Iets nieuws om op te liggen (filmpje)

Mijn vriend Jip liet op feesboek zien dat hij iets nieuws had om op te liggen. Een soort kuil met dekens. Hij vond het super. Dus toen wilde ik dat ook. Maar dan zonder kuil.

Eng

Nou zult u zeggen een kuil met dekens is toch superfijn. Ja, als je stoer bent, ik bedoel echt stoer van binnen. Ik ben het een beetje. En een kuil waar je in moet en dat je dan niet meteen weg kunt en je weet niet wat er verder allemaal gebeurt wat je niet kunt zien, een kuil is niks voor mij. Dat vind ik eng.

Dus dat hoefde ook gelukkig niet.

Bank

Ik heb hier dus een ligkuil zonder kuil. Het is plat. Dan kan ik blijven opletten. Het is een handdoek op een dekbed op een kussen op de bank.

Boven op het bed heb ik ook een eigen dekbed met een handdoek. Dan weet ik dat het mijn stuk van het bed is en mijn vrouw weet dat ook. Zulke dingen zijn belangrijk als je samenwoont. Dat je weet dit is van mij en dit is van jou. Dan kun je altijd nog gaan delen maar dan moet je wel eerst weten wat van jou is.

Wennen

Als er iets nieuws is dan moet ik daar heel erg aan wennen. Eerst deed ik of de ligkuil zonder kuil er niet was. Dus ik ging gewoon op mijn kussen slapen en ik keek de andere kant op.

Toen liep ik er zogenaamd per ongeluk overheen. En eigenlijk dacht ik: hier kan ik niks mee. Maar toen deed mijn vrouw een truc. Ze strooide spul over de handdoek, spul waarvan ik zo lekker raar in mijn kop wordt. Dus ik erheen en ruiken. Daarna liggen.

Film

Dus toen kon ik het een beetje, daar liggen. Maar het blijft toch wennen, iets nieuws, dat ziet u op de film.

 

 

8 thoughts on “Iets nieuws om op te liggen (filmpje)

 1. Hallo Bert,

  Ik vind het heel knap van jou dat jij iets wat je niet kent toch hebt geprobeerd en wie weet ga je het heel fijn vinden en zeker als het buiten koud gaat worden. Ja want al is de verwarming aan wij voelen toch in ons lijf dat het buiten verdraaide koud is. Ja wat bedjes ben ik heel stoer van binnen en ik ben er wel voor te vinden als vrouwtje weer wat nieuws voor mij heeft. Nu was dit per ongeluk gekomen, want ik lag op dit deken op haar schoot te slapen. Maar ja een vrouwtje moet ook een keer naar het grote mensen bed en ze kan mij dan oppakken met deken en al. en in de stoel leggen. Kijk ik blijf dan lekker liggen, maar ze wilde mij eens verwennen en maakte er toen een kuildeken van. Ik ben er de hele nacht niet meer vanaf gegaan en vrouwtje moest mij toen missen bij haar in bed. Nu maakt ze steeds voor mij in de stoel dit heerlijke bed. Maar je weet ik kruip ook onder het dekbed van vrouwtje als ik het koud heb of als ik erg bang ben om er mij te verstoppen.
  Wie weet vinden nog meer vriendjes en vriendinnetjes dit fijn en gaan hun vrouwtjes of baasjes dit voor de winter voor hen doen. Maar iedereen moet wel doen wat men zelf fijn vind en niks van van een ander op laten dringen. We zijn allemaal baas over ons zelf en we zijn allemaal verschillend door wat we meemaken in ons leven.
  Bert jij met je vrouwtje een hele fijne dag en knufjes van vrouwtje. warme en zachte pootjes van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip het klinkt super en als je het fijn vindt dan is het dat ook zo’n kuildeken maar ik vond het toch een beetje te moeilijk.De handdoek is weg en er ligt nou een deken. Dat slaapt gemakkelijker, maar ik lig toch het liefste op mijn kussen. Dat snap ik, een kussen. En wat jij zegt dat vind ik ook dat je moet doen wat je zelf fijn vindt!!! poot van je vriend Bert

 2. Oooooh bert. Toch ben je dapper hoor.
  Iedere keer verzamel je al je dapperheid en je probeert het. En we zagen het!! Oooooh bert, ikjes ben trots op jou😽💖

 3. Ooh lieve Bert,

  ik wil even tegen je zeggen dat ik ook trots ben op jou. Dat je het durft om in een kuildeken te liggen. Zomaar van je eigen met een beetje hulp van je vrouw.
  Ik slaap ook graag hoog op me dekbed. Dus op me vrouw en dan me dekbed ertussen. Of het allerfijnste in me wintertijd. Op me kruik die onder ze dekbed ligt. Dan word ik warm en rielekst.
  Oooh Bert nu slaap ik overal. Van alle emoozie van me kurzus. Ik moet nu goed uitrusten. En weet je wat de mooiste slaap is voor mij eigen. Als ik jou naast me voel..

  Liefs van je eigen Loesje

  1. hoi lieve Loesje de kuildeken is nou met een deken de handdoek is weg. Boven lukt het daarmee. Beneden niet. Dat heb jij dus ook dat je heel precies weet waar je wilt slapen en waar niet en waarom. Het is heel goed dat je nou uitrust van de kurzus Loesje dat is belangrijk. Dan kom je weer tot jezelf. En ik kom graag naast je liggen voor de rielekst. je Bertje

 4. Dag Bertje,

  Hier Bolle.

  Wat durf je een hoop nieuwe dingen de laatste tijd!
  Komt dat van je sportbrokken, denk je? Want je ziet er ook heel slank uit, op de film.
  Ik zou het zelf niet durven, zo’n hoge toren van dekens enzo.
  Mijn vrouw heeft het wel eens geprobeerd, met een paar dekens op een stapeltje. Maar ik snapte niet waarom ze me er op zette, en wilde er alleen maar snel weer vanaf.
  Mijn Molletje was dol op dat soort bergen dekens en kussens, en mijn mensen noemden haar dan de prinses op de erwt.
  En de Grote Beer sliep ook op een stapeltje dekens, in een kartonnen doos.
  Maar ik slaap liever niet op zachte dingen. In de tuin ga ik ook gewoon in het grind liggen slapen. Heel vreemd vinden mijn mensen dat.
  Maar ik heb ondanks de sportbrokken toch nog steeds genoeg kussens van mezelf, aan mijn lijf. Dus ik kan overal lekker liggen. O nee, niet op een stapel dekens.
  Misschien dat jij nu je slank en atleties bent, wél lekker slaapt op een hoge kuil.
  Ik vind het in ieder geval knap dat je het durfde te proberen, Bert!
  Een lief kopje van Bolle.

  1. hoi Bolle ja dat kan best dat ik meer doe door die sportbrokken. Ik ben daar nou aan gewend. Maar ik durf niet echt op zo’n kuil alleen heel af en toe. Je moet slapen waar je gevoel zegt dat je kunt slapen ook al vinden anderen dat gek. Grind lijkt mij ook best fijn. Net of je over je hele lichaam gefriemeld wordt. Daar hou ik veel van. kopje van Bert

Reacties zijn welkom