En toen kwam de dokter hier

Ik lag gewoon te liggen in de fensterbank, weeges er was zon en de klusmannen in de straat die waren weg, dus ik had weer rust en ook zon, dus ik lag er en alles was goed.
Maar daar kwam ferandering in.

Dokter

Mijn vrouw ging naar beneden en toen hoorde ik het al.
De dokter was er weer. En ik wist meteen nou gaat er iets gebeuren wat zal het zijn. De dokter kwam in de huiskamer en mijn vrouw zei: “Bertje ligt in de vensterbank.” Toen begon het moeilijke. Ze friemelde zichzelf langs de kastjes en pakte mij op. Dat doet ze nooit weeges ik hou er niet van, oppakken is grieselig, je bent in de lugt en je bent alle zekerheid kwijt.
Dus ik me vasthaken aan het matje.
Zij weer me losmaken.
Ik blazen.
Zij: Bertje toe nou.
Als huiskater verlies je alteit.

Zengg

Even later hing ik in de armen van mijn vrouw en ze had me vast en de dokter zat aan mijn flokken. Presies de moeilijke grote flokken op mijn heup, waar ik dus artroosie heb.
Ik foelde het opeens heel feel.
En toen zei ze ik ga scheren en het gebeurde ZENGGG ZENGGG ik hoorde en foelde het tegelijkertijd. Daarna ging ze kammen en dat foelde ik ook. En toen moest mijn andere heup van eefe kijken en daar ging ze ook kammen. En toen naar mijn hart luisteren.
En toen eindelijk mocht ik weer op mijn poote staan. Ik liep meteen de kamer uit en ging staan op de oferloop want ik moest wel weete wat de dokter ofer mij ging zeggen.

Dat ik er goed uitzag.
Dat ik snoepjes had ferdiend.
Dat ik echt seeniejor was.

Ik bleef gewoon staan. En toen ging ze weg. Dat wilde ik ook!!

Moe

Erna foelde ik me raar moe, ook in mijn geestelijk gezond. Spinnen lukte niet meer, ook niet toen ik later op bed erbij ging en knuffels kreeg.
Midden in de nagt werd ik wakker en mijn vrouw ook. “Bertje toch,” zei ze. “Daar ga ik wat aan doen.” En toen kreeg ik opeens een snek, er zat spul in om kalmer te worden, maar ik heb het gewoon genomen. Iets in mij zei doe nou maar. Het was Bach Rescue Remedy, dat heb ik weleens eerder genomen. Ik find, je hoeft je niet te schaame als je wat extra nodig hebt foor de ondersteuning.

De dag erna kwam de ochtend. En misschien kwam het door het spul of door de nieuwe dag, maar bij de ochtendknuffel kon ik weer spinnen. Dus dat was niet stuk. Oferdag moest ik extra slaape wegens ik heb nou gaten in mijn vagt en de dokter was geweest, dat zijn grote erfaringen als je een seeniejorkater met angstklachten bent. Dan moet je tijd neeme om dat te verwerken en dat doe ik ook.

14 thoughts on “En toen kwam de dokter hier

 1. Hoi lieve Bert,
  Wat vervelend voor je!!!
  Zoiets heeft altijd een grote, mijn vouw noemt nu een moeilijk woord, impact op je!!!
  Maar de flokken moesten toch echt weg want daar krijg je pijn van!!!
  Onze Tica heeft ze ook maar vrouw mag die gelukkig zelf eruit halen.
  Gelukkig dat je vrouw wist wat ze moest doen toe je snachts niet meer kon spinnen. Een beetje hulp om je beter te voelen is dan wel fijn!!!!
  En natuurlijk helpt slapen en knuffelen ook. En vooral tijd nemen om het te verwerken!!
  De gaten in je vacht verdwijnen wel weer Bert daar groeien nieuwe haren en dan zie je er niks meer van!!!!

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽⭐️😽😽😽🐔🐔😘

 2. Hoi lieve Bertje,
  Wat vervelend voor je dat de dokter langs kwam. Wij kunnen ons voorstellen dat je dat bezoekje aan huis niet leuk vond. Maar vrouwtje vertelt ons dat het wel goed is dat de vlokken weg zijn, omdat je daar anders last van gaat krijgen. Gelukkig doet jouw vrouwtje er alles aan om je daarna weer goed te laten voelen. De extra snoepies had je echt verdiend. Enne, toch ook een mooi compliment van de dokter dat ze zei dat je er goed uit ziet.
  We hopen dat het zonnetje weer snel terug komt. Dan kan je heerlijk in de vensterbank gaan liggen en is alles weer gewoon, wat fijn is.

  Heel veel knuffeltjes van ons, Binti & Zooka
  😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡😽🧡

 3. Lieve Bert,

  wat een moeilijk verhaal vertel je ons vandaag. En wat was en ben je dapper. Dat je je op laat pakken door de dokter en ook nog Zengg Zengg. Ik vind dat echt heel dapper en stoer lieve Bert.
  Je weet de dokter is hier ook heel vaak in huis geweest omdat Loesje behandeling nodig had. Zij bleef altijd keurig liggen maar ik voelde haar onrust. Ze hoefde gelukkig nooit opgepakt te worden want Loes vond oppakken ook heel moeilijk. Ze vond dat ze zelf wel kon komen als dat nodig was.
  Maar gelukkig Bert is de klus geklaard en zijn de flokke weg. Dat heb je goed gedaan en daarboven is een poezedame supertrots op jou. Jouw eigen Loesje ❤️

  Lieve knuffels van Mevrouw Loes en Zusje

 4. OoooOOOoooo Ome Bert wat hebbu feel meegemaak!
  Ik moet er niet aan denke dat se met de ZENGZENG oofer me jas soude gaan!
  Mesgien moet u toch uw frau laate kamme weeges dat is minder erreg dan de ZENGZENG.
  Tiga wort ook gekamt weeges hij ferhaart heel feel en hij kan niet ooferal bij.
  Ik mag niet segge waarom niet anders krijg ik een klap foor me hooft segtie.
  *fluistert*
  –hij — kan — er — niet — bij — weeges — se — fetrolletjes– sssttt- niks — segge–!!
  Maar hier hebbe se dus een speciaal soort kam maar me tweefoeters segge dat om flokke te foorkoome een mense-luizekam ook goet werrekt.
  Maar dan moet u wel elleke dag een keertje laate kamme op die ferfeelende plekjes…
  Mesgien as u der snoepies of likwitsnek bij krijg dat u het dan niet so erreg fint?
  En as uw frauw er dan liefe woortjes bij seg?
  Weeges folleges mij kan se dat heel goet, dat fan de kriebels en de liefe woortjes.
  Hoe dan ook hoope wij allemaal dat de wittejas NOOIT meer hoeft te koome met de ZENGZENG en dat het is omdat u dan een beetje kamme wel goet fint.
  Heeeel feel liefs fan Leootje en u krijg een BOEMSKOP fan Tiga.
  Die aan het kijke is hoe laat de trem fertrek want hij wil u besgerreme.
  Simon seg PRRRRRRRR en Chester seg piew en onse tweefoeters wense fooral uw frauw feel sterkte weeges se segge dat se haar heel goet begrijpe

 5. Hoi Bert,

  Als de dokter komt is het al niet fijn en als de dokter ook nog eens Zeng Zeng gaat doen dan is het al helemaal niet fijn.
  maar je hebt je er goed door heen geslagen vind ik, en dat je even niet kon spinnen dat geeft helemaal niks.
  gelukkig had je vrouw iets om je weer een fijn en rustig gevoel te geven, kom nu maar lekker bij van alles Bert.

  Pootje van Tommy!

 6. Dag oom Bert.
  Oooh wat erg.
  Uwes dokter in u huis en dan zeng zeng.
  Nou dat lijk ons helegaar nie leuk.
  Sellufs wij, jonge kaaters, begrijpe dat u daarfan nie kon spinne.
  Da souwe wij ook nie doen denke we.
  Dus uwes was suuper duuper dapper !!!
  Wij souwe nie sijn blijfe sitten foor zeng zeng….
  Gelukkig zijn die dikke haare klonters nu weg.
  En ut groei fast weer aan!
  En ut geef niks dat u ietes noodig had.Foor u gees-te-lijk gesond.
  Waarom? As u an-ti-bi-otie noodig sou hebbe foor uwes lijf gesond is dat tog ook goet?
  Wij krijgen flessies om aan te ruike soms foor onse ooge en ut hellep ook bij niesse niesse fan Aiydan.
  Niks nie raar en as u wat noodig hep om te spinnen is dat allenig maar goet.
  Dan weet u ook dat ut zeng zeng nie u spinne stuk gemaak heef.
  U hep nou lekker weekent om uit te russe.
  U ben nu onse foorbeeld in dapper sijn!!
  Pootjes fan Rannoch en Aiydan

 7. Lieve Bertje, gelukkig is het allemaal goed verlopen en kan je opnieuw spinnen. zo’n doktersbezoek is nooit aangenaam maar blij voor je dat het het alweer voorbij is. lieve knuffel en geniet maar van de rust.

 8. Ohhh ome Bert, wat is dat spannend geweest. Dat u zelfs niet meer kon spinnen.. dat is erg.

  Maar dat jouw vrouwtje daar dan echt iets aan wil doen is zo lief! Dat Rescue heeft mijn vrouwtje ook bij de hand, maar dan voor mijn lompe hondzus.. die is ook overal bang voor en dat helpt.

  Ik stuur een troostkoppie.. ik hoop dat u gauw weer rust vindt!

 9. Oh Bertje, wat een spanne en zenuw afontuur! Ik vind de dokter ook grieselig. Ik hoef daar niet meer heen want ik word ziek in de auto en de dokter komt alleen wanneer het echt moet anders niet. Ik vind de dokter niks aan Bertje. Bram was anders die snapte wat een dokter doet maar ik niet zo en ik wil dat ook niet zo. Dus ik begrijp jou heel goed. En ik vind het ook heel dapper dat je ondersteuning fraagt want dat is heel normaal ik doe dat ook wanneer ik het nodig heb. Een zacht troostkopje van mij, Mila

 10. Hee lieve Bertje, wat een grieselig afontuur had je meegemaakt, logies dat je daardoor van je slag was, dat zau iedereen hebben, en ik snap heel goed dat je niet wilt spinnen, voor spinnen moet je je feilig foelen en anders kan het niet, toen ik de footoos van mijn beenen moest laten nemen heb ik daarna een paar dagen niet gespind en ook niet getetterd, en als ik naar de dokter moet zeg ik daarna ook niets, want het gefoel is er niet, gelukkig dat je vrouw wist hoe je het gefoel van feilig zijn weer terug kon krijgen, en ook wel fijn dat de flokken weg zijn!, ik stuur je heeeeeeele zachte kopjes, ze zijn van Kever!!

 11. Ha die Bert,

  Wat een geluk dat je nu van die nare klitten bent verlost. Als die blijven zitten gaan ze aan je huid trekken en dat doet pijn. Wij weten er alles van. Onze vrouw vroeg zich steeds al af hoe die nare klitten ontstaan en ze heeft extra opgelet. Maar wij maken ze zelf door op bepaalde plekken ons zelf iets te goed te wassen. Maar zij krijgt ze er wel uit door veel te kammen en soms te scheren. Gelukkig heeft de dierenarts jou heel goed geholpen en is alles lekker voorbij. En je werd daarna extra door je vrouw verwend, dat helpt ook altijd enorm.
  Van onze vrouw moeten we nog zeggen dat haar aanbod van de vorige keer nog steeds geldt, maar als dat niet nodig is , is dat ook prima hoor!
  Heel veel kopjes van Cindel, Jillie en Ivar en veel liefs van onze vrouw.

 12. Lieve Allemaal dank jullie wel foor de steun en liefe woorden dat is fijn!! Ik heb te weinig eenerzjie nog om iedereen te antwoorden ik hoop dat dat niet erg is, weeges ik moet bijkoome en ik waardeer het heel feel!!
  Bertje

 13. Lieve Bertje, wat een akelige ervaring was dat voor jou. Zomaar plotseling kwam de dokter, je werd opgetild en ze ging jou vlokken wegscheren. Maar wat was jij stoer, ik ben trots op jou lieverd want voor een serniejoor was dat beangstigend. Fijn dat je iets kalmerends kreeg van jouw liefe vrouw. Gelukkig is alles achter de rug en ga je lekker bijkomen. Wij, Pasa en ik en sterretje Floortje, leven met je mee lief vriendje. Je hoeft niet te antwoorden lieverd, het is goed zo. Ga maar lekker bijkomen. Knuffels van ons.

 14. Lieve Bert,
  Wat een griezelig gebeuren was dat dat de dokter in je huis kwam. Het is wel fijn dat de flokken nu weg zijn maar toch🙀. Dat je geen energie hebt om te antwoorden begrijp ik heel goed. Kom maar lekker bij hoor. Groet van Figo en zijn vrouwtje😻😻🐈‍⬛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *