Mila is even aan de wiew

wiewLieve allemaal, dit is mijn eerste blog na de wetstrijd die Oopa won. Het is nu een beetje raar maar het wordt gewoon. Daar heeft mijn Kevertje wel gelijk in. Alles wordt opnieuw gewoon. Net zoals toen ik een thuis kreeg of toen ik furkeer kreeg. Nu is het mijn nieuwe gewoon.

Toch wil ik mamavoelens, zus en mevrouw loes ekstra lieve kopjes doen. En voor de hoedjessjow wil ik kopjes doen aan Dorus, Bertje, Loes en mevrouw Loes. De hoedjessjow was prachtig! Ik heb iedereen voorbij zien komen en ze hadden de mooiste hoedjes op. Het was een heel mooi tradiezie feest met veel emoozies en liefde, maar het was de mooiste!! Ik heb er van genoten.
Daarna moest ik zo bijkomen van alles.

Wiew

Mijn vrouw doet wiewzakjes maken voor de andere poese en katers die nog geen huis hebben en in een asiel wonen. In mijn poesehoofd had ik best een emoozie dag en had ik veel traane. Meestal ga ik dan even naar mijn vrouw om te kletsen. Ik mauw dan over wat ik mee heb gemaakt en dat er traane zijn. Maar zij was bezig achter de zakjesmaker. Ze was wiewzakjes aan het maken toen ik aan kwam lopen. Het zijn de wiew zakjes waar mijn broer Bram wel eens over mauwt. Ik wist niet of ze tijd had maar dat had ze.

Prrrrr

wiewTijdens dat ik naar mijn vrouw liep, mauwde ik al. Er kwamen hele lange zinnen. Zinnen zoals: ‘iedereen was zo mooi ferkleed met een hoedje’ en ‘Trudi was er ook! En Freek en Kevin en Michel en allemaal andere friende’. Ik mauwde verder: ‘En iedereen was zo vol liefde en traane en mij hoofd heeft ook traane en nou weet ik het niet meer want ik foel van alles’…
Toen onderbrak mijn vrouw mij ‘Och mijn lief Milaameisje, wat heb je een verhalen. Kom maar eens hier’ Ze pakte me op en hield me vast. ‘Prrrrrrr’ ging het ineens. Mijn motortje ging draaien. Ze had me stevig vast en planten kusjes op mijn hoofd. Dat deed ze heel veel en zachtjes. ‘Klein knuffelbeertje van me, blijf maar fijn bij mij’ fluisterde ze zachtjes toen ze kusjes gaf.

Zacht

Mijn neusje rook wat anders en ik was een beetje afgeleid van het knuffelen. Normaal gesproken knuffel ik heel erg lang door want ik hou van knuffelen. Ik knuffel het liefst de hele dag door. Vooral mijn nekje vind ik super lekker. Maar nu rook ik iets zachts en fijns.
Het was de wiew van de zakjes die mijn vrouw maakte. Mijn neusje bewoog op en neer en mijn vrouw zag dat. Ze zette mij op tafel neer ‘Ga maar eens kijken wat hier ligt’. Bij de eerste goede snof aan een wiew zakje, werd ik nog zachter. Mijn hoofd werd leeg en zacht tegelijk. Ik wilde kriebelen en knuffelen, en nog eens kriebelen. Ik liet me omvallen op de wiewzakjes. ‘Prrrrrr prrrrrrr ‘ ging mijn motortje. Ik foelde me zacht zonder traane en zacht met traane. Dat je blij bent en liefde foelt en dat emoozie gewoon is. Net zoals mijn Kevertje het tettert. Dit is nu gewoon. Emoozie is gewoon.

Intiem

Daar lag ik heerlijk tussen de wiew kussentjes en mijn motortje bleef draaien. En elke keer als mijn vrouw mijn buikje aaide ging mijn motortje een klein beetje harder. Daarna ging ze met haar hoofd naar mijn buik toe en gaf kusjes. Dat is zo intiem en liefde maar heel zacht en fijn van binnen. Dan weet je dat alles goed komt en alles is zoals het hoort. Op een dag word ik ook een mooie ster maar nu nog niet. Maar als het zover is, dan ga ik ook straale. Dat is dan het nieuwe gewoon. Maar voor nu lig ik nog even fijn bij mijn vrouw in haar armen op de tafel tussen de wiew.

wiewLiefde

Ik foel me feilig, warm en heel veel liefde. Als ik aan jullie denk dat hoop ik dat jullie allemaal deze liefde kunnen voelen. Misschien helpt het als je zelf ook een beetje wiew hebt thuis. Voor de poese en katers die niet van wiew houden geef ik een heel lang zacht neusje.. dat je weet, Milamuis vind je lief. Mijn hoofd ging van vol mauwend naar zacht wiewend doordat ik hulp heb gevraagd aan mijn vrouw. Ik wist het even niet meer en nu weer wel.
Het is fijn om emoozies te delen want zo kun je elkaar helpen. En de wiew, die maakte me helemaal zacht van binnen waardoor ik kon foelen van: ‘ja, zo is het goed. Er was emoozie en nu weer liefde’. Lieve allemaal ik wens jullie een mooie dag met mooie dingen, ik tetter mee voor freede en geef ekstra zachte kopjes…tot de volgende keer.

8 thoughts on “Mila is even aan de wiew

 1. Dag tante Mila.
  Wat leg u lekker daaroo.We sien dat uwes sacht ben en heelemaal aan ut nieuwe gewoon nu al gewent bent.Oom Kever had daar heel feel mooi een schrijf ofer gemaak.
  De Hoedjessjoow was eg geweldig je!
  Wij deeje foor ut eers mee.So spannent!!
  Scullery girl had al geseg dat ut heel spesjaal sou sijn.Met se lach en se traan.
  We wasse so furrdrietig dat Oops Floris naar de Regenboog brug was gegaan…..en scullery girl had natte ooge toen se de footoos sag fan onse 3 foor ons katjes die hier gewoont heppe, ook bij andere en natuurlijk ook bij die fan Oopa Floris.
  Maar toen se onse footoo sag met onse heele famielje was se weer aan ut lache!
  En knuffels sijn sofeel fijn!.
  Dat finde wij ook.En kusjes ook.Maar nog nie oferal hoor.We sijn stoere jonges.Maar heel stiekum in de nacht gaan we ekstra knuffels haale bij scullery girl En die sijn dan heeeeel prifee en super duper geweldig,dan finde we et eggies waar nog feel fijner(nie ferder fertelle tante Mila!)
  Wiewen is ook sofeel fijn om te doen.En u lig in een bet fan wiew kussentjes!Dat moet wel heerlijk ligge sijn!.
  So’n rooze lig bij ons in de lantaarn.Daarin legge de fa-vo-rie-te speeledingen fan Sparkle ,Fynn en Muzette.
  Daar magge wij niet mee speelde en we kunnen er ook nie bij.
  Maar dat geef niet.We heppe heel feel speeledingen fan onse self.
  Gekreege fan al onse friende en friendinne toen we hier kwaame woone.Sofeel lief was dat.
  Tante Mila,dank uwes foor uwes mooie letters.
  Kopjes fan Rannoch en Aiydan.

  1. Hoi lieve knullen, wat doen jullie het toch goed bij scullary girl! Ik weet zeker dat Sparkle, Muzette en Fynn van boven meekijken. Wat las ik laatst, had een van jullie zomaar de spaghetti op?? Jullie zijn erg ondeugend!! Zachte lieve neusjes mooie jongens!

 2. Lieve Milaameisje,

  hier is jou Mammavoeles en zij foel jou hartje. Zij foel jou emoozie weeges dat emoozie gewoon is. Het hoor bij onse leefe, het hoor bij onse hart. Jij heb zofeel biesonnere dinge gesien en al jou Sterrevriendjes en dan ga jou zachte hartje roepe van ze emoozie. Jij ben heel feel slim dattie dan naa jou vrouw gaa foor klesse en nu mag jij teege jou Mammavoeles ze leefeswerk kruipe. Dan doe wij Saame prrrrr prrrrr. Mammavoeles heb ook feel emoozie weeges Oopa Floris en zij moet bijkoome. Assie Saame doe aan bijkoome wor jou hartje zacht. Mammavoeles is heel feel blij met jou eigen mij lieve Milaameisje en doe jij foorsichtig zijn met jou wiew. Mij erfaring is dattie wauw van jou wiew wor en selluf heb ik ook mij oferdoos gehad. Toen was ik heel feel jong en onerfaare. Assie seeniejorpoes ben weet jij meer en daarom bennie alteit veilig teege mij eigen leefeswerk. Daarin woon mij hart, prrrrr prrrrr…..

  Jou Mammavoeles

  1. Mij lieve Mamavoelens, prrrrrr prrrrrrr zachtjes kruip ik tegen je leefeswerk aan. Mijn neusje ruik jou geur en foel dat ik feilig ben. Saamen kunnen we alles! Mij vrouw doet opletten met de wiew dat ik niet teveel pak. Een beetje kan best. doe je mee mij lieve mamavoelens.. prrr prrr

 3. Hoi Mila,

  Liefde is het mooiste wat er is toch, net als samen zijn vind ik.
  De hoedjesshow was prachtig mooi, heb er ook heel erg van genoten.
  Maar soms was het ook wel even verdrietig, en dat mag er ook zijn.
  Al onze vriendjes en vriendinnetjes en onze lieverds die over de regenboog zijn gegaan zitten in ons hart.
  Dat is liefde en dat gaat nooit meer weg, liefde blijft altijd bestaan waar je ook bent.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi lieve Tommy, wat ben je toch een slimme katermans. Jij hebt ook al erfaring op liefde en hoe emoozie gaat. Liefde blijf gelukkig altijd bestaan. Dat is het fijnst!

 4. Lieve Milamuis, wat ben je toch een lief, zacht, mooi, kleinen gefoelig muisje met een groot hart!!, ik ben zo trots dat jij mijn furkeering bent!, je denkt altijd aan iedereen en je bent ook nog keistoer want je eet zomaar een mossel op!, de Hoedjessjoow was fantasties mooi, en ook met heel veel gefoelens, gefoelens van liefde en van ferdriet, allemaal tegelijk, en dan snap ik heel goed dat je knuffels noodig hebt, gelukkig dat je je ferhaal aan je vrouw kon fertellen en dat zij je begreep, en wat fertel je mooi over de wiewzakjes, ik ben zelf bang voor ketnip, ik weet niet presies waarom, maar SAMEN met jau zau ik wel durfen wiewen denk ik, ik kan op de footoos zien dat je helemaal zacht van binnen bent, en als ik naar jau kijk foel ik me ook zacht van binnen, dat is liefde!, ik stuur je vrouw heeeeeeeeeeel veel zachte kopjes en ik find het helemaal top dat ze die zakjes maakt!, en jau geef ik zachte neusjes en ik lik over je hoofd, maar altijd foorsichtig hoor, dat je haaren netjes blijfen!, ik tetter natuurlijk mee voor vreede en ik stuur de famielie van Oopa heel veel troostkopjes, haal jij mijn vlinder en Jafita?, en komen jullie dan in mijn tuin?, ik heb kussentjes en deekentjes neergelegd, en ik ga snekkies pakken, tot zo!!, je Kevertje!!

  1. Mij liefe jonge, wat ben je toch een zorgsaame katermans! Je hebt zoveel liefe woordjes en dat je netjes mij facht laat en likjes doet. Dat is zo heel veel lief van jou! Nou ben ik helemaal super zacht van binnen!! Gaan we met ze allemaal snekken? ik heb wel trek in een soepje. Dan dan mag jij mijn saus hebben.xxxxxxx van je Milaamuisje

Reacties zijn welkom