Dorus en zijn innevjoew met Dorus

DorusHajooooooooo iedeween!! Daar is hij weer. Uwes eenige egge swartepanterrieporrer Doorie hihihihi. Fanmijdaag stel ik uwes weedewom een fjientje fan Instagwam aan uwes foor. Hij heet Theodorus, maar se mensen noeme hem Dorus. Hihihi.

Hij woon in oomegeefing fan Ammersedam, maar hij kom ooferal!! Eg!! Me mamsie is er tjauwens nu aan went datte er meerere Doories sijn. Maar uwes kun gewus sijn… dit is de waatste Doorie. Ikke hoop dat uwes feel pwesier hep met hut leese.

Hoe auwt ben jij?
Ik ben al ruim anderhalf jaar, vol kattenkwaad ondanks dat ik een schattig hondje ben. (Hoe kan een woeffer nau kattekwaat uithaawe?)

Wat foor merk dier benne jij?
Ik ben een echte Appenzellersennenhond ook wel door sommige dierenartsen omgedoopt tot Happenzeller (dit, omdat wij geen makke lammetjes zijn, en zeker niet bij de dierenarts) (ooooh hap je? Cool!!! Hihihi)

Heppie frientjes waarmee je saamewoon?
Mijn roedel bestaat uit een vrouwspersoon, een man met een snor en een baard en ook nog een bril en er is er nog eentje die mauwt de hele tijd, ze zeggen hier dat hij een kater is, hij heet Charlie Sunshine is, gitzwart en is 15 jaartjes jong. Die heeft nagels, hele scherpe… AU! Dus Charlie Sunshine is de baas, dat begrijp je natuurlijk…(uitewaart!! Wei katte sijn de baas)

DorusLoop je los of aan een wiempie?
Ik loop los en aan de wiempie maar het liefst struin ik de hele buurt af en blaf lekker brutaal tegen alles en iedereen, ik ben wel heel lief hoor maar soms schrikken mensen van mij omdat ik een echte hele diepe Appenzellerblaf heb, ik zie dan de nekharen overeind staan (bij mens en dier) dus daarom moet ik soms aan een wiempie, ik wil geen hartverlammingen veroorzaken…

Waar plas je?
Door heel Amsterdam maar vooral plas ik zo’n beetje Amsterdam Noord onder 😉
Het is een heel vruchtbare plas, je ziet het meteen als je Noord binnenkomt, alle bomen en struikenzijn in zeer goede conditie sinds ik hier woon. Er groeien ook veel meer madeliefjes in mijn buurt, dat komt natuurlijk door mij!(oooooh eg? Wat gaaf!! Missjien moet ik ook eens natuurplasse hihihi)

Hep je ooit een bekeuwing kjeeg foor wiltplasse/poepe?
Ja hoor eens, dat zijn wel heel persoonlijke vragen zeg! (Hajoooo… me fens wille dat weete hoor!!) Maar mijn poep verdwijnt altijd in van die groene zakjes, dus ik laat geen drollenspoor achter. T’is maar dat je het weet! Ik zie trouwens wel veel mensenmannen overal staan wildplassen, ik vind het best, je moet toch wat, en ik als hond begrijp dat, als je moet dan moet je!(iewwww fies seg!!)

Hep je ooit wel eens een kunsgebit gestoole en er lekker aan gekloofe?
Mijn roedelgenote heeft een hele pot echte ouwe kunstgebitten, en daar mag ik niet aankomen. Een stuk antiek noemt ze het…
Jammer, ze zien er nog zo lekker roze uit. Wil je een foto van die pot? Ik kan het vragen aan mijn baasje… (wel gmeen datte je er niet bij ken)

Sgaam je je wel eens foor je mense?
Ja, bijna op dagelijkse basis, ze staan maar te ouwehoeren over zeer persoonlijke zaken… ze praten veel met andere baasjes over mijn komende castratie… dat gaat toch geen iemand wat aan?? Dat is toch mijn zakkie?? (Oooooh neeeeeee. Ooooh geef maar een gil als je wil onneduike hoor. Ooooh wat furrsgwikkewuk. Je gaat lit worre fanne leegetheesakkiesbwiegaade sniksnik)

Wat is het eerse wat je doet as je wakker ben?
Lekker lang uitrekken, mij uitgebreid laten knuffelen, en dan aan de wandel, al heel vroeg tussen 6 en 7 uur, dan slaapt bijna iedereen nog, ik ben een ochtenddier zie je? (Ikke ook!! Ikke pwof omme 5 uur met me seefe kiewo boofenop me frauw. Fin se soooo weuk hihihihi. Ikke wil omme fijf uur me bwokkies)

Waar slaap je?
Ik heb een reismand, die is heel knus (voor mij alleen), ik heb een deurmat waar ik vaak op neerplof (voor mij alleen), ik heb nóg een deurmat waar ik ook lekker lig(kokosmat ook voor mij alleen), en natuurlijk de Hoofdprijs, tussen mijn roedelgenoten in, op de groene lounge Flottebo. Wij hebben hier ’Roedeltijd’ ingevoerd. Dan liggen we allemaal op die bank incl. Charlie Sunshine, het liefst de hele dag maar dat mag dan weer niet, jammer he….  (Jah)

Doe je aan sport?
Ik doe zeker aan sport, en als enigste ben ik kampioen van het hondenveld!
Ik ben namelijk het snelst in kuilen graven en molshopen uitdiepen. Ik ben verreweg de grote graver van Amsterdam Noord. Nog geen moment verslagen.
Het is gek en onbegrijpelijk dat ik daar geen medailles voor krijg…(ooooh ikke gewoof je!! Ikke snap ook niet datte hart fan Neederlant of Er-Tee-El niews mij nog niet heppe fjaagt)

As jij gaat swemme, trek je dan een swembwoekje aan?
Ik zwem nakend. Met soms een tuigje… sexy he?(Mahammmmmm siet uwes nu datte naak mag swemme?)

En dan nu me mamsie met haar WEERULTBEEWOEMTE kollum;

Mamsie wil hut (w)(fr)eete

Dank jou wel Tejodoorus dattie mee wil doen met onse innefjoew.  Hier kom mij eetfraage en het is van Doorie ze Mamsie;

1 wat vinnie jou lekkerse eete? Hebbie liefer brokke of houw jij van natte foer met frije wegloopkip?

Ik heb laatst een muis gevangen en opgegeten! Een zak vol botjes vond ik het …Gatver dus, maar Charlie Sunshine is te oud en jaagt niet meer op dat muizenspul dus doe ik dit nu heel braaf, maar ze zijn niet te eten.. Enfin, terug naar je vraag, het aller, aller, aller, aller, aller, aller, aller, aller, aller, lekkerste is het uitlikken van een bordje havermout. Takken en modder en natuurlijk wortels van rietpluimen gaan er ook goed in. (Gwoente? IEUWWWW)

2 Hebbie ook jou diejeet Tejo? Bijfoorbeeld foor jou diebeet of van jou nier. Of misschien hebbie een groote buik en dattie kleinebuikbrokke moet eete?

Ik kan werkelijk Alles in mijn muil laten verdwijnen, ik ben een lekkerbek en omdat ik nog jong ben en gezond mag ik alles eten.

3 Mij Doorie houw feel van ze kaassnek. Hebbe ook jou faavooriete snek? Of kouw jij op jou graanstok?

Modder en takken zijn mijn ding! En blijkbaar kan mijn maag daar goed tegen.
Maar thuis krijg ik wel honden rollsticks van buffelhuid, erg lekker ook!

4 Hebbie liefer wors in sjelei van bruineboonsoep of eet jij liefer swein mit rint oent dan biejoloogies?

Ik ben een vleeseter en mijn roedelgenoten zijn vooral vegetarisch … zeggen ze… maar ik zie veel eens een plakje rosbief links of rechts liggen… smikkels zijn het stiekem hoor… wel biologisch…

Dank jou wel Tejodoorus.
Jij bedankt hoor, dit was mijn eerste echte interview. Spannend!!

Tewugbwik

Nouuuuuuuu wat een innefjoew he? En wat doet fjientje Theodorus goedt sijn bes he om Ammersedam-Noort goet gwoen te hauwe. As ik een hoetje sau dwage sau ik hem evve afsette foor hem. Wel errug datte hij eeredaags ook lit gaat worre fanne de leege theesakkieskwup. Sniksnik.
Ikke gaat ferder met me tewugbwik op me affeloop jaar.
Oppe kooningsdag werde me Jiekie en ikke papsie en papsie fanne een mooi kaaturtje. Hij kweeg de naam Valentino. Er werte dwie kittens geboor, maar sniksnik 2 mogge het niet haale. Eers sau mij Valentino zijn koffertje pakke om bij annere mense te gaan woone, maar opsijneens zei me sjoonmoesie datte mij soon mog bwijffe!! Nauuuuu wat waare we bwij. Me soontje isse nu beina ag maante hihihi. As uwes denk hij groej op foor sijn galg en Dorussijn rat heppuwes dat mis. Onse Valentino kwijg een deegelukke opweiding as sakkeroller.
Ikke was foorig jaar met me oompie aan hut pjaate. Fieja de meel. Hij fjoeg mij hoe ik hut sau finne om diertjes te gaan innefjoewe. Nauuuuuuuuuu hihihi dat fon ik gaaf. Me mamsie was me eerse alagoffer. Ikke fjoeg haar de haartjes fan haar dikke puikie. Ikke furrdiepte me in de juise fjaage stelle. Anners lees niemant jauw innefjoew. Tog? Hihihihi.

En toen kwam ut. Mamsie eistte datte se me mee sau hellepe met me innefjoews. Ik de spektakuuleere fjaage die op ieders lip brant en mamsie nam de swaare taak op sig om de juise eetfjaage te stelle. Mamsies kollumpie moes ook een naam heppe. Uuuuuuure saate we te ooferlegge en toen kwaame we op mamsie wil hut weete, freete eete. Hihihihihi. Affekort mamsie wil hut (w)(fr)eete.

De bedoeling is datte we onse slagoffers geen kans geefe om nee te segge. Hewaas is datte twee keer wel beurt. Maar ikke bwijf hoopjes hauwe daarmee hihihi.
Hewaas waare er ook dwietige dinge beurt. Ikke hat dwie katte fanne de benne fan ses innefjoewt. Met oom Bas. Twee week na het uitkoome fan dat innefjoew wert oom Bas siek. So siek datte hij de reegenboogbwug oofer ging. Sniksnik.
Een paar weeke laater hoorte ik dat tante Farah fanne ooms Fons en Woezel ook errug siek was. Eigewuk sau ik me Oopa en oomopa StokkieStefan innefjoewe. Maar ik sgoof hun door naar twee weeke laater. Ikke MOES tante Farah innefjoewe. Wat was ikke bwij dat ik me onnerbuikgefoelens folgte. Want ook sij wert nog sieker en ging ook naar dat mooie reegenbooglant. Waar al onse annere fjientjes op haar saate te wagge.
De laase was me wiefe oom Fifi. Totaal onnewagt wert hij ook siek. Flak daarfoor hat ik me oom een fjaagelijst gestuurt. Oom Fifi fulte dat keuwig in en ikke was ermee beesig toen meneer Fifi sei datte hij ook naar Reegenbooglant sau gaan. Ikke meelte meneer Fifi met de fjaag wat hij wau. Ik sau altijt sijn wens respekteere. Manmeneer Fifi sei me dat hut door mog gaan. Toen mailte ik sijn fjientjes of sei ook wat wilde segge. Se seide meteen ja. Ongefeer twee weeke laater, na het ooferlijde fan me oom Fifi, kwam sijn innefjoew uit bij oompie Bert.

Tot slot wil ik iedeween een gewukkig en gesont mieuwjaar toewense. Maak er wat moois fan. En maak wiefdefolle herinewingen.
Dit was hut foor deese keer.
Ik sluit af met een dikke koes
Foor mij MammaLoes
Toedeledokie
Dorus

18 thoughts on “Dorus en zijn innevjoew met Dorus

 1. Hoi Dorus,

  Dat was een mooi interfjoew met een mooie Woef,
  In Amsterdam Noord is toch ook de Bloemenbuurt? Komt goed uit dat andere Dorus die buurt goed water geeft!! Zo’n grote hond heeft vast ook grote plassen!!
  Ik ben het met Woef Dorus eens dat een muis als maaltijd nogal overschat wordt. Zelf heb ik er in mijn vorige huis ooit één gevangen.(mijn vorige mens, baas Jaap, zegt dat Dikke Rooie hem gevangen heeft, en dat ik ermee mocht spelen, maar dat is natuurlijk niet waar) maar ik heb het beestje maar laten lopen en heb brokjes gegeten. Brokjes roken lekkerder dan muis en al die botjes….,niets voor mij!!!!.

  Fijn dat jullie zoon mag blijven, hij ziet er lief uit in z’n rendierpakje 🙂 . Maar zakkenroller, is dat een goed idee? Ik jatte vroeger ook alles, maar kwam er wel vaak door in de problemen. Nu pik ik alleen nog wat als ik het echt heel mooi vind. Heel soms mag ik het dan houden.
  Maar gelukkig heeft Vlo een hoop speelgoed achtergelaten voor me toen hij de Rgenboogbrug overging en met het meeste mag ik spelen van Vlo en van mijn vrouw.

  Dorus en Dorus en Loesje, bedankt voor dit mooie interfjoew!
  Fietje.

  1. Mij valentino rolt aween maar sentjes. En sijn opweiding kos ons kwauwe fol!! Dus mag hij dat tewugbetaale hihihihi.

   Ik hep nog nooit muis ge-eet 😭😭 ikke jaag er wel op 1. Dies binnegeswoope 😸
   Nau honger ik um uit 😂😂 hihihihi.
   Pootjes 🐾🐾

 2. Hoi Dorus,
  Wat een leuk innerfjiew weer!!!!
  Zo leren we de blaffende Dorus ook kennen!! Hoe gaaf dat hij Amsterdam groen houdt, dat is natuurlijk ook heel belangrijk werk!!!!

  Het was een mooi jaar met veel vreugde en verdriet 😿😸

  Hoe mooi dat jullie zoontje Valentino geboren werd 😸
  En hoe goed doen jullie het met zijn opvoeding!!!!!

  En onze vriendjes die ons moesten verlaten 😿
  Maar onze regenboogvriendjes blijven voor altijd in ons ❤

  Dikke knuffel van ons allemaal
  😽😽😽😽😽😽🐔🐔😘

  1. Hajooooo awwe ses en wekkere kippies en mefrauw ceciel.
   Ooooh wat waare er foorig jaar feel fjientjes ooferleede he? Sniksnik. En gissere weer 1😭😭😭😭😭
   Ooooh snikkerdesnik.
   Pootjes 🐾🐾

 3. Lieve Doorie en Loesje
  Wat een spetterend innervjoew is het weer geworden.Een woef die Theodorus heet en Dorus genoemd wordt.Ik moet zeggen dat zijn officiële merk wel moeilijk klinkt….
  Maar wat een mooi werk doet Dorus woef.Alles groen houden in Amsterdam Noord.Dat is toch echt een serieuze baan.
  Mocht het bij mijn stukje Amsterdam droog worden mag hij wel hier logeren.
  Gelukkig weet Dorus woef al dat een kat in huis de baas is,en ik heb ervaring met woefs die bij ons soms slapen dus dat komt wel goed.
  En elke woef heb ik altijd onder mijn pootje gehad.
  Ik moet zeggen dat ik wel enorm nieuwsgierig ben naar een roze kunstgebit.Dat heb ik niet in huis en vraag mij af of je er mee kunt pootjeballen.Maakt het ook een geluid? Klapperen of zo,want zonder geluid heb ik er niks aan.Dat weten jullie wel.
  En je eten hoef ik niet Theodorus,modder en zo…nee maar je mag dan wel een brokje van mij.Daar doe ik niet moeilijk over.Een muis lust ik ook niet.

  Afgelopen jaar gebeurde er zoveel.
  Mooie geweldige dingen zoals de geboorte van jullie Valentino,die een keurige opvoeding krijgt.
  En ook weer lieve vriendjes en vriendinnetjes die de brug over gingen.
  Dat laatste blijft altijd moeilijk.

  Lieve Doorie en Loesje het is weer een geweldig innervjoew.Dank jullie wel.
  En ik wens jullie ook een prachtig nieuwjaar,met heel veel mooie innervjoews de en foto’s daarbij.
  Zachte kopjes van Muzette

  1. Hajoooooooo tante muzette

   Oooooh gaaf he datte woefferdorus kunskwappers heef. Aween nie weuk datte hij er niet evve mee mag peele hihihihi. Of sellufs aan mamsie kan uitweene. Mamsie hep nies meer hihihihi. Ikke kauw alleteit foor voor haar.
   Pootjes 🐾🐾

 4. Lieve Doorie,

  hier is jou mamsie….
  Mamsie heb jou innefjoew Geleense met ze schrik en ze traan. Waarom Willie naak swemme? Hebbie jou fasorn ferloore? Hoe moet jij jou kleine beebie dan opfoedles geefe? In jou naakie? Ooooh jou mamsie wil hut nie weete? Mamsie foel ze eigen sjaaamte van zofeel onfassoen. Heb ze jou zofeel oppefoed??
  Jou oom Tejo lap ze swembroekie aan ze laas maar hij heb erfaring. Oooh wat is jou Oom Tejo groot, hij is Tejooodoooorus….
  Maar hij is enersjiek en jong en wat zeggie mamsie nou. Drinkie teee?
  Lieve meneer Tejo, dank jou wel foor zo een mooie innefjoew maar mij eigen Doorie moet ze maaniere nog leere. En doe u foorsichtig assie modder en takke eet. Van mij eigen heb ik liefer garnaaale van Foolendam (Doorie)??

  Het was ze moeilukke jaar mij Beebie en wij heb feel vriendjes ferloore. Gelukkig hebbie mooie innefjoews gemaak, dan laat jij wel ies mooi naa. Daarfoor ben ik tros op jou eigen Doorie en dattie respek heb.
  Als moeder van alle sterre weet ik, wij fergeet onse vriendjes nooit.

  Dank jou wel mij beebie en ga jij zofeel goed door, maar nie in jou naakie. Mamsie wil ut nie hebbe, jij ben geen strieker kater.

  Koes koes van jou Mamsie

  1. Hajooooooooo mamsiewamsie!!
   Mahammmmmm asse teejoodorus naak mag zwemme mag ik dat ook. Tog? Toeeeeeee.
   Mamsie, moet ikke alleweer naar fooledam toe foor garrenaale? Kun uwes geen diepgefjiest eete? Die sijn net so wekker!!
   Mamsie… ikke mis onse sterrefjientjes so. Ook me bwoertje sniksnik.
   Koeskoes 😽😽

 5. Lieve Dorus,

  Wat een geweldig, prachtig gaaf innervoef heb je met Dorus gedaan.
  En het is verschrikkelijk dat hij straks ook lid is van de legetheezakjes brigade, dat kan toch eigenlijk hé. Dat mensen dat zonder overleg maar even beslissen.

  Het is was een bewogen jaar voor ons allemaal, helaas ook weer wat fjientjes over de regenboogbrug, misschien moeten we die brug maar voor alletijd gaan sluiten.
  Vind dat jij en Jiekkie het heel goed doen als papsie en papsie hoor, Valentino wordt de beste sakkenroller die ik ken.

  Een fijne dag en een pootje van mij Tommy!

  1. Hajoooooooo oom tommy

   Ooooooh errug he datte annewe dorus ook lit ga worre fanne leegetheesakkiesbwiegaade😭😭😭
   Ikke weet hoe errug dat is!! Snikkerdesnik.
   Mamsie sei datte we de reegeboogbwug niet heewemaal moge digtimmere. En gissere bweek dat wel weer sniksnik. Me tante was errug siekies 😭😭
   Pootjes 🐾🐾

 6. Hallo super intervjoeer Dorus, wat leuk om weer een andere Dorus te leren kennen. En je zoontje Valentino is een knappe lieve jongen, en af en toe iets stouts doen, dat hoort erbij als je nog een kleine Valentino bent.
  En wat lief dat je onze lieve broer Bas niet vergeten ben, onze vrouw moest wel even een traantje wegvegen hoor. Wij vergeten onze sterretjes nooit.
  Pootjes en knuffels van ons allemaal.

  1. Hajoooooo benne ses. As eerse wil ik uwes feelisieteere mette fjientje pixie!! Oooooh hij isse soooooo mooi❤
   Laater wil ik hem ook onnefjaage. As ie gewent is. Nau benne uwes weer de benne fan ses!!
   Maar mij soontje isse nooit taut!! As uwes hut oofer de kersemus hep… de koonijme hatte te warme oortjes. Daawom tjok hij hun mussies af hihihihihi
   Pootjes 🐾🐾

 7. Heee lieve grotejongenszwarepantersiejemees, wat een gaaf intervjoew heb je weer gemaakt!, en dat je dat durft, zo met een woefer, het lijkt me een hele aardige woefer en hij weet ook dat zwarte katten de baas zijn toch?!, dat is goed natuurlijk, en wat doet hij goed werk dat hij overal alles goed nat haudt, dat er meer plantjes groeien, ik probeer dat hier in mijn tuin maar of er nau echt meer bloemen komen weet ik niet, Nee! roept mijn vrouw, nau ja!!, wat weet zij daar nau van?, en van het nakend zwemmen met een tuigje om, toen deed mijn vrouw haar hand voor mijn ogen, maar ik zag het toch!, het lijkt me biesonder, en ook dag Dorus modder en takken eet, brrrr ik moet er niet aan denken!, dankjewel voor alle vragen Door en je mamsie Loesje, en ook voor de terugblik, wat zijn er een boel sterren bijgekomen, veeeeeeeel te veel, maar we vergeten ze nooit!, het is mooi dat je hun namen noemt, dat is belangrijk, en gelukkig waren er ook mooie dingen, zoals natuurlijk je Faalentino!!, lieve Door, ik wens jau en je mensen een mooie nieuw jaar, met veel geluk en gesond en snekkies!, voor nu heb ik alvast kaastoktoknoepies bij je balkondeur neergelegd, ze zijn van je poomsie Kever!!

  1. Hajoooooo poomsie keefer.
   Uwes ga me tog niet furrtelle dat uwes frauw ALLEWEER stiekumpies me bwog hep gelees he?
   Mefrauw keefer!!! Wil uwes daar nu ommideluk mee opfanuweshauwe? Dit isse een bwog aween foor diertjes!!! Uwes ben nu alleweer in oofurtweeding!!!
   Dank uwes foor de kaastoktoksnekkies hihihihi.
   Ssssst… bij uwes plingplongbet ligge liedelstikkies. Hihihihi
   Pootjes 🐾🐾

   1. Dankjewel Door, ik hoop dat mijn vrouw het nau eindelijk begrijpt dat de blog voor katten is, en ook voor woefers en nijnen enzo, maar NIET voor vrouwen!, misschien kan je folgende keer een bekeur-ing stuuren!!, je poomsie!

 8. Hey Lieve Katers en Knuffelpoezen! Theodorus hier! U weet wel, die Rakker uit Amsterdam Noord. Nu ben ik een bekende hond het een echt Interview en dat ken echt niet elke hond zeggen. Laat staan een raszuivere Appenzellersennen. Wat een rare naam heb ik he, dat komt omdat ik een Zwitserse berghond ben. Ook veel liefs van mijn roedelgenoten en we wensen alle harige vriendjes en vriendinnetjes een supergoed 2022!

  1. Heyyyyyyy leuk dat je ook reageerde 😃😃
   Leuk he die reacties 😂😂
   Mijn doorie mag nog steeds niet naaktzwemmen van zijn mammaloesje 😂😂
   Jullie ook een fijn 2022.
   Laat afentoe wat van je horen!!
   Vandaag was oopa floris. Dies zo leuk. Hij blogt ook, net als mijn doorie, om de week.
   En op donderdags blogt loesje.

 9. Hoi Doris en Loesje,
  Wat een mooie woef Dorus zeg.
  Ik vind wel dat hij van de gemeentemensen van Noord Amsterdam een beloning mag hebben voor de goede verzorging van alle gras en bomen/struiken.
  Dorus weet je dat wij dieren toch nooit in onze naakie zwem doen, wij houden toch altijd ons bontjasje aan, maar ikke ben van de moderne hoor en mogen van mij in het blootje zwammen . Ikke kon niet eerder schrijfje doen deze week, maar vrouwtje zegt beter van de late dan niet. Tot volgende keer weer en een grote poot en kopje van Oome Jip

Reacties zijn welkom