Het leefe is vol verandering dat weet ik nou

verandering

Ik zeg altijd dat gewoon het beste is en dat elke dag gewoon moet zijn, dus hetzelfde als de dag ervoor en de dag erna, maar nou merk ik toch dat een verandering goed is.

Avondknuffel

Het is al een hele tijd zo dat ik voordat we gaan slapen een lange avondknuffel doe. Dan liggen we op het tapijt, mijn vrouw en ik, en zij friemelt dan aan me. Zachtjes en minder zachtjes en nou ja, zoals een knuffel dan gaat, met liefe woordjes die ik niet versta omdat ze in mijn vacht fluistert en dat geeft dan helemaal niks. Maar laatst zei ze iets dat ik wel verstond: dat ik veranderd was.
Ja, eigenlijk wel.

Gefoelig

Toen ik hier pas kwam, wilde ik alleen zacht aaien over mijn rug. En heel lang later wilde ik vooral gefriemel op mijn buik. Nou wil ik alleen heel erg zacht friemelen, en dan aan de zijkanten van mijn buik en ook wel op mijn borst.
En eerst kon ik niet goed tegen aaien over mijn kop, ik weet niet waarom, maar nou vind ik het fijn, vooral met twee vingers en dan niet aan mijn oore daar ben ik heel gefoelig.
Als ze vroeger naar mijn staart keek dan foelde ik me aalert maar nou doet ze soms fluitspeele ermee, ik snap het niet maar het maakt me geeneens wat uit tijdens de lange avondknuffel, dus dat is ook veranderd.

Nieuw

Zo heb ik geleerd dat ik ook kan veranderen, en dan is de verandering het nieuwe gewoon. Dat kan.
Alleen wil ik niet op schoot en ook niet onder het dekbed boven in de slaapkamer en helemaal nooit onder een dekentje of in een doos die aan alle kanten dicht is. Dat was zo en en dat is zo, maar ja misschien verander ik ook daarin, het leefe is verandering dat heb ik geleerd.

13 thoughts on “Het leefe is vol verandering dat weet ik nou

 1. Hoi Bert,

  Wat goed zeg dat je in sommige dingen bent veranderd, zo gaat dat in het leven.
  Als mijn baasje in bed ligt, vind ik het heerlijk om op schoot te liggen met mijn pootjes op zijn buik.
  Verder hoefde voor mij niet, maar heel soms liggen mijn pootjes bijna in zijn nek dat is mijn verandering in het leven.
  Doe dat niet altijd hoor, maar soms terwijl dat eerder nooit zo was!

  En eerder lag ik altijd gewoon op bed op het deken te slapen, later toen het kouder werd kwam er een mandje op bed waarin ik ging liggen.
  Nu staan er 2 poefjes naast het bed waar het mandje op staat, en nu slaap ik daarin.
  Is ook een verandering toch.

  Zo zie je maar dat wij katers ook soms veranderen in het leven.

  Pootje van Tommy!

  1. hoi Tommy, ja zie je zo ging het ongefeer met mij ook net als bij jou: alles bleef hetzelfde en toch kwam er iets nieuws zoals bij jou je pootjes ergens anders neerleggen en de peoefjes. Dan foelde je van binnen: ik kan iets meer en toen lukte het, het leefe is biesonder!!
   pootje
   Bertje

 2. Hallo Bert,

  Er is niks zo veranderlijk als het weer zegt mijn vrouwtje en daar bedoeld ze mee dat mens en dier ook veranderen. Dat is het prachtige in het leven en komt ook omdat we steeds meer leren ontdekken van wat goed en niet goed en niet fijn en heerlijk genieten is. Kijk dat is wat er bij jou ook zo is. Jij hebt heel veel moeten leren , jij wist toch niet hoe een leven van een straatkat naar een huiskater zou zijn. Gelukkig heb jij de mogelijkheid gekregen en nu een fantastisch leven bij vrouwtje mg hebben. en ja daarom ontdek jij iedere keer weer nieuwe fijne dingen en maakt niks uit met de tijd van ontdekken hoor. Ikke doe zelfs nog vaak nieuwe dingen en wil van het oude dan niks meet weten. Zo blijft mijn leven een grote ontdekkingsreis en iedere dag maak ik er een feestje van hoor.
  Dus Bert toppie dat jij ook nieuwe dingen ontdekt en gaat doen en zo ook iedere keer weer zoveel geniet.
  Ik zou miauwen ga maar weer op ontdekkingstocht en geniet van jou dag met een knuffel van mijn vrouwtje, poot en kopje van je grote vriend Jip.

  1. hoi Jip, folgens mij heb ik heel froeger wel een huis gehad voor de straat kwam, daardoor snapte ik het leven binnen, ik wist nog hoe het moest allemaal, maar ik weet er verder niks meer van en dat hoeft ook niet want nou ben en blijf ik hier. Iets nieuws doen heb jij dus ook alleen niet opeens maar wel langzaam. Jij hebt ook heel veel meegemaakt en nou heb je vast de rust van binnen om nieuwe dingen te ontdekken,
   poot van je vriend
   Bert

 3. Hajooooo oompie. Ikke ben, follegens me frauw, niet furrannert. Se seg datte ik nog teets deselfte doorie ben. Hihihi.
  Ikke durf ook niet op sjoot hoor. Wel met 2 pootjes oofer 1 poot fan me frauw. En aween bij haar. Ooooh… en ikke hau fan knuffele. En feel ook!!
  Pootjes🐾🐾

  1. dat is allemaal poosietief Dorus, en wie weet wat het leefe nog brengt je bent een hele jonge dappere katerman,
   Oompie

 4. Hoi lieve Bert, wij houden ook het meeste van alle dagen hetzelfde hoor maar soms is er wel eens iets anders. Daar moeten we dan even aan wennen maar dat komt wel goed hoor. de ene keer is het wat moeilijker dan de andere maar we helpen elkaar en dan komen we er altijd uit hoor. Ik lag toen ik kleiner was wel vaak op schoot maar dat doe ik nu bijvoorbeeld niet meer. Dozen, mandjes en kleedjes vind ik dan weer wel geweldig. Dropje ligt heel vaak helemaal onder een plaid, dan zie je haar niet meer maar omdat ze dat erg fijn vindt, mag ze dat natuurlijk ook. Dikke knuffel van Lucky en de rest

  1. hoi Lucky, dat lijkt me ook raar dan zie je Dropje niet maar ze is er wel, het is wel dapper dat ze dat durft voor mij is het te moeilijk. Ik wist niet dat op schoot gaan liggen ook ofer kon gaan, mijn vrouw hoopt nog steeds dat ik het doe maar ik foel liefer niet,
   pootjes
   Bertje

 5. Lieve Bert,

  jij weet van mij eigen houw ik ook van mij gewoon. Dat jij weet wat jou dag breng en wie jou vrouw is. Op schoot vin ik heel feel fijn, of boofe op mij vrouw ze buik ligge. Maar soms doe ik het ook mij tijdje heelemaal nie dat mij vrouw denk, Loes vin er niks meer aan. Misschien vin zij mij niemeer lief. Maar mij vrouw heb nu geleer, Loes doe gewoon ze eigen ding. Soms wil zij inees iets anners en dan maak zij selluf ze niewe gewoon. Zo kan jij van jou eigen verannere Bert. Maar jij moet het wel fijn vinne anners moetie er nie aan beginne.
  En ik wil ook nog zegge Bert soms moet jij iets nooit nie verannere want dan is het geluk foor jou hart foor alteit. En het is onse verkering,

  Jou Loesje

  1. liefe Loesje, dat is zo verkering moet gewoon blijfe dat is voor alteit, maar verder kan er best soms iets veranderen. Ik heb nou ook iets thuis, wegens dat ik niet meer op het krukje wil en nou denkt mijn vrouw Bert wil niet meer bij me zijn. Maar het is net als jij, ik doe mijn eigen ding. En ik lig liefer op de bank waarom weet ik ook niet maar het is zo,
   je Bertje

 6. Hoi lieve Bert, wat een gezellige letters heb je gemaakt, over hoe je graag knuffelt, en dat dat soms verandert, en als het dan NOG fijner wordt is dat helemaal top natuurlijk!, mijn vrouw zegt dat ze denkt dat als je als katerman of damespoes wat auder wordt je steeds knuffeliger wordt, zo was dat bij iedereen hier zegt ze, ook Pop en Mol die al heel graag knuffelden gingen nog meer knuffelen, en Beer en Bolletje ook!, ik vond knuffelen altijd wel fijn maar ik moest er van bijten, nau niet meer, nau mogen mijn mensen me overal aaien, maar ik vind vooral mijn wangen en mijn rug heerlijk, en als ik lekker lig mijn buik, die is mooi groot en rond en zacht met een grote witte broek, presies gemaakt om te knuffelen!, maar in een mandje wil ik niet, en een dichte doos is grieselig, daar heb je helemaal gelijk in!, onder het dekbed wil ik ook niet, maar misschien over een tijdje wel, of niet, dat kan ook!, niet alles hoeft te veranderen in je leefe, vind ik!, heeeeeeeel veel lieve kopjes van Kever!!

  1. hoi Kever, zo is het wel van het auder worden, misschien heb ik dat zelf meegemaakt dus. Wegens dat ik nou meer en langere knuffels wil en ik ben 14 dus dan ben je auder dan eerst dat is gewoon zo. Jij weet ook presies goed waar je wel en niet geaaid wil worden dat is handig om thuis uit te leggen, ik hoop dat ze het ook snappen,
   kopjes van
   Bertje

 7. Hoi lieve Bertje, wat schrijf je dat mooi hoe iets toch verandert en dat dat het nieuwe gewoon is. Wij houden ook van dezelfde dingen op een dag. Natuurlijk standaard onze natte hap. In de ochtend krijgen we dat niet gelijk, maar na een half uur gaat Binti kopstootjes tegen vrouwtje geven dat het toch hoog tijd wordt. En dan krijgen we ook. Of om 5 uur in de middag, dan gaat Binti naar vrouwtje staren dat het hoog tijd is voor de 2e natte hap van die dag, hihi.
  Maar we hebben toch ook andere gewoontes als het warmer is of wanneer het kouder wordt. Nu het kouder wordt, gaat Zooka wat vaker bij vrouwtje liggen op schoot, of in een lekker warm mandje. Binti heeft al weer een paar keer onder de fleece deken liggen uitbuiken na het avondeten, zo lekker warm. Dus wij houden van gewoon, maar dat kan nog wel veranderen met het seizoen. Maar aaien iedere dag vinden we altijd heerlijk, overal van kop tot staart tot pootjes.

  Geniet van het weekend! Knuffeltjes Binti & Zooka

Reacties zijn welkom