Flokken aan mijn ene kant

Ik heb ze weer, flokken in nijn vagt. Dat wist ik wel alleen ik dacht van dat merkt mijn vrouw toch niet dus kammen en al die dingen meer dat hoeft niet.

Maar ze merkte het toch. Het gebeurde toen ze in mijn vagt friemelde en dat fond ik zo fijn dat ik nergens anders meer aan dacht en toen opeens zei ze: Bertje wat is dit, je hebt flokken.
Nou toen wist ik het al. Dat ze weer gaat kammen.

Ene kant

De flokken zitten alleen op mijn ene kant, daar lig ik alteit op dus zo komt het denk ik. Het is ook iets van ouder worden. Vroeger had ik het nooit. Daarna soms en met een beetje hulp van thuis en meer wassen, dat zei Loesje dan alteit, toen kwam het in orde.
Maar nou weeges ik ben al zestien jaar nou kan ik het niet meer zo goed alleen. Dat is ook ouder worden, dat je meer hulp en steun van thuis nodig hebt ook al is het moeilijk. Straks ben ik al 17 jaar ik ben nog nooit zo oud geweest.
Kammen fond ik eerst leuk het leek op aaien maar dan anders, maar het werd al gauw spannend. Dat is door de artroosie die zit in mijn heupen en daar heb ik dus ook flokken en dat maakt het heel gefoelig ook al doet mijn vrouw zachtjes en met knuffels.

Saame doen

Mijn vrouw zegt van Bert dit is het, anders moet je naar een trimsalon voor katten en dat wil je niet, en je wil ook niemand in huis dus we moeten het saame doen.
En toen snapte ik het ook wel.
Nou is het elke afond een beetje kammen, meer knuffels en friemelen in mijn vagt. Het is nog steeds spannend maar misschien kan ik er toch aan wennen, dat hoop ik en mijn vrouw ook.

22 thoughts on “Flokken aan mijn ene kant

 1. Hoi Bert,

  Het is supervervelend dat je artroose hebt en dan ook vlokken in je vacht, gelukkig heb je een lieve vrouw die heel voorzichtig de vlokken uit je vacht haalt.
  Want een kattentrimsalon zou ik ook niet aan moeten denken hoor, brrr……………veels te eng, en je vrouw kan het het volgens mij duizend keer beter.
  Soms wordt ik ook geborsteld en dan komt er héél véél haar uit mijn vacht, als mijn baasje op mijn kont borstelt vind ik dat niet fijn want dat doet soms zeer.
  Maar verder vind ik het wel prima hoor!

  Maak er een fijne dag van vandaag bert, samen met je vrouw!

  Pootje van Tommy!

  1. Het is ook eng Tommy en ik hoorde ook nog dat het bij de dokter is nou dan weet je daar wil je niet heen, dan maar thuis. Wat knap dat ji jeen borstel ferdraagt ik kan er ook al niet teege dat is weeges dat ik angstklachten heb dus ik hou het bij hele kleine dingen,
   pootje van
   Bertje

 2. Lieve Bert,

  ach jongen toch wat vervelend van die flokken. Ja het hoort zeker bij ouder worden. Oopa had ze heel soms maar hij vond kammen verschrikkelijk. Dan liep hij hard weg of hij ging rondjes draaien. Loes vond kammen fijn, zij ging er echt voor liggen. Ze was heel netjes op zichzelf, dat weet je. Soms probeerden we Saame Oopa te verleiden tot kammen maar hij was ondanks zijn deemenzie nog slim genoeg om ons door te hebben.
  Toch denk ik dat Saame met je vrouw, heel rustig aan een prima plan is. En je weet dat Loes je van over de Reegeboogbrug steunt. Voel maar in je hart lieve Bert.

  Dikke knuffel van ons
  Mevrouw Loes en Zusje

  1. hoi lieve mevrouw en Zusje, ja Loesje fond het fijn dat weet ik ook nog en ik snapte het nooit en zij niet fan mij maar we aksepteerden elkaar dat was het mooie ook van de ferkering. Ik ga foelen of ik steun kan erfaare dat heb ik eigenlijk nodig daar ben ik heel eerlijk ofer,
   pootjes
   Bertje

 3. Hoi Bert,
  Het is wat hé met die flokken???
  Ik, Izzy, heb ze ook maar ik laat me dus echt niet kammen!!!! Vrouw probeert het wel maar ik laat dat echt niet toe!!
  Ze mag me wel voorzichtig aaien dus probeert ze zo de losse haren eruit te halen!!! Vrouw zegt altijd “Izzy dat gaat jeuken” maar daar heb ik geen last van.

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽⭐️😽😽😽🐔🐔😘

  1. hoi Izzy ja als je niet wilt dan wil je niet dat is gewoon zo en aaien helpt ook daar heb ik zelf goede erfaringen mee!!
   pootjes
   Bertje

 4. Hoi bertje.

  Weet je dat er handschoenen bestaan voor een kat te borstellen tijdens het aaien? Ik gebruik(te) die altijd voor katrien

 5. Hoi Bert,
  Vervelend dat je dat kammen niet fijn vindt. Ik vind het heerlijk maar ik heb dan ook geen artrose. Mijn vrouwtje kamt me iedere avond en als ze met de kam op tafel tikt kom ik er al aan gevlogen Gelukkig heb je een vrouw die goed weet wat je fijn vindt en gaat ze voorzichtig met je om. Aan een trimsalon moet ik ook niet denken want ik weet zeker dat je vrouw veel beter je vacht kan verzorgen dan in zo’n salon.
  Groetjes van mijn vrouwtje en mij🐈‍⬛

  1. hoi Figo weet je wat het ook is met een trimsalon dan mag je vrouw er niet bij blijfe!! En soms geefe ze je verdoofing!! Het was een grieselig ferhaal en ik weet nog meer maar er lezen hier ook jonge katers en poesen mee dus ik kan niet alles zeggen wat ik weet!!
   pootjes
   Bertje

 6. Een trímsaalon???
  Nei! Het mot nie gekkâh worde!
  Laat se maah lekkâh sellef trimme dan ken jè slaape Bert!
  Sawwenâhkrège.. Gekkehûis..
  Ik hept die flokke soms auk maah dat is weeges me leefeswerrek dat ik der niet so goet bé ken. Ik wast me ège wel een paah keâh per dag.
  Soms mot me méssie me hellepe en dan pak se de ekstera speeziaale kam.
  Ik fint dat lekkâh maah ik hâhw fan wasse en ik heb spek op me botte en as je arteroosie heb dan hebbie dat mindâh.
  Chester mot er auk nie an denke, een kam op se pénleke plekke.
  As so een flok nie weggaat hebbe se hierau een sgaar en dan worgt het geknip foordat je der errâgh in hept!
  Dat foelt heil stom en daahna heb ie gein pèn meâh op je hûid waah of te dat die flok dan sat.
  Ken se je nie kamme en dat jè tegelèkertèt een likwitsnek krèg of sauiets?
  Dan bent je beisâgh en dan foel je het niet so, dat gefrot an je liggaam.
  Wat jè auk doet of fint, ik sal altét je suppogtâh sèn.
  BOEMSKOP
  fan Tiga
  PeeEs, me broedâh Leejow leg nog steits op se rug te ronke, mesgien dat ie morrege weâh wakkâh is

  1. hoi Tiga ja dat heb ik weer niet dat spek op mijn botten wel wat op mijn buik maar mijn postuur is van een seeniejor weeges dat ben ik nou helemaal. Ik let alteit op en ik kan niet dngen tegelijk doen dus ook niet eete en kammen dan lig ik stil het uit te houden!!
   De sgaar is ook eng, die heb ik al eens gehad,
   pootjes
   Bertje

 7. Heee lieve Bert, wat een gedoe met die flokken!, fooral omdat je niet van kammen haudt, en als je flokken hebt doet het kammen pijn, dus dat is ekstra moeilijk, ik snap heel goed dat je nergens heen wilt en ook niet dat er iemand thuis komt, want dat is grieselig, dus dat beteekent dat jij en je vrouw SAMEN een tiem moeten zijn tegen die flokken!, gelukkig dat je vrouw en jij nau een plan hebben om elke dag een klein beetje aan de flokken te werken, en ik denk dat het best gaat lukken Bert, stapje voor stapje, en ineens zijn je flokken weer weg!!, ik stuur jullie heeeeeeel veel zachte steunkopjes, want ik weet dat je het spannend findt, maar je kan het, dat weet ik zeker!!

  1. hoi liefe Kever ik hoop maar dat het plan werkt en dat het langzaame ook goed is maar ik blijf wel op mijn ene kant liggen daar lig ik gewoon het beste en hoe moet het anders. Dankjewel foor de steun het is waar, ik find het spannend!!
   pootjes
   Bertje

 8. Ha die Bert,

  Die flokken zijn vervelend, vind je ook niet? Cindel en Jillie weten er alles van, want zij zijn perzen. Onze vrouw kamt ze regelmatig, dus dat zijn ze gewend. Maar soms komen er toch klitten en die moeten er ook uit. Dat gebeurt dan met een scheerapparaatje, want kammen doet dan pijn. Gelukkig heeft Ivar geen last van klitten, maar hij vindt borstelen met een zacht borsteltje heerlijk.
  Naar een trimsalon willen wij ook niet, dus wij begrijpen jou heel goed. Er mogen geen vreemde mensen aan onze vacht zitten, want dat vinden wij eng.
  Lieve Bert, als je vrouw beetje bij beetje doet is het vast minder griezelig. Het is alleen jammer dat het dan wel wat langer duurt eer alle flokken weg zijn.
  Heel veel sterktekopjes van ons alle drie en veel liefs van onze vrouw.

  1. hoi allemaal een sgeerapparaat hoe gaat dat en word je dan kaal? ik heb een flok die is dik en knippen is helemaal grieselig. Als het maar geen geluid maakt daar kan ik niet goed teege, ik ben een gefoelige katerman,
   pootjes
   Bertje

   1. Hoi Bert,

    Onze vrouw heeft verschillende tondeuses, maar het meest gebruikt ze een mini-trimmer die ze bij Zooplus kocht. Die was niet duur ( zelfs erg goedkoop) en ze heeft er toen een aantal gekocht. Dat ding werkt op een batterij en maakt nauwelijks geluid. Op dit moment verkopen ze die niet meer, maar onze vrouw wil er wel eentje opsturen als je er een nodig hebt. Onze vrouw is erg tevreden over dat apparaat. Je krijgt er niet echt een kale plek van, want je andere haar valt erover heen.

 9. Lieve Bert, vervelend joh, flokken in jouw fagt. Gelukkig dat jouw frau ze in de gaten kreeg en jullie nu SAAME aan de slag zijn gegaan om de flokken weg te werken. En dat gaat lukken hoor, daar ben ik zeker van. Jouw liefe frau doet het voorzichtig en liefdevol zonder jou pijn te doen. Een trimsalon, daar moet je toch niet aan denken Bertje. Het komt allemaal goed hoor. Pasa en sterretje Floortje sturen zachte knuffels van steun en ik stuur je ook een zachte knuffel.

  1. Iedereen gaat naar een trimsalon zei de mevrouw van de trimsalon zei mijn vrouw maar ik hoef niet, weges ik ben gewoon liefer thuis en ik hoop dat het lukt!! Op mijn heupen zit de artroosie en ook die grote flok dus dat is het grieseligste. Op mijn buik durf ik wel kammen dat is wel zo,
   pootjes
   Bertje

 10. Hoi Bertje, Quibus heeft ook vlokken omdat hij artrose heeft en veel op een kant ligt. Er is een hele lieve mevrouw geweest en die heeft de hele ondervacht eruit gehaald en nu heb ik een nieuwe kam en kan ik het zelf doen. Quibus vond het helemaal niet erg, dus misschien vind jij dat ook niet! Komt goed!

  1. Kwam die mevrouw bij u thuis? Ik heb nou dat fanmiddag de dokter komt en mijn vrouw heeft een speesjaale kam maar ik ben een kater met angstklachten misschen heeft Quibus dat niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *