Mila: waarom ik zelfverzekerd ben

zelfverzekerd Hoi allemaal, nu is mijn hartje weer een beetje normaal. Vorige keer was het zo spannend dat ik gewoon niet meer kon slapen maar ik deed wel heel veel eten. Ik was al een lange tijd flieft op Kever.

Mij hartje

De mooiste katerman van mijn dromen. En toen wilde ik furkeer vragen maar mij zenuw wist niet zeker of ik dat moest doen. Mij onzeker zei: ‘wat nou als hij nee mauwt’. En toen heb ik de stoute poten aangetrokken en furkeer gevraagd. Nou hebben we al twee weken furkeer en mij hartje is gelukkig. Ik vind dat liefde voor iedereen is en niet alleen voor één poes of kater. Ik vind iedereen lief en mij hartje is groot genoeg voor iedereen.

Maatje

Nou ben ik een sterk poesemeisje die zelfverzeker is. Net als mijn Kever, ik doe wat ik kan en dat maakt me sterk. Vandaag ga ik vertellen wat ik buiten in de tuin doe. Naast dat ik mijn broers in het gareel houdt, let ik ook buiten op. Wij poesenmeisjes en dames kunnen vrijwel alles zelf. Ik doe mijn poesenbest. Mijn droom is om ook een mooie maatje meer mama te worden als mijn mamavoelens Loes. Zij is de rolpoezedame van elk poesemeisje. En zeker van mij. Mijn Kever is ook een maatje meer. Dat vind ik hem zo geweldig mooi staan, dan gaat mijn hartje weer boemsie boem doen.

Tuin

Vandaag was ik opzichter van de tuin omdat er best veel hommels en bijtjes waren. Dat is mijn taak. Ik hou alle hommels en bijtjes in de gaten. Ik zorg ervoor dat ze naar de juiste bloem gaan. Dat doe ik door voor de bloem te gaan staan en te ‘mekkeren’. Mekkeren is een geluidje die wij poesen maken als er iets moois is die we als prooi zien, maar we kunnen het ook gebruiken om hommels en bijtjes te sturen. Als de hommels en bijtjes voorbij mij willen naar een andere bloem, dan mekker ik even en dan vliegen ze om. Ze durven namelijk niet voorbij mijn mekker. Ze zijn niet heel erg bang maar ze weten van: ‘we zijn een bloem te ver, omdraaien’. En zo gaan zij naar de bloem die nog pollen heeft.

Pootjes

Het is soms best zwaar werk want mekkeren kost best veel energie. Meestal sta of zit ik keurig in mijn poesemeisjes houding. Als je staat, dan sta je met je pootjes tegen elkaar in een rechte lijn. De ene poot is niet verder dan de andere. Ze zijn dus gelijk aan elkaar.
En als je zit, dan heb je je billen op de grond (ja dames!) en dan heb je ook je pootjes netjes naast elkaar. Gelijk aan elkaar en je hoofd is recht vooruit. Dat weten de hommels en bijtjes. Die zien meteen dat ik in werkhouding zit en dat ze naar de juiste bloem gestuurd worden.

Daarnaast loop ik rond in de tuin opzoek naar lieveheersbeestjes. Dit zijn kleine beestjes en die zijn oranje met zwarte stipjes op hun rug. Die stipjes zijn er zodat ik weet of ze ervaren zijn in het vliegen. Als hij of zij maar één stipje heeft, dan is het nog een jonkie. Maar heeft hij of zij er al vijf, dan is deze ervaren. De kleintjes stuur ik op pad. Deze jonkies zijn vaak verdwaalt en dan stuur ik ze de goede kant op. Dat doe ik met mijn neus. Eerst snof ik aan ze dat ze weten: ‘Tuin mama Mila is er en ze helpt ons op pad’. Daarna tik met mijn poot heel zachtjes tegen de billen aan. Net genoeg dat ze een beetje opschuiven en draaien. Ze staan dan namelijk presies goed voor de vlucht. Daarna mekker ik een keertje en dan gaan ze lopen. Ze openen hun vleugeltjes en vliegen de goeie kant op.

Zon

Naast mijn tuininspeksie doe ik ook aan zonnebaden en wellness. Met zonnebaden ga ik gewoon ergens liggen waar er veel zon komt. Deze plek is al lekker verwarmd. Dat vind ik fijn aan mijn pootjes. Dat is ook meteen wellness. Wellness voor de poesedames is dat je met je hoofd en lijf in balans bent. Dat je stressvrij bent en niet zoveel snoepjes eet.
Dat laatste is lastig bij mij want ik ben een lekkerbek en ik hou van eten. Maar door wellness kun je ook beter jagen en je taken doen en alles in de gaten houden als het nodig is. Je vacht ziet er weer glanzend uit doordat je lekker hebt gedut in de zon en je humeur wordt beter. Je gaat minder mauwen als in mopperen tegen de jongens. Maar soms is het nodig hoor!

Ik ben al weer aan het einde van de blog. Mijn hartje is vol met liefde voor iedereen, de zon schijnt en ik stuur iedereen een lief neusje. Tot de volgende keer.

7 thoughts on “Mila: waarom ik zelfverzekerd ben

 1. Lieve Mila,

  Wat ben jij lief dat je de diertjes in jou tuin zo goed op weg helpt, ze zijn vast en zeker enorm blij met jou als goede hulp.
  Met dit mooie weer is jou tuin vast heel mooi in bloei, en vliegen/lopen er vast heel veel mooie diertjes rond.
  Je straalt helemaal als je over je verkeering Kever praat, jullie zijn een super mooi stel samen.

  Pootje van Tommy!

  1. Lieve Tommy, wat een mooie woorden heb je gemaakt. Mijn hartje straalt als er liefde in de buurt is. Als het lente is dan zijn de diertjes net wakker en dan hebben ze hulp nodig. Help jij ook mee? Zacht neusje van mij, Mila

 2. Mij lieve Milaameisje,

  hier is jou Mammavoeles en zij is zofeel trots op ze meisje. Dattie selluf furkeer heb gefraag en dattie nu gelukkig ben van jou hart want jou katerman van jou droom zeg ja! Ooh mij kleine meisje is ze sellufbewusse jonge poesevrouw en Mammavoeles heb ze traan van onroering. Dattie zofeel sellufferseeker ben en jij weet stees meer wat jij wil en jij gaa erfoor. Mammavoeles heb zoies ook moete leere en zoies gaa met dattie bv van jou bank fal en jij staa weer op. Geluk moet jij alteit met jou pootjes fastpakke mij liefie en garnaaale met jou bek. Selluf ben ik nie zofeel sjarmeer van wepsie want er kom hommels van. Mammavoeles moet er nie zofeel van heb maar jij ben jong en dapper mij liefe meisje. Bennie wel foorsichtig dattie nie steek in jou mooie kopie krijg. En jij moet ook jou manne in jou huis in jou gaatje houwe. Assie maar nooit nie fergeet dat Mammavoeles er is en dattie teege mij leefeswerk kom ligge als jou hartje het noodig heb. En Saame kom alles goed en kan wij alles eete. Mammavoeles is onroer door wattie zeg ofer mij eigen, dank jou wel mij liefse Milaameisje.
  Nu is Mammavoeles ferleege maar ze hart spin van ze geluk, prrrr prrrrr prrrrrr

  Koes van jou Mammavoeles

  1. Oh mij lieve mamavoelens, mij hartje is zo blij en warm. Nou heb ik furkeer met de mooiste kater! Ik kruip zachtjes tegen je aan…. prrr prrr

 3. Heeee lieve kleine Milamuis, hier ben ik, je Kever!!, ik hoop dat je nooit meer zeenuw hebt over mij, want nau horen we bij elkaar, en dat blijft altijd zo!, wat sta je machtig mooi op de footoos, met je lieve gesichtje en je mooie oogen en je nette witte sokjes, en net zo een witte serfet onder je kin als ik heb!, wat zorg je goed voor iedereen, ik vind het fantasties dat je alle beestjes in je tuin zo goed helpt, het is ferantwoordelijk werk maar jij kan dat!, en ik weet zeker dat alle bijtjes en hommels en lieveheersjes heel blij zijn dat jij er bent, want anders waren ze de weg kwijt geraakt, of hun mama of hun bloem, o dat zau freselijk zijn!, gelukkig maar dat jij er bent!, en ik snap best dat je soms moet mopperen op de jongens hoor, dat had Molly hier ook, als damespoes ben je gewoon veel netter en weet je hoe alles presies hoort, en jongenskaters zijn wel eens slordig of ze maken teveel lawaai of ze maken rommel, en dan is het logies dat jij daar iets van zegt!, lieve knappe zachte Milamuis ❤️, ik ga zo Jafita ophalen en dan komen we naar jau en Brammie toe, ik heb een paaraasol bij me en zachte kussentjes voor op de grond, en lekkere snekkies natuurlijk!, voor jau en Jafita en Brammie zijn er bloemetjes en hartjes, ik stuur je heeeeeeeeeel veel zachte neusjes en kopjes, maar ik zorg dat je haaren niet door de war gaan!, ze zijn van je Kever!!!, tot zo!!!

  1. *bloos* *bloos* mij mooiste kater Kever, wat bennie mooi en sterk en lief en zacht en knap. Me eigen is zo blij met jou als furkeer. Laten we met z’n allen samen onder de parasol zitten. Ik neem lekkere soepjes mee in alle soorten smaken. Tot snel mijn lieve Kever!! Heel veel zachte neusjes van je Milamuis XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX

 4. Miauw Mila,

  Dit ga ik gauw aan mijn tante Cato laten lezen. Met uw tips gaat ze misschien wel minder mooperen op ons.

  Koppie van Japie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *