Is het zielig als je de enige kat in huis bent?

enige kat Is het zielig als je de enige kat in huis bent? Daar dacht ik weer over na. Want Loesje schrijft dat ze met meer katten woont en dat ze het heeft geleerd, hoe dat moet bedoel ik.

En toen dacht ik of ik dat ook wilde. Misschien is het fijn na het wennen.

Maar ik wil het liever niet.

Andere katten

Vroeger toen ik nog in het asiel woonde, kreeg ik best vaak tijd om vrij rond te lopen. Ze hadden daar een buiten. Ik liep er niet alleen er waren ook andere katers en poezen. Daar kon ik wel tegen ik bedoel dat ik geen ruzie maakte maar ik wilde ook geen vrienden maken. Ik was nogal op mezelf.

Misschien ook omdat ik van binnen alles niet zo goed wist. Want ik kwam van de straat af en daar was alles moeilijk geweest, dus als je dan binnen zit bemoei je je liever niet met de rest, je kunt nooit weten. Ik was dus nog een beetje straatkater.

Die andere katten, nee.

Thuis

Nou en toen kwam ik hier. Hier, dat is in dit huis met kamers en trappen en er is één mens dat is een vrouw en wij wonen dus samen. Er zijn geen andere dieren.

Soms gaat mijn vrouw weg, ze zegt dat ze geld voor brokjes moet verdienen. Ik heb liever dat ze thuis blijft.

Met haar kan ik wel samen zijn. Een vrouw is toch anders dan een kat. Van binnen voel ik me nou ook zekerder, dat is omdat ik snap hoe het leven hier gaat. Elke dag is bijna hetzelfde als de andere dus dat is goed.

Ander

Daarom wil ik er ook niemand anders bij. Mijn leven is nou rustig en ik voel me veilig en het is zij en ik samen en dat is serieus waar genoeg voor mij.

9 thoughts on “Is het zielig als je de enige kat in huis bent?

 1. Ooooh bert. Ik leefde,tot 4 jaar geleden,samen met mijn echte zus catootje. Maar zij werd heel ziek😭
  Ik heb 4 dagen gehuild op mijn vrouw haar schouder.
  Maar nu vind ik het wel oke dat ik alleen ben. Ik weet niet beter meer. Floor zei dat ik een beetje vergeetachtig ben geworden. Dat schijnen een hoop katjes ts worden als ze mijn leeftijd hebben.
  Waar had ik het eigenlijk over?😳 (GRAPJE😂😂😂) Al het eten is voor mij. Alle snacks ook.
  En de bak is ook van mij. Ik mag veel meer dan vroeger.
  Ik ben nu bijna 16 1/2 en ik zou nu echt geen klein katje hier willen hebben hoor. Het is hier rustig,ik krijg alle aandacht. Als ik naast vrouw lig,op mijn eerlijk gestolen wolletjedeken,krijg ik alle knuffels. En ik heb sinds kort een nieuw spelletje. Volg de vrouw als een schaduw. Waar zij heen gaat loop ik gewoon mee😂😂 behalve als ze in de natte kamer is,maar ja….daar moet ik ook af en toe zijn want mijn wc staat daar. Op het droge gedeelte dan.
  Alleen zijn heeft voordelen bert.

  1. ik snap je situatie heel goed Katrien want hier is dat ook zo. Vooral de rust vind ik fijn. Een kitten is toch anders. Best leuk maar volgens mij doe je dan geen oog meer dicht. Wat zal je vrouw het gezellig vinden dat je zo graag bij haar bent!!

 2. Lieve Bert ,je bent op je rust gesteld en dat moet zo blijven,je hebt een lief vrouwtje die je heel veel aandacht en knuffels geeft, dus dat zit ok!

  Lekker heel het huis voor jezelf.

  Mijn Kitty was altijd gewend met Mikki ,die er helaas niet meer is, zij is als kitten opgegroeid met Mikki.
  Dus toen Mikki er ineens niet meer was, was het wel effe wennen voor haar.
  Ineens wilde ze heel veel aandacht, dat kreeg ze ook, totdat ik dacht dat ik haar misschien blij kon maken met weer een poezemaatje erbij.

  Na anderhalf jaar dus een kitten naar huis gebracht, gelukkig accepteerde zij de kleine Coco meteen.
  Coco is nu 5 1/2 maand en probeert de baas over haar te spelen, wat natuurlijk niet de bedoeling is.
  Kitty probeert haar wel het een en ander bij te brengen, maar wat het spelen betreft gaat het er soms toch nog wat hardhandig aan toe, kleine Coco is helemaal niet bang voor Kitty en daagt haar soms zelfs uit.
  Dus treed ik af en toe als scheidsrechter op ,dat moet wel want Coco moet leren wat wel en niet mag.

  Gelukkig duurt dit niet de hele dag en hebben ze ieder hun eigen plekjes waar ze zich rustig terug kunnen trekken.
  Wat Kitty betreft, ze krijgt nu wel weer wat extra lichaamsbeweging:)
  Al met al is het nu weer super levendig in huis met die kleine Coco erbij!

  1. dat is verstandig dat u scheidsrechter bent, dan snappen Coco en Kitty wat de nieuwe huisregels zijn. Daar heeft Loesje het ook over dat je aan elkaar moet wennen en dat je dan grenzen nodig hebt. Dus dat u daarbij helpt is heel fijn voor ze!!

 3. Hallo Bert,

  Je hebt weer een mooi onderwerp gevonden, Ik heb hier eerst eens goed over na gedacht en met vrouwtje overlegd van het hoe en wat.

  Over 9 dagen , dus 25 Aug. zegt vrouwtje dat dan ik 2 jaar alleen ben hier in huis. Toen is mijn laatste lieve grote vriend Boris over de regenboogbrug gegaan. Ja toen ik nog een kleine dreumes was ben ik samen met mijn zusje Janneke verhuisd van mijn mama en broers en zusjes naar een ander huis. Nou we kwamen daar en dachten fijn een leuk huis en veel buiten kunnen spelen. Maar het was anders, Zo piep klein als we waren moesten we muizen vangen en mochten dus nooit binnen. We hebben vaak verlangend en veel miauwend naar binnen zitten kijken op de vensterbank, maar nee de blafsnuit had het koningsleven daar en alles wat een verwende blafsnuit maar kan hebben. Janneke is met een half jaar oud onder een monster op 4 wielen dood gereden en was ik alleen. hier snapte ik niks van en heb lang naar haar gezocht want ik vond het nu helemaal eng en naar buiten en in een schuurtje op de betonnen vloer slapen in hartje winter. Je weet ik was net een jaar toen ik met vrouwtje mee mocht naar mijn heerlijke huis van nu en woon hier al 10 jaar. Hier heb ik dus altijd vriendjes gehad tot 2 jaar terug. Ik heb vrouwtje heel duidelijk gemaakt dat ik geen nieuw vriendje meer wil, zoveel afscheid nemen van een maatje dat doet heel veel au in mijn stoere katerhart hoor.
  Vrouwtje weet wel als je een jonge poes of kater bent het heel fijn is om samen in een huis te mogen wonen, kun je fijn samen spelen en slapen en verveel je je nooit. Maar als je ouder wordt en je komt alleen te staan dan hoeft het allemaal niet meer zo nodig. Vrouwtje heeft nog wel met mij overlegd of het niet fijn zou zijn om 2 kleine katertjes/poesjes te gaan halen, maar als ze naar mijn snuit keek had ze zo iets van nee.

  Wij denken dat het in de dierenwereld net zo is als bij de mensen, de een wil graag veel maatjes om zich heen en de andere is liever alleen. En het ligt er ook nog eens aan wat is er verder al in je leventje gebeurt. Kijk Bert jij had het harde straatleven achter je en moest hard je best doen om voor jezelf en je buikvulling op te komen, misschien werd je veel getreiterd door andere. Nou dan is het toch maar goed dat je nu heerlijk met vrouwtje samen in een huis mag wonen en samen het leven fijn maakt voor elkaar. Want dat doen vrouwtje en ik hier ook in huis.

  Dus Bert wij vinden als je jong bent en je baasjes zijn veel weg het heel fijn is om een vriendje te hebben maar als je ouder wordt het ook niet erg is om alleen te zijn.

  Zo nu ga ik weer verder met mijn taakjes, want ik had vrouwtje even aan het knutselen gezet met een nieuwe doos, ja je weet ik ben gek op dozen en nu heb ik er weer een ingepikt en nu heeft ze er een tent van gemaakt. Het is tenslotte ook vakantie en zo ben ik nu naar de camping, tot vrouwtje natuurlijk over een aantal dagen het weer wegdoet. Vind ik niet erg hoor, want ik heb dan weer lol gehad en ik heb van alles om mij te vermaken.
  Jij een fijne dag met vrouwtje en knufjes van mijn vrouw en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. Jip wat ben je toch een verstandige kater, zo is het precies. Ik ben geen jonge jongen die veel alleen is, dan had ik misschien wel iemand erbij gewild voor de gezelligheid. Dat is een andere sietuaazie. Het is nou goed zoals het is. Wat gaaf dat je een eigen camping in huis hebt wat kan je vrouw toch veel!! poot van je vriend Bert

 4. In juni 2007 ging ik naar het asiel voor een/1 kat. Snork & Doezel zaten in hokjes boven elkaar, allebei lief, en ik kon niet kiezen. Toen zei de mevrouw van het asiel je kunt ze ook alletwee nemen, je werkt fulltime en dan hebben ze elkaar als gezelschap. Toen kwamen ze allebei bij me wonen. Maar toen Snork ging hemelen merkte ik dat Doezel het best vond in zijn eentje en kwam er geen vriendje voor hem bij. En toen hij er niet meer was heb ik er best wel over nagedacht weer 2 of toch 1, en nu is Roos er. Geen idee of ze liever met meer is.

  1. Volgens mij is Roos best gelukkig, anders merkte u dat wel aan haar. Dat ze zich verveelde of dat ze veel te veel gaat slapen. Snork en Doezel begonnen samen aan een nieuw leven dat is dan toch anders.

 5. Lieve Bert, hier even een berichtje van Mika. Tot mijn 9e jaar heb ik alleen met mijn personeel gewoond. Mijn baas overleed en ik mocht bij zijn dochter wonen, maar die bleek allergies voor mij te zijn. Ik ben toen naar dier onder dak naar België gebracht en nadat ik daar 1 dag had gezeten werd ik door Ed en Sylvia opgehaald en mocht ik in Nederland wonen bij Ed zijn buurjongen. Helaas viel ik tijdens het klimmen van het balkon af en werd ik vermist. Maar ik was niet echt vermist hoor Bert, ik zat beneden in de tuin die dik begroeid was. Gelukkig hoorde Sylvia mij en hebben ze me uit te tuin gepakt. Bij de dierenarts bleek ik mijn heup te hebben gebroken en ik had artrose. De buurjongen deed afstand van mij, en Ed en Sylvia hebben toen gezegd dat ze voor mij gingen zorgen. Maar ik was geen andere katten gewend. Ed heeft tien besloten we gaan het proberen. Zou het niet lukken dan zou ik naar iemand gaan zonder katten. Ik was wat verzwakt en ik had pijn maar ik werd geaccepteerd door de andere katten. In het begin was het een beetje grommen en blazen maar nu is Jafari de jongste mijn allergrootste maatje. Met de andere gaat het ook goed op het eten na. Ik ben een hongerige kater Bert en ik eet als ik de kans krijg Oerme haar etensbakje leeg. Dus zij krijgt haar eten een stukje verder . Dat vind ik soms moeilijk maar ja ik pik graag een plakje kaas en steek mijn kop altijd in de melkbeker dat doen de andere niet. Jij bent liever alleen Bert dat begrijp ik , ik was altijd alleen maar ik vind het prima dat ik nu ook maatjes heb

Reacties zijn welkom