Lucky over hoe het in zijn tuin is

tuin
Hoi allemaal, hier is Lucky weer. Afgelopen zaterdag was mijn mamapoes Molly jarig en ze is 11 jaar geworden. Gisteren hield ze een Tea Party met alle kattenvriendjes. Ze heeft veel felicitaties gekregen en wil daar iedereen voor bedanken want ze is er erg blij mee. En het feestje was ook leuk met veel snekkies, lekker drinken, catnip, speelgoed en muziek. En we mochten ook nog allemaal rondrennen in de tuin.

Tuin

Deze keer wil ik iets vertellen over plekjes in de tuin waar ik graag lig. Ik heb verschillende plekken waar ik het allerliefste ga zitten. Vaak zit ik ergens bovenop zoals op het huis van de konijntjes of op de tafel zodat ik veel kan zien. De konijntjes hebben nu een huis met een schuin dak maar dat is geen probleem. Daar kan ik ook op zitten en ik glijd er niet eens af. Dropje gebruikt het dak van het huis om op de schutting te springen maar dat doe ik niet. Mijn mensen hebben twee tafels in de tuin als het mooi weer is dus dan kan ik ook altijd op een van de twee liggen. Dat doe ik graag want vanaf de tafel kun je niet alleen veel zien, je ligt er ook nog eens niet zo koud als op de stoep.

tuinBuiten

Nu het mooier en warmer weer is, kom ik ook meer buiten en dan lig ik daar vaak. De tafel is precies zo groot dat ik er als een bolletje op kan gaan liggen maar me ook helemaal lang kan maken en er lekker op kan slapen als ik dat wil. Omdat de tafel groot genoeg is voor mij, val ik er ook niet af. Met warme dagen staan er ook altijd stoelen, waaronder een fijne ligstoel die ik dan ook echt gebruik waarvoor deze bedoeld is. Mijn ervaring is dat je prima op zo’n stoel kunt slapen en doezelen en vooral als ze er een zachte handdoek op gelegd hebben. Ik ging daar al op liggen toen ik nog maar net hier woonde en nog een kitten was trouwens.
Daarnaast lig ik ook graag op een stapel stenen. Die liggen er nu nog wel maar daar gaan ze binnenkort iets mee doen. Er komt een grote zak zand (altijd erg leuk is mijn ervaring want in zand kun je graven en plasjes doen). Als er veel zand is, hebben we een extra grote kattenbak in de tuin. Daar is niks mis mee hoor. Als het zand er is, gaan mijn mensen de tuin een beetje anders maken. Het gras gaat weg en op de plek waar dat nu is komen plantjes. Dat is ook fijn want dan hebben we nog meer zand om in te graven. Ik doe dat graag en maak soms heus diepe kuilen. Mijn konijnenvriendjes helpen ook mee dan zodat ik niet alles alleen hoef te doen.
Op de plek waar nu nog zand is, komt met mooi weer het zwembad te staan. En nu moeten jullie weten, dat vind ik dus he-le-maal geweldig. Eerst hadden we een ander zwembad waar ze lucht in moesten doen voordat er water in paste. Ik kon toen op de rand liggen en zakte er een beetje in maar dat is reuze fijn liggen kan ik je zeggen. Daarna kwam er een ander zwembad, een beetje groter maar ook met randen waar je niet op kunt liggen. Dat vond ik wel een beetje jammer maar deze gaat niet zo snel stuk. Nu doen ze er, als ze het niet gebruiken, een zeil overheen en dat is superfijn want daar kan ik namelijk ook gewoon op liggen. Dan zak ik lekker een beetje door en er ligt een band onder het zeil waar ik kan precies in pas.

Mooi-weer-kater

Ik pas wel goed op dat ik niet in het water val, want een natte vacht vind ik niet zo fijn om eerlijk te zijn. Soms is er water op het zeil als er regen geweest is. Dan moet ik ook opletten dat ik daar niet in ga liggen maar het is wel lekker water om te drinken. Veel lekkerder dan uit de kraan eigenlijk maar dat vind ik van alle water dat buiten staat. En als er een keer een vliegje in zit, drink ik dat wel meteen ook mee op. Geen probleem.
Ik denk dat deze plekjes wel mijn favoriete stekjes in de tuin zijn. Omdat ik wel een mooi-weer-kater ben, kom ik alleen daar als het lekker warm is en de zon schijnt. O, ik ben nog tuineen ander belangrijk plekje vergeten waar ik graag zit. Dat is tussen de struiken. Dan kunnen ze mij niet goed zien en moeten ze me zoeken. Verstoppertje spelen doe ik graag en kan ik ook heel goed. Dan roepen ze mij en zien ze me niet, hihi. Er zijn best veel plekjes in onze tuin om je te verstoppen. En als ik dan toch met mijn kop in de struiken zit, kan ik meteen op zoek gaan naar kleine beestjes en vogeltjes bekijken. Ik mag ze niet pakken zeggen mijn mensen maar alleen er naar kijken vind ik ook al super spannend hoor! Dan ga ik tetteren en met mijn staart zwiepen.

Dikke knuffel van Lucky en ik hoop dat jullie ook zulke fijne plekjes hebben. Misschien ook buiten in een tuin (en ja, wij zijn echt verwende katten dat we die hebben) of op een balkon. Dat hebben wij dan weer niet maar dat lijkt me ook best prettig. Als ze er dan maar een stoel met een zacht kussen op zetten… en binnen heb ik trouwens ook mijn favoriete plekjes, waar helemaal niks mis mee is! Daar kan ik een andere keer ook nog over vertellen.

12 thoughts on “Lucky over hoe het in zijn tuin is

 1. Hoi Lucky,

  Je hebt echt joets veel fijne plekjes in de tuin, dat is super vet vind ik.
  Zelf kom ik nooit buiten, ook niet op het balkon maar in huis heb ik ook veel leuke en fijne plekjes voor mijzelf.
  Lig bijvoorbeeld graag in het radiatormandje, of in mijn mand op het bed, of ik ga gewoon midden op het bed liggen van de baas.
  Soms ga ik onder bed liggen, daar kan ik helemaal wegkruipen en dan zien ze me niet.

  Als de zon er is dan lig ik graag in de vensterbank, want dan wordt ik lekker warm en loom.
  Dat vind ik lekker, en dan soes ik weg en droom over van alles en nog wat.

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi lieve Tommy, ik lig ook graag binnen hoor want daar kan ik super fijn slapen in een mandje of op de krabpaal. Zeker als mijn mensen binnen zijn, ga ik daar ook vaak liggen want samen is het gezelligste. Ik kom niet zo vaak op de slaapkamer maar pas er ook niet onder het bed…dat lukt niet want het is maar een smal randje om onder te kruipen. Ik denk eigenlijk dat Dropje niet eens past en die is toch een stuk slanker dan ik hoor. In de zon liggen is heerlijk he? Dat kun je binnen ook prima doen, niks mis mee. Ik droom ook graag over muisjes., vogeltjes en lekker eten en zo…knuffels van Lucky voor jou en je mensen!

 2. Hajooooooo oom wukkie.

  Ikke slaap gwaag in me laage stjantstoel oppe me ballekon. Die slaap erg heerlijk. Hihihi. Die was fan ooma katrien segge se. Nau… ikke ben er bwij mee hoor.
  Ikke sit gwaag onner de plantetooren. Daar kanne je heel goet furrstoppe en glure sonner dat iemant anners je siet. Aween sien me mense me dan weer wel. Raar he?
  Pootjes 🐾🐾

  1. Ha die Dorus, zo’n stoel als jij hebt lijkt me ook prettig hoor. Is dat de ploemenstoel die nog van Katrientje geweest is? op zulke stoelen kun je prima slapen he? Hier mag de ligstoel nu ook weer van zolder nu het mooi weer is. Dan kan ik die inpikken voordat mij mensen erop zitten…hihi….ja, jezelf goed kunnen verstoppen is wel belangrijk, Dat doe ik ook wel eens., Ik vind visite bijvoorbeeld niet zo fijn of als er iemand komt om iets te maken of zo in huis..dan verstop ik me ook maar daarna toch maar eens te komen kijken wat er allemaal gebeurt. Soms zien mijn mensen me nog als ik onder de plaid zit..ik snap niet zo goed hoe dat kan. Wel weet ik dat mijn staartje dan soms kouder is dan mijn buik of rug…zou het daar wat mee te maken hebben dat ze me dan toch kunnen zien denk je? Knuffel van Lucky

 3. Heee lieve vriend Lucky, wat sta je mooi op de footoos, en op de bovenste footoo zie ik ook mevrouw Molly!, wil je haar nog heeeeeel veel feeliesietetters geven van mij?, fijn dat jullie een leuk feest hadden, een Tea Party klinkt echt sjiek!, wat kan jij toch goed springen, dat je zo bovenop het huis van de konijntjes en op de taafels springt, dat zau ik nooit durven, ik spring eigenlijk nooit ergens bovenop, alleen op stoelen maar dat is niet echt springen, en ik vind het echt heel erg dapper dat je zo bovenop dat zwembad ligt!, o dat lijkt me echt grieselig, want je zakt een beetje weg en misschien kan je het water wel horen, nee dat zau ik echt niet durven, in de struiken liggen durf ik wel!, ik lig altijd graag onder de hortens-iaas, zo heten die planten en ze zijn groot en met veel blaaderen, dan lig ik daar lekker in de schaaduuw, spannend is het om naar beestjes te kijken hè?, ik doe dat ook, soms klim ik op een stoel om de vogels beter te kunnen zien, ik vind het zo knap dat ze kunnen fliegen, daar snap ik niks van!, lieve Lucky ik stuur jau en je hele famielie heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en omdat je mamapoes jaarig was heb ik voor jullie allemaal SAMEN een slagroomtaart gemaakt!!!

  1. Hoi Kever, fijn het dat Molly ook nog op de foto staat. Blij dat je ze mooi vindt hoor. Ik klim en spring graag, dat doe ik buiten maar binnen ook gewoon hoor. Het kan mij niet hoog genoeg zijn om eerlijk te zijn. Molly doet dat niet maar Dropje wel maar die lijkt soms wel van elastiek te zijn, zover als die springen kan. Ik lig graag op het zwembad maar ja, eigenlijk lig ik graag op alles als het er over gaat. Dat er water onder zit vind ik niet zo erg maar ik pas toch wel goed op dat ik er niet in val want een nat pak halen vind ik dan weer niet zo heel leuk.

   ik lig ook vaak onder of in de struiken, zo eentje als jij noemt hebben we ook maar die heeft nu nog niet zo’n mooie blaadjes. Dat komt altijd pas later in het jaar zegt mijn vrouw dus ik wacht nog maar af. We hebben wel een Prunus dat is ook een struik. De onze lijkt nu meer op een boompje en heeft best een dikke stam die we mooi als krabpaal gebruiken kunnen. Ik kijk graag naar de vogels…soms tetter ik dan ook heel hard naar ze. Dat is leuk. Ik hoop dat er nog mezen vogels in het huisje komen wonen maar zie ze al even niet meer. Maar dat kan nog best zolang het mooi weer is. En dat ze kunnen vliegen..soms wou ik dat ik dat ook kon. Ik kan wel, als ik heel hard ren van de grond over de bank vliegen maar dat is maar een kort stukje natuurlijk.

   En ja, ik schrik altijd nogal als er wat valt of als er een hard geluid is. Die muis waar ik over vertelde aan jou…nou dat was echt niet zo leuk maar hij kwam gelukkig niet op mij terecht maar gewoon op de grond.,

   o jammie, slagroomtaart! Slagroom is super lekker, dank je wel voor de taart die we samen op gaan smikkelen! Heel veel knuffels terug voor jullie allemaal!

 4. Haai Luckyboy,

  keivet kerel.
  Loes hoor jij dat?
  Deze meneer heeft een….
  Uhm…
  Sjips hoe heet dat nou?
  Iets buiten geloof ik.
  Loes hellep nou eens even.
  Wat zeg je?
  Een zwembad
  Ken ik die ook?
  Wat zeg je, is dat met water??
  Daar moet ik niks van hebben.
  Echt nie.
  Ludwieg heb je nog iets anders in de aanbieding?
  Wat zeg je Loes?
  Stenen?
  Hee die is gek!
  Zijn er geen poezedames?
  Ludo ik wil poezedames!
  Wat zeg je Loes?
  Twee!

  Ik kom eraan!

  Keivet Oopa

  1. ha die Oopa, nee een zwembad heeft veel water dus als u daar niet zo van houdt, is dat idd geen goed plan. Maar u mag best bij ons in de tuin lekker in de zon of op een zachte stoel met handdoek erop komen liggen hoor. Nemen we er meteen een boel sneks en wat lekkers om te drinken bij. En dames zijn hier inderdaad wel twee, dat zijn Molly en Dropje. Kom maar snel naar hier zodat u gezellig bij de dames kunt zijn. Loes en Zusje mogen natuurlijk ook meekomen. Ik zet de snekkies vast klaar!

 5. Hoi Lucky,
  Dat is fijn hé om met dit mooie weer in de tuin rond te hangen.
  Wij liggen ook overal, op de stoelen met een dekentje onder ons, op het kippenhok waar een grote parasol boven staat, op de tuintafel, tussen de planten op de koele aarde.
  Wij hebben sinds kort 2 grote bakken met water in de tuin en daar zitten plantjes in.
  En inderdaad dat water is lekkerder dan uit de kraan.
  Wat gaaf zeg dat jullie een nieuw stuk met plantjes krijgen.
  We sturen Pippie en Dotje wel langs om mee te helpen met graven…….dat kunnen ze ook heel goed!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Hoi lieve allemaal, fijn is het als je in de tuin kunt met mooi weer he? Ben blij dat jullie ook op veel verschillende plekjes kunnen liggen en ook op stoelen waarop je zacht ligt want dat is altijd wel erg fijn. Grote bakken met water en plantjes? Dat lijkt me heerlijk om uit te drinken, Zitten er soms ook vissies in? Dan smaakt het water misschien daar wel naar. Geen wonder dat het dan super lekker is. Pippie en Dotje zijn meer dan welkom om mee te graven hoor, stuur ze maar deze kant op zodat ze samen met de konijntjes alvast kunnen beginnen. Knuffel voor jullie allemaal!

 6. Wow, Lucky,

  jullie hebben een waterbed.
  Dat lijkt me zo cool.

  Gefelicistaart nog met jouw mooie mama. Ze is net zo jong als mijn lieve tante Cato. Wij hadden ook feest. Voor m’n grote broer. Foppe mocht net als jij pas zeven vliegen wegblazen van de enorme muizentaart. Dat was in plaats van kaarsjes, want vuur is een beetje gevaarlijk.
  Waar jij een eigen zwembad hebt, zwemmen wij hier tussen de muizen.
  Kom jij een keertje bij ons zwemmen?
  Dat zou ik tof vinden.

  Ik ga gauw kijken welke leuke plekjes wij in de tuin hebben. Die ben ik nog aan het ontdekken.

  Veel meows van Japie

  1. Hoi vriendje Japie, ik heb gezien dat jij vandaag op de interview pagina staat dus dat ga ik straks zeker lezen. Ben benieuwd naar jouw verhaal. Ja, zo’n waterbed is best wel cool, soms ook letterlijk, misschien kan je vrouw er ook eentje voor jullie kopen? Het hoeft niet heel groot te zijn hoor, een klein is ook al fijn. Wat geweldig dat Foppen een muizentaart met extra vliegen had. Dat lijkt me ook wel wat. Ik wil wel graag een keertje tussen de muizen komen zwemmen of rennen hoor. Ik kan ze nog niet zo heel goed vangen want hier zitten er niet heel veel.

   Aha, leuke plekjes in de tuin ontdekken raad ik je zeker aan. Dat is altijd spannend om te doen en wie weet wat je nog allemaal ontdekt. De tuin is een avontuur op zich dus goed speuren en beestjes kijken zou ik zeggen. Knuffels van Lucky voor jullie allemaal

Reacties zijn welkom