Lucky ofer Dropje en het egeltje

egeltjeHoi lieve allemaal, de afgelopen dagen en eigenlijk al meer dan een week hebben we vooral veel aan Oopa Floris gedacht die een ster geworden is. Dat was heel verdrietig want ik dacht heus dat Oopa wel 100 jaar zou worden en dat hij nooit weg zou gaan. Gisteren toen ik in de tuin was en het nog donker was (ik mocht al vroeg buiten van mijn mensen) zag ik een heel heldere ster. Ik denk dat het Oopa was die naar ons allemaal keek. Ik heb naar hem gezwaaid en zal hem nooit vergeten.

Vriendjes hebben is super fijn want dan ben je samen. Dan hoef je niet eens per se iedere dag elkaar te zien maar je weet gewoon dat ze er zijn en vriendjes zijn er voor elkaar en steunen elkaar. Dat is het beste wat er is. Er komt een moment dat je vriendjes een ster worden maar dat hoort er ook bij. Net zo goed als dat je ook nieuwe vriendjes kunt krijgen waar je mee kunt spelen of kletsen. Ik heb dat deze week ook meegemaakt. Eerst, toen het nog erg warm was en ineens weer zomer, kwamen er nieuwe vriendjes in onze tuin.

egeltjeEgeltje

Dropje heeft ze als eerste ontdekt. Ze stak haar snuit in de struiken en ineens schoot ze terug. Mijn mensen vroegen zich af waarom en toen kwam er een baby egeltje uit de struiken tevoorschijn. Het egeltje liep zomaar ineens midden op de dag in onze tuin! Dat was bijzonder zeiden mijn mensen. Diezelfde avond nog werd het nog spannender want ineens waren er drie baby egeltjes! Mijn man heeft ze kattenbrokjes gegeven (eerst heeft hij ons ervan verzekerd dat er nog genoeg voor ons katten overbleven want kleine egeltjes eten nog niet zoveel natuurlijk) en die vinden ze toch lekker. Dat snap ik dan als katermans ook wel weer want ik vind ze zelf erg lekker dus slim zijn ze wel om die brokjes te eten.

Beestjes

Omdat er niet zoveel egeltjes zijn in het land vragen ze of je ze wilt helpen dus dat doen we. Eerder deze week was er al een harde woei in de tuin en toen vielen er blaadjes van de bomen en struiken. Dat was niet erg want als ze eenmaal op de grond liggen worden ze steeds bruiner en dat vinden egels fijn. Ik vind het ook bijzonder als de blaadjes allemaal een andere kleur krijgen, de kleuren van de herfst zijn altijd mooi en doen zo lekker warm en knus aan. Maar goed, egeltjes houden ervan om met hun spitse neusje door de bladeren te woelen op zoek naar beestjes. Die mogen ze van mij allemaal opeten hoor, ik houd niet zo van vliegjes, wormpjes en al dat soort kriebeltjes. Ik kijk wel graag naar de egels maar kom niet te dichtbij. Ik vind nieuwe vriendjes in de tuin wel gezellig en ze kunnen zo lekker ritselen als ze door de bladeren snuffelen en ze kunnen echt heel hard rennen trouwens ook.

Molly

Ze hebben nu alvast een huis gekregen voor als het slecht weer wordt en daar staat eten in. egeltjeAlleen heeft mijn man iets niet goed gedaan denk ik. Aan het huisje zit een soort slurf, dat is de ingang voor de egels. Alleen pas ik daar niet doorheen! Nou ja zeg, kan ik nog niet bij die brokjes komen en past er alleen een egel doorheen. Dat is voor de veiligheid zeggen mijn mensen maar ja, iets klopt er dan toch niet als je als kat niet bij de kattenbrokjes kunt komen? Ik heb al geprobeerd het huisje om te duwen en ben er bovenop gaan zitten maar dat helpt allemaal niet. Dus ik maar weer naar binnen voor brokjes. Daar staan er gelukkig altijd wel. Water drinken doe ik buiten want dat is lekker fris. En vooral een beetje vies maar zo vind ik het wel het lekkerste.
Molly heeft nu ook bedacht dat je goed op het egelhuis liggen kan. Daar lig je (nu ja, vandaag even niet want ineens is het herfst en hebben we veel meer regen) meestal in de zon en dat is goed toeven. Ik ga het zeker ook eens proberen want ik denk dat het een fijne plek is om te zonnen. Nu het zwembad weg is, kan ik daar niet meer op liggen maar een egelhuis is een prima tweede keus. Het hok van de konijntjes trouwens ook bedenk ik me nu.

Doos

Heb nog een vriendje meer gekregen deze week of liever: dat heb ik zelf gevonden. Mijn vrouw dacht slim te zijn en had een cadeautje voor iemand in een doos gedaan en die doos stond in de berging. Alleen had ze de doos niet zo goed dichtgedaan. Ik ben heel stilletjes in de berging geslopen en heb daar de doos helemaal zelf weten open te maken. En wat denk je dat erin zat? Een mooie zachte knuffel en die heb ik er zelf uitgehaald. Omdat ik er zoveel moeite voor gedaan had, mocht ik de knuffel houden en nu speel ik er mee en Molly ook. Mijn mensen kopen wel een andere zeggen ze als cadeautje. Zo heb ik er ineens nog een vriendje bij gekregen en dat is super leuk! Veel knuffels van Lucky en we sturen de vrouw van Oopa, Loes en Zusje extra troostkopjes.

6 thoughts on “Lucky ofer Dropje en het egeltje

 1. Hoi Lucky,

  Wat een lieve kleine vriendjes heb je erbij gekregen zeg, en wat lief van je dat ze ook van jou(jullie) brokjes mogen eten.
  Ben trots op je(jullie), echt!!
  Kan me voorstellen dat je schrok toen je ze voor het eerst zag, zo vaak zie je de egels niet.
  En hun stekeltjes voelen nu ook niet echt zacht aan hé, zorg maar goed voor ze nu ze nog zo klein zijn.
  En wat super leuk dat je een knuffel hebt gevonden in de doos, je hebt er nu een extra vriendje bij. Dat is supergezellig toch.
  Heb ook knuffelvriendjes en beer is mijn favoriete knuffel, vind hem echt superlief.

  Een fijne dag vandaag en geniet van je nieuwe vriendjes!

  Pootje van Tommy!

  1. Hoi Tommy, wat leuk dat jij een speciale beer hebt als knuffel! Dat lijkt me ook fijn. Ik heb nu een nieuw vriendje erbij en dat is altijd gezellig. De egeltjes zijn nog klein maar hebben wel echt prik stekeltjes hoor. Daar moet je je neus als katermans beter niet tegenaan houden want dat is niet zo fijn maar dat hoort nu eenmaal gewoon bij een egeltje. We vinden het niet zo erg om brokjes te delen want we hebben er genoeg heeft mijn man gezegd. Dat is ook zo want eerder deze week heeft hij een hele nieuwe en nog volle zak omgekieperd in onze voorraad emmer. Dan wil en mag ik altijd even meteen uit de grote emmer eten. Dat is namelijk extra speciaal en bovendien zijn dat superverse brokjes dus die zijn het lekkerste van allemaal! Knuffels van ons en speel maar fijn met je beer! Lucky en de rest

 2. Lieve Lucky,

  dank jou wel van jou mooie letters en dattie zofeel aan mij broer Oopa Floris denk. Hij was jou vriendje en hij krijs alteit dattie heel feel geLucky was. Oopa had ze eigen woorde en mij vrouw zeg dat zij heel feel blij is dat zij mij broer ze boek nog heb met ze woorde en spreuke. Nu spreek mij broer Sterretaal zeg mij vrouw maar selluf denk ik van nie. Mij broer heb ze eigen nog nooit nie erges ies van aan getrokke. Hij doe alteit ze eigen ding en hij maak oferal ze feesje van.

  Het is heel feel biesonner Lucky dattie egel heb in jou tuin. Dattie niewe tuinvriendjes heb. Somaar! Jij fraag jou eigen af hoe kom jou egelfaamielie in jou tuin? Maar zij heb Saame affesprooke, wij gaa op soek naa geLucky dan weet jij waar jij moet zijn. Mij vrouw fraag offie ook een Mamma egel heb of is Molly nu mamma? Selluf vin ik zoies heel feel mooi. Het is onse naatuur Lucky, jij heb er niks nie ofer te zegge. Natuur is ze zusje van Kliemaat en zij doe ze eigen ding. Net als jou egelfaamielie en van mij hart hoop ik dattie ons allemaal op jou hoogte houw van jou niewe faamielie in jou tuin.

  Zachte kopjes van mij eigen, Loesje

  1. Hoi lieve Loes, dat is wel even wennen nu Oopa Floris er niet meer is want anders stuurde hij altijd een reactie op de blog maar ik ben blij dat jij dat nu doet. Dat hoort denk ik ook nog een beetje bij het mantelzorgen toch? We missen Oopa heel erg en ik denk ook wel dat hij nu bij alle sterrenpoezen de boel een beetje op stelten zet en fijn zijn eigen ding doet. Dat is alleen maar goed natuurlijk maar het is moeilijk dat wij hem nu moeten missen met zijn mooie taal en uitspraken. We zwaaien veel naar de sterren als het donker is want daar is hij toch zeker ook bij!

   ja, die egeltjes in de tuin is wel speciaal. ineens zaten ze er. We dachten dat het er maar eentje was maar toen zagen we er ineens wel drie! De mama egel hebben we niet gezien nu maar die was er eerder dit jaar al denken we. Die was zeker een stuk groter dan die er nu zijn. Ze vinden onze kattenbrokjes wel erg lekker dus hopelijk groeien ze er van. We hebben ze nu al een paar dagen niet gezien maar hoop wel dat ze nog in de buurt zijn. Ze mogen bij ons altijd in de tuin brokjes komen eten, water drinken en slakjes en andere beestjes vangen. Die zijn er genoeg!

   Heel veel knuffels voor jullie allemaal en hopelijk vinden jullie een nieuw evenwicht nu Floris er niet meer is. Hij is er wel weer natuurlijk nu maar anders. Dat lijkt me best ingewikkeld. Knuffels en kopjes van Lucky en de rest

 3. Heeee lieve vriend Lucky, wat een fijne en gesellige en mooie letters heb je gemaakt, over Oopa Floris en SAMEN zijn, dat is heel belangrijk, als we SAMEN zijn kunnen we veel meer, en ik hoop dat de vrouw van Oopa, en Loes en Zusje ook foelen dat we SAMEN zijn, en dat Oopa altijd erbij blijft horen, ik find het mooi dat je Oopa hebt zien twinkelen, hij maakt er vast een feestje van, daar over de Brug!, en wat biesonder dat jullie kleine prikkers in de tuin hebben!, zooo heee dat lijkt me echt keispannend!, wat zitten ze op de footoo lekker te knabbelen van jullie brokjes, wat finden de konijntjes er van?, ik wil ook wel eegeltjes in mijn tuin, ik heb er nog nooit eentje gezien, had Dropje per ongeloos haar neus geprikt aan de eegeltjes?, en wat raar dat jij niet in dat huis past waar jullie brokjes staan!, je bent een slimme jongen dat je het gewoon hebt geprobeerd om te duwen, dat zau ik niet durfen maar Popje die hier froeger woonde zau dat zeker weten ook hebben gedaan zegt mijn vrouw, gelukkig dat jullie binnen nog brokjes hebben staan!, water is buiten het lekkerst, daar heb je helemaal gelijk in, er zit van alles in het water en dat smaakt zo lekker find ik, en ik geef je heeeeeeeel veel kompliementen dat je zelf NOG een vriendje hebt gefonden!, in een doos… vriendjes horen niet in een doos, dus gelukkig maar dat jij er bent!, lieve Lucky ik stuur jau en je famielie heeeeeeeeeeel veel lieve knuffels, en ik heb voor jau en Molly en Dropje partiemiks gestrooid, voor de konijntjes heb ik ECHTE wortels neergelegd, voor de prikkertjes heb ik een paar slakjes neergelegd en voor je mensen staan er skoons waar je heeeeeeeerlijke aprikoosensjem op kan doen, het is van je vriend Kever!!

  1. Hoi Kever vriend, ja SAMEN vind ik ook het fijnste van alles. Zo is vandaag mijn vrouw thuis en morgen mijn man dus dan zijn we ook samen. Ik moet een beetje niezen maar nu krijg ik extra veel snoep dus dat is wel prettig. Mijn vrouw zegt namelijk dat het niet uitmaakt wat ik nu eet, als ik maar wat eet. En buiten water drinken doe ik nog steeds..hoe viezer dat is hoe beter. Ben blij dat jij dat ook vindt.

   De egeltjes hebben wel prik stekels hoor, ik denk ook dat Dropje haar neusje er per ongeluk tegenaan gehouden heeft maar daarna heeft ze dat geen eens meer gedaan. Dat zal toch wel niet zo fijn gevoeld hebben denk ik. Maar voor de egeltjes is dat hun bescherming, dat hoort gewoon zo in de natuur. De konijntjes hebben de egeltjes denk ik nog niet gezien want die wonen aan de andere kant van de tuin. Maar ik denk dat ze ze vast ook leuk vinden want extra familie erbij is altijd goed natuurlijk. Ik vind het alleen echt raar dat het huis niet voor ons toegankelijk is. Dus gaan we er maar zoveel mogelijk bovenop liggen. Dat is ook oké want daar lig je in de zon. Omduwen lukte me echt niet dus als ik brokjes wil, ga ik naar binnen of ik ga bedelen bij mijn mensen. Dan krijg ik wel wat hoor. Met een scheef kopje en zielig miauwen kan ik altijd wel wat lospeuteren.

   Dank je wel voor alle lekkers, de konijntjes zijn erg blij met de echte wortels, die hebben ze zo opgegeten natuurlijk. Voor jouw mensen zal ik lekkere warme chocolademelk (met slagroom natuurlijk) klaarzetten, want ’s morgens is het al best koud dus dat is dat extra lekker. En voor jou en je kattenvriendjes zijn er lekkere kauwsticks, die hebben mijn mensen speciaal in Duitsland gehaald en die zijn super lekker!

   O ja, en een knuffelvriend hoort echt niet in een doosje he? Nu is hij eruit en mag hij bij ons in de kamer wonen!

   Knuffels van Lucky en de rest

Reacties zijn welkom