Miauwen om middernacht

Er zijn van die momenten dat ik keihard en doordringend miauw. Dan wil ik gehoord worden.  En ’s nachts klinkt het miauwen harder dan overdag. Waarom ik dat doe?

Aandacht, dat zei ik al. Maar die aandacht heb ik ergens voor nodig. Dat is met alle katten zo die ’s nachts miauwen.

Ik weet dat je als kat ook wazig kunt worden. Dat je de dingen niet meer zo goed weet of herkent. Dan ga je vanzelf miauwen. Je wilt dan aandacht en hulp, dat iemand je gerust stelt. Het is dan fijn, als er in huis wat aanpassingen komen. Van die kleine nachtlampjes bijvoorbeeld dat je altijd goed kunt zien waar je bent en licht stelt ook gerust. En overdag heb je wat meer rust nodig en een vaste plek waar je je altijd veilig voelt. Het is wel goed om even naar de dierenarts te gaan want misschien is er iets aan de hand.

Zelf miauw ik vanwege twee belangrijke zaken. De eerste is dat ik de bak goed gebruikt heb en daar graag een nabespreking van wil, of op z’n minst aaien met een compliment. Overdag spreekt dat vanzelf. ’s Nachts wat minder.  De tweede reden is dat ik graag op bed wil maar het opeens niet meer durf. Dan miauw ik. Mijn vrouw wordt wakker, aait me en zegt wat en dan is alles weer in orde. Ik spring op bed en het miauwen is over.

Maar dat ben ik.

Het is belangrijk dat u weet dat wanneer katten ’s nachts miauwen er altijd een goede reden voor is. En die moet u zien te ontdekken, dan kunt u er wat aan doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *