Joep en de warme dagen

Eigenlijk heb ik de hele week overdag alleen maar lekker liggen dutten. Het was gewoon té warm om te spelen, te rennen of kattenkwaad uit te halen. Na m’n ontbijt ging ik vaak even in de vensterbank liggen, heerlijk in de ochtendzon. En als me dat tegen lunchtijd te warm werd ging ik lekker op het grote bed onder dat draaiding aan het plafond verder slapen. Want overdag slapen kan ik tegenwoordig als de beste, sinds ik met dit mooie weer ook ’s nachts naar buiten mag.

Warm

Op die warme dagen ging ik pas na het avondeten naar buiten. Gezellig wat in de tuin rondhangen en als m’n personeel opstond uit een tuinstoel dan was ‘ie natuurlijk voor mij. Of ik wandelde even naar de buren om gedag te mauwen. Want de tweebeners van m’n huizenblok leken begin van de week allemaal buiten in de tuin te zitten, hangen of liggen.
Tot afgelopen donderdagavond, toen de wind opstak, de temperatuur daalde en alle stoelen in de tuin ineens leeg bleven. ‘t Was weer rustig op ‘t achterpad. En dat was gisteren eigenlijk nog steeds zo…

Overdag

Nou ja, ik vind het toch wel weer leuk om m’n controlerondes ook overdag te doen.
Er is dan toch wel wat meer te beleven dan ‘s nachts. Zo heb ik een hele tijd zitten kijken naar de overbuurman, die in ‘t weiland bezig was om grote rollen te maken van ‘t gras dat vorige week gemaaid was. Ik bleef wel lekker op ‘t achterpad zitten natuurlijk, want dat ding waar hij in reed gromde me net iets te hard. Maar het weiland ligt er nu weer mooi bij, klaar voor het grote feest volgende maand!
Nu het wat koeler is lijken de tweebeners ook ineens weer wat actiever te worden dus ik heb het overdag ook een stuk drukker gekregen met toezicht houden, kuilen graven en weer dichtgooien. Daar komt dan ook nog ‘s de tuincontrole voor de buren bij, die overdag toch nèt weer anders is dan ‘s nachts. En ook de buurkatten moeten natuurlijk uit m’n eigen tuin gehouden worden, want die worden de laatste tijd steeds brutaler. Dat ik ‘s nachts met ze op stap ga is gezellig, maar ik hoef ze overdag niet allemaal over de vloer hoor.

Buurpoes

Alleen de buurpoes van een paar huizen verderop komt af en toe m’n tuin in, en dan houden we een staarwedstrijdje. In het begin blies ze nog naar me, maar tegenwoordig liggen we op een metertje afstand van elkaar, allebei met de voorpootjes onder de borst als een halfje rood en een halfje grijs/zwart/wit/bruin brood. Ik denk dat we ook overdag best wel vriendjes kunnen worden, samen spelen of door ‘t weiland rennen. Al weet ik niet of zij ‘t ook leuk vindt om muizen te vangen.
Maar soms is ze ook best wel een beetje uit de hoogte en wandelt ze langs m’n tuin zonder op of om te kijken, zonder een mauw te geven. En dan denk ik pfff, poezen. Voorlopig blijf ik wel gewoon lekker een vrijgezelle kittenkater, ik heb het al druk genoeg zonder furkering.

Dokter

O, en ik ben deze week ook nog even bij die lieve dierendoktermeneer geweest. Mocht ik in m’n reismand mee in de auto, en dat vind ik hartstikke leuk. Onderweg heb ik weer lekker naar buiten zitten kijken, terwijl ik tegen m’n personeel mauwde wat ik allemaal zag. En natuurlijk mauwden ze terug, met de nodige spel- en gramaticafouten, maar daar ben ik intussen wel aan gewend.
Nadat die lieve dierendoktermeneer me van top tot poot bekeken had vertelde hij aan m’n personeel dat ik een mooie slanke gespierde kat was met een goed gebit en een prima gewicht voor m’n leeftijd. Nou vind ik dat zelf helemaal niet zo belangrijk want ik ben nou eenmaal wie ik ben.
Eenmaal thuis heb ik toch even in de grote spiegel gekeken toen ik m’n reismand uitstapte. Maar ik zag alleen mezelf en vond ‘t eigenlijk wel hoog tijd voor een paar slokjes water en een lekker snekkie.

Feest

En over snekkies gemauwd… ‘k Ben al heel druk bezig met de voorbereidingen voor het Weilandfeest volgende maand en omdat heel veel gasten gemauwd en geblaft hebben dat ze hun favoriete snekkies mee willen nemen heb ik bedacht dat we een snekkiesproeverijtent gaan opzetten. De onderhandelingen met m’n eigen lokale dierenwinkel voor sponsering zijn al zo ver dat ik volgende week m’n poottekening onder de afspraken kan zetten, en de contacten met de digidingesleveranciers zijn in volle gang.
Intussen heb ik ook diverse vrienden gevonden die een workshop willen geven, maar er kan altijd nog meer bij want het weiland is groot genoeg.
Dus is er iets waar je heel erg goed in bent en wat je anderen ook graag zou willen leren, mauw of blaf maar door. Gaan we er met z’n allen een groot feest van maken!

Stevige poot en zachte kopjes,

Joep.

13 gedachten over “Joep en de warme dagen

 1. Hoi Joep,

  Wat ben je toch weer lekker druk geweest de afgelopen dagen, en je houdt alles scherp in de gaten.
  Dat is alleen maar goed, want een beetje controle kan nooit geen kwaad vind ik.
  Hoop dat er met het weiland feest het ook een beetje mooi weer is, als het maar droog is dat zou al fijn zijn.

  Ga nog even nadenken of ik een cursus zou kunnen geven, maar weet nog niet hoe of wat.
  Daar kom ik dus nog op terug.

  Voor nu een fijn weekend en geniet van het mooie weer met veel minder warmte dan eerst.

  Pootje van Tommy!

  1. Haaaai Tommy,

   Tsja, vanmorgen was het alweer nat buiten, dus ik heb de korte ronde gedaan. Wat een verschil met vorige week!
   Er is mooi voor het eind van deze maand besteld, dus alle nattigheid die nu valt kan dan in elk geval niet meer vallen!

   ’t Zou mooi zijn als je inderdaad ook een workshop zou willen geven, want er komen heel veel vrienden die best wel iets bij zouden willen leren maar dat niet zo goed durven te mauwen of te blaffen, of weten hoe ze dat aan moeten pakken. En we kunnen zó veel van elkaar leren!
   Binnenkort zet ik een overzicht op m’n FB pagina welke workshops er al zijn, zodat je een idee van de mogelijkheden kan krijgen.

   Maak er weer een hele mooie week van. Ik ga tussen de buitjes door m’n inspecties doen, en daarna lekker onder de overkapping in de tuin zitten, misschien dat de zon vandaag toch nog komt…

   Pootje terug, vriend! 😽🐾

 2. Lieve Joep,

  Mijn vrouwtje en ik waren weer benieuwd om je belevenissen van de afgelopen week te lezen. We hebben ze op het terrasje van onze tuincaravan gelezen. Vrouwtje dronk er gelijk koffie. Ik ben blij dat het minder warm is want vrouwtje vindt het dan te niet vertrouwd als ik alleen buiten ben omdat ze mijn voorganger al eens bevangen door de warmte in de tuin gevonden heeft. Die lag altijd in de volle zon te zonnen dat is natuurlijk niet wijs als het zo erg warm is.

  Moest je voor je APK keuring naar de dierendokter?

  Ik verheug me nu al op het feest.

  Groetjes ook aan je bedienden van mij🐈‍⬛ en mijn vrouwtje.

  1. Lieve Figo,

   Jij hebt een heel verstandig vrouwtje, maar ze hoeft zich deze week denk ik niet veel zorgen te maken want ik heb gehoord dat het een bewolkte week wordt. Maar misschien is het in het noorden wel veel beter weer en kun je lekker buiten genieten…

   En ja, ik moest voor m’n APKtje naar die lieve dierendoktermeneer. En ‘k heb gelijk m’n jaarlijkse shotje gekregen, omdat ik nu veel buiten kom. ‘k Vind het nooit erg om daarheen te gaan, ’t ritje in de auto is leuk, dan kijk ik altijd door de spleetjes in m’n reismand naar buiten wat er allemaal voorbij komt. En als ik daar genoeg van heb ga ik lekker liggen dutten.

   Binnenkort zal ik op m’n FB pagina meer info delen over ’t feest, welke workshops er tot nu toe zijn. En ik hoop dat er nog veel meer bijkomen, want we kunnen denk ik nog een hoop van elkaar leren… Ik kan haast niet wachten tot de 27ste!

   Groetjes terug aan jou en je vrouwtje, ook van m’n personeel, en tot op het feest. Gezellig dat je er ook bij bent! 😻🐾

 3. Heeee lieve vriend Joep!!!, slaap jij ook al zo veel met het mooie weer?, ik ook, alleen lig ik dan ferstopt onder de planten in mijn tuin, daar is het lekker koel, en ik lig ook vaak in mijn gras als daar geen zon is, en gek is dat hè, dat mensen veel meer buiten zijn als de zon schijnt?, dat heb ik ook al gemerkt!, waardoor dat komt weet ik niet presies, zauden mensen zon ook fijn finden?, mijn mensen wel, dat weet ik, maar is dat zo voor alle mensen?, en goed dat je een beetje bijhaudt wie er in je tuin komt, anders loopt straks de hele buurt door je tuin en dat hoort niet!, ik zau als ik jau was nog efentjes wachten met furkering, en pas furkering fraagen als je een poezendame of jongenskater ziet waar je helemaal ferliefd op bent, of misschien wordt jij wel door iemand gefraagd, dat kan ook!, enne… over je feest gesproken: ik zau wel een wurksjop muziek maken willen geefen!, is dat een idee?, ik ferheug me er al heel erg op om iedereen weer te zien, en ik heb al een Weiland soonaate geschreeven voor op de spieraal, en ik oefen elke nacht!, heeeeeeeeel veel lieve kopjes voor jau en je mensen, ze zijn van je vriend Kever!!, en ik heb een berg snekkies voor je op het bed gelegd, onder dat draaiding, dan kan je lekker koel snekken!!

  1. Heee lieve Kever, vriend!
   Ja, ik heb heel veel liggen dutten vorige week, had ik mooi de tijd om van alles te bedenken voor ’t feest!
   Wat lief dat je al een Weiland soonaate hebt geschreven voor de spiraal, ‘k weet zeker dat het een enorm succes gaat worden! En ik ben heel blij dat je een workshop muziek maken wilt geven, staat al genoteerd!
   Enne, over ferliefd zijn… je hebt gelijk, liefde moet van twee kanten komen, en ik heb er nu eigenlijk nog helemaal geen tijd voor. Hoe oud was jij toen je furkering kreeg, Keef?
   Enne, nog bedankt voor die berg snekkies onder dat draaiding. Ben wel even bezig geweest om ze uit alle hoeken van de kamer weer te pakken, want toen jij weg was heeft iemand dat draaiding harder gezet… Maar ze waren heerlijk!
   Lieve kopjes voor jou en je personeel terug Kever, tot later! 😻🐾

   1. Lieve Joep, ik was al ellef toen ik furkering kreeg!, maar zo lang hoef je niet te wachten hoor!, en sorrie van de snekkies…. folgende keer leg ik ze niet onder dat draaiding neer!!, kopjes van mij!!

    1. Nou Kever, ellef lijkt me een hele mooie leeftijd voor een eerste furkering hoor, mij lijkt dat ook wel wat!
     Enne, die snekkies en dat draaiding… De kamer was gewoon één grote snuffelmat, maar ik heb ze allemaal teruggevonden! 😹🐾

 4. Hoi lieve Joep!

  Het was van de week op ons balkon overdag veels te warm, dus wij bleven dan lekker binnen liggen.
  Maar, jij vindt de reismand leuk 🙀🙀🙀🙀🙀🙀 Nou, wij niet hoor! Vrouwtje had die dingen wel in de kamer gezet, maar deed er verder niks mee. Tot vrijdagochtend. Dachten we dat we te eten kregen, werden we pardoes in een mandje gezet. Wij moesten ook naar de dierendokter. Binti heeft wel even laten weten dat ze het niet leuk vond door te grommen. Zooka vond eigenlijk het lieve gekriebel over haar rug door de DA wel leuk. Maar goed, gewogen, alles bekeken en na een prikje zijn we alle twee APKat goedgekeurd.

  Nog even en dan is het Weilandfeest. We kijken er naar uit. We lezen hierboven dat Kever zelfs speciale muziek heeft geschreven voor het feest, cool!!

  Heel veel knuffeltjes van ons, Binti & Zooka
  😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡

  1. Haaaai lieve Binti en Zooka,

   M’n reismand staat al sinds ik op mezelf ben gaan wonen onder de stoel in de slaapkamer, met het deurtje open… Soms lig ik er zelfs gewoon in te slapen, want ’t is een heerlijk plekje!
   Wat fijn dat jullie allebei weer APKat goedgekeurd zijn, op naar een nieuw gezond jaar!

   Ik kijk ook al uit naar de laatste zaterdag van deze maand, de voorbereidingen zijn al in volle gang. En er komen nog steeds leuke workshops bij, ik denk dat ik zelf ook mee ga doen aan jouw workshop, Zooka! Enne, er is al een mooie parkeerplaats gereserveerd voor je roze Cattilac hoor!
   Binti, heb jij nog iets dat je heel goed kunt en aan anderen wilt leren in een workshop? Of ga je gewoon lekker genieten van die dag?

   En ik ben ook heel trots op Kever, dat hij zelfs een soonate heeft geschreven voor ’t feest. Hopelijk heeft hij ook nog wat meemauwers in z’n muzikale reportoire, dan kunnen we onze lol op…

   Heel veel knuffels en kopjes terug, en ik zie jullie eind van de maand!

 5. Meow Joep,

  Daar ben ik eindelijk. Gisteren had ik mijn poten vol aan leveranties in Den Haag. De muizen zijn, zoals je van Muisbezorgd mag verwachten, purcies op het purfecte moment afgeleverd bij onze furriends.

  De workshop Waslijn Wandelen van mijn broer Foppe had ik al doorgegeven toch? Tante Cato neemt met liefde een Masterclass voor rekening. Dit wordt de ultieme kans om te leren hoe je een pil kunt weigeren. Mocht er nog ruimte zijn in het programma dan miauw ik graag ook nog over de beste fileermethodes.

  Tot slot wil ik nog even zeggen dat je supergoed bezig bent met alle voorbereidingen. De contacten met snackverschaffers zijn goud.

  Koppie van Japie

  1. Hee Japie,

   Je hebt écht een fantastisch bedrijf opgezet met Muisbezorgd, je vult precies dat ene gat in de markt waar heel veel behoefte aan is!

   De workshop van Foppe had ik al laten noteren, en ik zet die van jou en Cato erbij, want er is ruimte genoeg in ’t weiland voor alle workshops en masterclasses!

   Tsja, ’t is even wat werk, want ik moet m’n naam nog maken als evenementenorganisator, maar ik heb al heel veel toezeggingen van snekleveranciers dat ze komen leveren voor de proeverij. In ruil voor wat reclame maken voor hun product willen ze graag meewerken!

   Koppie terug vriend, en ’n stevige poot!

 6. Oh Joep.. ik wist natuurlijk al dat je een mooie rooie slanke kater bent, daar had ik geen dierendokter voor nodig..

  Maar wat lees ik nou, er is een mooie lapjeskat die je hart aan het veroveren is..

  Ja..dat begint met een staar wedstrijd..

  Ik ben ontroostbaar…ik ga je verliezen aan een dichterbij-poes .
  😿😿😿

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *