Joep leert voor Weilandmuizenjager

WeilandmuizenjagerVorige week had ik het over wat ik graag wil worden als ik later groot ben. En hoewel ik alweer een jaar oud ben heb ik nog steeds het gevoel dat ik heel veel te ontdekken en te leren heb voordat ik een oude wijze kater mag worden. Dat komt niet van de ene op de andere dag, zoiets heeft tijd nodig om te groeien.

Promotie

De komende tijd ga ik me helemaal richten op ‘t werken als Weilandmuizenjager. Nóg meer ervaring opdoen, uitdagingen zoeken en cursussen volgen om de beste technieken in m’n poten te krijgen. En dan hoop ik uiteindelijk promotie te kunnen maken naar de functie van Weilandmuizenvanger, om de diepvrieslade te vullen met de beste muizen die ik kan vinden.
‘t Lijkt me de meest ideale baan, lekker dicht bij huis zodat ik tussen de middag daar kan gaan lunchen. Met werktijden die ik zelf kan bepalen tussen zonsopkomst en zonsondergang, want ik blijf eigen baas natuurlijk. Er moet tussendoor toch ook nog tijd overblijven voor dutten, wassen, knuffelen, spelen, slapen en eten…

WeilandmuizenjagerUil

En over spelen gesproken, afgelopen week heb ik maar liefst twee nieuwe speeltjes gekregen. En ‘t zijn niet eens balletjes, maar ik ben er wel heel erg blij mee!
Maandag kreeg ik Uil. Hij is van een heel lekker stofje dat ik nog niet kende en hij heeft veren. En veren zijn leuk om mee te spelen, dat weet ik nog van de uitschuifbare hengel die ik kreeg toen ik klein was. Maar die is intussen helemaal versleten, al zegt mijn personeel dat ik ‘m gewoon gesloopt heb door er steeds op te gaan springen. Maar wist ik veel dat dat niet de bedoeling was, die hengel boog zo lekker door als ik er m’n voorpoten er op zette…
Maar, terug naar Uil. Senior heeft de Joep-proof-test gedaan voordat ik ‘m kreeg, door aan de veren te trekken of ze wel stevig genoeg vastzaten. En hij werd helemaal goedgekeurd. Maar ja, da’s natuurlijk wel weer een uitdaging voor mij om te zien hoe lang het duurt om Uil te plukken…

Stick

WeilandmuizenjagerOp dinsdag, na een hele dag op zoek te zijn geweest naar Weilandmuis, kwam ik een beetje verdrietig thuis want ik had wéér niks gevonden… Ik gaf het sisal muisje dat ik een tijd terug had gehad een lel met m’n voorpoot waardoor ‘ie onder de bank schoot, en was ervan overtuigd dat ik dan misschien wel een hele enthousiaste muizenjager was maar toch nóóit een echte muizenvanger zou kunnen worden.
M’n personeel zag aan me dat ik teleurgesteld was en probeerde me op te vrolijken met een lekkere kauwstick. Heerlijk hoor, maar ‘t was geen muis…

Net toen ik me omdraaide om de gang in te lopen hoorde ik m’n naam roepen en zag iets over de grond schuiven. Een muis!
Ik twijfelde geen moment, rende er achteraan, dook er bovenop en greep ‘m met vier poten tegelijk vast.
Terwijl ik m’n stiletto’s en tanden in z’n vacht zette bedacht ik me dat deze muis nooit in de diepvrieslade terecht zou komen en al helemaal niet op de menukaart van Nemo, want hij was wel heel erg mager en kwam niet uit ‘t weiland. Maar hij was wel heel erg geschikt om mee te spelen en m’n jachttechnieken mee te oefenen.

Muis

WeilandmuizenjagerVol trots liep ik even later met de veroverde muis naar m’n personeel en legde ‘m voor Seniors voeten neer. M’n allereerste cadeautje was voor hem, en zo te zien was m’n Eerste Bediende er heel erg blij mee. Ik werd op schoot genomen, kreeg aaien en lieve woordjes en heel veel knuffels. Terwijl ik me als succesvolle speelgoedmuisvanger voelde groeien, legde hij m’n vangst op de eettafel en pakte een blikje. Zodra dat open ging herkende ik gelijk de geur die er uit kwam en ik keek nieuwsgierig over de rand van de eettafel mee hoe Senior de buik van de muis opende en er iets uit dat blikje in stopte, net zolang tot de muis dik en rond was. Nooit geweten dat muizen op die manier te eten krijgen…
Toen de muis genoeg eten had gehad maakte Senior ‘m weer dicht en rolde ‘m tussen z’n handen heen en weer. Wat rook dát lekker, zeg. Eigenlijk had ik er wel een beetje spijt van dat ik de muis cadeau had gedaan. Maar Senior vroeg of ik ‘m terug wilde, want hij en Junior eten geen muis. Zelfs niet als ‘ie zo goed gevuld is zoals deze.

Nou, ‘t leek me een heel goed idee, want zo’n mooie dikke muis weggooien zou toch zonde zijn.

En zo is Muis in m’n leven gekomen. Ik word heel erg vrolijk van ‘m, hij kwam precies op het goede moment in huis. We vechten en spelen samen, en ik leer heel veel van ‘m.
Al vergeet ik natuurlijk mijn vrienden Nemo en Uil niet, en m’n springveren, balletjes, knikkerbaan en andere speeltjes. Die moeten ook allemaal genoeg aandacht krijgen, want stel je voor dat m’n personeel het idee zou krijgen dat ze iets van m’n speelgoed kunnen weggeven omdat ik er niet meer naar omkijk…

Stevige poot en heel veel kopjes van Joep, aankomend Weilandmuizenvanger.

8 thoughts on “Joep leert voor Weilandmuizenjager

 1. Hoi Joep,

  Weet zeker dat jij ooit de beste weilandmuizenvanger wordt van de hele wereld, daar ben ik helemaal van overtuigd.
  Je oefent, je leert en je bent nieuwsgierig…………..je hebt dus alles in je om een weilandmuizenvanger te worden.
  En hoe kan je beter beginnen door met een muis van thuis te oefenen die ook nog eens heerlijk ruikt, dat is eigenlijk een soort van win/win momentje.
  Je bent nog jong en leergierig dus jij gaat het zeker weten ver schoppen, in de wereld van muizenvangen.

  Pootje van Tommy!

  1. Dank je wel voor ’t vertrouwen Tommy, ik blijf m’n best doen want die diepvriesdoos tussen de ijsjes en de krentenbollen in de vriezer is nog steeds leeg… In de tussentijd ga ik oefenen met Muis, en ik begin steeds beter te worden met vliegen vangen. En die zijn ook nodig voor ’t restaurant van Nemo, want Chef Tiga kan daar heerlijke krokante laagjes mee maken. Nou moet ik er alleen nog achter zien te komen hoe ik ze ’t beste kan bewaren…
   Pootje terug! 😽🐾

 2. Hoi lieve Joep,
  Ik weet zeker dat jij binnenkort een echt weilandmuis vangt. Maar wat een mooi speeltje heb je gekregen. Ik wist niet dat uilen veren hadden. En wat apart dat senior Muis open kan maken om hem zo eten te geven. Als je maar goed oefent met Muis komt het vangen van een Weilandmuis vanzelf. Vrouwtje en ik hebben weer genoten van je verhaal.
  Liefs Figo

  1. Dank je wel lieve Figo! Ja, ik wordt stierlijk verwent, m’n personeel heeft gisteren zelfs de mand waar m’n speelgoed in ligt vervangen door een grotere…
   Muis eet gelukkig niet zo veel, hij zit nog steeds vol. En Uil heeft al z’n veren nog!
   Leuk dat jullie weer genoten hebben van m’n blog, dank je wel!
   Stevige poot voor jou en kopje voor je vrouwtje!

 3. 😻 oh Joep, ik ben zo blij dat ik jouw facebook vriendinnetje ben. Ik geniet van jouw stoere verhalen en huiver van jouw durf! En lef!

  Ik heb pas ontdekt dat ik over de schutting kan klimmen en dat het daar ook heel spannend is, mt een vijver en eenden en ganzen. Het ritselen overal, maar er lopen ook een paar hele grote gemeen uitziende buurtkatten, dus ik ben weer gauw terug naar huis gerend. Een muis zal ik wel nooit vangen, laat staan een weilandmuis. Want het eiland is hier ver weg. Jij gaat dat gewoon doen! Jij gaan naam en faam opbouwen als leverancier van de sappige weilandmuizen!
  Ik hoop dat Senior genoeg plek in de vriezer heeft.

  Jij wordt vast

  1. Hoi Spotje, ik ben ook heel blij dat we vrienden zijn!
   Spannend, dat je over de schutting bent gegaan, maar jammer van die buurtkatten. Ik ken dat, bij mij in de buurt lopen er ook een paar, en daar moet ik niks van hebben. Ik ren dan ook keihard terug naar huis, met ’n dikke staart en m’n rugharen overeind.
   Volgens m’n personeel kan ik ze niet blijven ontlopen, en zal ik toch een keer kennis met ze moeten maken. Maar voorlopig blijf ik nog liever uit hun buurt!
   Ik hoop binnenkort m’n eerste Weilandmuis in de vriezer te kunnen leggen, de bak die daar tussen de ijsjes en de krentenbollen staat gaat zeker vol komen!
   Dikke knuffel!

 4. Heee lieve Joep, het gaat je vast lukken om weilandmuizen te fangen hoor!, als je ook hele maager muisjes kan fangen dan zijn dikke sappige weilandmuizen een makkie, echt waar!, en helemaaaaaal als jij een ketnipmuis durft te fangen, want als je een beetje haai bent en TOCH nog een muis kan fangen… dan heb je taalent!, en heel slim dat je altijd met al je speelgoed speelt!, anders is er een kans dat je mensen denken dat iets weg kan, en elke kat weet: NIETS wat van jau is mag ooit weg!!, dankjewel voor je gezellige letters Joep, en heeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je mensen, ze zijn van Kever!!

  1. Haaaai lieve Kever,
   Dank je wel voor je lieve woorden, ik weet zeker dat er in de bak in de diepvriesla snel een eerste Weilandmuis ligt…
   M’n speelgoed is weer veilig hoor, ik heb een grotere opbergmand gekregen om ze allemaal in te bewaren, dus alles mag blijven.
   Maak er weer een hele mooie dag van, stevige poot en heel veel kopjes voor jou en je personeel! 😽🐾

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *