Kever heeft een mening over slim zijn

slim
Soms hoor je mensen zeggen dat je katten niks kan leren maar dat is helemaal niet waar!, katten zijn de allerslimste dieren die er zijn, dat weet ik zeker, wij zijn veel slimmer dan mensen, weet je wat erg is? mijn mensen plagen mij wel eens dat ik niet zo slim ben, en onhandig, nau ja!, alleen maar omdat ik geen balletjes of muizen kan vangen, of omdat ik in mijn slaap vaak van het bed afrol, en omdat ik tegen deuren oploop, of omdat ik niet snap dat ik de deur open kan duwen als die op een kier staat, en omdat ik mijn stomme voerpuusels niet snap, mijn vrouw zegt je rent meestal de verkeerde kant op als we een balletje gooien, nau en?, ik ren de kant op waar ik naartoe wil, daar heeft zo een balletje toch zeker niks mee te maken, PUNT uit.

slimVeel geleerd

Maar mijn mensen vinden ook dat ik al heel veel heb geleerd, ik heb bijvoorbeeld geleerd dat mijn mensen in de nacht willen slapen dus dat ik dan stil ben, ik tetter nog wel een klein beetje hoor maar alleen heel zachtjes, ik bijt helemaal nooit meer, goed hè?, ik krab mijn mensen nooit meer, ik weet hoe laat mijn mensen moeten opstaan en dan ga ik alvast tetteren om ze wakker te maken, als ik vind dat ze naar bed moeten gaan ga ik heel hard tetteren want regels zijn regels, als ik op de bak ben geweest kom ik dat meteen vertellen, ook wat ik daar gedaan heb, een plasje of nog meer, als ik gepoepst heb ga ik loeien zodat mijn mensen het meteen op kunnen ruimen, ik krab bijna alleen nog maar aan mijn eigen spulletjes, zooo heee nau zet ik even een PUNT

slimDe tuin in

Het is wel zo dat mijn mensen ook veel hebben geleerd, ze hebben nu door hoe ze me moeten aaien, dus niet onderaan mijn rug want daar hau ik niet van, ze weten wat ik lekker vind en wat niet (diejeetbrokken, of hele grote brokken, bah), ze hebben twee grote bakken zonder kap voor mij die altijd keurig schoon zijn want ik ben een nette katerman, ze hebben geleerd dat ik elke avond heel laat naar buiten de tuin in wil, en weer naar binnen en naar buiten en naar binnen en naar buiten en naar binnen en dat de deur de hele tijd open moet blijven, ook met die witte flokken nu, lekker frisjes zegt mijn vrouw, geeft niks vind ik, maar ik moet dus eerlijk zeggen dat ik mijn mensen tot in de PUNTjes heb kunnen treenen.

Famielie

Maar het belangrijkste dat mijn mensen en ik hebben geleerd is dat we met zijn drietjes een famielie zijn, dat we samen zijn, en Bolle zei het al: samen is het mooiste woord, en dat is helemaal waar, elke ochtend doen mijn vrouw en ik een spel, ik ga op mijn zij liggen en zij pakt mijn buik en zegt van wie is dit dikke buikie Keef? en dan ga ik foorzichtig met mijn achterpoten tegen haar arm trappelen en haar handen zachtjes likken en bijten maar niet hard want ik weet dat het een spel is, ik hoef niet meer te bijten omdat ik niet meer bang ben, en mijn mensen zijn niet meer alleen, nau als daar geen streepPUNTen achter horen!!

25 thoughts on “Kever heeft een mening over slim zijn

 1. Hoi lieve Kever. Het kost tijd om te leren en om je mensen te trainen. Dus dat doe je supergoed! Toen ik net bij Frau was wist ik ook niet alles. Met de tijd komt dat goed. Alhoewel soms haha. Je kan je mensen nooit helemaal africhten denk ik. Pootje van mij voor jou en als je er onder kijkt, dan zie je een partymixje liggen.

  1. Hoi lieve Minnie, mijn Aaipet is een beetje kapoo en nau zit ik achter de leptop van mijn man, sjiek hè, ik denk dat je helemaal gelijk hebt dat je mensen nooit helemaal kunt treenen, dat komt omdat ze toch eigenwijs zijn en ook niet zo slim als wij katten zijn, en weet je wat het ook is? als kat hoef je eigenlijk niets te leren vind ik!, zooo heee ik heb de partiemiks al opgesmuld, dankjewel!, heeeel veel lieve kopjes voor jau en je frau, en spesjaal voor jau heb ik Faalentijnssnekkies achter mijn oor verstopt, ze zijn van Kever!!

 2. Lieve Kever allereerst krijg je mega kjuffels van ons allemaal een hele boel likjessneks dus maak goed ruimte achter je oren en tussen je pootjes. Het is van Falentijn de dag van de liefde. En voor Jiekkie is het de liefde met Doruss en voor ons liefde voor iedereen ook voor de sterren boven. Kever we hoopjes dat je geen last hebt gehad van de vjodka. Dat is nogal sterk maar je blijft er goed warm van. Jou fjouw had het goed in Roessia kan het heel koud zijn. Deze week kregen wij bejigt uit Roessia – 50 en dat is brrrr. Leren Kever jij hebt in korte tijd al zoveel geleerd en je bent knap want je leert veel. En sttt waarom moet je achter je bal aan als je niet wilt. Dat snappen mensen dan weer niet . Zullen ze ook nooit begrijpen Kever. En dat je minder bijt en tettert komt omdat je fijn voelt bij je mensen. Dat is belangrijk fijn en fertjouwen. Dan is alles goed en ben je thuis bij je familie. En hier heb je je vrienden en dat wist Bolle heel goed saame. Saame is het mooiste dat er is. Lieve Kever we wilden graag hartjes sneks sturen maar die zijn lastig om te verstoppen maar ze staan op de verpakking. Heel veel hartjes foor jou van onsse allemaal.

  1. Lieve allemaal, zooo heee wat een lieve woorden krijg ik van jullie, ik word er helemaal vrolijk van, dankjulliewel, en ook nog likjessneks, daar hau ik heel veel van!, ja vandaag is Faalentijn, dat is een mooie dag met een mooi boek van Loes en Bertje, liefde is heel belangrijk, stel je voor dat je helemaal geen liefde zau hebben, dat is echt heel verdrietig, want Loes en Bert horen bij elkaar, en Jiekie en Door, en Jafita en Bram, en Kever en kouwstiks!, nee hoor, ik weet best dat dat niet echte liefde is want dat is liefde met mijn buik, en echte liefde is met je hart, o en de vjodka was heerlijk!, ik heb eerst heeeel lang geslapen en toen ik wakker werd was ik helemaal lekker warm ook al was het buiten kaud, maar ik denk toch dat ik maar niet naar Roessia ga, dat is wel heeel erg kaud, met die balletjes is het zo dat ik het helemaal top vind om met balletjes te spelen maar soms loop ik de verkeerde kant op, nau en? dat geeft toch niks? mij maakt dat helemaal niet uit, o ik ben zo blij met mijn vrienden en vriendinnen van de blog!, dat is voor mij Faalentijn, dat ik van jullie allemaal heel veel hau!, dankjulliewel voor de hartjessnekkies, ik heb voor jullie allemaal een hele grote stapel snoepies verstopt achter allebei mijn oren, en ik stuur jullie heeeeel veel lieve kopjes en knuffels, ze zijn van Kever!!

 3. Hajoooooooo poomsie.

  Oooooooooh heppuwes ook dat as uwes peelt en uwes wil omhoog spjinge dat u uwes kop stoot aan de taaful?
  Oooooh dat gebeurt mij alleteit!!! En ook al dat annere waar uwes las fan hep!!!
  Oooooh p-p-p-poomsie. Uwes leik so oppe mij. Ikke durruf nu aween nie naar buite ommedat er oppe me ballekon moetsjo feel sneew lig. En frauw durf nie te stjooie omdat het dan aan me pootjes komp.
  Ikke maakte me frauw omme halluf 5 wakker fanmijnoggent hihihi. Dan sjreew ik keihart!
  Poomsie… onner me taart lig een faaletijnstikkie in een hartjesform. Foor uwes!!! Eksja gwoot.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Heeeee lieve grote zwarte siejemeesepanter!, ik stoot me ook altijd aan de tafel, net als jij, en ik loop elke dag met spelen heel vaak tegen de deuren aan, gelukkig dat jij dat ook hebt Door!, gaan jauw mensen ook altijd lachen?, ik vind dat altijd zo flouw, ik doe maar net of ik het niet merk, hoe doe jij dat? we lijken zeker weten op elkaar, allebei siejemees, ammerdams, slim, groot en gespierd!, het is buiten zeker heel kaud, ik heb een paar stukjes waar geen witte flokken liggen en daar ga ik dan zitten, mijn mensen snappen niet waarom ik dat wil maar ik wel!, half 5 is een prima tijd Door, ik deed gisteren kwart over 3 zei mijn vrouw, nau als ik honger heb wat moet ik dan?, ik had alleen maar vieze slankbrokken staan, Door ik wens je een hele fijne dag samen met je Jiekie, en dankjewel voor je Faalentijnstikkie!, je krijgt van mij een hele stapel kaastoktoknoepies in hartjesform, om te delen met Jiekie, ze zijn van je poomsie Kever!!!, met heel veel pootjes erbij!!

    1. Oooo wat erg, jauw mensen ook al!? doe maar gewoon alsof je het niet merkt, dat doe ik ook!!

 4. Hallo lieve grote vriend Kever.
  Zoooooo dat is een mooie schrijf van jou van wat jij en je mensen hebben geleerd. Nou moest ik ook heel veel leren hoor toen ikke bij vrouwtje mocht gaan wonen, Wist ik toch niet dat die planten allemaal van haar waren en dat het geen buitenstruiken waren. Tja ze hebben door mijn kunst en vliegwerk allemaal het loodje gelegd. Ook meteen maar eens goede opruiming gedaan in huis, veel te veel spullen stonden er, heb je niks aan vond ik en het stond allemaal in de weg. Maar goed toen ik de verbouwing klaar had is het goed gegaan hoor. Vrouwtje weet gewoon, Jip heeft veel ruimte nodig voor zijn huistaken van controleur en moet dagelijks heel veel oefenen voor de formule 2 Race. Als ikke overal overheen moet hobbelen krijg ik kapotte banden (pootjes) en dan kom ik niet vooruit. Ik krijg iedere dag veel kompelimentos dat ik heel goed mijn oren gebruik, als vrouwtje roept kom ik meteen of ik roep even van geduld vrouwtje ikke ben nog bezig. Hahamiauw heb ik van haar geleerd, zegt ze ook altijd tegen mij als ik haar wat vraagmiauw. Zie je Kever dat is nog een snapperen van elkaar.
  Ikke vind dat jij super veel geleerd hebt en ja je moet eerst een hele tijd samen wonen om elkaar te leren kennen. Iedere nieuwe mens of kater is weer anders. Maar daardoor ga je ook heel veel van elkaar houden en is iedere dag weer een mooi feest. Ik ben haast niet meer buiten, veel te koud, doet me steeds weer denkeren aan mijn kittentijd van nooit binnen en op een stenen vloer slapen.
  Vandaag is het bij mij Jippe en vrouwtjes dag, het is een dag om elkaar extra veel liefde te geven, nou ik verheug me erop hoor.
  Jij met vrouw en man een toppie dag en er is vast een verwennerij voor jou. Van vrouwtje voor jouw mensen lieve groetjes, grote knuf op jou bolletje. Poot en kopje van je grote race vriend Jip

  1. Hoi lieve grote vriend Jip, dus jij moest ook dingen leren, en je vrouw ook?
   dus dat is heel normaal, zie je wel!, en ik weet eigenlijk wel zeker dat mensen veel moeilijker te treenen zijn dan katten, omdat wij zo superslim zijn is dat, ik snap heel goed dat jij meer ruimte nodig had omdat je zo goed kan reesen, ik heb vandaag ook al gereest met mijn balletjes met een rammeltje erin, mijn mensen moesten lachen omdat ik toch weer de verkeerd kant opren maar dat maakt mij niks uit, rennen is gewoon leuk toch?, is het bij jau ook nog zo kaud?, hier ook en ik hoor steeds van alles kraken en vallen, dat is best grieselig, mijn man heeft al wat dingen schoongemaakt dat er geen wit en ijs meer is, hij was bang dat het op mijn hoofd gaat vallen, lieve Jip ik wens je een fijne Faalentijjnsdag samen met je lieve vrouw, ik stuur jullie heeeee veel lieve kopjes, en mijn mensen sturen jullie lieve groetjes, en ik heb spejaal voor jau een Faalentijnssnek achter mijn oor verstopt, het is van je grote vriend Kever!!!

   1. O en Jip, mijn letters staan een beetje raar, omdat ik nau op de telefoon van mijn mensen moet schrijven en dat is eventjes wennen, het zijn zoooo een kleine letters!!, maar mijn Aaipet is een betje kapoo, dus daarom moet het zo, nau kan ik ook bellen, dat is handig!!!

 5. Lieve Kever, ik vind jou juist een hele slimme kater want je hebt de afgelopen tijd best wel veel geleerd vind ik.
  En dat is heel knap en goed van jou!

  Nu je bij je vrouw en man woont heb je een familie, en daar mag je ook best even over tetteren vind ik.
  Want er is niks fijners dan een familie hebben die van elkaar houdt!

  Lieve Kever, je bent een schat en je doet het super goed!

  Pootje van Tommy!

  1. Hee lieve vriend Tommy, wat zeg je een lieve dingen, dankjewel!, ik ben zo blij met mijn mensen en mijn vrienden van de blog, nau hoef ik nooit meer alleen te zijn gelukkig, want alleenzijn is niks aan vind ik, ik hoop dat je een fijne Faalentijn hebt samen met je mensen!, je zegt het presies goed dat er niks fijners is dan een famielie die van je haudt! ik stuur je heeeeel veel lieve kopjes en ook pootjes, en spesjaal voor jau heb ik achter allebei mijn oren een snekkie verstopt, het is van Kever!!!

 6. Hoi vriend Kever, wij vinden jou een super slimme kater want je hebt al zo veel geleerd sinds je in je voor altijd huisje woont. Hier snappen wij elkaar ook heel goed. Het is fijn Kever als je bij een familie hoort en jij hebt nu echt voor altijd een familie. En niet alleen met je vrouw en manmens, maar al je vriendjes en dinnetjes van de blog zijn ook een beetje familie geworden van jou en van elkaar. Wij zorgen voor elkaar en helpen elkaar. Lieve Kever, wij wensen jou een geweldige falentijns dag toe met heel veel knuffies en snekkies. Wij hebben er een paar in je schaapje verstopt. Sssttt. Knuffies van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje.

  1. Hoi lieve bende, zooo heee zo foel ik het presies, dat we met de blog ook famielie zijn van elkaar! zo is het, we zijn eigenlijk een heeeeeele grote famielie, dat foelt zo veilig, ik ben er helemaal blij mee, wat mooi dat jullie elkaar ook allemaal zo goed begrijpen, dat is heel belangrijk want dan kan je jezelf zijn, mijn mensen en ik begrijpen elkaar ook steeds beter, ze zijn zo blij dat ik er ben zeggen ze en ik weet ook dat ik nau voor altijd thuis ben, net als jullie, o en weet je wat ik zomaar in mijn schaapje vond? snekkies! joepie, ik heb ze meteen opgesmikkeld, dankjulliewel, o ja pssst Bjarne wanneer kom je in de tuin?, nau kan het wel weer, en anders breng ik je naar de zolder, lieve Bas, Bjarne, Bikkel, Juultje, Kruimel en Oliver, jullie krijgen heeeeel veel knuffies terug van mij, ze zijn ook voor jullie vrauw, en ik heb 5 kouwstiks en een likwitsnek achter mijn oor verstopt, met hartjes erop voor Faalentijn, ze zijn van Kever!!

   1. Ppsst Kever, ik kom volgende week , ik hoorde dat de treinen dan weer goed rijden, dus misschien kom ik met de trein. Als het niet meer zo koud is, kan ik wel in je tuin, maar als de zolder warmer is, dan wil ik me liever daar verstoppen, denk ik. Sst mijn vrouw heeft gelukkig nog niks door. Dus sssttt.

   2. Ja we hauden het geheim!, als je met de trein komt kom ik je ophalen , tot volgende week!

 7. Liefe Kever, jij bent de aller slimste Kever van allemaal. Jij ben kei dapper met je tetter. Jij heb een mooie tetter en je goed het kei goed. Er is een snek onder je achterpoot. Liefe kopjes van je vriend Bram

  1. Heeeee vriend Bram!!! dankjewel dat je er bent en dankjewel voor je mooie blogs altijd en dankjewel dat je me de allerslimste Kever vind!! zooo heee en dat je me dapper vindt, ik word er zo blij van! maar jij bent echt nog veel dapperderder vind ik!, en Bram je bent echt een nienja er lag zomaar een snek onder mijn achterpoot, heerlijk, heeeel veel lieve kopjes voor jau en je famielie en spesjaalvoor jau heb ik snekkies in je deken met pingwings versopt, ze zijn van Kever!!

 8. Lieve Kever, allereerst wensen we jou en jouw familie een liefdevolle Valentijnsdag. We vinden dat jij in een korte tijd al heel veel geleerd hebt, je bent een slimme katerman. En je familie treenen, dat is een heel ander verhaal Kever. Daar gaat heel wat meer tijd in zitten. En dat jij de andere kant op kijkt als er een balletje wordt gegooid, dat herken ik van Floortje. Ze trekt er dan een poezensmoeltje bij van: ga jij er maar lekker zelf achteraan, ik heb geen zin. Lieve Kever, wij wensen jou en jouw mensen een fijne dag, Floortje stuurt je een paar partysneks en zachte kopjes en knuffels ook voor alle vriendjes van het blog, van Ina en Floortje. Saamen is het allermooiste, saamen ben je nooit alleen.

  1. Lieve mevrouw Ina en lieve Floortje, dankjulliewel voor de Faalentijnswensen, ik stuur ze ook terug naar jullie natuurlijk!, dat jullie met zijn drietjes een fijne dag hebben gehad en nau nog een fijne avond krijgen met heel veel liefde, oo en dat jullie mij een slimme katerman vinden!, echt waar?, kijk met de balletjes is het zo dat ik het helemaal top vindt, maar soms ren ik verkeerd, nau dat geeft toch niks?!, en Floortje je hebt helemaal gelijk, als je niet wilt spelen moet je het NIET doen!, de partiesneks waren heerlijk!, lieve mevrouw Ina, Floortje en jullie meneermens, ik stuur jullie heeeel veel lieve zachte kopjes, en Floortje spesjaal voor jau heb ik snekkies voor als je niertjes ziek zijn achter mijn oor verstopt, ze zijn van Kever!!

 9. Lieve Kever.
  Katten zijn eggies waar super slim.
  En jij hebt al super veel geleerd hoor.Het belangrijkste is dat je nu je mensen getraind hebt in wat je wel of niet wil.
  En ik zeg altijd dat je personeel trainen juist moeilijk is en jij hebt het in korte tijd al gedaan!!Nou dan ben je slim.
  Het enige nadeel is,dat ze wel weten wat je wil,maar er gewoon niet naar luisteren om een of andere reden….of het niet met je eens zijn…..dan trek je soms aan het kortste eindje.
  Maar vandaag is het ook Valentijn dag.Bert en Loes hebben een heel mooi boek geschreven,Heb je het ook al gelezen??
  Mijn scullary girl heeft het mij voorgelezen en ik lig er nog over na te denken op de bank.
  Liefde en samen zijn is zo mooi! Bolle wist het ook zo goed te zeggen altijd.
  Dat jullie allemaal nu weten dat je familie bent,dat is toch super mooi!
  En wat jij ’s morgens doet met je vrouw dat deed mijn broer altijd.Dat waren zijn speciale knuffels die alleen voor scullary girl waren.Ze hoefde alleen maar te zeggen: heel zachtjes hoor,want daar was hij nog wel eens erg enthousiast mee.
  Alleen mocht ze nooit aan zijn buik zitten,dat vond hij niks fijn,maar wel weer andere manieren van knuffelen.En ik heb ook weer andere dingen en manieren van knuffelen.Dat kunnen wij katten heel goed leren aan onze mensen.
  Pas je op met die witte toestand buiten?Ik vind het super koud en ga eggies waar niet op het balkon.Geef mij maar zon en warmte.
  Kever je bent heel goed bezig en hebt al heel veel geleerd.Dan ben je slim.PUNT
  Zachte kopjes met rode vlokjes erom heen.Dat staat gezellig op Valentijn dag.
  Muzette

  1. Dag lieve vriendin Muzette, zie je wel, dus jij vindt ook dat katten super slim zijn, nau dan is het zo!, ik moet mijn mensen nog wel een paar dingen leren, jij weet wel hoe moeilijk het is als je in de nacht iets lekkers om te snekken wilt hebben, daar werk ik nog aan, ik ben heel geduldig en ik heb veel uit-hau-dings-fer-moo-gen, of zau het zo zijn dat ze gewoon niet WILLEN luisteren?, zooo heee ik moet er niet aan denken!, ik heb het boek van Loes enBertje gelezen, het is prachtig!, liefde is zo mooi en famielie en vrienden ook, alleenzijn is helemaal niet fijn vind ik, en nau heb ik famielie en vrienden, daar ben ik helemaal gelukkig mee, wat biesonder dat Fynn en je scullary girl net zo knuffelden als mijn vouw en ik, dat is mooi, ik stuur vandaag zo een knuffel van mij naar je scullary girl, met Fynn in gedachten en Sparkle natuurlijk ook!, kaud is het buiten hè, ik wil nau wel weer een keer een zonnetje, lieve Muzette heel veel lieve kopjes voor jau en je scullary girl, oo die rode vlokjes waren zo feestelijk dankjewel!, spesjaal voor jau heb ik een snekkie met zonneschijn achtermijn oor verstopt, met zachte belletjes dat je niet schrikt, het is van Kever!!

 10. Lieve Kever,

  wat hebbie mooie woorde gemaak van jou slimme letters. Jij ben zofeel goed beezig Kever en jij heb jou ferstand van jou foor naar jou achter gebruik. Want assie selluf bepaal welke kant jij op spring, dan kan jij zegge. Jij ben on-af-han-ke-luk. Assie on-af-han-ke-luk ben dan bennie slim en wijs van jou eigen. Jij heb zofeel geleer dattie al jou kante op mag springe en jij mag knalle en botse teege al jou deure en raame. Het maak nie uit Kever. Assie slim ben dan weet jij waar jou ballies koome maar het maak nie uit. Jij ben on-af-han-ke-luk.
  Dat wil ik eeve zegge van mij eigen. Jij hoef jou eigen niks wijs te laate maake want jij heb jou eigen wijs zijn.
  Maar het mees belangrijk Kever is assie saame ben met jou famielie. Jij kan feel bereike in jou leefe Kever. Jij kan al jou kante op springe maar jij ben pas écht slim assie recht in jou mense ze hart spring. Daar vin jij geluk en daar vin jij saame.
  Mij erfaring is, niks is zo slim als saame!
  Jij krijg mij kopjes met mij goermetteschootel fol ferrassing en jou mense kan alles mee eete want het is foor Saame. En Saame is pas Saame assie jou Ooma ook meedeel in jou geluk,

  Loesje

  1. Lieve Loes, eerst natuurlijk heel veel kompliementen voor het mooie boek over liefde van jau en Bertje, jullie hebben het zo goed uitgelegd dat iedereen het snapt, ik vind het zo mooi dat jullie al zo lang verkering hebben! maar het is logies want jullie zijn allebei zo lief en gefoelig en soosjaal, zooo heee en ik vind het helemaal top dat ik on-af-ke-luk ben, als ik zo en moeilijk woord ben ben ik echt heel slim!, dat dacht ik ook wel een beetje, want ik ren waar ik wil en als ik het balletje wil vangen ren ik gewoon weer terug, dat kan ik best, ik ben zo blij met mijn famielie en mijn vrienden, nau ben ik altijd samen en nooit meer alleen, dankjewel voor je lieve letters en je mooie boek Loes!, en we hebben gesmuld van de goermetteschotel, saamen!, lieve Loesi ik stuur heeeel veel zache lieve Faalentijnskopjes naar jau en je famielie, en ik heb een hele berg Faalentijnssnekkies achter allebei mijn oren, voor jau en Floris en Zusje en er zitten bonbons bij voor je vrouw, het is van Kever!!

Reacties zijn welkom