Bram heeft iets aan zijn neus

neus

Hoi lieve allemaal, vandaag was mijn vrouw weer bij mij. Dees keer kwam ze echt heel vroeg want ik lag nog in mijn oranje mandje die op de krabpaal ligt te slapen. Ik was in mijn dromenland aan het dromen over beestjes toen ik ineens warmte om me heen foelde. Het was mijn vrouw die me vast pakte met haar armen. Daarna deed ze ook nog kusjes planten op mijn kop en mijn neus. Nou ja, eigenlijk kust ze mijn hele kop. Ook mijn oore. Soms vind ik het prima maar niet altijd. En mijn neus kreeg speesjaale kusjes.

Gaape

neusIk moest eerst even gaape toen ik net wakker was. Mijn vrouw had me nog steeds vast. Mijn vrouw heeft het altijd lekker warm dus dan vind ik het heel fijn als ze me warm maakt met haar armen. ‘Goede morgen Brammie’, zei mijn vrouw zachtjes. Er kwam ineens nog een gaap want ik was in diepe slaap geweest. Daarna pakte mijn vrouw mijn kop zachtjes vast en keek naar mijn neus. ‘Wat heb je toch gedaan Brammie?’ vroeg mijn vrouw. Ik weet van niks hoor. Ik weet niet wat zei bedoeld met wat ik gedaan moet hebben. Mijn vrouw wreef met haar vinger over mijn neus heen en vertelde mij dat er wondjes op zitten. Wondjes krijg je wanneer je vacht kapot is gegaan en ook weer gaat genezen. Als je bijvoorbeeld een mep van een katermans of poesemeisje op je neus krijgt. Dan komt er een klein gaatje in en dat gaat dan bloeden. Dat gaatje gaat ook weer dicht. Het duurt even maar je neus kan het helemaal zelf doen. Koel he.

Ge-haafe

Mijn neus ziet er folgens mijn vrouw ge-haafe uit. Ik weet niet eens wat het betekent dus ik heb het gefraagd. Ge-haafe is wanneer je heel veel wondjes hebt en waneer je er slecht verzorgd uitziet omdat je dan heel veel beschadigd bent aan je vacht door misschien het kei veel vechten. Dus kreeg ik ook meteen de vraag van mijn vrouw of ik met Mila had gevochten. Mila is mijn gevonden zusje. Maar nee, ik heb niet met Mila gevochten. Iedereen weet denk ik wel dat ik haar soms graag plaag maar ze is een meisje meisje dus ik krijg soms een mep omdat ik haar vacht in de war heb gemaakt. Maar mijn neus is een raadsel. Ik heb niet gevochten en Mila heeft me niet op mijn neus gemept. Mijn vrouw kon het niet laten om mij een beetje te plagen door te zeggen dat ik een heuse straatkater ben. Ze maakte ook nog een foto van mijn neus en liet het aan mij zien. Mijn neus is echt helemaal ge-haafe.

Raadsel

Eerst dacht mijn vrouw dat het vuil was en dat ik weer ergens met mijn kop in had gezeten. Soms doe ik dat om te weten wat het is. Dan ben ik nieuwsgierig. Maar dat was het ook niet want alle papier was aan straat en er waren geen potjes die naar de glasbak moesten dus mijn neus is raadsel voor mijn vrouw. Ze pakte een doekje uit de kast en deed daar water op. Ze ging met dat doekje een paar keer over mijn neus heen maar het ‘vuil’ ging er niet af. Het was dus geen vuil. Ze kuste mijn neus daarna nog een paar keer en liet mijn neus met rust. Ik ben inmiddels wakker en nou heb ik trek in brokjes en even tuinkontroole. Zal ik haar verklappen dat mijn neus zo is geworden door het ‘onder-de-poort’ door gluren?

8 thoughts on “Bram heeft iets aan zijn neus

 1. Hallo grote vriend Bram,

  Nou ik zie het nu ook dat jouw neus een kapot stukje heeft, en we weten dat vrouwtje dit goed in de gaten zal houden dat het gaatje vanzelf weer geneest. Anders zal ze wel een zalfje halen om het te helpen dicht gaan. Toch moet je maar aan vrouwtje miauwen dat het komt door de poort, er zit misschien iets scherps onder en dan kan ze het wegdoen en blijft jouw neus heel.
  Maar Bram plagen is geen vechten hoor, misschien vind Mila het wel fijn dat je haar jasje kamt met jouw poot en is ze meteen van haar kriebel haren af.
  Nu moet je maar goed opletten dat je geen gaatjes meer op je snuit maakt en ga et met Mila en Tobi een fijne week van maken. Knufjes van vrouwtje en poot/kopje van vriendje Jip.

 2. Hoi Bram.
  Een gehaakfte vacht of neus,komt meestal wel in orde.
  Maar mijn advies,vertel het maar van die poortdeur.
  Stel je voor dat ze weer overbezorgd wordt……dan heb je kans dat je naar je dierenarts moet.
  Dat moet je niet willen…..
  🐾🐾🐾🐾🐾Van Muzette

 3. Hoi Bram,

  Ja ik zie dat je neusje kapot is, maar denk wel dat hij weer beter gaat worden hoor.
  Je hoeft er niet voor naar een diertjesdokter, je hebt al kusjes gehad van je vrouwtje en dat helpt al heel goed voor genezen.

  Was je nieuwsgierig dat je onder de poort ging gluren waardoor je een kapot neusje kreeg, geheimpjes hebben is nooit goed behalve als het verrassingsgeheimpjes zijn.

  Misschien een idee om het te vertellen, als je dat wilt.
  Hoef je ook niet meer naar de diertjesdokter.

  Pootje van Tommy!

 4. Hajoooooo oompje bwam.
  Oooooooooh uwes neus isse beetje kapoet!!! Gewukkig hoef uwes nie naar de diertjesdokker. Maar uwes moet wel follegenne keer ies beeter kijke hoor!!
  Pootjes 🐾🐾

 5. Heeee lieve Brammievlinder, wat een biesondere letters heb je gemaakt!, dat je helemaal een stoere straatkaterjongen lijkt, ik zag het meteen van je neus!, doe je foorsichtig?, ik wil niet dat je pijn hebt Brammie!, zooo heee je bent echt dapper dat je zo onder de poort door durft te kijken!, ik zau dat niet durven denk ik, ik durf buiten niet zo veel maar jij durft alles!, en ik vind het woord ge-haafe ook zo mooi, dat kende ik nog niet, mijn vrouw zegt dat mijn oren ge-haafe zijn, van toen ik nog op straat moest wonen, dat blijft altijd zo, en ik heb ook een dingetje op mijn neus, het heet een littek-en, daar heb ik een krab gekregen van een andere katerman toen ik nog op straat moest wonen, dus nau hebben we allebei wat aan onze neus Brammie!, ik stuur je hele zachte neusjes en ik geef je een likje over de plekjes op je neus, dan wordt je neus gouw weer beter!, en dan kan iedereen zien dat we spesjale vrienden zijn, omdat we spesjale neusen hebben!, lieve Brammievlinder ik stuur jau en je famielie heeeeeeeel veel lieve kopjes, ze zijn van Kevermans🪲 en ik heb spesjaal voor jau snekkies van kip bij je ooranje mandje neergelegd, en voor je vrouw een bloem!!!

 6. Oh lieve Bram, is jouw neus een beetje gehavend, ik zie het op de foto. Gelukkig heeft jouw vrouw er kusjes op gegeven, dan geneest het vast wel heel snel. Vertel maar aan je vrouw dat je onder de poort door hebt gegluurd, anders wordt ze misschien ongerust. Fijn weekend en kopje van Floortje .

 7. Haai Brammiekerel,

  hier ben ik Oopa Floris, ken jij mij?
  Mijn vrouw heeft net iets voorgelezen maar ik ben het vergeten.
  Vrouw…
  VROUW….
  Wat gehaafe, hoezo kapotte neus?
  Begrijp jij dat nou Karel?
  Luister ik heb ook een neus.
  Echt wel.
  En ik steek mijn neus overal in.
  Whaa haaa!
  Waarin?
  Ik zou het niet weten!
  Ik snap er de ballen nie van.
  Ken ik jou?
  Ik ben het kwijt…
  Ik moet dutten
  En pinkelen….

  Toedeledookie

 8. Lieve Bram,

  Wat heb je nu gedaan ? Te lang onder de poort door zitten gluren ? Voortaan wat voorzichtiger doen, hoor. Maar gelukkig is het geen erge wond en die zal vast wel snel beter worden. Het staat je trouwens wel grappig : een beetje eigenwijs. Maar het is natuurlijk niet de bedoeling dat het zo blijft.
  Hier had Ivar wel eens zo’n gaatje op zijn neus. Dat kwam door Cindel die hem een mep had gegeven. Dat gebeurde toen onze vrouw Ivar pas uit het asiel had gehaald. Cindel moest toen nog een beetje wennen aan een andere kater in huis, maar nu slapen ze gewoon naast elkaar op de bank of in de vensterbank. En het gaatje in de neus van Ivar genas snel, dus dat zal bij jou ook vast wel gebeuren.

  Dag Bram, veel zachte kopjes van Cindel, Fenneke , Jillie en Ivar en een knuffel van onze vrouw.

Reacties zijn welkom