Het was internationale kattendag

kattendag Leuk hè, kittens? Ik heb geeneens foto’s van mezelf van vroeger dat is wegens mijn verleden. Maar ik wil het hebben over internationale kattendag. Dat was gisteren en ik heb het helemaal gemist.

Dat komt het was de hele tijd zo keiheet dat ik alleen wilde hangen en in drinken had ik geen zin meer zelfs niet als er zalm in zat. En toen was het koeler en ging ik bijkomen. Op feesboek had  mijn verkering Loesje het over dat het die dag was.

Kattendag

Internationale kattendag is dierendag maar dan alleen voor katten.  Ik vind dat leuk en raar tegelijk. Want het is net een aksiedag alleen weet je niet waarvoor je dan aksie moet voeren. Of dat je juist iets niet moet doen.

Ik heb eigenlijk liever dat er een dag komt speciaal voor zwerfkatten dat ze een veilig en gezellig thuis krijgen. Dat snapt iedereen meteen en dan kun je ook helpen.

Thuis heb ik ook helemaal geen kadoos gekregen. Had ik ook geen zin in, eerlijk waar niet. Wegens dat ik druk was met bijkomen. Voor spelen was het nog te vroeg en iets lekkers daar begon ik heel langzaam weer zin in te krijgen.

Bijgeloof

Mijn vrouw zei dat ze in Italiē  op 17 november een Zwarte Katten Dag houden, omdat zwarte katten het daar moeilijk hebben wegens bijgeloof.  Dat vind ik heel erg. Want aan je buitenkant kun je haast niks doen, behalve goed wassen en je bord leeg eten en af en toe gymmen. Dus dat doe ik ook.  Aan mijn ene oor heb ik een stuk af  daar zit ik soms mee en dan zeggen mijn vrienden dat ik goed ben zoals ik ben.

Dat helpt mij ook om meer zelfvertrouwen te krijgen.

Dus als die Zwarte Katten Dag ook helpt dan vind ik het een goed idee. Alleen die internationale kattendag snap ik niet.

9 thoughts on “Het was internationale kattendag

 1. Hoi Bert,
  Lief van Loesje om het nieuws even van je over te nemen. Gelukkig is het nu veel minder heet en ik loop de hele dag te racen door het huis. Ik moet echt even al die energie kwijt!
  Ik hoop dat jij snel weer kunt genieten van lekker eten, snacks en spelen met het lintje…en nu wel weer goed drinken, hoor. Dat moet!
  Tevig kopje van Fietje

  1. Loesje is zich aan het ontplooien dus ze kan nou van alles Fietje dat is best spannend. Ik ga niet rennen zoals jij, dat is een leeftijdsdingetje denk ik, maar ik voel me wel veel beter nou die hitte weg is!!

 2. Oooooh bert. Zullen wij dan op 17 november een z.z (zwerf en zwarte katten) dag houden?
  Oooooh dat lijkt me koel.
  Ik ben gelukkig nooit een zweffkat geweest. Maar ik ben wel (merendeels) zwart. Vroeger,toen ik nog een bebie was was ik niet zwart hoor. Mijn wolkenzusje wel. Die was meteen zwart. Ik was megadonker grijs (met witte vlekjes)met nog donkere strepen. Echt waar bert. Maar joyce zei,toen ik voor mijn 1e inenting kwam,dat ik mooi zwart zou worden. Ik was tegen mjjn 1e verjaardag dus helemaal zwart met witte vlekjes.
  Vrouw vond dat grijs mooi staan,maar zei ook dat zwart me heeeeeel mooi staat.
  Wij hebben het asiel in amsterdam in feesjeboek en soms zie je zwarte katten en dan kan je lezen dat die het lanfst in het asiel blijven😢
  Ik snap het niet bert. Wij zwartjes zijn toch ook mooi. Wij zijn altijd sjiekdepief gekleed. In smooking zegt vrouw.
  En je kan heel goed zien dat wij gezond zijn,we glimmeren dan als een spiegel. Vrouw vind dat zooooo mooi. Maar wist je dat als ik in de zon lig dat ik dan heel donkerbruin ben? Dus ik ben 3 kleurig. Zwart,wit EN bruin😀

  Ik ga het maar niet over mijn oren hebben,want die zien er nu heel zielig uit.
  Oooooh bertje….gisteren voelde ik me zo goed dat ik heel veel heb gespeeld😀😀😀😀
  Mef blaadjes die van planten waren afgevallen en met mijn rammelbal aan een touwtje.
  En ik eet weer als een reiger. Oooooh ik ben zo blij dat de hitte weg is😀

  1. zwarte vachten vind ik mooi Katrien, dat is toch ook net fluweel. Van Amore die hier ver voor mij was weet ik dat hij bij nahelemaal zwart was alleen een paar witte stukjes en mijn vrouw had speciaal hem gekozen in het asiel. Dus!! Wat fijn dat je je weer zo goed voelt en dat je alles weer kunt, het lijkt wel of je toch nog een kitten bent.

 3. Hallo Bert,

  Vrouwtje en ik weten van jou sinds vorig jaar pas dat er een Internationale Kattendag is. Nou is het wel zo dat er voor iedere dag wel iets aan vast geplakt wordt en daar worden wij heel moe van. Wij als katten die een lief baasje of vrouwtje hebben is het toch iedere dag feest. Heerlijk op z’n tijd een bakje eten en drinken en veel knuffels en wat lekkers. Alle mensen moeten gewoon heel goed zijn voor de dieren en als het mogelijk is geef wat aan de asiels en opvangen voor de dieren. Mensen moeten heel veel straf krijgen als ze de dieren mishandelen of er slecht voor zorgen. Dus er hoeft helemaal geen speciale dag voor te zijn. Ik heb ook niks extra gehad hoor.

  Ga jij vandaag maar weer verder bijkomen van de hitte en dan krijg jij ook weer zin om wat meer te gaan eten en drinken en spelen. Fijne dag hoor en zorg jij ook goed voor je vrouw, want die is vast ook heel moe geworden, doe haar maar een kopje en poot van mij geven. Knufjes van vrouwtje en poot en kopje van je grote vriend Jip

  1. hoi Jip, ik begin me pas vandaag weer mijn gewone zelf te worden, gisteren was het heel erg bijkomen. Ik vind ook dat alle mensen goed voor dieren moeten zijn en van die straf vind ik ook. Alleen wat Katrien zegt over zwarte katten dag daar zit ook wat in, dat snap ik wel. poot van je vriend Bert

 4. Bert, wij hebben gisteren niks extra gekregen en wij hadden het gelezen maar om eetliijk te zijn waren ons vrouwtje en wij te moe van de hitte. Een asiel of zwarte kattendag daar doen wij natuurlijk aan mee. Perle weet dat zwarte katten niet mooi worden gevonden. Zij is zwart met rood en mist een stuk staart, Baas Ed vond dst niet erg en ze zat al 7 maanden in het asiel en zelfs op de show waar ze was wilde niemand haar hebben en ons vrouwtje en Ed vonden haar gelijk lief en mooi. En ze leeft als een prinses tussen de heren. Ons vrouwtje zegt voor ons is het iedere dag kattendag. Wat ons vrouwtje hoopt is dat mensen meer nadenken. Wij zijn geen gebruiksartikel of speelgoed. Iedere dag ziet een leest ze erge dingen en dan begrijpt ze het niet. Katten kunnen niet zomaar naar buiten. Er is gevaar en er zijn rare mensen die hele erge dingen doen. En katten kunnen ook kindjes maken. Dus als men geen kittens willen laat men de dieren dan helpen. Maar nooit geen moederpoes naar buiten zetten. Wij hadden dit jaar gehoopt op een nestje kittens van Elani na 2 jaar. Helaas is dat niet goed gegaan en dat deed pijn. Maar Elani is gelukkig weer beter, ze is geholpen en ze mag lekker van haar pensjoen genieten. Dus Bert als wij iets kunnen doen wij doen mee

 5. Dag Bert,

  Hier Bolle.

  Wel fijn dat de hitte nu even weg is, hè?!
  Een zonnetje is fijn, maar het kan ook teveel worden.
  Ik werd op één dag dat het zo heel warm was een beetje niet goed.
  Ik kwam hijgend de struiken uit wankelen, en bleef staan hijgen.
  Mijn mensen schrokken zich de tandjes!
  Ze hebben me meteen wat natvoer met veel water gegeven, en me natgemaakt met een vochtige washandje en een ijsklontje.Daar mocht ik aan likken, en dat wilde ik ook graag.
  Toen voelde ik me ook weer beter.
  Daarna hebben mijn mensen elke dag een stuk in het gras natgemaakt en daar een omgekeerde doos met een soort deuropening op gezet. Daar lag ik dan in.met een koelelement in een washandje naast me. Sjiek toch?
  Binnen was het minder warm, maar ik wilde persé buiten zijn.

  Samen met Clarence.
  We zijn nu aan het oefenen met samen in huis zijn.
  Mijn mensen hebben gezegd dat IK degene ben die mag beslissen. Als ik het niet wil, gaat het niet door.
  Clarence is een paar dagen weggeweest voor iets met zijn sambaballen, en nu ziet hij er van achteren net zo uit als ik.
  Ik vond het stil zonder hem, een beetje saai eigenlijk,
  Vandaag hebben we twee keer alletwee in huis geslapen, en dat ging best goed.
  Buiten vind ik het supergezellig met Clarence, en speel ik ook met hem.
  Maar binnen moet ik nog even over nadenken…..

  Ik heb ook geen cadeaus gekregen voor kattendag.
  Weet je wat mijn vrouw zei? “Elke dag is al kattendag.”
  Nou, dat zal best maar een extra snack heeft nog nooit iemand kwaad gedaan.

  En weet je wat grappig is?
  Clarence is pikzwart, met wat rode haren erdoor. Heel apart.
  Iedereen zegt dat hij heel mooi is.
  Wat is er mis met een zwarte vacht? Of misschien kun je beter vragen wat er mis is met sommige mensen!
  Alle katten zijn mooi, wat voor kleur ze ook hebben.
  En trouwens óók als ze een stukje van hun oor af hebben, Bert!
  Dat heb ik ook, en dat is een teken dat je een hele bijzondere katman bent.
  Dus wees er maar trots op, Bert, want dat ben ik ook!

  Lieve kopjes van

  Bolle.

  1. hoi Bolle, wat heb je veel meegemaakt!! Maar je bent er nou weer. Wat heb je slimme mensen dat ze dat van die doos bedachten. En het werkte ook nog. Ik vind Clarence ook dapper dat hij naar binnen durft, maar ja jij helpt hem natuurlijk met voordoen en zeggen wat mag en wat niet mag. Zo kan hij langzaam leren wat het betekent om binnenjongen te zijn. En jij ontdekt dan hoe Clarence als binnenjongen is. Het lijkt mij heel spannend. Maar ik ben liever met mijn vrouw alleen. kopje van Bert

Reacties zijn welkom