dat ga ik zeker proberen, en met je ooge oope, dat is bij mij ook nog wel eens een dingetje, ik doe ze meteen dicht als ik de kaameraa zie!, mijn vrouw zegt dat je echt een footoomodel bent Min, en dat is helemaal waar, en ik snap heel goed dat je niet in de Playcat wilt want sommige dingen zijn gewoon prifee, mijn vrouw had een keer een footoo gemaakt toen ik buiten in de tuin een plasje deed en dat vond ik helemaal niet netjes!!!, nau doet ze dat nooit meer heeft ze beloofd, lieve Min ik stuur jau en je Frau heeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Keef!!, en ik heb spesjaal voor jau snekkies neergelegd op de vensterbank, en voor je Frau sjokolaatjes!!!

 5. Lieve Minnie,

  Wat een goed verhaal over poseren. Jij kunt dat heel goed zo te zien. Wij vinden jou trouwens een heel knap poesje met een mooie vacht en mooie groene ogen. Gelukkig zegt onze vrouw net dat zij ons ook heel knap vindt. Maar alle tips van jou over poseren zullen wij heel goed onthouden. Wij poseren niet zo graag en liggen liever bij onze vrouw op schoot. Gelukkig neemt onze vrouw niet zo veel foto’s van ons. Maar ze zegt dat ze wel van plan is om meer foto’s van ons te nemen nu ze een nieuwe telefoon heeft. Wij zijn wel eens naar een dierenfotograaf geweest. Dat vonden wij heel spannend, maar de foto’s zijn heel mooi geworden en onze vrouw was heel blij met het resultaat.

  Lieve Minnie, bedankt voor alle goede tips. Heel veel zachte kopjes van Cindel, Fenneke, Jillie en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

 6. Hoi lieve Minnie, jij hebt ons heel goede tips gegeven hoor, dank je wel. Nu gaan wij ook proberen om zo mooi mogelijk op de foto te komen staan. Jou is dat al heel goed gelukt want we hebben nu super mooie foto’s van je gezien. Ik leg zelf altijd mijn staartje zo veel mogelijk naar achteren, dat vind ik het fijnste om te doen. ik heb niet altijd zin om op de foto te gaan maar soms ook weer wel hoor en dan blijf ik netjes zitten. Dat vinden mijn mensen dan erg fijn. Dikke knuffel van Lucky en de rest!

Reacties zijn welkom