Dorus met zijn innevjoew met neefie Jaapiejoo

neefie Hajoooooooo iedeween.  Hier is hij weer, uwes poinkiepoinkiepoinkiesiemeesrieporrerkater die 1 jaar auwer is dan 2 weeke geweede hihihihi. Egwaar hoor!! Ikke ben een heel jaar auwer opmijeens. En dat in 1 dag tijt. Raar he? Ikke hep egwaar een topfurrjaardag hat. En ikke hep sulke mooi katdoos gehat!! En heel feel snekkies. Frauw sei dat as ik weer oofer de seefe kiewo ben het iedeweens sjult is hihihihi. Ikke hau gewoon fan snekkies.
Deese week heppik neefie Jaapiejoo innefjoewt. Hij woont bij de BBB familie bij oom Foppie en tante Cato. Hun hat ik al innefjoewt. En nau was hut sijn beurt. Jaapiejoo is de spis in me pootbaltiem. En bes een goeist.
Feel pwesier met leese.

Hoe auwt ben je?  

Op 10 juni word ik 1 jaar.
Althans, dat denkt witjas. Ik had geen paspoort bij me toen ik daar heen moest. Toen heeft witjas een nieuwe voor me gemaakt. En daar staat in dat mijn geboortedatum 10 juni 2021 is. Hoe kan die dat nou weten? Witjas was er helemaal niet bij toen ik werd geboren.  (mij mensen ware er ook niet bij toen ik geboort was. En tog segge se datte ik dwie mei jaarug ben!! Raar he?)

Waar benne geboor?
Daar weet ik h e l e m a a l niks meer van. Ik denk dat ik die periode heb verdrongen. De eerste herinneringen komen uit de tijd dat ik als verweesd kitten in de tuin woonde bij de BBB-familie. Toen ik bij hen asiel aanvroeg, was ik een week of 14 oud. Sindsdien is mijn leven een groot feest.

Wat foor merk dier ben jij?
Door mijn aderen stroomt bloed van een huis-, tuin- en keukenkat en een Meen Koen.
Witjas noemde mij de lelijkste Meen Koen die hij ooit gezien had. Ik ben nog steeds in therapie om van mijn minderwaarheidscomplex af te komen. (naufanjeja!!! Nu ben ikke boos!! Je ben een pwachtkaater)

Jij ben gefonde in het eegelhuisie. Prikte het daar?
neefVlijmscherp zijn die beesten. Maar het waren ook mijn vrienden. Wekenlang mocht ik met ze mee eten. In de tuin van BBB werden iedere avond kattenbrokken geserveerd voor de egels. Ze lieten er altijd een paar voor mij liggen.
Op een nacht was het takkeweer. Storm en regen. De egels waren nog op pad. Toen heb ik hun huis gekraakt. Ik moest wat om een beetje warm te worden. Sindsdien zijn we geen vrienden meer.

Jij hat kwiebeltjes in je longen. Furrtel daar eens oofer?
Dat komt door die prikbeesten. Ik voelde me een met hen. Als er geen kattenbrokken waren, aten de egels slakken. Ik deed hun na. Wist ik veel dat je die als kat beter niet kunt eten. Ze zijn trouwens niet te vreten die beesten. Onwijs taai. En je wordt er hartstikke ziek van. Want er zitten ieniemienie beestjes in die in je longen gaan wonen. Mam, man, ik had een hoest waar een zeehond jaloers op was. Honderdduizend pillen moest ik eten om van dat gespuis af te komen. Nu zijn alle wormen katzijdank foetsie, verdwenen, weg. (oooooh gewukkig)

Jij peelt sins kort in me pootbaltiem. Als spis.
Waarom sgold je de keeper fan het annere tiem uit foor stomme kangeroe?
Heb je gezien hoe die naar de bal sprong? Miauw nou zelf, dat zag er toch niet uit! En hij miste hem nog ook. Doelpunt voor ons!

Jij hat een dieltje met woef Khumba afgesloote. Wat sorgte er foor dat awwes misliep? Wie hielt sig niet aan de afspraak?
Hadden we een afspraak dan? Khumba en ik hebben geen geheimen. Wij spelen altijd open kaart. Dat het misliep, kwam omdat de scheidsrechter een vuiltje in zijn oog had.

Waarom tekkelde jij mij kweine Valentino toen hij met zijn bwoekie oofer sijn kop liep?
Zo klein is Valentino anders niet. Hij is ouder dan ik!
Maar eh, hij zag helemaal niks omdat dat broekie over zijn ogen was gekomen en rende recht op de tribune af. Ik moest em wel tekkelen, anders had ie nu nog een bult op zijn krullenkop.(maar nau hat ie een bult op se kop omdat jij hem daarfoor tekkelte!!)

Hep jij ook een kwultang noodig as je je haare kam of doe jij pappiejotjes in?
Oh, krullen, dat lijkt me wel wat. Zouden de meisjes me dan nog leuker vinden? (Egggg wel)

Is jou frauw lief?
Dat moet haast wel. Want niemand wilde mij hebben. Maar ik mocht wel bij haar wonen. Ook toen ik alleen maar kon grommen en sissen en krabbelen en vol zat met kriebelbeestje in en op mijn magere lijf. Zelfs toen ik overal poep in huis had gestempeld (ik kon er toch ook niks aan doen dat ik spuitpoep kreeg van al die stomme kriebelbeestjes) hield ze van me. Dan moet ze wel lief zijn, toch?! (dat wel ja!!)

Sgaam je je wel eens foor haar?
Wil je het echt weten? Ik schaam me nog als ik er aan terug doen. Op een avond riep ze buiten keihard mijn naam. JAAPIE! Komen er twee buurmannen aangerend. Blijken die Jaap te heten. Katzijdank is er maar één echte Japie èn dat ben ik. (oooooh ikke sau door de gwont sakke fan sjaamte)

Wat is hut eerse wat je doet asse wakker wor?
Me heerlijk languit uitrekken, dan mijn mens bijten. (cool!!! Ikke bijt me frauw in haar arm)

Mamsie

En dan nu me mamsiewamsie met haar weereltbewoempte kollum
Mamsie wil hut (w)(fr)eete:
Lieve Japie dank jou wel dattie jou antwoord heb gegeef op onse fraage van mij Doorie ze innefjoew. Maar jij weet sonner fraage van Mamsie is onse innefjoew nie kompleet en Oopa heb nog ze ferrassing
Hier kom mij fraage Japie.

Wat vin jij lekker van jou eete? Hebbie faafooriet? Eet jij ook sneks en welke vin jij lekker? Houw jij ook van blikke foer van goermet of hebbie liefer blikke van meneer Appie Hein?
Dat zijn wel heel veel vragen in 1 vraag. Eerlijk gemiauwd vind ik alles lekker. Hoe meer hoe beter. Het liefst eet ik de hele dag (en nacht) door. Maar mijn mens is een beetje streng. Hier thuis zijn we solidair met m’n grote broer en eten we allemaal hetzelfde dieetvoer. Behalve ons mens, die eet andere dingen. (das nie eerwuk!!!!)

Jij ben nog jong van jou leeftijd maar hoe groot is jou buik? Hoe groot ga jou buik worre? Doe jij er iets foor bijfoorbeeld bij jou broer Foppe ze brokke stiekum opeete?
Mijn buik is prachtig al meow ik het zelf. Mooi vol. En ik ga er alles aan doen om die buik nog voller te laten worden. Witjas zegt dat de weegschaal veel te veel cijfers aangeeft. Ik heb lak aan die stomme getalletjes. Ik eet wanneer ik wil en hoeveel ik wil. Alles om een goedgevulde sixpack te krijgen.

Eet jij offie Japie ben of eet jij offie Koen ben? Assie Koen ben kan jij meer eete? Hebbie speesiejaale Koenfoer? Doe jij muise fange of langpootfliege?
Ik eet als Japie, een halfbakken Koen. Heel veel brokken die ik razendsnel uit puzzels hengel. Vlees uit een zakkie. Ik krijg als laatste en ben als eerste klaar. Daarna ren ik door naar de bakkies van Foppe en Cato. Ik ben de rotste niet en was voor ze af. Zodra de snackjes worden uitgedeeld ben ik er als de kippen bij. Muizen staan hoog op mijn verlanglijstje. Het lijkt er op dat m’n grote broer de populatie vorig jaar volledig heeft uitgeroeid. Dat is wel balen.

Oopa

Oopa… nu mag uwes hihihihi
Oopa’s eindje:

Haai kereltje hier is Oopa Floris, ken jij mij…?
Samen koo koenen?
Whaaaa haaaaa

Natuurlijk ken ik u, Oopa Floris! Ik ben dol op uw avonturen. Als we samen gaan koo koenen, wilt u dan nog meer sterke furhalen ophangen?

Dit was onse innefjoew, dank jou wel naames mij Doorie, Oopa Floris en mij eigen Loesje Huispoes.

Het was een grote eer om voor dit interview gevraagd te worden. Wil je nog meer over mij weten vraag het gerust via mijn eigen beestboekpagina.
Mede namens mijn grote broer Foppe, m’n tante Cato, huisvriend CW, mijn vrienden met lange oren Nola & Magnum en de stekeltjes Bo & Pien de hartelijke groet van de enige echte Japie, de beste spits van het pootbalteam. Samen met Pixie van de Bende van Zes. Wat een toppertje is dat.

Kwaar of niet

En toen dagge we datte we kwaar waare. Maar mamsie en ik waare boos. Heel boos op watte die diertjesdokker sei. En ook op annere mense die Jaapiejoo niet mooi fonne toen hij pas gefonde was. Ommedat hij er fies uitsag. De eenige die dat wel sag hep neefie Japie ook geadopteer. Mefrauw BBB. Sei keek wel door de fiesheit heen. Hulde foor mefrauw BBB.
Mamsie en Oopa sei-je hut follegenne:
Mamsie ga nu tog ies zegge. Lieve Jaapie jij ben zo een bjoetie van ze Koen. Wie seg zoies? Mamsie schrik erfan. Van mij hart zeg mamsie jij ben een mooie jonge en jij ga zoveel poesehartjes feroofer.
neefOopa Floris krijs: keiknap kereltje!
Sjo… wei hep gesegt!! En ik weet niet of uwes deese sin kent? Bjoetie is oonlie skindiep. Egge sjoonheit sit fan binne. En ook bij swarrete katte!! Want ook hun finne mense minner mooi. En dat terreweil wij juis de mooise glans op onse fagt heppe!!

We sijn er nu eggiewaar op het eint fan me innefjoew. Res mij uwes een kwiptiese omnesgrijfing te geefe foor de follegenne keer.
Hij sit/rent/staat/loopt faak op de heide hihihihi.
Dit was het foor deese keer.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor mij MammaLoes
Toedeledokie
Dorus

21 thoughts on “Dorus met zijn innevjoew met neefie Jaapiejoo

 1. Hoi Dorus,

  Wederom een super prachtig mooi intervjeuw, en ik ben blij dat ik Japie nu nog veel beter ken dan voorheen.
  Wat gemeen dat mensen hem niet wilde zeg dat is zo zielig, gelukkig dat mevrouw van de BBB Japie wel wilde opnemen in haar huis.
  En jullie hebben heel erg gelijk……………mooi zijn zit van binnen en niet aan de buitenkant, iedereen is mooi en knap.
  En ook jij bent een mooie knappe siamesezwartekatermans van alweer 3 jaar.

  Pootje van Tommy!

  1. Hajooooooooo oom tommy.

   Gemeen he fan die dieredokker 😾😾
   En gewukkig sut jaapiejoo nu bij mefrauw bbb en hij hep ut daar heel goet.
   Raar he dat ik in 1 dag 1 jaar auwer wert hihihihi.
   Pootjes 🐾🐾

   1. Hoi Dorus,

    Het is een gemene dokter, zo iets zeg je gewoon niet.
    En ben net als jij enorm blij dat Japie nu bij mevrouw BBB woont, een betere plek kan hij niet hebben toch!

    Pootje van Tommy!

 2. Wat een leuk Inter van de Vieuws Durus, Loesje en Opa Floris over Japie.
  Nou Japie heeft echt een gouden mandje gekregen dat vind ik heel fijn.
  Ik zelf heb zo stekel diertje nooit gezien hier in mijn tuin.

  Je boft hoor je vrouwke en de poezen vriendjes bij jou in huis

  Kopje van Ollie

  1. Hajoooooo oom ollie.

   Ik hep ook nog nooit sowies gesien. Ikke sau bang sijn denk ik want japie sei datte se pwikkelte. Brrrrrrrr lijkt me auwie doen 🙁
   Pootjes 🐾🐾

 3. Hallo Dorus, mamaloes en oopa Floris, hier is Gijsje. Wat een mooi vraaggesprek met Jaapie. Ik snapte er niks van dat Jaapie een halfbakken koen werd genoemd. Nu begrijp ik het. Ik vind Jaapie een hele mooie en lieve kater. Jaapie is de beste pootbalspits van de hele wereld!
  Dorus, zwarte katten zijn heel mooi. Vrouwtje had voor mij, ook een zwarte kat. Nikki heette ze. Ze was een hele mooie lieve poes.

  Ik heb bijna mijn eigen kamer weer. Vrouwtje is bijna klaar met het huis. Het nieuwe bed is wel een stuk kleiner maar het slaapt wel lekker.

  Ik lig nu bij vrouwtje mijn stukje te tikken.
  Tot de volgende keer Dorus.
  Kopjes en knuffels van Gijsje en vrouwtje.

  1. Hajoooooo tante gijsje.

   Oooooh fein dat uwes uwes kaamer weer bijna hep!! Oooooh hat uwes ook een zwarrete kat? We sijn eg heel mooi he? Hihihihi.
   Pootjes 🐾🐾

 4. Hoi Dorus
  Wat een gaaf innerfjieuw weer!!!!
  Gelukkig dat Japie gered is door mefrauw BBB.
  En echt waar die dokter heb geen ferstand 😾😾😾😾
  Frauw zegt dat kon die dokker wel zijn die we hadden toen onse Tica klein was.
  Niks was goed aan onze Tica 😾😾😾
  Frauw is toen echt heel erg boos geworden en haar beklag gedaan.
  Wij hebben haar nooit meer gesien!!!
  Maar lieve Japie jij bent een knapperd hoor en wij zijn blij dat het goed met jou gaat!!!

  En Dorus je kwiptiese omsjrijving is volgens ons Joth.

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽🐔🐔🐔😘

  1. Hajooooooo lekkere kippe en awwe ses.

   Ooooooooooh wat sijn er gemeene dokkers 😽😾😾
   Nau sijn eigewuk awwe dokkers gemeen, maar dat mooge se nie segge!!
   Oooooh ik seg nies 😾😾 sjippies, ikke maak me kwiptiese ommesgrijffing foortaan wel moeilijker hihihihi

 5. Mij beebie,

  wat hebbie weer jou mooie innefjoew gemaak met jou neefie Jaapie. En jij kan saame zofeel ofer jou pootbal miaaaauwe. Zie Mamsie het goed, hebbie jou niewe pootbal van Mamsie meegeneemt naar jou innefjoew 🙀 Hebbie die aan jou flarwt gepoot. Oooh mij beebie tog. Suinug zijn op jou spulletjes moet Mamsie jou nog leere…
  Maar Mamsie is tros op ze beebie want jij leer ons ies. Dat jou bjoetie binne in jou eigen zit. Dan mag jij tros zijn assie jou groote leefeswerk heb. Mamsie zeg iedereen is mooi, iedereen heb ze eigen leefeswerk.
  Jaapie jij ben zofeel mooi, jij hoef nooit nie onseeker te sijn. En jij hoef jou teeraapie niemeer te doen want Oopa roep heel feel hard: KEIKNAPPP!!
  En swart siemees is ook foor door ze ringetje te haale maar beeter is assie daar niemeer doorpas!
  Mamsie heb geseg!

  Koes koes van jou MammaLoesje

  1. Hajoooooooooo mamsie.

   Mahammmmmmmmmmm me bal is weer thuis hoor!!! En hij isse nog heewemaal heel!! Hihihi. We heppe aween ff gepootbalt toen ik er was.
   Mahammmmm fin uwes mij te maagur? Oooooh nau heppik teeraapie nodug 🙀🙀Ik weeg seefe kiewo hoor!!! Hihihihihi.
   Koeskoes mamsie 😽😽

 6. Lieve Dorus, Loesje en Oopa, wat hebben jullie weer een mooi interviejoe gemaakt . Ik heb er samen met Pasa van genoten, zo hebben we de lieve mooie Japie goed leren kennen. En we waren geschokt toen we lazen wat die dierenarts had gezegd over Japie, dat hij lelijk was. Geen mens of dier is lelijk, dat moet een dierenarts toch weten. Wij vinden Japie een hele mooie kater. Knuffels van Ina en Pasa.

 7. Heee lieve grote zwarte panter siejemees van DRIE jaren!!!, wat gaaf dat je je neef Japie hebt geintervjoewd!, hij is net als jij en ik een klein paardje zegt mijn vrouw, maar waarom ze dat zegt weet ik niet, we zijn toch alle drie katermannen?, gelukkig maar dat Japie bij de Blije Beestenboel terecht is gekomen, en dat hij bij mevrouw Mo en Cato en Foppe en CW en de nijnen en de egeltjes mocht komen wonen, ik werd er helemaal ferdrietig van dat Japie eerst slakken moest eten, bah dat lijkt me helemaal niet lekker, als je een egel bent misschien wel, maar als katerman lijken slakken mij echt heel fies, en lees ik nau echt dat de dierenarts zei dat Japie de lelijkste meen koen was die hij ooit had gezien?, nau ja!!!!, Japie is toefallig een prachtige jongenskater, of hij nau meen koen is of niet, en elk dier is perfekt zoals hij of zij is, bofendien gaat het om je hart, en niet om je haren!!!, echt waar ik heb nog nooit gelesen dat een dierenarts zoiets lelijks zegt, ik ben blij dat jij en je mamsie het nog een keer goed zeggen dat dat raar wad van die dokter, als kat ben je ALTIJD mooi!!!, lieve Door van drie jaren, ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn ook voor je mamsie en je Oopa, en de frietjes zitten al in het fet, en ik ben nau kaastoktokkrooketjes aan het maken, spesjaal voor jau!, eet smakelijk van je poomsie!

  1. Hajooooooooooo poomsie

   Ooooooh we sein tog geen hotsjikpaarde? 🙀🙀
   Mefrauw keverttttttttt… wanneer hau uwes nau eens op met stiekum meeleese!!! Deese bwogge sijn foor katte!! Hihihihihi.
   Heppuwes hut furrhaal fanne de katte fan mefrauw ceciel geleese poomsie? Het isse haar ook ooferkoom!!! 🙀🙀
   Hoe durfe se!!! Sniksnik.
   Sijn er ook bittewe balle poomsie?
   Poomsie… onner uwes stoel lig een beerehap!! Foor uwes. Wekker he? Pootjes🐾🐾

   1. Wat erg van Tica, en ze is zo een knappe poesendaame!, en natuurlijk zijn wij feen hotjsikpaarden!!, mijn vrouw zit zich nau in een hoekje te schaamen, dat ze weer stiekum meelas, en ik ga nau de bittere ballen in het fet doen, met mopstert toch?!, zooo heee en zo een beerehap is echt helemaal top!!, dankjewel!!!, je poomsie!!!

 8. Hoi Dorus,

  Leuk om over Japie te lezen in je interview. Wat slim van hem om asiel bij BBB aan te vragen. Dan zit je wel goed. We zien ook regelmatig zijn gekke streken voorbij komen en moeten dan erg lachen.
  Maar wat een rare witte jas zeg!! Die heeft vast zelf ergens last van, denk je ook niet. Alle katten zijn gewoon prachtig!!!

  Fijne avond, knuffeltjes Binti & Zooka

  1. PS: misschien was de witte jar zelf wel kaal en jaloers op de mooie haren van Japie, hihihi

 9. Hallo Ome Japiejooo en Mevr BBB. Hier Faalentino en ik ga eerst even heel boos sijn! Niet op uwes hoor maar op die dokter. Niemand maf ooit iets lelijks seggen over mijn fjiendjes en fjiendinnetjes en de mensen. Enne mijn Ome Japiejoo is mijn redder met pootballsse En die dokter u hoefsse niets te seggen maar wij gaan langs met het hele pootbalteam en willen eksuus noeppies koekjes garnaale en kippenpootjes eerder gaan we niet weg. We gaan in piesfull protest en luistersse se niet dan gaan we onsse tandjes laten sien en onze nagels. Koes van mij.

Reacties zijn welkom