Hoe lig je het beste om te slapen?

Er zijn katten die op hun rug slapen met een open buik en hun poten alle kanten op. En dan slapen ze! Snap ik niet. Ik zou het ook nooit aan iemand adviseren.  Hoe moet het dan wel?

Ik vind, je moet je veilig voelen als je slaapt. Want dan kun je ontspannen. Anders lig je de hele tijd op te letten van o-o gebeurt er iets en er komt toch niemand aan mijn buik. Ofzo.  Dat moet je niet hebben als je wilt slapen.

Ik lig dus altijd op mijn buik als ik slaap. Of op mijn zijkant. Dus dat mijn buik beschermd is en lekker warm want ik lig er een beetje of helemaal op.

Nu komt: waar moet je dan slapen? Dat is ook belangrijk.Er zijn ook veel katten die in een doos slapen. Kan, niks mis mee. Toevallig ben ik geen dozenjongen, behalve dan dat ik wel een slaapdoos heb maar die is boven en aan de voorkant helemaal open dus eigenlijk is het geen doos. Hier slaap ik graag:

  • op het bankje naast de werktafel van mijn vrouw
  • ’s nachts slaap ik op mijn eigen dekbed op bed, een paar uur
  • op de zijkant van de bank
  • op mijn kussen op de bank
  • in de doos die dus geen doos is, daar ligt veel flanel in
  • wat ik verder ontdek en waarbij ik voel: hier kan ik lekker liggen

Als er veel zon is, dan ga ik daarin slapen, dan lig ik gewoon op het tapijt. Maakt mij niks uit dan. Zon is fijn.
Oja nu hoe je dan in slaap komt. Als het niet lukt, kun je dit doen:

  • anders gaan liggen
  • gapen
  • zorgen dat je zachtjes geaaid wordt
  • even wat eten

Dus als u niet kunt slapen, dan heeft u nou tips waarmee het wel lukt. Ik hoop dat u hier iets aan heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *