Kever heeft een mening over het boek van Bolle

boek

Vandaag ben ik een keertje op de blog, en niet Bertje die eigenlijk altijd vandaag schrijft, ik mocht van Bert een keer tussendoor, omdat ik een verhaal heb, nau eigenlijk een boekje, het is het boekje van Bolle, dat eerst een ieboek was en nau een papieren boek, Bolle had alles al geschreven voordat hij een ster was geworden en mijn vrouw heeft het opgestuurd voor de uitgeefer, het is allemaal waar gebeurd, ikzelf heb steeds gekeken of alles goed ging want het is een belangrijk verhaal, dat moet tot in de PUNTjes goed zijn.

Gefoelens

boek BolleHet verhaal van Bolle gaat over hoe hij voor Molly zorgde en hoe bang hij was toen hij bij mijn mensen kwam wonen maar ook dat hij leerde om mijn mensen te vertrauwen, dat ging niet vanzelf maar Bolle was heel dapper, hij bleef het proberen, mijn vrouw zegt dat er nog steeds mensen bestaan die denken dat dieren geen gefoelens hebben, die denken dat dieren alleen maar eten willen en verder niks, ik kon dat haast niet geloven maar mijn vrouw zegt dat dat echt waar is, daarom heeft ze het verhaal van Bolle opgestuurd, zodat iedereen kan lezen dat katten gewoon personen zijn, net als mensen maar dan anders, gelukkig weten wij dat op de blog al lang!, stel je voor zeg, je moet er toch niet aan denken dat je mensen denken dat je geen gefoelens hebt, wat een dieptePUNT.

Samen

Mijn mensen zijn nog steeds heel blij dat ze zoveel lieve kaarten en meels en telefoontjes hebben gekregen toen Bolle een ster werd, want als iemand een ster wordt is dat heel verdrietig, zooo heee wat kan je iemand missen zeggen ze, en dan knuffelen ze mij nog eens heel stevig, heerlijk vind ik dat, het heeft mijn mensen erg geholpen dat ze niet alleen waren met hun verdriet, Bolle zei altijd dat je samen bijna alles kan, en dat is zeker waar, en op de blog zijn we samen, dat is PUNTgaaf.

boek BolleIk heb het boek van Bolle ook gelezen, op papier, want toen het ieboek er was was ik er nog niet!, nau weet ik wie Bolle was, en ik wil zelf ook wel een keer een boek, maar nu nog niet want nu ben ik er gelukkig nog gewoon!, ik denk dat ik een verhaal wil over een kleine jongenskater die altijd op zoek was naar kouwstiks en heel weinig eten kreeg, mijn vrouw moest erom lachen en ze zegt dat we wel zullen zien of dat mijn verhaal wordt, als PUNtje bij paaltje komt.

Toen mijn mensen het eerste boekje op papier opgestuurd kregen moesten ze huilen, ik ging zachtjes tetteren, want verdriet is moeilijk, dat weet ik best, mijn mensen missen Bolle nog elke dag en ze zeggen dat het mooi en moeilijk is om aan hem te denken, maar het hoort erbij zegt mijn vrouw, als je van iemand haudt weet je dat je ooit verdriet krijgt, maar de liefde is altijd nog veel groter, en de liefde blijft altijd bestaan, en zo blijft Bolletje altijd bestaan, en alle andere sterren die er zijn ook, want ze zitten in iemands hart en daar zijn ze veilig en zo reizen ze met ons door het leven, en we kunnen ze in het donker zien als lichtPUNTJE aan de hemel.

boekBolle de zwerfkater: Hoe ik ontdekte wat liefde was

Kater Bolle durft vanwege mishandeling niet meer bij mensen te wonen. Hij leeft daarom in de tuinen van een huizenblok in Amsterdam.
Op een dag ziet hij de poes Molly. Hij weet meteen dat hij bij haar wil blijven. Met veel geduld weet hij het hart van Molly te winnen. Hij mag zelfs bij haar en haar mensen in huis komen wonen.
Maar Molly is oud en ziek en heeft niet lang meer te leven. Na haar dood moet Bolle in zijn eentje samenleven met mensen. Mensen waar hij zo bang voor is.

Bolle vertelt in dit boek zelf zijn verhaal. Een verhaal over verlies en verdriet, maar vooral over liefde en vertrouwen.

Bestellen bij Bookscout: lees verder en klik hier  

20 thoughts on “Kever heeft een mening over het boek van Bolle

 1. Lieve Super Kever + als het goed is komt het boek vandaag, en sttt mijn personeel heeft het op haar feesboek staan en ook meerdere vrienden hebben dit gedaan. Bolle was bijzonder en heeft ons geleerd dat liefde en welkom zijn niet vanzelfsprekend is. Voor ons was dat moeilijk en ieder dier moet zich veilig warm en gewenst voelen en zijn. Wij hopen dat veel mensen het boek gaan lezen want hier segge ze een boek over liefde tussen mens en dier is onvoorwaardelijk en blijft voor altijd bestaan. Ook als wij sterren zijn of worden we worden nooit vergeten. Jij Super Kever + weet inmiddels ook wat en hoe fijn belangrijk liefde en vriendschap is. Dat is voor altijd. Wil jij tegen je mensen segge dat ze iets moois hebben gedaan en wij het met een lach en traan zullen lezen. Wij sturen jou mensen paaseitjes en een grote dank je wel toe. Voor jou sttt hebben we een paashaas die je kunt openen en die zit vol met sneks. En voordat je mensen segge Kever dat is teveel ( je kunt nooit teveel sneks hebben) er zitten een paar lekket in je lijf sneks bij. Lieve Super Kever + het zonnetje schijnt dus we gaan genieten van het mooie weer. Dikke zonnetjes mega knuffel en ook voor je personeel. Maar de grootste zijn van ons hoor.

  1. Hoi lieve allemaal, wat lief dat jullie het boek van Bolle hebben gekocht en op feesboek hebben gezet, dankjulliewel!, en wat zeggen jullie het mooi, dat Bolle jullie heeft geleerd dat liefde en welkom zijn niet vanzelfsprekend is, zooo heee dat is presies goed gezegd, maar het ZAU wel vanzelfsprekend moeten zijn toch?!! iedereen zau liefde moeten krijgen en ergens welkom zijn, ik denk dat er dan veel minder ruusie zou zijn!, als je liefde krijgt kan je ook liefde geven, dat vind ik, ik heb nau geleerd hoe fijn het is om een huis en mensen en vrienden te hebben, dat is het mooiste dat er is, om SAMEN te zijn, en nau kan ik zelfs tango dansen en ben ik Super Kever + geworden!, mijn mensen zeggen dankjewel voor alle lieve woorden, en ik ook, en we denken ook aan jullie sterren, de kleine maar prachtige sterretjes, ze blijven er altijd bijhoren, o en krijg ik zomaar een paashaas met snekkies?, dat is helemaal top!, ik lust snekkies heel graag!, een beetje TE graag zeggen mijn mensen maar dat kan natuurlijk helemaal niet!, ik geef jullie allemaal een hele grote dikke zonneknuffel terug, en mijn mensen doen dat ook, het is voor jullie allemaal, mens,en kat, maar ssttt… alleen voor mijn kattenvrienden en vriendinnen heb ik allemaal zonneschijnsnekkies achter mijn wangen verstopt, ze zijn van Super Kever + !!

 2. Hoi Kever.
  Mijn scullary girl heeft het al besteld.
  Als het op tijd binnen is gaat ze het met Pasen voorlezen.Ik wil dan wat lekkers erbij.Dat hoort zo bij voorlezen denk ik.En het is gezellig.
  Mijn scullary girl vindt de foto op de voorkant zo mooi.
  Je ziet gewoon hoe mooi en lief Bolle was en nog is,want dat blijft hij gewoon altijd.
  We verheugen ons erop.
  Fijn dat je je mensen wat troost kon toe tetteren.Want het boek is heel speciaal en toch ook moeilijk.
  Ik hoop zo dat meer mensen gaan leren dat dieren wel gevoelens hebben,en dat het ook niet gek is dat dieren ook verdriet kunnen hebben als ze een huisgenoot moeten missen.Ik vond het best moeilijk toen Sparkle en Fynn de brug over gingen.Ik moest er aan wennen dat ik nu alleen ben,al zijn we op de blog samen.Het mooiste woord van Bolle.
  Ik weet ook dat mensen veel verdriet kunnen hebben als ze hun furrbabies moeten missen.En dat dat best een poosje kan en mag duren.
  Het boekje dat van de vrouw van Bert heeft geschreven daarover,is ook mooi.
  Lieve Kever,zachte kopjes en onder mijn hoedje heb ik wat sticks voor je verstopt..Stttttttt
  Van Muzette

  1. Hoi lieve vriendin Muzette, wat lief dat je scullary girl het boek van Bolle heeft besteld, dankjewel!, ja en ik vind natuurlijk ook dat je wat lekkers mag bij het voorlezen!, mijn mensen moeten altijd lachen om de footoo van Bolle op de voorkant van het boek, hij heeft zo een prachtig hoofd zeggen ze, ja gek hè, dat er mensen zijn die denken dat dieren geen gefoelens hebben, ik snap dat echt niet, wij katten weten toch ook dat mensen gefoelens hebben?, en natuurlijk heb jij verdriet samen met je scullary girl om Fynn en Sparkle, je mist ze en je moet er aan wennen om ineens alleen te zijn, zeker omdat je altijd met Sparkle samen was geweest, dat is toch logies, maar ze blijven er altijd bij horen, ja SAMEN is echt het mooiste woord van Bolle, dat vind ik ook!, ik weet nau hoe het foelt om een huis en mensen en vrienden en vriendinnen te hebben, dat is echt helemaal top!, mijn mensen hebben ook de de boekjes van mevrouw Bert, over Tim en over Bertje, daar hebben ze veel steun aan gehad, lieve Muzette dankjewel voor de stiks!, en ik vind je zo een keurige dame met je hoedje, echt waar, heeeeeel veel lieve zachte kopjes voor jau en je scullary girl en je oma, en spesjaal voor jau heb ik snekkies zonder koolhie-dinges achter mijn wangen verstopt, ze zijn van Kever!!!

 3. Hajooooo poomsie

  Oooooh ikke hep teeg me mense seg datte se ook het poek fan oomie moete koope. Hoopeluk kwijge we hut snel en kwijg uwes mense een besseller. Hihihi.
  Ooooh ikke moes fan me mense segge datte se uwes mense geen diejemante en woobeine gaan geefe. Ikke sjaap nu oppe me ploemstoel hihihi. Maar me frauw seg datte ik stjaks binne moe sjape ommedat se gaan sjoppe, sjooooo meen 😾😾😾😾
  Pootjes poomsie. Pssssst… kijk onner me taart!!! Hihihihi

  1. Hoi lieve grote jongens zwartepanter die ook siemees uit amsedam is, wat super dat jullie het boekje ook hebben gekocht, dankjewel, ik hoop dat er ook een boek komt als jij een wereldberoemde pootballer bent geworden, een ootoobieograafie, die ga ik kopen dat weet ik nau al!, misschien krijg je dan ook diejemante en woobeine!, lig je lekker in het zonnetje Door?, ik lag net onder de bank in de tuin, maar ik schrok van de hond die blafte dus nau ben ik toch weer binnen, zooo heee dat vind ik eng als hij buiten komt en blaft, jij hebt toch ook een hond naast je?, vind je die eng?, ik heb zomaar een stikkie gevonden onder je staart Door, dankjewel!, heeeeeeel veel pootjes voor jau en je mensen van je poomsie Kever!!!! en spesjaal voor jau heb ik kaastoktoknoepies achter mijn wangen verstopt!!

 4. Hallo lieve Kever en mevrouw van Keever, wij krijgen het boek vandaag met de post, zegt de post. En dan gaan we het lezen. Je hebt het mooi gezegd van de lichtpuntjes die in het donker schijnen: onze sterre vriendjes. Zachte kopjes van mij, Minoes en lieve groeten van ons zij-mens aan jou en aan je mensen. Jullie zijn heel bijzonder. prrrrrr prrrrr

  1. Dag lieve Minoes, wat lief dat jullie het boek ook gekocht hebben, dankjulliewel!, ik hoop dat jullie het mooi gaan vinden, er staan ook footoos in!! o ja en mijn mensen zeggen nog een keer bedankt voor de goede tip van catmoneo, mijn vrouw heeft er op gekeken en nau heb ik ander eten, we hopen dat het gaat helpen, als ik in het donker in de tuin kom zie ik de sterrenvrienden en vriendinnen, ze twinkelen en ik zwaai terug!, zo blijven ze altijd bij ons horen, heeeeeeel veel lieve kopjes voor jullie allebei en ook voor Muppet, en van mijn mensen lieve groetjes, en ssstt… Minoes, ik heb voor jau en Muppet een snek achter mijn wangen verstopt, het is van Kever!!!

 5. Hoi lieve Kever, onze vrouw heeft het boek ook besteld en we gaan het samen lezen. En onze vrouw vindt de foto van Bolle op de voorkant van het boek zo lief. Dieren hebben zeker gevoelens dat hebben wij wel gemerkt bij het afscheid van onze lieve Basje.
  Ben je vandaag lekker in je tuin Kever? wij mogen lekker op het balkon. We waren zo blij dat we vanochtend gingen racen, van binnen en weer naar buiten en weer naar binnen.
  Lieve Kever heel veel dikke knuffies van ons allemaal ook voor je vrouw en man en ppsst. er zit wat onder je schaapje verstopt, een lekker lidwid snekkie ssttt.

  1. Hoi lieve bende van zes (want dat blijven jullie!)! dankjulliewel aan jullie vrouw dat ze het boek heeft besteld, wat lief, mijn mensen moeten altijd lachen om de footoo van Bol op de voorkant, hij had zo een brede toet, net als ik zeggen ze, en natuurlijk hebben dieren gefoelens, wij weten toch ook dat mensen gefoelens hebben?, ja ik snap dat het moeilijk is voor jullie zo zonder Bas, alles is ineens anders, maar Bas blijft er altijd bijhoren, ook als ster, zooo heee en wat leuk dat jullie gingen racen vanochtend!, ik was in mijn tuin en ik heb voor het eerst op mijn rug liggen rollen buiten, ik vond het heerlijk!!, en toen kwam ik binnen en lag er een likwid snekkie onder mijn schaapje, helemaal top!, lieve Bjarne, Juultje, Oliver, Bikkel, Kruimel en jullie vrouw, geniet maar van de zon, ik stuur jullie heeeeeeel veel knuffies terug, en mijn mensen ook!, en spesjaal voor jullie heb ik snekkies op het balkon verstopt, ze zijn van Kever!!!

 6. Lieve Kever,
  Wij zijn heel benieuwd naar het boek!!!
  Onze vrouw heeft het meteen besteld en beloofd dat ze het ons zal voorlezen.
  Onze vrouw heeft al bericht gehad dat het boek onderweg is…….dus we moeten nog even geduld hebben!!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal,
  😽😽😽😽😽😽😘

  1. Hoi lieve allemaal, wat fijn dat jullie vrouw het boek van Bolle heeft besteld, dankjewel!, ik hoop dat jullie het mooi gaan vinden, er staan ook footoos in!, ik heb zelf al allemaal kopjes aan het boek gegeven, dat is ook belangrijk, en dat kan ik toefallig heel goed!, ik hoop dat jullie genieten van het zonnetje, ik heb vandaag in mijn tuin gelegen maar ik vond het te warm in de zon, nu is er sgaaduuw, daar ga ik zometeen in liggen, lieve Moby, Panda, Izzy, Tica, Belle en Dopey, ik stuur jullie een hele dikke grote knuffel terug, hij is ook voor jullie vrouw, en spesjaal voor jullie heb ik snekkies achter mijn wangen verstopt, ze zijn van Kever!!

 7. Lieve Kever,

  wat hebbie mooie letters gemaak, mij vrouw zeg Loes vandaag is Bolle én Keverdag. Dan hebbie wel jou heele speesiejaale dag. En mij hart foel vandaag is speesiejaal. Vandaag kom Bolle een kleine beetje trug bij ze vriendjes. Mij hart foel ook, bij ze mense is Bolle nooit nie weg gewees. Alleen kan jou mense mij buikmaatje Bolle niemeer aanraake. Zij moet Bolle nu knuffele in ze hart. Assie zofeel liefde foel Kever dan knuffel jij iedere dag in jou hart. Dattie saame ben maar anders. Liefde ga nooit ferloore want jij kan het foele.
  Foor mij eigen weet ik Bolle waak ofer mij. Hij zorg dat mij buik groot blijf. Bolle weet assie jou groote buik heb kan jij jou hart in jou buik bewaare. Hij heb mij eigen zofeel geleer Kever. En hij heb ons allemaal geleer wat liefde is en hij heb ons ze mooise woord gegeefe. Hij heb ze letters van liefde gepak en hij heb ons ze woord Saame gegeefe. En nu kom alles saame Kever, in ze eigen boek. Hij heb het foor iedereen gemaak, foor Saame.
  Iedereen wacht vandaag Saame op ze posduif en die heb het nu zofeel druk. Maar het geef nie want assie Saame wacht kom jou posduif van ze eigen.
  Mij hart klop nu snel Kever, van mij spanning…
  Mij buikmaatje Bolle kom eraan. En mij traan loop ofer mij wang want in geluk kan jij ook jou ferdriet foele. Mij erfaring is, geluk en ferdriet hoor Saame. En Bolle hoor bij ons allemaal.

  Dank jou wel Kever, voor deze speesiejaale dag van Bolle heb ik foor jou eigen Kever, slagroomBolletjes en foor jou mense en foor Ooma, sjookolaadeBolletjes. En het is van mij hart,

  Loesje

  1. Hoi lieve Loes, dankjewel voor je prachtige letters, jij weet altijd presies hoe je ze neer kan zetten dat ze het allermooiste zijn, dat zeggen mijn mensen ook, mijn vrouw las eventjes mee op de blog (dat mag niet altijd van mij hoor, want het is een blog voor en door katten, niet voor mensen toch?!) en ze kreeg tranen in haar ogen, je hebt helemaal gelijk dat ze Bolle elke dag in hun hart knuffelen, en ze geven hem klapzoenen, daar was hij zo dol op, en ik krijg ze ook, en ook knuffels natuurlijk!, en kouwstiks, maar dan te weinig, Bolle waakt zeker over jau, dat je buik gezond en rond blijft, en hij heeft ook heel veel van jau geleerd Loes, hij heeft van jau geleerd dat gefoelig zijn heel mooi is, en dat je je letters mooi rond kan maken, zodat ze geen scherpe kanten hebben, want scherpe letters kunnen pijn doen, dat is niet fijn, hij was altijd zo blij met zijn vrienden en vriendinnen van de blog, zo kwam hij op zijn mooiste woord, SAMEN, en samen kan je eigenlijk alles, en samen kan je geluk en ferdriet foelen, en je geluk wordt nog groter en je ferdriet een beetje kleiner, en dat heb ik ook al geleerd!, lieve Loes zooo heee slagroombolletjes!, die lust ik, ik heb ze stiekem allemaal al opgefroten anders mag ik er maar eentje, als mijn mensen ze zien, nau is mijn buik feestelijk rond en mijn mensen hebben niks gemerkt want die zitten aan de sjookolaadebolletjes, ik stuur heeeeel veel lieve kopjes naar jau en je famielie, en spesjaal voor jau heb ik visbolletjes in de frietuur gedaan, er zit ferse maajonesse bij om te dippen, het is van Kever!!!

 8. Hallo grote vriend Kever,
  De postduif hoopt vandaag het boek van lieve Bolle in de brievenbus te doen, gisteren kreeg vrouwtje een meel dat het verzonden is. Wauw dan heeft de postduif een hele grote klus hoor, want heel veel vriendjes en dinnetjes hebben het boek besteld.
  Kever jij mag van mij best een boek schrijven, maar dan wordt het een dagboek, Een weekboek schrijf jij al, iedere zondag mag ik met vrouwtje weer wat lees doen over jouw. Nee een herinneringsboek willen we nog niet hoor. Jij moet nog superlang bij jouw lieve mensen blijven en samen genieten van heel veel liefde van elkaar.
  Tot zondag lieve vriend en een reuze knuf van vrouwtje, poot en kopje van je racevriend Jip.

  1. Hoi lieve grote vriend Jip, o wat lief dat jullie het boek van Bolle hebben gekocht, dank jullie wel!, en dat is een goed idee dat ik een dagboek ga schrijven, maar dat is ook best heel veel werk, dan moet je elke dag schrijven dat je hebt geslapen en geknuffeld en een kouwstik hebt gegeten, ik denk dat ik daar nog even mee wacht, en met een herinneringsboek helemaal, want ik ben hier nog en dat wil ik voorlopig zo hauden, en mijn mensen ook, je kan het nooit voorspellen hoe dingen gaan, maar ik zau het wel fijn vinden!, had je goed gereest vandaag Jip? ik heb eventjes gereest maar ik vond het te warm, misschien had Bolle als ster wel mee gereest over de Brug, dat kan best!, onze sterren zijn altijd bij ons en ze blijven altijd bij ons horen, en elke avond als het donker is kunnen we ze zien twinkelen, maar het is wel heel ver weg, lieve Jip dankjewel dat kpje zo een lieve vriend bent!, ik stuur jau en je lieve vrouw heeeeeeeel veel lieve kopjes, en mijn mensen sturen jullie heel veel lieve groetjes, en ik heb spesjaal voor jau een snekkie achter mijn wangen verstopt, het is van Kever!!

 9. Hoi Lieve Kever,

  Vrouwtje heeft ook het boek besteld en we hebben een meel van de postmeneer gekregen dat het onderweg is. En dan gaan we het met z’n drietjes lezen. We vonden de verhalen van Bolle altijd heel leuk om te lezen en waren verdrietig dat hij over de Regenboogbrug ging. Dit is een mooie herinnering. En nu kijken we ook altijd uit naar jouw verhalen. Hopelijk kunnen we die nog heel lang meemaken.

  Veel knuffeltjes Binti & Zooka

  1. Dag lieve Binti en Zooka, dankjulliewel dat juliie vrouw het boek van Bolle heeft gekocht, wat lief!, maar jullie zijn nau ook helemaal beroemd, want jullie hadden gisteren een diepte-intervjoew met Dorus!, en jullie waren ook nog jarig, en dat op één dag, dat is echt heel erg biesonder!, ik hoop ook dat ik nog lang verhalen kan maken, en ik hoop dat jullie ze nog heel lang kunnen lezen!, ik vond het zo mooi dat jullie bij Rakker in het kastje zaten, ik zit vaak naast de footoo van Bolle die hier staat, met een elektriek kaarsje erbij, onze sterren blijven er altijd bijhoren, we vergeten ze nooit, ik ga straks nog even zwaaien naar alle sterren, lieve Binti en Zooka en jullie vrouw, ik stuur heeeeeeeel veel knuffeltjes terug voor jullie alledrie, ze zijn van Kever!, en spesjaal voor jullie heb ik snekkies achter mijn wangen verstopt om lekker op te snoepen!!

 10. Hoi liefe Keef! Mensenoma heeft twee BolBoekjes besteld. Eentje voor haar zelf en eentje voor Frau en mij. Als katdootje voor mijn furrjaardag. Lief he! Bolle was een hele mooie bijzondere kater. Dat vinden wij allemaal. Mens en kat. Pootje en lekkere snekkies van Min.

  1. Hee liefe Min!!, ooo wat lief van je mensenoma, wil je haar bedanken van mij en mijn mensen?, Bolle was zeker biesonder en mooi, van binnen en van buiten, ik heb het boekje ook gelezen, daarom weet ik dat!, folgens mij ben je nau net zo aud als ik ben, dat is grappig toch?, alleen weet ik niet wanneer ik jarig ben, mijn mensen zeggen dat we gewoon de dag gaan vieren dat ik hier kwam wonen, ja dat vind ik mooi!, lieve Min, dank je wel voor de lekkere snekkies, ik ga ze vannacht stiekem opknabbelen, ik stuur heeeeeel veel lieve kopjes aan jau en je Frau en je mensenopa en oma, ze zijn van Kever, en voor jau heb ik een paar snekkies achter mijn wangen verstopt, en voor je Frau en oma en opa een bon-bon, het is van Kever!!!

Reacties zijn welkom