Joep blijft oefenen en goed ook

Om te beginnen wil ik vandaag toch ook eerst nog even stil staan bij Oscar, een hele wijze kater die dinsdagavond na een respectabele leef-tijd van 19 jaren over de Regenboogbrug is gegaan…
Ik ben er aan de ene kant heel verdrietig over, want ik had Oscar graag nog veel beter willen leren kennen. Aan de andere kant weet ik dat hij nu nooit meer al z’n medisijnen hoeft in te nemen om zonder pijn en andere ongemakken eindeloos te kunnen rennen en spelen met al zijn vriendjes en vriendinnetjes die al eerder een mooie ster werden.

Stoel

Maar ik ben ook dankbaar.
Dat ik de mooie woorden die hij elke week doormauwde voor zijn blog bij Bert nog altijd kan teruglezen. En dat ik Oscar heb ontmoet op het Grote Stoelendansfeest dat onze vriend Kever begin deze maand speciaal voor hem in z’n tuin heeft gehouden. Met een hele mooie stoel in het midden van de tuin, speciaal voor Oscar, zodat ‘ie alles goed kon zien en met iedereen die er was een paar korte of lange mauwtjes kon wisselen.
Het was een feest dat niet alleen kattastisch was, maar ook heel indrukwekkend. Want in een paar uur heb ik zóveel mooie wijze woorden van Oscar zelf meegekregen en die zullen de rest van m’n leven bij me blijven…
Dank je wel lieve Oscar. Voor alles wat je met mij en al je vrienden en vriendinnen hebt willen delen.
En die mooie stoel in de tuin bij Kever blijft voor altijd jouw stoel, dat weet ik zeker…

Jagen

Nu ik m’n hart met jullie gedeeld heb over het vertrek van Oscar, wil ik toch ook nog graag iets heel anders doormauwen, iets leuks. Want Oscar was behalve een hele realistische kater ook een hele positieve, die ondanks alles ook heel erg van z’n leven kon genieten. En dat is precies wat ik vorig weekend gedaan heb.
Zoals jullie misschien weten ben ik hard bezig aan een loopbaan als Weilandmuizenvanger. Maar omdat ik, ondanks de kattastische cursus van Luna Poes en heel veel oefenen, nog steeds geen muis heb kunnen vinden ben ik op de dagen dat het droog is sinds een tijdje druk bezig in de tuin met het vangen van vliegen en kruipende beestjes die ik daar tegenkom. Zelfs de dikke bromvliegen die ik in huis zie sla ik met gemak uit de lucht. En omdat m’n personeel die toch niet lust eet ik ze lekker zelf op.
Al moet ik toegeven, rauwe bromvlieg is nou niet écht een delica… uhhh… delikat…. nou ja, lekker. Maar om m’n vangst nou door m’n personeel in de prullenbak te laten gooien is ook weer zo’n verspilling.

Ik had vorige week zaterdag net m’n tweede grote vlieg achter de kiezen (ik heb natuurlijk niet tegen m’n personeel gemauwd dat ik die zelf van buiten mee had genomen) en stond eigenlijk al op ‘t punt om te gaan slapen toen Junior riep dat ik een dringend berichtje had gekregen.
Nieuwsgierig geworden liep ik al een beetje slaperig terug naar de woonkamer, waar ik te horen kreeg dat Chef Tiga pissebedden en vliegen nodig had voor de verse catnipsoep die hij aan ‘t maken was voor de zondagse lunch. Of ik die nog even voor ‘m kon vangen en afleveren.
Nou, je snapt dat ik gelijk klaarwakker was. M’n eerste echte opdracht, en dan ook nog ‘s van de Chef der Cheffen… Wat een eer! En wat een mooie kans om misschien van hem te leren hoe ik die rauwe bromvliegen veel lekkerder kon maken.

Zeemuizen

M’n personeel begreep de ernst van de spoedbestelling van de Chef gelukkig helemaal. Ik mauwde tegen Junior of ze even contact wilde opnemen met Japie, de eigenaar van Muisbezorgd, om te vragen of ik m’n vangst bij hem kon afleveren voor verder transport of dat ik ‘t zelf bij de Chef kon afgeven. Terwijl Senior druk bezig was om een paar bakken met deksels en een zaklantaarn te zoeken, reageerde Japie al dat het beter was om de bestelling direct bij de Chef te bezorgen. En omdat ik dan toch al halverwege zou zijn, vroeg Japie of ik zin had om daarna samen met hem Zilte Zeemuizen te gaan vangen.
Ik wist toen al dat het een paar onvergetelijke Pinksterdagen zouden worden…
Bij wijze van hoge uitzondering mocht ik zaterdagavond laat nog naar buiten. Senior had de lamp midden in de tuin gezet en zei dat er zóveel vliegen op ‘t licht af zouden komen om meer dan genoeg croutons van te kunnen maken.
Om een lang verhaal wat in te korten, toen de zon opkwam had ik twee bakken vol met vliegen, klaar voor transport. De pissebedden waren wat moeilijker te vinden, maar ik kon onder wat oud snoeihout toch nog een paar poten vol te pakken krijgen. Chef Tiga kon tevreden zijn.

Het duurde even voordat ik m’n personeel wakker had gemauwd om weer naar binnen te kunnen, maar toen eindelijk de tuindeur open ging stond er al een stevig ontbijt voor me klaar en kreeg ik complimenten en aaien omdat ik zo hard doorgewerkt had. Senior controleerde nog even of de deksels wel goed op de bakken zaten voordat hij ze in de koelkast zette, maar daarna was ‘t toch echt wel hoog tijd voor een welverdiend dutje.

Zoomies

Zondagmorgen om kwart over negen zat ik alweer met al m’n haren netjes op een rijtje en schoongelikt in de auto, naast m’n vangst op de achterbank, onderweg naar Chef Tiga. En heel eerlijk, ik was best wel zenuwachtig want ik had de Chef en zijn broers nog nooit in levende lijve ontmoet. Het liefst was ik ook gewoon in de auto blijven wachten tot m’n personeel de bestelling had afgeleverd, maar daar trapten ze niet in. Ze vonden dat ik niet zo kittenachtig moest doen, en terwijl Junior de bakken pakte nam Senior me op z’n arm en zwaaide de voordeur al open…
Binnen vijf minuten maakten Leootje, Simon en ik zoomies door hun hele huis, via de gang, de woonkamer, het balkon en weer terug. We rolden en sprongen over elkaar heen alsof we dat al jaren deden.
Na een half uurtje heel erg druk doen met z’n drietjes kwam Chester ‘s kijken wat al die herrie in huis was en schudde langzaam z’n kop toen ‘ie ons zag. Dat was volgens Leootje het moment dat we maar beter even stilletjes op het balkon konden gaan hangen om vogels te kijken.
We kregen Cosmosnekkies en wat te drinken, en daarna ben ik tussen Leootje en Simon als een blok in slaap gevallen…

Natuurlijk is m’n Pinksteravontuur daarmee nog niet afgelopen, maar Junior mauwt met de nodige spelfouten dat ‘t wel een héél erg lange blog zou gaan worden als ik nu alles wil vertellen. Dus ik ga volgende week verder waar ik gebleven ben.
Voor nu, maak er een kattastisch mooi weekend van en geniet van elk moment. Precies zoals Oscar gedaan heeft. Vanavond als ik de sterren zie zal ik naar hem zwaaien. En naar Bram. En Loesje. En naar al die andere mooie sterren in de lucht.

Stevige poot en zachte kopjes,

Joep

Aankomend Weilandmuizenvanger

14 thoughts on “Joep blijft oefenen en goed ook

 1. Miauw Joepie,

  Een purrachtig eerbetoon aan Oscar, onze nestor op de blog. Bij het furhaal van Leootje kregen we natte ogen en nu weer.

  En wat kattastisch om terug te lezen hoe jij de finishing touch van het menu van de Chef der Cheffen heb furzorgd. Je had het me al in geuren en kleuren gemiauwd tijdens het vangen van de Zilte Zeemuizen. Het is tof dat al onze furriends het nu ook hier terug kunnen lezen.

  Ik kijk uit naar hoe je ons avontuur uit de doeken doet. Het was tof om dit samen met jou te doen.

  Fijne katerdag. Ook voor iedereen die meeleest.

  Koppie van Japie

  1. Goeie mauw terug Japie,
   Dank je wel voor ’t compliment, die ene en laatste ontmoeting met Oscar heeft een hele mooie diepe indruk op me gemaakt… Ook hij was een hele wijze kater waar ik heel veel van geleerd heb.

   Het was o zo spannend hoor, om als Bewust Enigst Kater ineens in een huis te mogen komen waar vier vrienden wonen die ik nog nooit in ’t echie ontmoet had, maar het was kattastisch…

   Net zoals m’n eerste ontmoeting met jou, lieve vriend! Het was nu al het beste Pinksterweekend van m’n leven, en ik hoop dat er nog heel veel meer zullen volgen…

   Als je ooit weer ’s hulp nodig hebt met het vangen van die Zilte Zeemuizen, laat maar weten. Het was kattastisch om dat met jou samen te mogen doen, ik heb heel veel van je geleerd. En ik heb nog nooit zóveel muizen bij elkaar gezien als die dag! Gelukkig heeft de Chef een grote vriezer…

   M’n tuin is niet zo groot als die van jou en ik heb geen Hibatsjie, maar we kunnen zeker wel weer een keer afspreken om samen Weilandmuizen te vangen als je dat leuk lijkt. Wie weet wil Chef Tiga die dan wel klaarmaken in mijn keuken en komen Chester, Simon en Leootje ook wel mee! En dan kunnen we vragen of er nog meer vrienden en vriendinnen willen komen, zodat het weer een gezellige boel wordt!

   Stevige poot van Joep, maak er nog een hele mooie katerdag van en kopjes voor jou en al je huis- en tuingenoten!

 2. Hoi Joep,

  Had tranen in mijn ogen bij het lezen over Oscar, zo lief wat je verteld hebt en ook zo mooi!
  Oscar heeft nu gelukkig geen pijn meer, en zit in Regenboogland vast al zijn wijsheden door te geven zoals hij dat bij ons ook heeft gedaan.
  Oscar heeft bij vele een speciaal plekje in hun hart, ook bij mij.

  Maar jemig de pemig wat ben jij toch een goeie vanger van pissebedden, vliegen, muggen en bromvliegen.
  De chef der cheffen zal trots en tevreden zijn om je goeie vangst, en jij mag trots zijn op jezelf want je hebt het super goed gedaan.

  Nu lekker uitrusten Joep, een fijne dag vandaag.

  Pootje van Tommy!

  1. Lieve Tommy,

   Dank je wel voor je lieve letters. Chef Tiga was ook blij met de snelle levering, en we hebben met z’n allen gesmuld van z’n kookkunsten! Maar nou loop ik alweer vooruit op m’n volgende blog… 😹

   Het was een purrfect Pinksterweekend, maar ik heb het de afgelopen week even rustig aan gedaan, want het was ook best wel druk met al dat gejaag, gereis, gespeel en heerlijk smullen van de kookkunsten van de Chef. Gelukkig regende het best wel veel de afgelopen dagen, dus ik had een mooi excuus om lekker binnen te blijven en dutjes te doen.

   Pootje terug, en geniet van het leven zoals Oscar dat ook zo heerlijk kon…

 3. Lieve Joep,

  Wat een mooi eerbetoon aan die mooie en wijze Oscar. Mijn vrouwtje en ik missen hem ook.

  Wat ben jij druk geweest en wat top dat je bij Tiga, Simon, Leootje en Chester op bezoek geweest ben om zelf de pissebedden en vliegen weg te brengen. Leuk hoor. Ik vind dat viertal ook zo leuk. We zijn al benieuwd naar het vervolg.
  Liefs van Figo🐈‍⬛ en zijn vrouwtje.

  1. Lieve Figo,

   Chef Tiga, Chester, Simon en Leootje zijn fantastisch en ze hebben net zulk lief personeel als jij en ik. ’t Was net of ik ze al járen kende, zo vertrouwd! Al vond ik het best wel eng om voor het eerst bij ze langs te gaan, maar het was een hele gezellige drukte zo met z’n allen!

   Oscar was inderdaad heel erg wijs en ik heb op het Grote Stoelendansfeest bij Kever heel veel van hem geleerd. En daar ben ik ‘m heel dankbaar voor… Hij was niet bang om over de Regenboog te gaan, maar hij heeft tot op het laatst genoten van z’n leven. En dat is prachtig, en heel dapper.

   Volgende week kun je lezen hoe m’n Pinksterweekend verder ging, want ook als Bewust Enig Kater is het heel erg leuk om af en toe gezelschap te hebben van andere katten, vooral als ze ook een beetje prettig gestoord zijn, net als ik…

   Geniet van elke dag die je hebt, samen met je vrouwtje en iedereen die je lief is Figo.
   Stevige poot en zachte kopjes voor jullie! 😽🐾

 4. Heeee lieve Joep, wat een mooie letters heb je gemaakt, over Oscar, die zoveel had meegemaakt en zoveel wist, ik ben zooooo blij dat hij bij mevrouw Oscar kon komen wonen, en dat hij helemaal ferwend is, zoals het hoort als kat!, en als jonge kitten kan je een hoop leeren van seeniejooren, maar seeniejooren kunnen ook weer een boel leeren van jonge katten, dus eigenlijk kan iedereen van iedereen leeren, zo lees ik nau voor het eerst dat je pissebedden kan eeten… dat wist ik helemaal niet!, en weet je hoeveel pissebedden ik in mijn tuin heb?, wel honderdmiljoenmiljoen, echt waar!, als je ze nog een keer noodig hebt mag je ze altijd komen halen, en dan kunnen we ook met zijn tweetjes kijken of we muisjes of iets anders kunnen fangen… want hier in amsterdam wonen ook ratjes in de tuin, en die zijn veel groter en die zie je beeter!, zooo heee en wat gaaf dat je zoveel plesier hebt gehad bij Leootje thuis!, ik hoop dat je ook hebt kunnen proefen van al het lekkers dat sjef Tiga maakt?!?, lieve vriend Joep, ik stuur jau en je mensen heeeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kever!!, en ik heb een grote berg snekkies in je tuin neergelegd!!

  1. Hee lieve Kever,

   Allereerst bedankt dat ik jouw mooie foto van Oscar z’n stoel in m’n blog mocht gebruiken, ik zal je volgende week nog even extra in m’n blog noemen, want die foto staat voor mij voor het grote gemis van Oscar nu hij over de Regenboogbrug is gegaan…

   Bedankt voor die berg snekkies in m’n tuin, ik vroeg me al af van wie ze kwamen! Jammer dat ik je gemist heb, maar misschien kunnen we volgende keer afspreken? Dan kunnen we er samen nog een hele leuke dag van maken!

   Ik wist ook niet dat je pissebedden kon eten, maar Chef Tiga kan écht ontzettend goed koken! Misschien kun je een keer contact met ‘m opnemen als er bij jou zoveel van in je tuin zitten, dan kun jij misschien beter leveren dan ik, want bij mij in de tuin vond ik met moeite maar een paar poten vol…

   Lijkt me heel leuk om ook een keer met jou op jacht te gaan, al heb ik geen idee hoe stadsratten er uit zien… Zijn die ook lekker? En wie weet vinden we bij jou in de stad nog veel meer andere interessante dingen!
   Gaan we heel binnenkort een keer een afspraak over maken, en dan neem ik een lading snekkies en andere lekkere dingen mee voor jou. Ik kan natuurlijk helemaal niet zo lekker koken als Chef Tiga, dus het worden wel gewoon snekkies uit de winkel…

   Tot snel, en heel veel kopjes voor jou en je personeel, grote vriend! 😻🐾

 5. Dag lieve Joep hier is mefrouw Oscar, dat was heel leuk he dat jij en Oscar elkaar hebben ontmoet en zo hebben gefeest in de tuin bij Kever. Dank voor je mooie letters die je hebt gemauwd over Oscar.
  Je blogt heel leuk Joep, en je maakt veel wilde en spannende avonturen mee !

  1. Ooo lieve Mefrouw Oscar, dank u wel voor de mooie woorden… Hoe gaat het nu met u?

   Ik ben ook heel blij dat ik Oscar nog net voor z’n vertrek op het feest bij Kever heb ontmoet, het was heerlijk en heel leerzaam om even met hem over het leven te kunnen mauwen…

   En dank u wel voor het compliment, ik vind het ook een hele eer dat ik bij Huiskater Bert mag bloggen.
   Nu ik geen babykitten meer ben durf ik best wel wat te ondernemen, er is zoveel te beleven sinds ik eindelijk alleen naar buiten mag. Al kan ik me binnen met m’n personeel ook prima vermaken, want ik hoor en zie veel meer dan dat zij denken en daar kan ik dan best wel een tijdje over gaan liggen nadenken. Dat is ook heerlijk om te doen, en zo heb ik altijd wel wat te mauwen voor m’n blog…

   Heel veel zachte kopjes voor u, en dank u wel dat u Oscar zo’n gelukkige tijd hebt gegeven. Hij mauwde me dat hij het heel goed had bij u, en dat hij blij was dat hij dankzij u zijn wijsheid kon delen…

 6. Lieve Joep, wat heb je weer mooie letters geschreven over jouw belevenissen maar ook zo’n mooi eerbetoon voor Oscar. Hij was inderdaad zo’n wijze kater op leeftijd, en ook zo positief. Hij heeft een heerlijke tijd gehad aan het einde van zijn leven bij mevrouw Oscar die hem liefdevol opnam in haar huis. Wij gaan ook naar hem zwaaien, net als naar de andere furrientjes.
  Je hebt het ook zo druk gehad in jouw tuin met het vangen van dikke bromvliegen en pissebedden. Dat wordt smullen ! Pasa en ik zijn benieuwd naar het vervolg van jouw verhaal. Knuffels van ons.

  1. Lieve Pasa en Ina,

   Dank je wel voor de mooie woorden, Oscar was een hele bijzonder kater waar ik ook in korte tijd heel veel van geleerd heb.
   Als jonge katermans vind ik het belangrijk, interessant maar vooral heerlijk om katten met ervaring en wijsheid te mogen ontmoeten, en dan is het altijd verdrietig wanneer hun leef-tijd ineens op is…
   Van Oscar heb ik geleerd dat iedereen ooit over de Regenboogbrug vertrekt, dus het is heel goed om te genieten van elk moment dat je samen kunt doorbrengen…

   Het was best wel even aanpoten om de bestelling van Chef Tiga op tijd te kunnen leveren, maar ’t is gelukt en hij heeft er weer iets furrukkelijks van gemaakt. En we hebben er met z’n allen van genoten, maar daar mauw ik meer over in m’n volgende blog!

   Dikke knuffels terug voor jullie!

 7. Joepie!!
  Het was suuuper-gesellie he!
  Simon fint jou ook heel aardig en Tiga is helemaal tros op jou weeges je groote fangst!
  Onze tweefoeters zegge dat je best een keertje mag koome loosjeere want se fonde het reuse-gesellig!
  Heel feel liefs fan ons allemaal!
  Leootje, Tiga, Simon en Chester!

  1. Leootje!

   Het was zeker suuupergesellie,
   lief dat ik even bij jullie op bezoek mocht komen! Jullie hebben een heerlijk huis en balkon, en als ik jullie zo samen zie hebben jullie het heel erg naar je zin met z’n allen!

   Komen jullie een volgende keer naar mij toe? Ik heb dan wel geen Hibatsjie in m’n tuin en ik kan helemaal niet koken, maar dan kunnen we er wel gewoon een hele gezellige dag van maken en tussendoor m’n voorraadkast plunderen! En als Chester het te druk vind worden mag ‘ie altijd even in m’n mand of op het grote bed lekker rustig releksen en luisteren naar ontspannende muziek, speciaal voor katten…

   Wat lief dat ik van je tweefoeters mag komen losjeeren, laat maar weten wanneer het een keertje uitkomt! En jullie zijn natuurlijk ook bij mij welkom om te losjeeren, moet je alleen wel even je eigen mand, kussen of dekentje meenemen want ik heb er niet zoveel voor jullie allemaal. Tenzij je genoegen neemt met een paar dozen, want die kan ik altijd wel regelen voor een paar nachten.

   Heel veel kopjes voor jou Leootje, en voor Chester, Simon, Chef Tiga en jullie tweefoeters!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *