Kever heeft een mening over als alles is zoals het hoort

zoals het hoortHet lijkt wel alsof het deze week ineens zomer is geworden, ik had elke dag zon en bijna geen regen, in mijn tuin bloeien allemaal bloemen en zijn de planten groot gegroeid, er is een beebievogel die elke dag komt eten, het is een m-eerel zei mijn vrouw, er zijn insekten, sommige hebben streepjes en een prikker, die mag ik niet vangen van mijn mensen maar ik probeer het toch, mijn vrouw zei Gelukkig maar dat je niet zo handig bent, nau ja!!!, er zijn flinders en die vind ik zo biesonder, ze fliegen heel anders dan vogels of insekten met streepjes, ik moet er altijd van dansen op de PUNTjes van mijn tenen.

De stoel

Sinds ik mijn nieuwe stoel heb zit ik er elke dag op, ik kan er ook een beetje op liggen en dan met mijn voorpoten aan de stoel van Bolle krabben, handig hè?, als er veel zon is lig ik eerst onder de struiken, daar is het lekker koel, als de zon een beetje weg is uit de tuin ga ik in het gras liggen, vaak op mijn rug, dan kan alles even lekker schoonwaaien, want wassen daar doe ik niet aan, wel af en toe natuurlijk, maar het moet niet te gek worden, ik ben een grote jongen en als mezelf elke dag helemaal zau moeten wassen zau ik er nooit een PUNT achter kunnen zetten.

Mikkie

En Mikkie is er elke dag, hij zit op het dak van het schuurtje of in de tuin naast mij, als hij op het dak zit gaan mijn vrouw of mijn man op het kattenhuisje staan om hem te aaien, ze kunnen nét bij hem, met de PUNT van hun vingers.

Naar buiten

Als het helemaal donker is en iedereen slaapt krijgen Mikkie en ik nog een snekkie buiten, en daarna kom ik binnen, ik krijg veel knuffels van mijn mensen en ik eet wat brokjes, en ik ga slapen tot het buiten licht wordt, want ik weet dat als het licht wordt er weer zo een fijne dag komt, dan wil ik meteen naar buiten om te genieten, soms is alles gewoon zoals altijd, dat is het allerfijnste, er zijn geen enge dingen, er zijn geen nieuwe dingen, alles is zoals het hoort, dat lijkt misschien saai, maar eigenlijk is het heel biesonder!!, van mij mag het altijd zo blijven, en daarom zet ik er geen PUNT achter, kijk maar

En ik blijf tetteren voor vreede!!!

22 thoughts on “Kever heeft een mening over als alles is zoals het hoort

 1. Lieve Kever,

  Je bent een bijzondere mooie lieve jongen, die net als Tommy van de gewone dagelijkse dingen houdt in het leeve!
  Als alles maar gewoon is zoals altijd, dan is het goed!

  Geen engen nieuwe en rare dingen gewoon zoals altijd, vlinders en vogels in de tuin, bloemen die groeien, en gras om heerlijk op te liggen chillen.
  Hoe fijn is dat, nou Tommy vind dat net zo fijn hoor, enne…….ik als mens zijnde ook trouwens.
  Maar ssst niet verder vertellen hoor Hihihi!

  Van mij krijg je lekker veel snecks, het ligt op je stoel in de tuin.
  Voor Mikkie heb ik ook wat op het dak neergelegde.
  Voor je mensen heb ik een bakkie thee en koffie klaar gezet met een lekker zomers gebakje!

  Geniet ervan.

  Pootje van Tommy!

  1. Lieve mevrouw Annelieke, o ik werd er gewoon ferleegen van, dat u zegt dat ik een lieve jongen ben!, en hog biesonder en mooi ook, nau moet ik zachtjes tetteren, ik hau er zoooooveel van als alles is zoals het altijd is, en dan met een zonnetje erbij, dat het al zoomer is eigenlijk, dan foel ik me helemaal top!, ik snap heel goed dat Tommy dat ook heeft, en u ook (natuurlijk vertel ik dat niet verder hoor!, alles op de blog is onder ons, alleen katten mogen het lezen) en mijn mensen ook zeggen ze, en Mikkie ligt ook de hele dag lekker te slapen of te rollen omdat hij zich fijn foelt, en nau zit hij snekkirs te knabbelen!, zooo heee en ik vond allemaal lekkere snekkies op mijn stoel!, dankuwel, mijn mensen zeggen dat ze het zo fijn vinden dat ze elke zondagmorgen iets lekkers krijgen, ze roepen dankjulliewel!, en spesjaal voor u heb ik vandaag een grote taart met ferse fruchten gemaakt, met slagroom en fanielje ijs erbij, en de koffie staat klaar, voor Tommy heb ik allemaal snekkies naast zijn mandje gelegd!, heeeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jullie alledrie van Kever!!!

 2. Lieve Kever,

  wat hebbie mooie letters gemaak en jij weet hoe jij jou letters neer moet zette. Met jou erfaring en jou eigen meening. En jij heb zofeel gelijk. Leefe is nie saai assie weet hoe jou dag eruit zie. Dan kan jij geniete want jij weet jou dag is goed. Jij heb jou niewe stoel. Jij weet hoe jij moet ligge dattie tog kan krabbele en van mij hart weet ik. Bolle kijk van ofer ze Reegeboog toe en hij foel geluk in ze hart. Hij zie op ze Landgoed is vreede. Mikkie lig op ze dak en jij lig van jou eigen naas ze stoel. Maar jij maak kontak want jij krabbel heel feel. Bolle foel zoies in ze hart, vreede is belangrijk. Jij kan tettere, jij kan snurke, mij vrouw zeg Loes jij kan ook singe foor vreede. Daar weet ik van mij eigen niks van. Maar selluf weet ik wel, jij kan ook krabbele foor jou vreede. Jij maak jou steetment Kever, dat is belangrijk.
  En jij maak ook jou eigen steetment van jou wasse. Dattie op jou rug lig en jij laat jou naatuur ze werk doen. Mij goede adfies is, assie zofeel leefeswerk moet wasse moet jij foorsichtig zijn dat jou puntje van jou tong nie breek. Dat moetie nie wille.
  Lieve Kever vandaag heb ik mij Banaaanetaart gemaak met ijs en slagroom. Mij vrouw zeg Loes wij heb zofeel banaaan ofer, jij weet nie waar jou banaaaan fandaan kom? Er zit Noorse liekeur bij maar jij moet jou mense waarsguuwe. Assie tefeel van mij liekeur drink zie jij jou eigen Diepte niemeer. Dan hebbie ies nie zofeel goed gedaan.
  Ooma krijg ze eigen stuk en zij krijg liekeur van massepein en Mikkie krijg speesiejaal Bolletjes banaaaan.
  Nu doe ik buite op mij balkon bijkoome van mij bakkuns, hoop dattie erfan geniet,

  Loesje

  1. Lieve Loes, dankjewel dat je mij begrijpt, dat leven niet saai is als je weet hoe je dag er uit ziet, als je dat weet hoef je daar niet meer over te denken en dan heb je juist ruimte om te spelen en te genieten en frolijk te zijn en in de zon te liggen, anders moet je steeds nadenken en piekeren over wat er allemaal aan de hand is, o en wat zeg je het machtig mooi dat ik kontakt maak met Bolle, omdat ik aan de Stoel krabbel, ja dat is zo!, zo laat ik Bolle en de andere sterren weten dat ze nooit vergeten worden, dat is heel belangrijk!, ik blijf net zo lang snurken en krabbelen en tetteren voor vreede tot die grote ruusie in de Rivier is verdwenen, in de Diepte, en dat iedereen zonder angst in vreede kan leven, en ik ben ook blij dat jij mijn steetment hebt gehoord over het wassen, de ene kat wast zich heel veel en de andere weer niet zoveel, We zijn niet allemaal hetzelfde!, zooo heee en nau ga ik smullen van de banaanetaart!, SAMEN met mijn mensen, en natuurlijk met Ooma, en Mikkie geniet van de Bolletjes banaane ijs, geniet maar lekker van de zon Loes, met je vrouw en Floris en Zusje, ik stuur jullie heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, de frietjes zitten al in het fet, en ik heb in de Rivier ferse fis gefangen, die gaat door een beslagje en dan in het fet!!!, voor erbij is er sous met asperges!!

 3. Hallo grote vriend Kever,
  Ja wat is het nou toch veel genieten in de tuin, heerlijk zomerweertje. Mijn vrouwtje roept anders dat het onderhand wel eens een paar dagen heel veel moet gaar regenen. Ikke kan wel eens aan de vogels in mijn tuin vragen of ze naar de wolken kunnen fladderen en gaten in de wolken prikken, nu moet vrouwtje regen maken met een grote slang. Gelukkig is het geen slangenbeest.
  Ikke hoor nu heel veel babyvogels kwetteren, ze laten hun papa en mama weten waar ze zijn, nu met deze warme zonnetje zitten ze vast veel onder de struiken en planten, want ik zie ze niet. Hopelijk zijn de buurpoezels stokjesdoof, want ja dat geloop door mijn tuin is eggies niet leuk. Nu is er weer een nieuwe poezel. Ja hier zijn veel nieuwe mensen komen wonen en ja die hebben ook poezels en mogen vrij lopen.
  Kever met dit warme weer doe ik niet veel racen, ik doe als het zo warm is meer in ons huis zijn omdat het daar koel is, straks ga ik met vrouwtje in mijn ren in de stoel liggen snurkjes doen. Ik heb weer lekkere stikjes voor jou en Mikkie in het tuinhuis gedaan en kunnen jullie gezellig samen knabbelen en maken jullie er dan maar een feest van. Lieve groetjes en kopjes voor jouw mensen van vrouwtje en mij. Poot en kopje van jouw grote vriend Jip.

  1. Heee lieve grote vriend Jip, wat is er veel zoh hè?, het foelt al helemaal als zoomer, ook al zegt mijn vrouw dat dat nog niet zo is, dat het nog steeds lente is, misschien is het wel een goed iedee als de vogels in jauw tuin een gaatje pikken in de wolken want alles is helemaal droog, ik heb hele grijze sokken gekregen, mijn vrouw zegt dat ik ze kan wassen, maar wasrom zau ik?, dan worden ze toch maar weer fies!, wat leuk dat jij allemaal beebievogeltjes hoort, ze hebben hele kleine stemmetjes hè?, weet je wat mijn man meemaakte?, dat er zomaar een beebievogeltje het huis in vloog, gelukkig kon mijn man hem weer naar buiten laten, met alle ramen en de deur open, want zijn vogelpapa en mama zaten buiten te roepen, ze waren zenuwachtig, maar alles is weer goed gekomen!, ik snap heel goed dat je nau niet veel rent Jip, daar is het veeeeeeels te warm voor, we beginnen wel weer over een tijdje, dankjewel voor de stikkies voor Mikkie en mij, we gaan ze SAMEN lekker opeten!, lieve Jip ik stuur jau en je lieve vrouw heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van jullie grote vriend Kever!!!, mijn mensen sturen jullie veel lieve groetejs, en ik heb voor jau een paar likwit sneks neergelegd bij je stoel in de ren, en voor je vrouw staan er ferse aarbeijen!!

 4. Hai Kever, dat wil ik ook, dat iedere dag hetzelfde is. Geen rare uitschieters of andere gekkigheid. Wel zou het nu mogen gaan regenen, maar daar heb je niets over te zeggen en dat is maar goed ook anders wil iederéén zich ermee bemoeien.
  Wat leuk dat je vlinders in de tuin hebt. Hier zie ik ze nauwelijks. Misschien moet ik zorgen voor meer vlindervriendelijke planten.
  Sam is er heel erg van onder de indruk dat je iedere dag tettert voor Vrede. Vooral omdat je daar zo consequent in bent.
  Dat jij niet erg van wassen bent vond ze leuk om te horen. Zelf wast ze zich alleen als het hoognodig is. Ze ligt naast me op de bank en stuurt je zometeen een fijngesneden kippeboutje met gebonden saus.
  Nog een prettige zondag voor jou, je man en je vrouw van Sam & Kim.

  1. Lieve mevrouw Kim en lieve Sam, u hebt helemaal gelijk dat u wilt dat elke dag hetzelfde is, dat is toch lekker rustig?, dan kan je altijd zelf nog iets spannends of iets nieuws doen, of niet!!!, ik ben blij dat Sam het ook niet nodig vindt om zich heel vaak te wassen, Sam is ook helemaal zwart dus dan zie je het toch niet of je fies bent, dat zau ik ook wel willen, hier zegt mijn vrouw dat ik hele fiese sokken heb gekregen, ze zijn niet meer wit maar grijs, nau en?!, dat gaat er vanzelf weer af als het regent, daar wacht ik gewoon op, tot die tijd geniet ik van de zon en de flinders!, ik stuur jullie heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en spesjaal voor Sam heb ik pateee gemaakt, en voor u ben ik rendang aan het maken, en Sam: dankjewel voor de kip met sous, zooo heee dat is heerlijk!!!

 5. Hallo Lieve Zonnige Pepeoom Super Kever +. Oooh wat bensse u heerlijk aan het genieten. En u straaltje poesitivitijdjes uit en dat voelsse we. Hier is het de hele week al zon en die geeft warmte en we sijn allemaal fjolijk. Hier is mijn vjouw bezig in se tuin en er staan al een heleboel plantjes in en se gebroken hartjes. Gisteren op de vensterbank hebsse we allemaal swaai gedaan naar alle sterren. En we kunsse allemaal de hartjes en de planten zien. Met de beebies gaat het goed. We hebsse 1 pepeoom en 1 Oma Loesje met puikkies. De andere hebben nog niet zo een mooie gjote puikkie. Maar mijn vjouwtje segge niet iedereen hebsse een gjote puikkie. Ik hebbse foor Mikkie en uwe een gjote kom lekkere melk de sjagjoom is gesmolten en snekkies overal verstopsse. En een gjote bak daar staat salade op maar die is met kippenpootjes en saus. Voor u mensen een taart van fersse fruit. Hier blijven wij allemaal teteteren foor Freede. En Amber en Dulce seggen danksse u wel dat u blijfsse tetteren. Het is moeilijk foor se en Jafita segge dat u een lieverd bensse. Hi hi wisse ik al want u bensse mijn Pepeoom.

  1. Lieve Faalentino, mijn antwoord staat ferkeerd, het staat na Moby!!!

 6. ha lieve Kever op Kever-zondag, wat een heerlijke zomerse letters heb je gemaakt. Dat is nog eens genieten en wij genieten mee.

  Zo heerlijk dat je op je nieuwe stoel kunt liggen en met je pootjes contact kunt maken met de stoel van Bolle. En met Mikkie gezellig een snackie eten ’s avonds.

  Weten waar je aan toe bent is het allerfijnste. Dan heb je geen onrust en geen stress. Muppet begrijpt dat als geen ander. En ik denk dat alle poezels het heel fijn vinden (en mensen ook hoor).

  Met dit zomerse weer komt Muppet weer wat vaker op balkon en we denken dat ze ook weer wat prettiger in haar velletje zit. Zij mag ook niet happen naar streepbeestjes hoor.

  Lieve Kever, geniet van je tuin en je wereldje waar je weet hoe de dingen gaan. En van het mooie zomerse weer. Prrr prrrr van Muppet, ze heeft snekkies in je tuin verstopt, prrr prrr en liefs van mij, tis ook voor je mensen.

  1. Lieve mevrouw Maria en lieve Muppet, wat fijn dat jullie meegenieten, want SAMEN genieten is het allerfijnste!, dan geniet je veeeeeel meer dan in je eentje!, en ik ben helemaal blij dat Muppet weer beter in haar felletje zit, dat vind ik fantasties!, doet Muppet toch ook stiekum naar het streepjesbeest happen, net als ik?, het zoemt zo gesellig, mijn vrouw zegt dat ik dat beest echt niet in mijn mond wil hebben, maar ik denk van wel!, wat zegt u het mooi, van weten waar je aan toe bent, ja zo is het presies, dan heb je eenergie over om blij te zijn, je hoeft je geen zorgen te maken of bang te zijn, je weet dat alles in orde is, ik hoop dat het altijd zo blijft, ook bij jullie!!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!!, en lieve Muppet dankjewel voor de snekkies, het is spannend om ze te zoeken!, ik heb spesjaal voor jau een kommetje kattensoep achter je kastje gezet, met vissmaak, en voor vanafond is er soep met kipsmaak!!

 7. Lieve Kever,
  Hier Moby, ik lig nu ook het liefst in de tuin!!!!! Ik mag van vrouw wel naar straat op maar het bevalt me niet meer zo goed!!!
  Maar achterom in de tuin is het heel erg fijn!!! Nu er zoveel zon is lig ik ook graag tussen de struiken op de koele aarde.
  En naar alle beestjes kijken is ook al zo leuk……voren op straat zie je dat niet.
  En op de rug liggen en de wind door de vacht laten gaan……..dat vind ik ook zoooooooo lekker!!!!!
  Wat leuk hé dat Mikkie nog altijd naar je toe komt. Jullie zijn echte vrienden!!!!!
  Kan hij nog niet bij je komen wonen???

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Hee lieve Moby, heerlijk is dat om op je rug te liggen hè?, mijn mensen zeggen dat iedereen hier dat deed in het zonnetje, zelfs Molly!, slim om onder de struiken te liggen, dat doe ik ook, anders is het veeeeels te warm, maar in de ochtend en in de afond lig ik altijd in het gras, dat vind ik het allerfijnste, heb jij ook zoveel beestjes in de tuin?, ik vind dat altijd zooo spannend!, mijn mensen gaan het proberen met Mikkie en mij, maar ze moeten nog even bedenken hoe Mikkie in de tuin kan komen, en dat ik er niet uitkan, want ik ben daar veels te bang voor, maar nau ligt hij altijd in de tuin naast mij en dan is het al een beetje SAMEN hoor!, lieve Moby ik stuur jau en Panda,Tica, Izzy, Dopey, Belle, Pippi, Dotje en jullie vrouw heeeeeeeeeeel veel lieve kopjes en zonneknuffels, ze zijn van Kever!!!, geniet maar lekker van de zon en de wind in je haaren!!!

 8. Heeeeee daar is mijn grote jongen!! Faalentino!!!!, het allermooiste, allerslimste, allerknapste maar vooral allerliefste Pepekind dat er is!, wat ben ik blij dat jullie ook allemaal frolijk zijn van het zonnetje!, en dat jullie foelen dat ik geniet, dan kunnen we SAMEN genieten en dan geniet je nog wel een miljoen keer meer dan in je eentje, wat mooi dat jullie gezwaaid hebben naar de sterren, ik heb dat ook gedaan, ik vind het zo machtig mooi van de gebroken hartjesplant, ik denk dat de sterren ook naar die plant kijken en er sterrentwinkels op strooien, het is een plant van tussen hemel en aarde, met bloemen van liefde!, gelukkig dat de beebies gezone zijn en goed groeien, en dat er twee beebies zijn met dikke puikies!, en wat een heerlijk roomige kom melk heb je voor Mikkie en mij neergezet, zooo heee dat lusten we!, straks gaan we snekkies zoeken, en de kippenpootjes met sous eten, mijn vrouw was al benieuwd waarom er een bak salaade stond, ze heeft niks door!, ik stuur jullie heeeeeeeeeeeel lieve kopjes, spesjaal ook voor jau en Jafita, en voor Amber en Dulce, voor hun is het ekstra moeilijk met die ruusie, en ik heb door jullie hele huis kittensnekkies gestrooid, het was een zak van twee kieloos dus er is genoeg voor iedereen!, ik heb spesjaal voor jau een bak slagroom in de schaaduuw gezet, er staat op Deze bak is leeg!, en voor je mensen heb ik een frugtensaalade gemaakt met slagroom en mangooo ijs, het is van je Pepeoom Super Kever +!!!

   1. Gelukkig maar, want Sondag is Smuldag!!, Mikkie en ik vonden de kippenpootjes helemaal top!!

 9. In geval van de streepjes beessies, blijf je maar lekke onhandig. Dat klinkt natuurlijk niet aardig, maar zo’n steekding …. Helemaal niet grappig!
  Wordt er bij jullie gebarbekjoeid nu het mooier weer is?
  Hier bij de buren, het stinkt en tegelijkertijd ruikt het lekker, gek he?
  Heel veel knuffelzzzz van onz lieve Kever

  1. Lieve mevrouw Sandra en lieve Roos, mijn vrouw is heel blij ik die streepjes beessies niet kan vangen!!!, Bolle had er een keertje eentje bijna opgegeten en dat was helemaal niet fijn zegt ze, gelukkig kon hij hem nog uitspugen, maar hij had pijn aan zijn tong, soms wordt hier gebarbekjoeid, ik snap helemaal wat u bedoelt met stinken en ook lekker ruiken!, daarom heb ik spesjaal voor u en Roos spiesjes gebarbekjoed, met kip en paaprikaa, voor erbij is er salaade en fers stokbrood, het is van Kever!!!, en ik stuur jullie heeeeeeeeeel veel lieve kopjes!!, of eigenlijk kopjezzzz!!!

    1. Fijn!, ik zei ook al tegen Faalentino dat Sondag Smuldag is, het is ook met deselfde letter, mijn vrouw zegt dat dat niet waar is maar ik zie het toch zelf?!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes van mij!!!

Reacties zijn welkom