Interview met kattencafé Poeslief

In Groningen zeggen ze niet veel. Dat is ook zo met poezevrouwtjes. Ik stuurde Karin en Laura (foto) van kattencafé Poeslief mijn vragen en ik kreeg een paar zinnen terug. En toch is het interessant. Ik volg ze op Facebook.

U moet wel weten, dat het in Groningen nou heel spannend is. Ze hebben er namelijk twee kattencafé’s. Mispoes zit binnenkort aan de Nieuweweg 14. En dan heb je Op z’n kop aan de Oude Ebbingestraat 57. In Groningen ligt de werkloosheid van katten laag.

Mijn eerste vraag ging natuurlijk over het tweede café.

Zijn er dan zoveel poezenmensen in Groningen?
Uit de vele reacties die wij krijgen blijkt dat er heel veel poezenmensen in Groningen wonen. Wij denken dat Groningen wel een tweede kattencafé kan gebruiken.

Poeslief heeft ook een eigen site: klik hier.  Daar las ik dat er tien katten gaan werken.Wie zijn dat en hoe kies je ze uit?
Er komen tien katten te wonen. We hebben samen met Wendie van Kattenopvang Bastet al zeven katten gevonden. Het is belangrijk dat de katten graag met andere katten zijn, maar ook met mensen. En ze vinden het fijn om binnen te zijn.

Op Facebook kwam ik al een paar katten tegen:

En ook een paar wat seniorachtigen daar stond geen naam bij:

 

 

 

 

 

Het lijken me hele bijzondere katten! Gaan julle van elke kat de verjaardag vieren?
Elke zaterdag is ‘caturday’! We weten helaas niet van alle katten wanneer zij geboren zijn.

Nou dat kun je een kat een eigen verjaardag geven, die kreeg ik ook toen ik bij mijn vrouw ging wonen. Zijn jullie ook echte poezevrouwtjes en hoe is dat gekomen?

Jazeker. Vroeger hadden we, bij onze ouders, al katten in huis en nu hebben we ook elk 1 als huisgenoot. We vinden zo leuk, dat we ook beide een ‘cattoo’ hebben (katten-tattoo).

Tot slot een persoonlijke vraag. Hebben jullie thuis eigen katten en hoe vinden die dat dat jullie naar andere katten ruiken?

In ons kattencafe wonen nu nog geen katten, want we zijn nog niet geopend. Maar als we van de kattenopvang komen, wordt er flink aan ons gesnuffeld door onze katten.

Dit was het. Dankjullie wel voor het interview!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *