Hoe Minnie ontdekte dat ze in de wasbak kon liggen

wasbak

Bert vroeg mij laatst hoe ik erachter ben gekomen dat je in de wasbak kan slapen. Nou dat ga ik jullie vandaag vertellen.

Frau kwam

Jullie weten misschien wel dat ik eerst een ander huisje had met andere mensen. Maar dat ging allemaal niet goed enzo en toen werd ik naar Stichting Zwerfdier gebracht. Daar mocht ik dingen die ik nooit eerder gemogen had. Zoals op het aanrecht zitten. En dat tassen ook heel leuk zijn om in te kruipen. Maar omdat ik toen nog niet zoveel durfde ging ik niet verder dan soms op het aanrecht. Ik zag de wasbak wel en ook dat mensen daar water vandaan haalden voor mijn waterbakje maar verder deed ik er nog niets mee.
En toen, toen ineens werd er gezegd, Minnie er komt iemand voor je kijken. Dat is nou bijna zes jaar geleden. Die iemand was Frau. En het was liefde op de eerste miauw hoor. Ik wist meteen, nou ga ik naar mijn furrever home. Eerst moest ik wel nog in de kattenmand mee in de otoo. Dat is zo’n blikken ding op vier wielen. Omdat ik graag mee wilde heb ik me netjes gedragen en hoogstens een paar keer zachtjes miauw gezegd.

Huis verkend

wasbakNou en toen we er waren toen heb ik het hele huis verkend. Daar heb ik wel een paar dagen over gedaan hoor. Ik bedoel wij katten zijn een stukje kleiner dan mensen dus het duurt wel even voordat je alles gezien hebt. Maar op een dag was ik in de natte kamer en keek ik omhoog. En daar hing een witte bak. Dus ik werd nieuwschierig en dacht zou ik daarop kunnen springen? Ik ging er eens goed voor zitten, haalde diep adem, deed een oer miauw en sprong. Gelukt! Ik zat in de witte wasbak! De eerste keer ben ik er meteen weer uitgesprongen. De tweede keer bleef ik er wat langer in zitten. En de derde keer was ik al een beetje moe en ben ik gewoon in slaap gevallen. Dat lag dus best lekker. Vooral in de zomer als het superwarm is dan is dat lekker koeltjes aan je billen.

Nieuw huisje

Ik weet nog goed dat Frau een paar zomers en winters geleden tegen mij zei dat we naar een ander huisje gingen. Het eerste wat ik dacht was, en mijn wasbak dan? Mauw gaan we die meenemen, vroeg ik. Frau moest lachen en verzekerde me dat er in het nieuwe huis ook vast wel een wasbak zou zijn.
Dus toen gingen we weer eerst in de otoo om bij het nieuwe huisje te komen. Deze keer was ik wel aan het miauwen. Want ik was echt wel een beetje nerveus. Hoe zou dat nieuwe huisje zijn? Genoeg slaap en speelplekjes voor mij? En het meest belangrijk, een lekkere wasbak?

Wasbak met raam

Toen we er aankwamen moest ik eerst met mand en al twee steile trappen opgetild worden. En toen waren we er en ging het deurtje open. Ik ging meteen alles verkennen. wasbakVier vensterbanken om op te chillen, allemaal balken om de circus Minnie op uit te hangen en bomen vol met vogels. Miauw wauw ik mauwde en purrde zo opgewonden was ik. En toen. Toen zag ik een deur en die deur ging naar de natte kamer. En daar was het hoor. Een witte wasbak. Twee keer zo groot als in het oude huis. Ik ging er meteen in liggen. En nog mooier, er zit ook een raam bij. Dus ik kon nu en tsjillen in de wasbak en naar de vogeltjes kijken. Oh wat was mijn poezeleventje nu miauwgeweldig. Het duurde dan ook niet lang voordat ik in slaap viel en heerlijk lag te dromen.
Ik mag de wasbak bijna de hele dag gebruiken. Alleen vroeg in de ochtend niet en ook niet als het al heel donker is buiten. Dan heeft Frau het zelf nodig. En nee hihi ze gaat er echt niet zelf in liggen hoor. Dat zou niet eens passen. Maar ze moet twee keer per dag haar tandjes schoonmaken. Wij katten doen dat gewoon via onze brokjes maar mensen dus niet. Daar vertel ik een andere keer misschien wel eens over. Het verschil tussen katten en mensen.
Dit was het weer voor deze keer. Kopjes aan alle vrienden hier op de blog.
Poot, Minnie

23 thoughts on “Hoe Minnie ontdekte dat ze in de wasbak kon liggen

 1. Hajooooo tante minnie.

  Oooooh lig dat eg fein? Ikke sjaap gwaag oppe kauwe floer fan de natte kamer. Daar kwijg ik ook kauwe billie fan hihihi. Ikke mag dag en nag inne natte kaamer koome omdat me weesee daar staat. Ikke sjaap daar ook sjooooo wekker. Fooral inne soomer as het so wallum is.
  Pootjes 🐾🐾

  1. Hoi lieve Doorie. Ja, ik vind dat eggies waar super fijn liggen in de wasbak. Zou het gewoon een keer proberen als ik jou was! Pootje van mij (en pstt kijk eens onder je staart… een kaastoktoknoepie!).

   1. Ooooooh wekkerrrr. Pssssst… kijk evve onder uwes staart!!! Eet snel uwes stikkie op foor mamsie of poomsie die finne hihihi

    1. Alsof poomsie zomaar stikkies op zau eten!!! waar is het stikkie trauwens?!, 🐾je poomsie Kever!!

     1. Oooooh hihihi poomsie tog. Hihihi
      Onner tante minnie haar taartje

 2. Hallo Minnie een wasbakis is sjoel. In onze natte kamer hebben we ook een grote en die ligt lekker. Wij hebjes ook een raam in de natte kamer maar die is stom. Die loopt sjuin en vanuit de wasbakis kunnen we daar niets sien. Groetjes en pootjes van ons allemaal.

  1. Hoi allemaal. Pootjes voor jullie allemaal! Wat stom dat het raam in de natte kamer niks laat zien bij jullie. Gaan jullie ook wel eens met zijn allen in de wasbak?

 3. Hoi Minnie, soms liggen Bjarne en Kruimel ook in de wasbak. Vooral als het buiten heel warm is. Of lekker op de vloer van de natte kamer, die is in de zomer ook lekker koel.
  Pootjes en knuffels van Bas,Bjarne, Oliver, Kruimel, Bikkel en Juultje

  1. Stttt… alleen voor Bjarne, kom je vanavond? dan hoef je niet naar de dokter want daar is niks aan!, ik wacht op je in de tuin!, veeeeeeel kopjes van Kever!

   1. Sstt Kever, ik probeer zo weg te glippen, als ze onze weecees aan het schoonmaken is, dan let ze niet op. Ik zie je in je tuin. Ik heb snekkies bij me. Tot straks Bjarne.

  2. Hoi allemaal. Ah Bjarne en Kruimel weten dus wel wat tsjill is! Enne Bjarne sttt ik hoop dat je inmiddels bent waar je wilde zijn 😉

 4. Hoi lieve Minnie, wat een mooi verhaal heb je gemaakt, en ik vind de footoos ook machtigmooi, ik zie dat je helemaal rielekst bent in je wasbak, zooo heee en steek je nau een beetje je tong uit op de onderste footoo?, ik foelde het in mijn hart toen je schreef dat het tussen jau en je frau liefde op de eerste miouw was, gelukkig maar! nau zijn jullie samen een famillie, ook met je mensenoma en -opa, dat is het allerfijnste als je een familie hebt, en dan ook nog een wasbak met raam!!, mijn vrouw zegt net tegen mij dat ik beter niet in de wasbak kan gaan liggen hier, ze is bang dat hij dan in elkaar stort, nau ja!!, o ja en vind je het niet vervelend als je wasbak nat is?, of maakt je frau hem steeds droog voor je?, lieve Minnie ik stuur je heeeeel veel zachte kopjes, ook voor je frau, en spesjaal voor jau heb ik snoepies achter mijn oor verstopt, dan kan je in je wasbak tsjillen, vogels kijken en snekken, heo vind je dat!, ze zijn van Kever!!!

  1. Hoi Kever! Ja, ik steek inderdaad mijn tongetje uit hihi. Ow wat een lekker snoepie! Ik heb er ook eentje voor jou! Pootje van mij.

 5. Lieve Minniedinnie,

  oooh wat bennie toch een knappe poesedame en wat hebbie mooie footoo’s. Minniedinnie jij ben gewoon zo een stoere poesedame, jij bennie bang. Jij spring in jou witte bak en jij ga erin ligge slaape. Dan durref jij bes feel. Selluf heb ik ooit in mij leefe in mij witte bak gekeeke. Jij weet nooit of jou vrouw daar jou makkareele ferstop. Maar ik heb er nooit in gezeete van mij eigen. Mij vrouw zeg, beeter van nie Loes. En daar heb ze wel ze punt, assie met jou buik vast kom te zitte moetie gaan ferbouwe. Dat moetie nie wille.
  Mij hart is blij dattie zofeel geluk foel met jou vrouw mevrouw frau Minniedinnie. Dat is belangrijk want jij woon in jou sellufde huis.
  Lieve Minniedinnie, mij hart is trots op jou eigen. Dattie zofeel durref en dattie foor alteit onse Minniedinnie ben,

  Loesjedinnie

  1. Hoi lieve Loesjedinnie. Oh fin jij mij een knappe en een stoere poesedame! Nou ik jou ook hoor. Enne ik blijf voor altijd de Minniedinnie van de blog. Pootje van mij (en een lekker likje gelei, voor jou).

 6. Oh, ik slaap ook in de wasbak! Er ligt zelfs een handdoekje zodat ik lekker zacht kan liggen. Tof hè al die bijzondere plekjes in een huis. Hebben jullie thuis een bad? Wij hier wel, dat is nu onze katkuip. Als ze in bad wil moet ze eerst de kussens en dekens weghalen, maar ze gaat niet zo vaak in bad want wij hebben ook een douche thuis. Die is niet van ons, die is alleen van haar. O ja, tof dat je al 6 jaar bij frau woont ❤️ Pootjes Minnie van mij en ons!

  1. Hoi Tjaiia. Ow slaap jij ook in de wasbak. Koel is dat he. Nee, wij hebben geen katkuip. Zouden Frau en ik wel willen hoor. Pootjes en snoepjes voor jullie alledrie!

 7. Hoi Minnie,

  Wat hebben we gelachen om jouw verhaal en de foto’s die erbij staan. Jij bent dus een echte wasbakpoes. Het is natuurlijk best wel een goed idee om daar te gaan liggen, zeker wanneer het een warme dag is. Op dat idee waren wij nog niet gekomen. Alleen één keer heeft Cindel geprobeerd om vanaf de mensenbak in het heel erg kleine wasbakje dat ernaast hangt te springen. Maar dat is zo klein dat er misschien alleen een heel klein poesje in past. Dat lukte natuurlijk niet en ze viel ook gelijk naar beneden. Dat was dus geen succes. Maar jij hebt ons wel op een idee gebracht. Alleen weten we niet of onze vrouw zoiets goed vindt.

  Veel pootjes van ons alle vijf en een zachte knuffel van onze vrouw.

  1. Hoi vijf! Die kleine bak is denk ik voor kittens. Dat je als je klein bent kunt oefenen met wasbak liggen. Ik zou als ik jullie was gewoon eens naar de natte kamer gaan en het uitproberen. Hoop wel dat het mag want het ligt zo tsjill. Pootjes en snoepjes van mij voor jullie!

Reacties zijn welkom