Hoe het is om een oudere kater te zijn

oudere katerIk was altijd mezelf, dus gewoon Bertje en na mijn moeilijke maand waarin ik elke week naar de dokter moest, na die maand zei mijn vrouw: “Bertje, ik merk dat je een oudere kater aan het worden bent.”

Mijn leefe

Dus daar moest ik ofer nadenken. Ook al omdat elke dokter had gezegd dat ik oud was en dan fluisterde mijn vrouw dat ik in de kragt van mijn leefe ben, wegens dat ik pas 15 jaar ben dus.
Ouder dat klinkt anders.
En eerlijk is eerlijk ik foel me ook anders. Op een goede manier.

Gezelligheid

Ik wil nou meer saame-tijd, dat ik gezelligheid met mijn vrouw heb. Met elkaar op mijn matje liggen elke afond en dat ik dan foel ze is dichtbij. Liefe woordjes. Aaien. Maar het gefoel is het belangrijkste. Daarom ga ik ook op bed slapen, wegens dat als ik dan wakker word en ik ga beneden wat eete dan kan ik terug komen op bed en dan wordt ze wakker en ik krijg weer een knuffel en een lief woordje van dat het gezellig is dat ik erbij ben.
Het is net of ik dieper kan foelen hoe belangrijk dat is. Omdat ik dus ouder ben.

Eete

Het saame is ook belangrijk bij het eete. Eigenlijk eet ik liefer niet als ik alleen ben. Dus mijn vrouw moet erbij zijn of ook eete dat doen we dan elke afond. Ze kijkt dan of ik goed eet en ik kijk ook naar haar hoe ze eet. Ik ben altijd eerstes klaar en dan wil ik op de bank voor een knuffel maar ik moet wachten en dat doe ik ook en dan is de knuffel dubbel fijn, dat is ook weer zo.

Gefoel

Dus dat is het als je ouder wordt. Het gaat niet alleen over je gezond, ook al heb je daar faker dingen mee, het gaat ook ofer je gefoel, dat je daar zachter in wordt, dat is mjn erfaring wel tenminste.

6 thoughts on “Hoe het is om een oudere kater te zijn

 1. Lieve Bert,

  wat hebbie jou mooie, zachte letters gemaak van hoe jij jou eigen foel nu jij ouwer ben. Dattie dieper in jou gefoel zit en dattie dichbij jou hart wil blijven. Dattie geselligheid fijn vin met jou vrouw en meer Saame. Selluf denk ik ook, jij heb zo een liefe kaarakker en nu jij ouwer ben wor jij nog meer lief en zacht. Mij broer Oopa Floris heb alteit heel feel driftig gehad in ze kaarakker en hij heb nu nog meer van ze driftig zijn. Mij vrouw zeg Loes het is anners weeges ze deemenzie. Maar deemenzie heb ook met dattie ouwer ben te maake. Selluf wil ik nooit nie deement zijn Bert. Maar jij heb er niks nie ofer te zegge want assie ouwer wor feranner er dinge in jou lijf en in jou kop. Het gaa zofeel langsaam en dan inees wor jij wakker en is jou gefoel anners. Selluf wor ik ook ouwer Bert maar ik zeg jou eerluk in mij fertrouwe. Als poezedame wil jij graag foor alteit rond en mooi zijn voor jou verkering. In mij hart weet ik zoies is moeiluk. Maar assie Saame ouwer wor begrijp jij dinge van elkaar. Dat is belangrijk Bert. Wij begrijp elkaar, alteit…

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje dankjewel voor je mooie woorden, en ik weet zeker dat jij alteit rond en mooi blijft, je hebt zoon roetine van aan je buik werken dat blijft vanzelf zo, ook al word je ouder net als ik. We worden saame ouder ik find dat best romanties en dan blijfe we elkaar ook begrijpe dat foel ik gewoon,
   je Bertje

 2. Hoi Bert,

  Owh…..wat is het herkenbaar wat je schrijft, dat gevoel heb ik ook.
  ook al ben ik pas 13 jaar maar net als jij vind ik het fijn om knuffels te krijgen en geaaid te worden, lieve woordjes krijgen vind ik ook heel fijn.
  Vooral het samen zijn, weten dat je baasje niet meer weg hoeft, en er gewoon is dat vind ik ook al super fijn.

  Ouder worden is buiten de pijntjes de je soms krijgt toch ook wel fijn.
  Je hoeft niet zoveel meer, en je krijgt veel meer knuffels en lieve woordjes.

  Pootje van Tommy

  1. hoi Tommy als je 13 bent dan ben je ook al seenieojor en dan heb je ook al meer gefoel voor saame zijn en dat je niet alleen wilt zijn dat snap ik heel goed. het is dan ekstra fijn om een thuis te hebben zoals jij en ik hebben!!
   pootje van
   Bertje

 3. Heee lieve. Bert, wat een mooie letters heb je gemaakt, over seeniejor worden en zijn, dat er dingen in je lijf feranderen maar ook in je hoofd, ik ben zelf nog niet helemaal seeniejor maar al wel een beetje want ik ben ongefeer 10 of 11, en ik kan veel van jau leeren over hoe het is als je een seeniejorkaterman wordt, ik ferheug me er wel op, dat ik NOG meer knuffels wil, alleen lijkt het me niet fijn als je prooblemen met je lijf hebt, mijn vrouw zegt dat Beer en Molletje en Bolletje ook zachter en knuffeliger werden, en vaker thuis bleven, nau ben ik natuurlijk altijd al thuis, maar ekstra knuffels en ekstra genieten klinkt goed, geniet maar lekker van alles lieve Bert!!, heeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!

  1. Folgens mij ben je al seeniejor hoor Kever dat is van 8 jaar al zo maar als je foelt ik ben daar nog niet dan ben je daar nog niet dat mag je zelf weete. Ouder worde gaat heel langzaam en dan opeens foel je het, dat je ferder in de tijd bent. Meer knuffels is ook superfijn fooral heb ik nou meer gefoel voor de zachte knuffels daar beleef ik nou meer aan,
   kopjes van
   Bertje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *