Bram: dit is een speesjaale blog

speesjaale blog

Hoi lieve allemaal, fandaag is het vijftig bloggen geleden dat ik voor het eerst deed bloggen. Ik wist niet eens of ik wel kon bloggen toen Bertje mij vroeg of ik wilde bloggen.

Feranderingen

Dat kwam omdat ik niet wist wat bloggen was. Nu weet ik het wel want ik heb het geleerd. In bloggen vertel je wat je allemaal meemaakt. Je eigen afontuuren. Het zijn leuke en spannende afontuuren maar soms ook verdrietig als er bijvoorbeeld een vriend van ons allemaal over de regenboogbrug gaat. De eerste blog schrijven was heel spannend voor mij. Ik wist niet welke reejaksies er zouden komen, als er een reejaksie kwam. Dat weet je op dat moment gewoon niet. Het is afwachten. Door de blogs heen heb ik een aantal feranderingen gemerkt aan mezelf en deze wil ik graag met jullie delen.

1 Onzeker

Ik ben nog steeds onzeker maar al minder dan eerst. Voorheen durfde ik niet zomaar over een onderwerp te praten maar nu wel. Bijvoorbeeld toen ik te veel fla had gesnoept en ik ineens naar de bak moest. En dat daarna mijn billen gewassen moesten worden omdat ze vies waren. Eerst durfde ik dat niet te zeggen. Toen heb ik ook aan Bertje gevraagd of het wel in de blog kon. Want wie leest het allemaal en is er dan geen schaamte? Maar Bertje vertelde me dat het bloggen juist gaat om wat er allemaal in je leven gebeurd, dus ook dit soort dingen. Toen durfde ik al wat meer. Soms vraag ik nog steeds aan Bertje of het een goede blog is of niet. Maar ik ben nou eenmaal een gefoelige katermans.

speesjaale blog2 Kontakt

Voordat ik deed bloggen deed ik al wat feesboeken. Niet zoveel omdat ik kontakt nog steeds moeilijk vindt. Soms wil mijn kop gewoon niks doen. Maar dat gaat niet als je friende hebt. Dan fraag je ook aan je friende hoe het gaat. Dat doen ze ook bij mij. Zo gaat kontakt nou eenmaal. Bij de blog vertelde Bertje dat de schrijvers het fijn vinden als ze ook een berichtje terug krijgen als ze op de blog hebben gereejageerd. Dat was en is nog steeds heel spannend voor me omdat ik soms niet goed weet wat ik moet terug schrijven. Ik vind het heel erg lief dat ik reejaksies krijg en ik wil ook iedereen kopjes geefe maar soms is het ook moeilijk om een kopje te geven. Dan is mijn kop ergens anders. Nu gaat het iets beter maar ik moet nog zeker door oefenen met reejageere.

3 Kreejatief

Voordat ik deed bloggen was ik wel kreejatief maar niet zo veel. Eerst deed ik niet meehelpen in de keuken maar voor de blog wel. Dus dat is feranderd. Ik ben meer gaan doen. Door de blog neem ik jullie mee op afontuur en dan moet je soms heel kreejatief zijn. Net zoals met het zwembad. Ik wist nieteens dat ik water fijn vind en heel veel andere niet. Ik probeer steeds nieuwe dingen uit. Dat is kreejatief zijn. Er was ook een keertje dat ik op een kamer een kast vond waarvan ik een mooie dut plek zag. Ik wist alleen niet of ik erin kon springen. Maar het lukte me wel en dat heb ik toen ook gedeeld. Dus dat gaat goed.

speesjaale blogOveral liefe

Voor mijn volgende bloggen zou ik minder onzeker willen zijn en meer durven. Dus dat er geen schaamte is voor wat ik meemaak en dat ik mijn mening durft geven. Want dat vind ik soms nog moeillijk. Ik vind het fijn dat je de blog hebt gelezen.

Ik wens jullie allemaal een fijn wiekent en een fijne falentijndag. Dat er overal liefe mag zijn foor iedereen.

30 thoughts on “Bram: dit is een speesjaale blog

 1. Hallo Lieve Bram,
  Hier jouw grote vriend Jip. Ikke vind het reuze knap dat jij zoveel fijne blog schrijven doet en nu weet ik veel meer van jou. Ikke zou het eggies niet kunnen blog schrijven, ikke kan beste terug schrijven en dan ook wel wat over mezelf schrijf doen. Maar op zoals vrouwtje zegt nu moet jij blog schrijven, Bram dan krijg ik geen woordje geschrijf hoor. Het moet gewoon net als nu past boem en dan gaat het. Maar jouw gevoel van zou iedereen het wel fijn en leuk vinden wat je verteld, nou reken er maar op, al jou super vrienden en dinnen lezen het graag en kijken naar iedere zaterdag, want dat is Brammie dag. Som krijg ik van vouwtje geel computertijd, maar dan probeer ik altijd al is het een dag later nog een schrijfje te doen.

  Ja morgen is een feestdag Falentijn noemen mensen dat, dan geef nog meer kopjes en pootjes aan iedereen die jij lief vind en vooral ook veel mensen en dieren die een steuntje kunnen gebruiken. Mijn vrouwtje kan het vaak goed gebruiken en ze zegt altijd dat ik haar allerliefste buddy Jip ben. Bram als ze dat zegt en ze geeft me altijd dan een grote knuf op mijn koppie, dan hoef ikke geen snekkie meer hoor, mag natuurlijk wel.
  Bram je bent een super blog schrijven en ik en vrouwtje kijken al weer uit naar de volgende keer hoor.
  Voor jou, Mila en Toby veel knufjes voor de Falentijn en lieve groetjes voor jouw mensen en dat allemaal van mijn vrouwtje. Voor jou poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. Liefe Jip, wat super tof dat je de blog een brammiedag noemt. Dat vind ik kei lief. Soms is het nog lastig om te bloggen en soms gaat het ook meteen. Ik vind het kei tof om te lezen dat je zoveel knuffels doet met je vrouw, dat is fijn Jip. Ik doe dat ook. De kusjes zijn het beste. En het friemele aan mijn lijf ook. Dat je slap wordt van jezelf. Morgen doe ik ook met mijn vrouw knuffelen maar ik denk ook aan iedereen die liefe nodig heeft en in mijn kop stuur ik iedereen kopjes. Fijn dat je er bent Jip. Ik wens jullie een heel fijn wiekent en super veel knuffels. Kopjes van mij, bram

 2. Hoi liefe Bram. Was je onzeker ofer je blog. Nou ikke vind je juist supergoed. Dus gewoon zo door miauwen hoor. Frau en ik en mijn mensenopa en oma leese het graag. Heel veel kopjes van mij voor jullie alledrie!

  1. Liefe Minnie, dat vind ik kei lief om te lezen. Soms vind ik het nog moeilijk maar ik doe goed oefenen. Ik vind het ook echt super lief dat jullie altijd op mijn blog komen en doen reejageren. Ik wens jullie een heel fijn wiekent met feel falentijns knuffels want dat heeft iedereen nodig.heel veel kopjes van mij, bram

 3. Lieve Brammiesaurus. Jij doet het keigoed en ik wij zijn heel trots op jou. Want jij maakt kei grote stappen en soms hebben we te weinig tijd maar je weet we houden van je. En ik ben heel Happy met jou. Megakus van Jafita.

  1. Liefe Jafita, mooie kwulle poes, jij ben altijd de mooiste Jafita in mij hart. Soms is bloggen en reejaageere moeilijk maar ik leer kei goed! Ik wens jou en je familie kei feel kusjes en mooie falentijn en heel veel liefe voor iedereen. zachte kopjes van je brammiesaurus

 4. Hoi hele grote vriend Bram, ik vind jou heel erg stoer hoor, dat je zomaar een bloggie kunt schrijven. Ik leer heel veel van jou grote vriend. Dat je soms ook wel eens onzeker en bang mag zijn, dat je niet altijd maar alles moet kunnen en durven, Dat je gewoon het katje of poesje mag zijn die je wilt zijn. Bram jij bent mijn allergrootste voorbeeld, en wat nog veel belangrijker is, jij bent mijn grote vriend. En ja Bram, mijn vrouw zei al dat het morgen falentijn is, en dat je dan nog meer lief moet zijn dan anders, en dat ik morgen ekstra lief moet zijn voor mijn zus Kruimel, nou ik ga mijn best doen, maar ik weet niet of dat gaat lukken hoor.
  Grote vriend Bram ik hoop nog heel veel bloggies van je te kunnen lezen.
  Een falentijn hai vaif van je vriendje Bikkel.

  1. Liefe grote vriend Bikkel, jij bent kei slim en dat vind ik heel stoer. Jij weet alles en hoe dingen werken net als Bertje. Die weet ook alles. Ik leer heel veel van jullie. Soms droom ik dat ik een echte tijger ben en dat ik niet zo gefoelig ben want dan kan ik alles aan en dan heb ik geen angst of schaam. Morgen gaan mij vrouw en ik ook liefe doen. Saame kroelen en kriebelen. Ik weet zeker Bikkel dat jij lief kan doen tegen kruimel! Jij ben een grote rolkatermodel. Ik wens jullie heel veel liefe en saame zijn toe en kei veel fijn wiekent. Een speesjaale faaletijn haai vaif terug van je vriend Bram

 5. Hajooooo oompje bwam.

  Oooooh hat uwes dat ook toen uwes net begon? Ikke hoorte fan frauw dat me ooma katrien wuim 2 jaar geleede begon met bwogge. Flak nadat mamsie er mee was begon. Frauw sei dat ooma onseker was. Of hut wel weuk genoeg was. Of dat er wel iemant sauw reejaageer doen. En dat ooma zig op het laatst feeeel sekerderder foelte. Sofeel seekerder dat se bwoggen fooruit aan hut sjrijffe was. Toen ooma oofer de reegenboog ging laage er wel fijf bwogge klaar. Frauw hat se maar wegdaan.
  En toen ik begon te bwogge hat ik er moeit mee. Ikke was nog sooo jong. Hat niet feel meemaakt. Na een tijtje fjoeg ik offe ik mog deele met iemant. Want ikke fon bwogge eg sjo weuk en fijn dat ikke er nie mee wou stoppe. Nauuuu… dat was een oppelugt. En opmijeens barse ik fanne ieedeetjes. De fjaag het aan doorie of seg hut teege doorie bwoggies. Hihihi sjo weuk. En nu doet ik weer wat anners. Innefjoewe!!!!!!!! Ooooh dat was wel eng hoor. Want hoe sau iedeween erop reejegeere!! Want naas de bekente katte wil ikke ook de onbekente diertjes innefjoewe. Want sij hoore er ook bij hoor!! Maar oompje… hette is weuk!!
  Ikke hoop datte uwes er nog heeeeel wang mee doorgaat!!
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi liefe knul, ik vind dat jij het kei goed doet. Jij ben nog zo jong en je doet al innervjoews met iedereen. Dan heb je echt wel taalent hoor. Van Katrientje heb ik heel veel genoten. Zij deed ook super mooi blogge. Zij durfde heel veel en ik vind haar dapper. Ik durft te wedde dat ze in regeboogland ook nog stees diva is hoor. En singe kan ze kei goed.Jij ben een dappere ammerdamse siamees en jij doe het kei goed jonge. Heel feel faaletijn mogge met je Jiekie. fijn wiekent en heel feel kopjes van je oom bram

 6. Lieve lieve Bram, hallo naamgenoot van mij. Ik durf nog niet eens de helft van wat jij durft.
  En dan ben jij onzeker. Nou, zet dat maar gauw uit je hoofd, je doet het prima! En geen van ons allen weet of wist hoe het moest: Bloggen. Behalve Bertje, maar die doet dit al heel lang. Dus je doet het prima! Heel veel kusjes en kopjes van mij (ook van mijn zusjes Mara en Kitty) en van vrouwtje knuffels aan jou. 😻😸

  1. Liefe Bram, Mara, Kitty en vrouw, ik vind het kei lief wat je heb geschreven. Eerst wist ik nieteens wat bloggen is. Ik heb het ook nergens op een kuipje eete of snek zien staan dus ik moest eerst weete wat het is. Maar ik heb het geleerd van Bertje. Bertje is heel slim net als Jip, die weten alles. Ik ben blij dat ik kan blogge want nu hoef ik niet te schamen als ik fla eet en ineens op de bak moet. Ik wens jullie heel feel faaletijn kopjes en knuffels en een super fijn wiekent. Zachte kopjes van mij, Bram

 7. Nou ja zeg, ben ik nog vergeten m’n naam er onder te zetten en dan weet je nog niet wie ik ben.. Bram

 8. Lieve Bram, je hoeft helemaal niet onseker te zijn want je doet het onwijs goed joh!
  Geniet altijd enorm van jou afonturen die je allemaal meemaakt.

  Ga vooral zo door, het komt echt helemaal goed met jou.

  Een high pootje van Tommy, en een knuffel van zijn deeltijdbaasje( Annelieke)

  1. Liefe Tommy en Annelieke, super tof dat je op de blog bent en ik vind het kei lief wat je schrijft, nu durf ik weer iets meer. Zo leere we van elkaar. Ik wens jullie een fijne faaletijn met heel veel knuffels en saame zijn. Liefe kopjes van mij, Bram

 9. Lieve Bram, Floortje en ik hebben jouw blog weer met veel plezier gelezen, ik lees Floortje voor. We vinden allebei dat je een superblogger bent, heel erg kreatief en je hoeft niet onzeker te zijn, je bent keigoed. We vinden het zo leuk om de avonturen van de vriendjes en dinnetjes te lezen. We wensen jou en je familie een liefdevolle Falentein, Floortje stuurt je een Falenteinkopje en ik een Falentein knuffel. En natuurlijk gefeliciteerd met je 50e blog.

  1. Liefe Floor en Ina, ik vind het kei lief wat jullie schrijven. Soms is het nog moeilijk maar ik doe goed oefenen. En ik leer ook van jullie en andere. Nu kan ik iets schrijven en dan niet bang zijn voor schaamte zoals met de fla. Dat was het allermoeilijkst. Ik wens jullie heele fijne faaletijn met knuffels en saame zijn, fijn wieknt en zachte kopjes van mij Bram

 10. Lieve vriend Bram, ik ga straks naar je schrijven, maar ik wil alvast zeggen dat ik je blogs altijd helemaal top vind!!!, tot straks en veel lieve kopjes van je vriend Kever, psst… je weet dat er iets lekkers achter mijn oor zit voor jau toch?!!

  1. Liefe Kever, jij ben mij groote held net als Bolle. Ik vind jou kei stoer en dapper en de snek is allang weg hihihi. Ik geef je een snek met heel feel kopjes van mij.En ik ben altijd kei blij als jij op de blog bent. Nou doe ik oefenen met beter een mening hebben en geefe. Dus Kever, ik vind jou ook kei tof!

 11. Lieve Bram,

  wat zeggie ons nou, hebbie al fijftig van jou blogs gemaak? Mij vrouw zeg fijftig is zofeel en van mij eigen denk ik wel, mij vrouw heb gelijk. En Jip zeg het goed, zaterdag is Brammiedag en niemand wil jou nog misse.
  Dank jou wel foor jou mooie ferhaale van jou iedere week. Jij ben jou eigen taalent en jij heb er van jou eigen nog geen errug in. Maar jij hoef nooit meer onseeker te zijn want jij leer ons allemaal iets van jou oope zijn en jou kwesbaar zijn. Jij maak letters van jou hart, als poes foel ik me dan veilig.
  Selluf ben ik ook alteit onseeker van mij letters Bram. Ook al bennie seeniejorpoes, het is kwesbaar assie jou letters aan jou vriendjes laat leeze. Maar iedereen mag ze eigen zijn en zij maak ze eigen letters. Dat is belangrijk Bram en dattie weet. Jij ben Bram, jij mag er zijn van jou eigen,

  Loesje

  1. Liefe Loesje, ik vin jouw woorden heel lief. Dat ik nooit hoef te schaame en bang hoef te zijn. Want er zijn ook ander onseekere onder ons.En die zijn ook lief maar die durfe misschien ook niet. Vijftig is heel veel Loesje en zonder jullie wist ik niet eens wat bloggen is. Dus dank jouw wel voor jouw liefe woorden en altijd jouw reejaksies. Ik hoop dat jij een fijne faalentijn heb met iedereen in jouw hartje. heel feel kopjes van mij voor jullie

 12. Hoi lieve Bram, hier ben ik dan, ik vind je blogs altijd keileuk, en ik vind het juist goed dat je ook over moeilijke dingen schrijft, zoals toen met je billen, zoiets kan iedereen gebeuren en dan is het fijn als je weet dat je niet de enige bent, (o Bram ik had het vorige week, mijn hele bips zat vol met k.l.e.i., zo heet dat, dat zit in mijn bak en toen was het gesmolten omdat ik een hele grote plas deed en toen zat het allemaal in mijn haren en op de bank en op de vloer, mijn vrouw heeft mijn bips toen gekamd om die k.l.e.i. eruit te halen, nau ik vond er NIKS aan!!!) en dat je onzeker bent geeft niks, dat ben ik ook en Bolle was dat ook, en Bertje is ook wel eens onzeker, en Loes ook wel eens, en iedereen wel denk ik, katten en mensen ook, dat hoort erbij, stel je voor dat je altijd alles zau weten en alles zau kunnen, dat zau toch raar zijn?!, ik hoop dat je nog heeeeeel lang blijft bloggen Bram, want je kan het echt heel goed!, iedere kat is weer anders en heeft weer een ander ferhaal dat is juist zo mooi, zo leer je iedereen kennen en ook begrijpen, dat is fijn vind ik, ik ben blij dat je mijn vriend bent Bram!!, heel veel lieve kopjes voor jau en je famielie, en spesjaal voor jau heb ik snoepies achter mijn oor verstopt, het is van Kever!! o ja en ik hoop dat je een fijne falentijn hebt morgen en ook een fijn wiekent!

  1. Liefe Kever, dank je wel voor de snek. Jij maak mij helemaal ferleege met jouw liefe verhaal. Jouw liefe woorde en dat jij mij vriend ben. Je krijg heel veel kopjes en neusjes en staarte van mij, zo blij ben ik. Iedereen is kei lief. en van jouw klei Kever, dat is niet leuk. Dan zijn je billen vies en dan moet iemand je helpen en dat is moeilijk. Gelukkig heb je geen klei meer. ik wens je kei mooie faalentijn en kei veel kopjes voor jullie allemaal Kever. pee ess, langs je brokkenbak heb ik iets ferstopt. Het is een sakje soep met garnaale smaak. Doei liefste Kever tot snel

 13. Hallo Lieve Bram

  Wij genieten altijd van jouw bloggies en vinden het superknap van jou dat je dat kan. Wij kunnen dat niet hoor. Je mag daar heel trots op jezelf over zijn. En je kunt altijd alles vertellen, ook over moeilijke dingen. Wij hebben ook best wel eens wat moeilijks. Bijvoorbeeld als we gras hebben gegeten en dan moeten poepen. Dan wil het nog wel eens voorkomen dat er nog een sprietje uit onze bips hangt OEPS!! Op onze feesboek hebben we een boel vriendjes, waaronder jij. En daar zijn wij heel blij mee. We kijken alweer uit naar je volgende blog.

  Heel veel knuffeltjes van ons, fijne Valentijdsdag!! Binti & Zooka

  1. Liefe Binti en Zooka, dank je wel foor jullie liefe woorde. Zo ben ik minder onzeker en durf ik veel meer. Ik heb denk ik nog nooit meegemaakt dat ik gras uit mijn billen heb maar ik doe wel gras spugen. Ik ben blij dat jullie mij friende zijn en dat je hier bent. Ik doe nog oefenen met meningen geven en zo maar het lukt al beter. Ik wens jullie een kei fijn wiekent en morgen super veel knuffels met faalentijn. Kopjes en neusjes van mij, bram

 14. Lieve Bram,
  Wij vinden dat jij super goed blogt……echt waar!!!!
  Mooie en eerlijke verhalen!!!! Knap hoor dat je dat allemaal durft te vertellen!!!!

  Voor jou en je vrouw ook
  Happy Valentijn en een dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Liefe allemaal, dank je wel foor je liefe woorden, het doet me goed. En nu weet ik dat ik niet alleen ben en dat het goed is om een mening te hebben. Of soms moeilijke dingen want dan kan je van elkaar leren. Ik wens jullie heel fijn faaletijn met kei knufels en kusjes en neusjes en sneks en soepjes en natuurlijk kopjes! van mij, bram

 15. Hoo Bram je schrijft hele leuke blogs hoor, Vrouwke en kjes Ollie lezen het met veel plezier.

  Alle behin isoe moeilijkjes maar je doet het heel goed hoor!

  Kopje van Ollie en knuffel van het vrouwke

  1. Liefe Ollie en vrouw, echt kei tof dat jullie hier zijn. Soms is het blogge moeilijk maar soms ook niet. Maar ik oefen en ik leer. Dan wordt het steeds beter. Ik wens jullie een hele fijne faaletijn met heel veel knuffels en kopjes. Liefe neusjes van mij,bram

 16. Meow Bovenste Beste Bram,

  wij vinden jouw blogs altijd hartstikke tof om te lezen. Het is juist fijn om te merken dat we niet de enige zijn die niet alles durven. Als we bang of onzeker zijn denken we terug aan wat Oom Sjaak wel eens meowde: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan.’ Dat heeft ie trouwens niet van zichzelf maar van een meisje met heel vreemde staarten. Schoorpotend proberen wij het, net als jij. We voelen ons pootje voor pootje van binnen een beetje groeien, net als jij. Daarom vinden wij het zo fijn als andere katten dit ook durven te meowen. Dan zijn we samen minder bang en onzeker. En samen is fijn. Dat schreef Bolle ook.
  Blijf vooral bloggen, Bram! En ook de andere redactieleden. Onze harten worden iedere dag verwarmd door het lezen van al jullie ontboezemingen en belevenissen.

  Voorzichtige kopjes van Foppe en Cato
  Ook van Nola en Magnum die lange oren hebben en in de tuin wonen.
  En van ons mens, die de blogs iedere dag aan ons voorleest (en dan vaak eerst waterige ogen krijgt en daarna een glimlach).

Reacties zijn welkom